Şimdi Ara

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.186
Cevap
30
Favori
129.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bir tane buldum, Ankara'da. 2009 model, 42000 km de, tam otomatik., kaza, boya yok. 50000 TL istiyor. sizce fiyat nasıl?
  • eelgun E kullanıcısına yanıt
    Kağıt üstünde biraz fazla bence.
    Ancak hiçbir sorunu arızası masrafı kusuru yoksa bir de Yetkili Servis bakımlı ve KM kayıtlı ise bence normal.
    Ayrıca LPG takacaksan sana 52.500'e falan gelir o zaman psikolojik sınırı bence aşar.

42-46 civarı bulunurdu genelde ama piyasa malum artıp duruyor.
    50 kulağa fazla geliyor elbette şöyle 47'ye verse keşke ama bilemem tabi Aracın durumunu ve sahibinin pazarlık payını...
  • her iki jenerasyonu da kullanmış biri olarak bir karşılaştırma yaparmısın. 2009 model olanı almaya değer mi? Araç içi genişliği, bagaj genişliği her iki model de nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eelgun -- 12 Kasım 2015; 15:48:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperd82

Öncelikle teşekkürler.
    Çocuk varsa Sedan araç tavsiye etmiyorum. E serisi Mercedes de olsa 5 kasa BMW de olsa bagaj hacmi kağıt üstünde kalıyor yüksekliği yeterli gelmiyor, uzun bagaja güç bela eşyayı soksan da arkadan bir şey lazım olunca çıkartmak zulüm.
    Ayrıca çocuğun bebek arabası, bisikleti, akülü arabası olacak bunlar hep yükseklik isteyen şeyler bunlara ya büyük HB, ya SW ya da MPV tarzı araç lazım.

Jazz her yönden güzel bir araba, tek eksik yanı Performans. 83 beygir 119 tork biraz zayıf. Şehir içi çok ideal, seri ve az yakan bir araç ama Şehir dışı ailecek yüklü binildiğinde Klima da açıkken sollama ve yokuşlar sıkıntı. İhtiyaçlarınıza göre şehir içi ağırlıklı binecekseniz yakıt sebebiyle tercih edilebilir ayrıca LPG'siz binmek de mantıklı olabilir.
    Civic HB (2004-2006) ise Jazz'dan daha performanslı daha oturaklı bir araç, Jazz'a göre tek dezavantajı yakıt. Ancak şehir dışı konforu çok iyi, Klima, sollamalar, yokuşlar dert değil. Vtec çok iyi. 110 beygir 152 tork hakkını veriyor. LPG ile binmek daha mantıklı.
    Ayrıca 36.000 üstü rakamlara çıkılacaksa Civic HB 2006 üstüne bakmanızı tavsiye ederim. 1.8 i-Shift olabilir. 140 beygir 174 tork araç aynı miktarda yakıt yakmakla beraber Performans, Yol Tutuşu, VSA, 6 Airbag, Far ve Yağmur sensörleri, Cruise Kontrol gibi birçok yönden eski kasadan üstündür. Bagajı 455 litredir ve ayrıca arka koltukları Jazz'daki gibi fonksiyoneldir. Eski kasanın Tam Otomatik olması ve arka koltukların biraz daha geniş olması dışında artısı zor bulunur. Eski kasanın arka koltuklarına 4 kişi gerektiğinde çok sıkışmadan oturuyor malum.
    Piyasaya gelince hem 2005 Civic HB'im hem de 2009 Civic HB'im bir iki günde satıldı. 2005 model olan malum siteden 2. gününde gitti. 2009 model olan siteye bile düşmeden tanıdığa kısmet oldu. Dürüst ve titiz satıcının temiz arabası her zaman satılır :)
    Ben milleti neredeyse hiç dinlemem hatta zıttına giderim, böylece Fayda/Fiyat oranı yüksek araçlara biner zarar da etmeden satarım. Piyasa dedikleri araca binecem diye alırken hakkından 6-7 bin TL fazla vermeye gerek yok diye düşünüyorum.
    Bir de Nasrettin Hoca'nın eşşeğe binme hikayesi gibi milleti dinleyip ne yapacağını şaşırma derim, fikir al ama bildiğini yap derim :)

Hocam bu mesajımda bir karşılaştırma mevcut.

Eski kasa bagajı 370 litre ama arka koltuklar, diz ve baş mesafesi daha iyi.
    Yeni kasa ise diğer her yönden üstün tabiki parası da ona göre. Bagaj 415 + 40 litre(bagaj stepne kenarı boşluk) + koltuk altları Jazz gibi boşluk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 50.000 TL çok değil mi? yahu:)
    O paraya Önünde yıldız olanlardan veriyorlar:))))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentalya -- 16 Kasım 2015; 20:37:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayazoglu35

Pazar günü neredeyse hararetle yüzyüze geldim.Bence nadir olur ama radyatöre gelen hortum çıkmış ve araçtan dumanlar yükseldi hemen park edip kaputu açtım.Döktüğüm su direk yere dokulunce hortum gözüme battı.Epey uğraş verdim ama pense olmadan ne mümkün takmak.En az 6_7 araç sahibine sordum yok.Ben anlamam araçtan diyerek önem vermemiştim ama çoğu sürücü de takım yok.Velhasıl yanlış yapıyormusuz daha basit bir is için bile lazımmis bana ders oldu bu. pense ile tek hamlede taktigim hortum beni pensesiz ecel teri dokturdu..Çaresiz kalmam,ellerimin mahvolmasida bana kar kaldı.

Geçmiş olsun Ayazoğlu,
    Komiklikler, şakalar:))) Neticede 12 yıllık oldular. Gayet normal. Ellerine üzüldüm. Keşke sabırlı olaydın. Tekrar geçmiş olsun.

• erentalya E kullanıcısına yanıt
    sağolasın abi.Evet acele ettim saate karşıydı onu dememistim.2 de sınavım vardı bu geldi başa.

• sa. arkadaşlar 183,000 km honda 2005 otomatik hb. 30,000 TL ye aınır mı? kilometre kaçıncı önem sırasında olmalı sizce?
  • greendiablo kullanıcısına yanıt
    Önem sırasını pas geçeyim,bakımları zamanında yapılmış ve yıpranmamış,yorulmamış araç alınır. Kilometre,benzinli ve bakımlı araçlarda sorun olmaz diye düşünüyorum kendi adıma..Takıldıysanız 30 iyi para, az bekleyerek daha düşük km de bir araç bulunur sanırım.
    BEĞENDİYSENİZ SERVİSE GÖTÜRÜN VE ALIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayazoglu35 -- 23 Kasım 2015; 23:22:27 >
  • S.a arkadaşlar
    Aracımdaki direksiyon problemi lastik değiştirmemle beraber son buldu. 205/55/16 lastikler yol tutuş olarak çok güzeldi ama şehir içinde direkiyon ağırlaştırıyordu. Şu an bu sıkıntı kalmadı.Yeni lastiklerim 195/60/15 kışlık good year
  • Herkese merhaba

HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2005 2006 MODEL (otomatik) satan veya satmayı düşünen dostllarımız varmı aramızda.
    Ciddi alıcısıyım.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaobaykutalp -- 1 Aralık 2015; 14:53:56 >
  • Merhabalar,

Ben de geçen hafta 2004 model Civic Sport AT alarak aranıza katıldım. (Başlıkta 5 kapı diyor ama üçün beşin hesabını yapmayalım bence:)
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
  • Konunun ilk mesajında yazıldığı gibi bu kasa civic hakkında kısaca araştırma yapıp sonuca ulaşmak pek mümkün değil. Ya parça parça tartışılan forum mesajları var ya da yabancı sitelerde Türkiye'de hiç satlmayan modelleri de içeren detaylı başlıklar var. Özetleyecek olursak:

2001-2006 arası üretilen tüm Honda Civicler 7. nesil olarak geçiyor.

2004 yılında makyaj geçirip şu parçalarda ufak değişikliklere gidilmiş: Tamponlar, yan marşpiyel, far, direksiyon, gösterge, sis farı, far, stop, sinyalli yan aynalar.

3 kapılardaki 1.6 motorun kodu D16V1 iken 5 kapılardaki D16W7 olarak geçiyor. (İkisi de 110hp 152Nm)
    (yerli montaj olanların motor kodu d16v1 japon montaj olanların kodu d16w7 diyen de var ama hangi bilgi doğru tam teyit edemedim)

3 kapıların kasa kodu EP2, 5 kapılarınki ise EU8 olarak geçiyor.

Trim (alt model) olarak 5 kapılarda ls ve es varken 3 kapılarda makyaj öncesi ls, makyaj sonrası sport olarak geçiyor.

Tüp taktıranlar genellikle BRC taktırıyor, Honda ile çok uyumlu çalıştığı söyleniyor. (Ramses takılı bir Civic denedim, performansı çok kötü etkilemişti. Motoru ile ün yapmış araca en kötü LPG sistemi takmaya söyleyecek söz bulamıyorum.)

Honda, genel olarak donanım değil kaliteli motor ve yürüyen aksam vaadediyor. Donanım isteyenler 2005 civic yerine 2010 fiat veya hyundai bakabilir, tercih meselesi.

Başka yazılabilecek çok şey var ama özet için çok uzun bile oldu. Aslında bu tarz bilgiler ilk mesaja eklenirse ve konu başlığı değiştirilip biraz daha kapsamlı hale getirilirse daha yararlı olabilir diye düşünüyorum.

• serdarsom S kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz..Allah kaza bela vermeden kullanmak nasip etsin,Açıklayıcı bilgileri eklemen güzel olmuş.Aracın 5 kapıları kullanan bizlere pek yabancı değil ama bilgilerine zor ulaşılıyor bu araçların.Dediğin gibi bu Honda lar 7.nesil..Evsahibi Alper sağolsun zamanın da açmış bu konuyu ve gidiyor.Eklemeler olur mu yada buradan açılır gider mi bilmem.Değişim ve eklemeler ise ev sahibine ait :) 3-5 hesap etmeyiz sıkıntı yok tekrar hoşgeldiniz..
  • S.a arkadaşlar
    Birkaç gün önce arabayı 80000 km olduğu için şanzıman yağı değişimi için Hondanın YETKİLİ bir servisine götürdüm. Arkadaşlar yetkili serviste silecek suyuna su koyacaklarına motor soğutma suyunun olduğu kaba su koymuşlar. Geçenlerde LPG alacam dedim kış geldi donlarda başlayacak benzinlikte antifiriz derecesini ölçelim dedik.Pompacıya dedim ki radyötörden ölç, o da yok abı soğutma kabından ölçecem iyi dedim ölç bakalım su oraya kadar çıkmaz çünkü High ve low yazacak bölüme senin bu aletin borusu ulaşmaz yoo abi dedi su görünüyor üstte iyi bakalım dedim ölçtü birde dedi ki abi bu sırf su Efendim dedim evet abi su var dedi sonra baktım gerçekten de su var Dedim radyötöre bakalım orda şükür antifiriz varmış -25 ölçtü. Sonra ustaya gittik el feneri ile yedek su kabına baktık altta antifiriz üstte su geziniyor çok karışmamış birbirine zaten. Suyu aldık ordan eski konumuna getirip antifirizide biraz daha yoğunlaştırıp -30 küsür gibi bir pozizyonda kapağı kapatttık... düşündüm taşındım dedim bu suyu oraya kim eklemiş olabilir yani bu kaput ne zaman açıldı Bu yetkide yetkili ama iş bilmezlik de sıfır servis aklıma geldi Aradım dedim bakın bu suyu sizden başkası tamamlayamaz ustanın yapacağı işte değil dışarda yıkamacınız var ona su tamamlatmayın ya da eğitim mi veriyorsunuz ne yapıyorsunuz artık dedim çünkü bu kaputu en son siz açtınız araba donsa blok çatlatsa sizden hesapta soramam çünkü açıklama kısmında su eklendi vs gibi şeyler yazmaz vs vs tamam arkadaşları uyaracam dedi
    Velhasıl arkadaşlar bizim bu Civic HB 5 Kapıların bu su kabı biraz ön köşede olduğu için eğer servise ustaya götürürseniz bu konuda dikkatli olmanız da fayda var kontrol edin yani tavsiyem budur size.

• Son rekorum da Edirne yolunda kırıldı :)
     HONDA CİVİC HB AT 1.6 İES 5 KAPI 2004 2005 2006 MODEL
  • mburakyuce kullanıcısına yanıt
    buna rekor mu diyorsun
  • İyi günler herkese.
    Aracımın tamponunda ufak sürtmeler dokunmalardan dolayı bölge bölge bölge boyalarin kaltigi yerler var bunları tekrar boyatmak falan nekadara patlar tahminen bide Ankara'da yer önerecek varsa

• caucass kullanıcısına yanıt
    Euro Civic rekoru :)
  • mburakyuce kullanıcısına yanıt
    Burak, bu arabalar bu kadar sürat yapıyor muymuş yahu?

Bendekinin bu kadar sürat yapmayacağı kesin. Araba yapsa bile sürücüsü (bendeniz) asla bu süratlere çıkmam, korkudan çıkamam. Bence sen de çıkmamalısın. En fazla 30 dakika geç gidersin,
    Lütfen dikkatli ol ve bir daha bu tür sürat fotoğrafları paylaşma.

Keyifle, süratsiz sürüşlerle

• 
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.