Şimdi Ara

Honda Civic 10bin km 800 tl servis bakım ücreti??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
91
Cevap
0
Favori
26.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2014 model honda civic model araca sahibim. Lpgli model.
    Aracımı 8 ay önce aldım. 8 ayda 10bin km yol yaptım. Malum araç sıfır olunca garanti dışı kalmaması için yetkili servisine götürmem gerekiyor.
    İzmir'deki iki bayiden fiyat aldım biri 800 tl biri 730 tl fiyat verdi.
    Birincisi filtrelerin ve yağın değişimi sanayide 150 tl ye bulunabilirken bu nasıl bir fiyatlandırmadır?!
    İkincisi bu servislerin bir standartı yok mudur?! aynı iş farklı fiyat?!
    Herkese farklı indirimler yapıldığı açık çünkü telefonda hiç biri indirimli fiyat söyleyemeyiz diyor, biraz daha indirim yaptırabilmek için eş dost mu lazım bu tarz kurumsal firmalarda? Manisada oturuyorum fiyat almam için şehir değiştirmem mi gerekiyor?!
    Bütün kızgınlığım servislere,bir şekilde kıvırıp hep aynı cümleleri kuruyorlar. Honda civic sahibi arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. 6 sene boyunca 8 ayda bir 700-800tl bakım parası ağır geliyor ki 20bin bakımı kim bilir kaç tl. Önerebilceğiniz başka bir yetkili servis de alabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi absem -- 15 Haziran 2015; 15:05:52 >

• Bu konuda bahsedilmişmiydi açıkçası anımsayamıyorum, ikinci baskı olursa da mazur görün fakat Honda yetkili servise de gitseniz mutlaka Eneos (Japon menşeli ve Honda'nın kendi ülkesinde kullandığı marka) yağınızı tedarik ederek servisinize kendiniz götürün, keza Honda TR yıllık ihale açıp, en ucuz yağı hangi tedarikçisi sağlıyorsa (Mesela PO) ondan varil yağ alıp, servis müşterilerine litre olarak kallavi biçimde fatura ediyor. Bu bilgiyi serviste kısa süreli de olsa çalışmış olan personellerden de doğrulayabilirsiniz.

Bilgilerinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: absem

2014 model honda civic model araca sahibim. Lpgli model.
    Aracımı 8 ay önce aldım. 8 ayda 10bin km yol yaptım. Malum araç sıfır olunca garanti dışı kalmaması için yetkili servisine götürmem gerekiyor.
    İzmir'deki iki bayiden fiyat aldım biri 800 tl biri 730 tl fiyat verdi.
    Birincisi filtrelerin ve yağın değişimi sanayide 150 tl ye bulunabilirken bu nasıl bir fiyatlandırmadır?!
    İkincisi bu servislerin bir standartı yok mudur?! aynı iş farklı fiyat?!
    Herkese farklı indirimler yapıldığı açık çünkü telefonda hiç biri indirimli fiyat söyleyemeyiz diyor, biraz daha indirim yaptırabilmek için eş dost mu lazım bu tarz kurumsal firmalarda? Manisada oturuyorum fiyat almam için şehir değiştirmem mi gerekiyor?!
    Bütün kızgınlığım servislere,bir şekilde kıvırıp hep aynı cümleleri kuruyorlar. Honda civic sahibi arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum. 6 sene boyunca 8 ayda bir 700-800tl bakım parası ağır geliyor ki 20bin bakımı kim bilir kaç tl. Önerebilceğiniz başka bir yetkili servis de alabilirim

Servislerin işlem ücretleri sabit, indirim/bindirim yapabilecekleri tek yer işçilik saati üzerinden (işçilik ücreti de sabit fiyat)
    Ben de 30bin kmyi İzm.de sordurmuştum aynı şekilde yüksekti.Yolculuk esnası denk geldi B.esirde yaptırdım biraz tanıdık dost rica derken gayet hesaplı ve ucuza maloldu.
    Bayiiler garantiye güvenip servisten parayı vurmaya bakıyorlar. Satın alırken yaptıkları indirimi servis ücreti olarak vadeli şekilde geri alıyorlar.
    Honda türkiyeyi arayınca biz servislere karışamayız deyince insan o zaman çileden çıkıyor işte...

• Honda Türkiye'yi de aradım daha geri dönmediler önden cevabı sizden öğrenmiş oldum. Arkadaşımla eş zamanlı almıştık o dizel wv grubundan bir araç aldı dizel aracını 430 tlye yaptırdı bu rakamlar çok şişirilmiş gibi geldi üzüldüm.
  • anlaşılan o ki honda da ciddi bir servis problemi oluşmuş.

mesajınızı okuduktan sonra başka bir servisten fiyat aldım (istersen pm atarım ama sana yakın değil) standart fiyatı 550 tl, indirimle 515 e bırakırım dedi.

arada %45 gibi bir fark var..nereden kaynaklanıyor bu fark.

geçenlerde de başka bir konuda balata fiyatları vermişlerdi, yine aynı servisten aldığım rakam neredeyse yarısı idi.

bence honda türkiyeye bu konuyla ilgili şikayet maili yazın, ne demek bir serviste 550 diğerinde 750 başka birinde 800..

bi standartlaşmaya gidilmesi şart.
  • opel servisleride aynı.tutturabildiğine yazıyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben dizel Civic 650 Fiyat aldim,baska bir yetkili servisten 500 Tl'ye yaptirmistim...

Servisten servise degisiyor pazarlik yapilmali da...

• quote:

Orijinalden alıntı: alikum

anlaşılan o ki honda da ciddi bir servis problemi oluşmuş.

mesajınızı okuduktan sonra başka bir servisten fiyat aldım (istersen pm atarım ama sana yakın değil) standart fiyatı 550 tl, indirimle 515 e bırakırım dedi.

arada %45 gibi bir fark var..nereden kaynaklanıyor bu fark.

geçenlerde de başka bir konuda balata fiyatları vermişlerdi, yine aynı servisten aldığım rakam neredeyse yarısı idi.

bence honda türkiyeye bu konuyla ilgili şikayet maili yazın, ne demek bir serviste 550 diğerinde 750 başka birinde 800..

bi standartlaşmaya gidilmesi şart.

Çok haklısınız mutlaka mail atacağım. Aydın'ı aradım 650 tl dedi filtrelerin temizliğine göre değiştirmeyip maliyetin daha düşebileceğinden bahsetti. Fiyatını belirttiğiniz servis hangi şehirde acaba bilgi verirseniz sevinirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat Egea 60 000 Bakımı
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Backstreet kullanıcısına yanıt
    pazarlık olayı değil bu, pazarlık heryerde 550 tl olan servis ücretinin 500 tl yaptırılmasıdır..

bi yerde 550, başka bi yerde 800 diyorlarsa burada başka bir sıkıntı var

(buradan sonra yazdıklarım genele)

ne yani izmir servis araca başka bir bakım yapıyorda ankara, samsun, ordu..vs farklı bir bakım mı yapıyor..

kesinlikle honda tr ye şikayet maili yazın, ya herkes 550 tl ye yapsın bu bakımı, yada 800 tl ye,

ha, hepsi 800 tl ye yaparsa o zaman da müşteriler tekrar değerlendirir civic e 10000 km de bir 800 tl verilir mi verilmez mi..şahsi fikrim, 15000 km (bu segmentte standart bakımlar genelde 15000 km dir) standart bakım maliyeti 1200 tl olan bir c segmenti satmaz.
  • Sikayetvar.com a yazin

• Ben olsam sanayide yaptırırdım. Civic kolay kolay arıza çıkarmaz. Zaten 6 yıl dedikleri garanti her şeyi kapsamıyor bildiğim kadarıyla.
  • absem A kullanıcısına yanıt
    filtrelerin temizliğine göre değerlendirmek ne demek..

hava filtresi, klima filtresi, motor yağı, yağ filtresi, kartel tapa pulu, balata spreyi + lpg ile ilgili değişmesi gereken parçalar + (yanlış bilmiyorsam lpg li araçlarda 10000 de bir subap ayarı var)...bunların hepsi değişir, fiyat 550 tl dir..

servisi pm attım..

ayrıca servisten fiyat alırken beni tanıdıkları için yanıltıcı olmasın diye gelecek kişinin izmirden geleceğini, sadece bu sefer o serviste bakım yaptıracağını da belirttim. yani tanış fiyatı değil.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    sakın...

6 yıl dediğiniz garanti bir çok şeyi kapsıyor..

ha burada servisin tutumu da önemli, şikayetle fiyat indirttiğiniz bir servis ileriki günlerde aracınızı ne kadar sahiplenir, genel müdürlüğe ne kadar bastırır orası da ayrı..

ama son bir kaç aydan beri dönen muhabbetten anladığım şu; honda tr nin servislerle ilgili genel müdür yardımcısı sahaya inip servislere sopayı vermeli, fazla başı boş kalmışlar.
  • benım mercedes c180 in de 15 bin bakımı da 800 tl tutuyor.
  • absem A kullanıcısına yanıt
    Hocam soyle soyliyim,bizdede F30 kasa 320iED var.Onumuzdeki hafta ilk bakimina giricek,13bin kmde.Kocaeli bayisi 650-750 TL arasi fiyat verdi.Honda'nin 800 TL vermesi cok kazik geldi bana,mutlaka arastirin baska bayileri.Sanayiyi en son dusunun bence.

Edit:Hocam saka gibi ya,Kocaeli Honda bayisini aradim.Sizin aracin 10bin bakimina 380 TL,20bin bakimina 580 TL dediler.Izmir bayileri iyi kazikliyor sizleri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalus -- 15 Haziran 2015; 16:10:04 >
  • alikum kullanıcısına yanıt
    Hocam simdi Kocaeli bayisini aradim,10 bin bakimina 380 TL,20 bin bakimina 580 TL dediler.Izmir bayileri resmen dalga geciyorlar.

• Fiyat çok ama çok fazla..Başka servislere sormanızı öneririm....
  • Bu noktadan sonra hondanın yapması gereken sahaya müşteri görünümlü müfettişler sürüp servisleri denetlemek. Standart dışı fiyat verenleri öttürmek.

Yukarıdaki arkadaşların dediği gibi adamlar premium markalara 15000 de 800 veriyor, ki 10000 e göre hesaplarsan 550 eder, honda ise 800...

Tekrar yazıyorum mutlaka şikayet edin, mutlaka

• quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Hocam simdi Kocaeli bayisini aradim,10 bin bakimina 380 TL,20 bin bakimina 580 TL dediler.Izmir bayileri resmen dalga geciyorlar.

lpg li oldupunu belirttin mi?, çümkü yanlış bilmiyorsam lpg li civiclere 10000 km de bir subap ayarı yapılıyor ve bu da normalde 100-150 arası birşey

• quote:

quote:

lpg li oldupunu belirttin mi?, çümkü yanlış bilmiyorsam lpg li civiclere 10000 km de bir subap ayarı yapılıyor ve bu da normalde 100-150 arası birşey

Evet hocam,bastira bastira soyledim.Hatta kendisi sordu en bastan.Eger fabrika cikisi LPG'liyse 380 TL,LPG'siz veya orjinal olmayan LPG'liyse 330 TL dedi orda calisan bayan.50 TL oynatiyomus demek ki subap ayari burda.Izmirde ki fiyat cok cok fazla.

• quote:

quote:

quote:

Evet hocam,bastira bastira soyledim.Hatta kendisi sordu en bastan.Eger fabrika cikisi LPG'liyse 380 TL,LPG'siz veya orjinal olmayan LPG'liyse 330 TL dedi orda calisan bayan.50 TL oynatiyomus demek ki subap ayari burda.Izmirde ki fiyat cok cok fazla.

Onlar yolacak kaz arıyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.