Şimdi Ara

Honda Civic 10bin km 800 tl servis bakım ücreti?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
26.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel bile bu kadar abartmiyor. 45 bin bakimi icin fiyat aldim 520lira dediler.

Honda iyi marka hele ki makyajli Civic hb cok cok guzel bir araba. Motorun devirlenme istegi son surat falan masallahi var fakat satis politikalari bakim gibi etmenler yuzunden uzun sure kapisini calmayacagim bir marka sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda en iyisi reno servisleridir. 330tl ye yıllık bakım yaptırıyorduk garanti süresince. Ha pahalı ama diğerlerine kıyasla reno daha az öpüyor
  • Bence bir araç ilk 20.000 km de mekanik sorunu vs varsa gösterir.

hukuksal açıdan motor yağ, filtre bakımlarını başka yerde yaptırırsanız ( sanayide vs) sadece aracın motoru garanti dışı kalır. ( ek bilgi: sertifikalı bosch yetkili servislerinde yapılan bakımlar motor garantisini bozmuyor deniliyor. daha önce dava açılmıştı bu konuyla alakalı sanırım )

haricindeki iç aksam, düğme boya dökülme gibi parçalar garanti dahilindedir.
    bizim servisler malesef bu durumu farklı anlatarak kullanıcılarını yanıltıyor. buraya gelmezsen ne halin varsa gör diyorlar.

Kişisel kanaatim : sıfır araç alıp ilk 20.000 e kadar ( veya ilk 2 bakım ) ı yetkili serviste yaptırıp geri kalanı işin ehli ustaya yaptırmak şeklinde olurdu. ( 550 tl vermek yerine 150-200 tl ye yaptırmak )

zaten "sorunsuz" diye bu fiyatlardan kaç yıllık motor-şanzıman ikilisini bize iteliyorlar. ve güveniyorlar ki 6 yıl garanti veriyorlar.

bir de ufak bir hesap ekleyelim.

yılda 15.000 km yol yapan ve periyodik bakım aralığı 10.000 olan bir araç düşünelim. ( ağır bakımlar hesaplama dışıdır )

6 yıl garanti süresince bu araç 90.000 km yol yapar.
    6 yıl boyunca toplam 9 kez servise gider.

9 * 550 = 4950 tl yetkili servis standart yağ-filtre bedeli.
    9 * 200 = 1800 tl dışarıda yaptırmak.

fark = 3150 tl

karar sizin. Kişisel kanaatimi belirtmek istedim.

saygılar.

• sanayide 250 lirayı geçmez
    ama yetkili servis öpmediği için garantide bitiyor
  • Arkadaslar bakım adı altında servise girdiğinizde maalesef her marka uçuyor.

Yıllardır Honda kullanıyoruz. Her 10 binde bir alırım 4 litre yağı giderim servise yağı ben getirdim sadece filtreler değişecek diyorum + işçilik oduyorum çıkıyorum. Az cok tanıdıklarım var onunda etkisi oluyor tabi.

Ama direk 10 20 30 bin bakım diyince bilgisayar otomatik atıyor yapılacakları fiyat zipliyor zaten.

Siz bi servise gidip yağ filtreler değişecek ne kadar diyin oyle fiyat alın bakalım ne diyecekler.

Birde lpg li Civicler her 10 binde subab ayarı yapılmaz ilk defa duyuyorum bunu. 40 binde bir kontrol eder yaptırırsın.

Bizde 2006 civice 80 binde lpg takıldı 100 binde ağır bakım yapıldı servisde o ara subab ayarı da yapıldı (900 lira falan tutmuştu bazı parçaları dışarıdan almistim) simdi araba 130 binde subab ayarı falan yapılmadı.

Kısacası bakım adı altında götürmemek lazım.

• Honda iyidir ama Bu bakım fiyatları honda'cıları bile üzer şuan konuyu arkadaşımla beraber okuyoruz kendisi 1.4 Elegance Yeni civic Hatchback düşünüyordu şu dakikadan sonra askıya aldı haklıda bu fiyatlar Bakım fiyatıyla sık,sık eleştirilen Opel'de bile bu kadar abartılı değil.
  • merhabalar hocam bende 2006 honda city için motor yağını ve filtleri aldım

servis değiştirmek için kaç tl ister acaba motor yağını tanıdık arkadaş değiştirecekte filtreler sıkıntı
  • Daha önceden chevrolet spark aracım vardı onu kullanırken opel servislerinin de bana göre olmadığını anlamıştım.

Premium markalar olmadığı sürece servisler üç aşağı beş yukarı hepsi aynı düzeyde demek ki.

Konuya verilen cevaplar teşekkür ederim kendimi yalnız hissetmedim.

Honda genel merkeze servislerin durumunu anlatan bir yazı yazdım yarın sabah fakslayacağım.

Çarşamba günü için servisten randevu aldım 730 lirayı yüzyüze görüşeceğim ve diğer illerin fiyatlarıyla indirmeye çalışacağım artık. Mr. big arkadaşın dediği gibi araç 20bin kmye kadar görmek açısından yetkili servise gideceğim. Araçta yeni bir can taşıncak fazla anlamadığım için tüp bakımını da önemsiyorum.

Fiyat konusunda illerdeki bayilerin birbirleriyle de anlaşmalı olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

merhabalar hocam bende 2006 honda city için motor yağını ve filtleri aldım

servis değiştirmek için kaç tl ister acaba motor yağını tanıdık arkadaş değiştirecekte filtreler sıkıntı

Motor yağını değiştiren arkadas yağ filtresini de değiştirir.

Hava ve polen filtresini kendiniz değiştirebilirsiniz gayet basit

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

benım mercedes c180 in de 15 bin bakımı da 800 tl tutuyor.

Benim bir bakimim Honda Civic Hb Dizel 1200 Tl tuttu..Bir de indirimli hali..

Rutin bakim ve on arka fren balatasi degisti o kadar...Isyan ettim Mercedes-Bmw alanlar 20.000 Km'de bu kadar oduyorlar? Diye..Dizel tabi...

• Ciftkurtlarda 60 bin bakimina 2800 lira fatura cikarttilar bana amcami devreye soktum 2 bin liraya dustuler kabul etmedim ataturk otosanayide 600 liraya hallettiler gitmedim dahada bakim icin servise falan alfa nin servisine pahali diyorlar ancak 30 bin bakimini 400 liraya yaptilar adamlar

• Bu garanti kapsaminin yasalarla degistirilmesi lazim. Vatandas servisini istedigi yerde yaptirip gerekirse kendi yagini kendi degistirip yaptigi islemleri faturalarla belgeledikten sonra garantinin gecerli olmasi lazim.
  • mazda 6 ay'da bir servise çağırıyor diye laf atıyor birileri

her bakım ortalama 350 lira civarı tutuyor // yılda 2 defa kampanya yapıyor %30 indirim

1 senede 700 lira civarı yapar

umarım o mesajları yazanlar yılda bir çağıran markalar ile kıyaslama yapabilirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Bu konuda en iyisi reno servisleridir. 330tl ye yıllık bakım yaptırıyorduk garanti süresince. Ha pahalı ama diğerlerine kıyasla reno daha az öpüyor

geçen yıl 550 verdim reno yıllık bakım ücreti. kazıklandıkmı şimdi
  • Arabanın motoruna, modeline, yılına vs. vs. kriterleri var. Bir de yılın belli zamanlarında %30 indirim yapıyorlar, indirim zamanına denk getiririm genelde. Sms ile haber verir reno mais.
    Arabam 1.5dci 2011model symbol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

Orijinalden alıntı: pvp_headshot

merhabalar hocam bende 2006 honda city için motor yağını ve filtleri aldım

Motor yağını değiştiren arkadas yağ filtresini de değiştirir.

Hava ve polen filtresini kendiniz değiştirebilirsiniz gayet basit

Tesekkurler hocam arastirayim bakayim bi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 yıl garanti. 12 kez servis 10 bin tl. off . garanti dışı bırakmak daha mı iyi olur acaba
  • absem A kullanıcısına yanıt
    Merhaba bende aynı araca sahibim , eco lpg otomatik vites benim aracımda 10.000 bakımına geliyor henüz 8 aylık araç.Dün damla honda ve ayışığı hondadan fiyat aldım.Lpg bakımı da dahil herşey dahil toplam 540 tl fiyat verdi iki yerde.Bu telefonda verilen fiyat orada yardımcı olacaklarını da bildirdiler.Siz bi gittiğiniz servisi gözden geçirin ve istanbuldan alınan fiyatları söyleyin gerekirse şikayet edin.
  • Bende aynı konudan muzdaribim. 4 kez bakim yaptırdım 2011 civice 450 ile 550 arasi değişti ücretler. Ama bence yinede yuksek. Geçen yıl ayni anda dizel auri olan arkadaşla bakima gittik o 240 ödedi ben 450.

• Garanti bozulmasın diye soygun yapıyorlar 800 ne ya.. Sanki motoru açıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.