zaten bu büyük firmalar bütün araçlarını teste vermiyor.. :)) kuşku duyuyolar ya olmazsa diye :))
quote:
Mercedesin alamadığı 5 yıldızı laguna ve focus aldıysa ben o testin güvenilirliğine güvenemem
bu nu diyerek sanki içinizde bi sızı varmış gibi geldi ama yıldız öenmli değil..puanlara ve resimlere bakarsan ço fark olmadığını anlarsın http://www.euroncap.com/executive.aspx
Mercedes Benz E Class (1998) 4 yıldız
Mercedes Benz E Class (2002) 5 yıldız...
Mercedes Benz C Class (1997) 2 yıldız
Mercedes Benz C Class (2001) 4 yıldız 31 puan
Mercedes Benz C Class (2002) 5 yıldız 33 puan
Mecedes Benz C Class (2007) 5 yıldız 36 puan
BMW 3 Series (2001) 4 yıldız 25 puan
BMW 3 Series (2005) 5 yıldız 35 puan
bu da dip not :))
Ford Focus (1999) 4 yıldız 25 puan
Ford Focus (2004) 5 yıldız 35 puan
Honda Civic (1998) 2,5 yıldız 18 puan
Honda Civic (2001) 4 yıldız 27 puan
Honda Civic (2007) 4 yıldız 32 puan yıldız aynı ama puan çok farklı .. ok
yardımcı olduysam ne mutlu...
tamam. otel sanki 4* 5*yok yok pansiyon
yıldızlar şöyle bi kenarda dursun, Allah kimseye kaza filan yaşatmasın...bundan 12 sene önce İzmir'de eski kasa Vectra ile bi kaza yapmıştık.arkadan bi Toros'a çok sert çarpmıştık..Vectra'nın kaportasının yarısına kadar hasar almıştık ama gerisinde en ufak bir hasar yoktu. yani yolcu bölümünü inanılmaz iyi korumuştu Opel..Toros ise sadece bagajı 45 derece gibi bi açıyla aşağı doğru eğilmişti... yani demek istediğim ; yıldızlar sağlamlık bi yere kadar önemli..kazanın oluş biçimi, süratiniz, diğer aracın sürati, yol durumu gibi şartlar kaza anında çok fazla etkili oluyor.. Honda'nın 4 yıldızını görünce 5.yıldızı hangi nedenlerden alamadığını merak etmiştim ama burdaki yorumlarla beraber yıldızların çok da önem taşımadığına karar verdim... ne demiş şair?
Koyver kendini geleceğe... Vur kendini yollara... Uzat ellerini gökteki yıldızlara... Ay parlak,hava ılık Denizin içinde neşeyle oynayan balık... Ve gülümse...!
[/b]
hondanın kendisi yıldız
kendisi yıldız da bayileri felaket !gerçi genelleme yapmış olmayayım, bize 1 aydır eziyet yaşatan M...... bayisi felaket!
beyoğlu yazeks fena değil.
quote:
Orjinalden alıntı: caucass
Mercedesin alamadığı 5 yıldızı laguna ve focus aldıysa ben o testin güvenilirliğine güvenemem
mersonun 5. yıldızı kaputta ya görmediniz mi
walla hocam şu anda sinirden delirmiş durumdayım...tüm sakinliğimi koruyarak bayiyle az önce bi daha konuştum ama daha ne kadar korurum bu sakinliğimi hiç bilmiyorum!!! Yazeks'e hiç gitmedik işin ilginci..sanki basiretimiz bağlandı, 3. bayi olan Marmara'da okey dedik...şimdi arabayı almak için bekliyoruz kaç gündür!
quote:
Orjinalden alıntı: aghkzlkya
beyoğlu yazeks fena değil.
adamlar 2001 model mercedes 'e 4 yıldız vermişler bu araçlar tank gibidir kuzey ırak'a bile girersin bu araçla sen git mercedese 4 yıldız ver focusa 5 yıdız saçmalıktan öteye birşey değil mercedes ve bmw nin yanında focus alsa alsa 2 yıldız alır
bi arabanın ank gibi olmasının bi faydası yok... çarpışma esnasında... iç tarafta sürücüye hasar geliyor...bu tarafsız bi sonuç..
isteyen inanr istyen inanmaz...
size saçmalaık geliyorsa binin mercedese o model e ...vurun...birde focus la vurun dneyin.....denemeden de bilmeden de yorum yapmayın..gülerler
İnanması zor ancak Youtube da bu düşüncenizi çürütecek karşılıklı çarpışma testleri var,en çarpıcılarından biri minicik Modus un tank gibi bir Volvo yu dağıtması..
quote:
Orjinalden alıntı: dax
adamlar 2001 model mercedes 'e 4 yıldız vermişler bu araçlar tank gibidir kuzey ırak'a bile girersin bu araçla sen git mercedese 4 yıldız ver focusa 5 yıdız saçmalıktan öteye birşey değil mercedes ve bmw nin yanında focus alsa alsa 2 yıldız alır
bu topic amacından sapmak üzere, lütfen forum adabına uyalım.
quote:
Orjinalden alıntı: esmerce
İnanması zor ancak Youtube da bu düşüncenizi çürütecek karşılıklı çarpışma testleri var,en çarpıcılarından biri minicik Modus un tank gibi bir Volvo yu dağıtması..
abi bunu herkez anlıyamıyor işte... büyük araba tamam ama...eski teknoloji... ilk 5 yılıdızı Laguna aldı...merce-bmw-audi- değilll
ben bir kaza yapmış,, yeni honda civic gördümde ..4dünü 5şini bilmem ama .. araba takla atmıştı dış taraf baya zarar görmüştü ama içinde hiç bir sorun göremedim..sadece hava yastıkarı patlamıştı.. eğer hava yastıklarını ortadan kaybetsek gözü kapalı birini otoya bindirsek adamın gözünü açsak adamın yapacağı şey şu anahtarı alıp çalıştırmaya çalışır.... yani iç kafeste sorun yok... bence çok güvenlikli bir araç.........
not: ben honda kullanmıyorum r19 kullanıyorum yazdıklarım tamamen objektiftir..
quote:
Orjinalden alıntı: kartalaraz
ben bir kaza yapmış,, yeni honda civic gördümde ..4dünü 5şini bilmem ama .. araba takla atmıştı dış taraf baya zarar görmüştü ama içinde hiç bir sorun göremedim..sadece hava yastıkarı patlamıştı.. eğer hava yastıklarını ortadan kaybetsek gözü kapalı birini otoya bindirsek adamın gözünü açsak adamın yapacağı şey şu anahtarı alıp çalıştırmaya çalışır.... yani iç kafeste sorun yok... bence çok güvenlikli bir araç.........
not: ben honda kullanmıyorum r19 kullanıyorum yazdıklarım tamamen objektiftir..
olsun kardeşim inandıramazsın dağılırde geç kenara
Sağlamdır tabi 32 puanda az bir derece değil..
Evet...yıldız sadece bi mertebe.... sonuçta arada 1 puan olsa..yıldız artıyor.... herneyse... güvenlikte iyidir tabi civic..ama tutup da diğerleri kötü..yok merco nasıl 4 yıldız alırda focus 5 alır demek.. çok abes...ve cahilce... bilmemek değil - öğrenmemek ayıp...açıklıyoruz ama anlayamayan arkdşlar olabiliyor...fanatikler resmen..
buarada FOcUs sınıfında ilk En yüksek puan alan araç.....yıl 2004 Focus II
honda 4 yıldız aldı ford 5 yıldız ve ford en ii rentacar aracı seçildi
alakaya maydonoz..... alakaya maydonoz...sorunsuz ve ucuz parçalı araç......baz donanımının fiyatı düşük herkesime hitap ediyor... civic öyle değl.... lütfen birşey yazarken iyi değerlendirelim..