Şimdi Ara

Honda Civic Hybrid ilk 1000km tüketim sonuçları. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
492
Cevap
7
Favori
254.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: faati67

bu arada, "hybrid için verilen paraya değer mi?" ya da "dizeller daha az yakıyor" diyenlere;

az tüketen, güzel görünen ve benzinli bir araç arıyorsanız en iyi seçenek honda civic hybrid.

daha az tüketen dizeller var doğrudur, tabii tercih ederseniz.

açıklamalarınızı dikkatle ve ilgiyle takip ediyorum, çok faydalı olacağına inanıyorum.
    ben de civic hybrid düşünüyorum, eğer koşullar uygun olursa şubat gibi alabiliriz.

tabi şu sıralar daha fazla araştırmaya ihtiyacım var. size sorum şöyle;
    bir aile için bu araç ideal mi? kullanım koşulları, periyodik bakımları, konfor, kalite,
    uzun-kısa seyahatlerde vs. ve sizin ilave edebileceğiniz özellikler açısından
    değerlendirmenizi rica edeceğim.
    vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla

• Aracımla 55 bin kilometreyi tamamladım. İstanbul sehiricinde yakıt tüketimim 6 litre. Eger cevreyollarını kullanırsam 5.5 litre gibi değerleri yakalıyorum. Simdiye kadar hicbir sorunla karşılaşmadım. Genel olarak araçtan çok memnunum. Aracımla ilgili tek eleştirim ses yalıtımıyla ilgili. Genel olarak bu sorunu bütün Japon otomobillerine görüyoruz. Ancak aracın benzinli motoru 1.4 olduğu içim otobanlarda 130 kilometre üstü hızlarda ve uzun rampalarda ses düzeyi beni rahatsız ediyor. Önümüzdeki dönemde her hafta birkez İstanbuldan Ankaraya gidecegim. 500 kilometrelik otoban bir yolda bence dizel yüksek hacimli bir arac kullanmak daha mantıklı geliyor. Ama sehiriçi kullanımında Hybride sözüm yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsesBoston -- 26 Ocak 2010; 1:52:55 >
  • Civic Hybrid ile gectigimiz aylarda Istanbul sehiricinde 6500 kilometre yol yaptım. Hepsi Istanbul icinde ve TEM ve E5 cok fazla kullanılmadan yapılmıştır 6500 kilometre. Ortalama tüketim 6.1 litre olarak gerçekleşti. Bence İstanbul trafiğinde oldukça iyi bir değer. 140 liralık benzinle 700 kilometre yol yapıyorum İstanbul içinde. Ortama kilometrede 200 kuruşa geliyor. Eğer şehiriçinden çıkıp daha fazla otoyol kullanırsam tüketim 5.5 civarına düşüyor. Zaten uzun yolda en düşük 4.7 litreye düşüyor benzin tüketimi. Benzinli 1.6 otomatik Honda Civicin İstanbul içinde 8.5 litrenin altına düşmeyeceğini hesaplarsak her 100 kilometrede 2.5 100 bin kilometrede de 2500 litre benzin tasarrufu sağlamak mümkün. Kaba bir hesapla Hybrid kullanan birinin cebinde her 100 bin kilometrede 9 bin lira kalacaktır. Ben aracı alırken Hybridle otomatik Civic arasındaki fiyat farkı 6 bin liraydı. Ancak nedense şimdi fark 13 bin liraya çıkmış.

Honda Civic Hybrid ilk 1000km tüketim sonuçları.

Honda Civic Hybrid ilk 1000km tüketim sonuçları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsesBoston -- 12 Temmuz 2010; 17:20:48 >

• Bir arkadas dik yokuslari cikmakta zorlandigini yazmış.Ayrıca araçta hill holder var mi?
  • Araca baktım araştırdım çok beğendim bizim 6 yıllık bi megane var 1.5 dizel onla bile bu değerleri göremedik yeni araba alacağımızda babama söylicem hibrit araç alalım diye inşallah kabul eder.
  • senede 10 bin yapıyorum, demekki o bahsedilen 9 bin liralık benzin tasarrufu için 10 yıl boyunca dişimi sıkmam lazım, eee nerede şimdi bunun ekonomisi, toyotanın priusu hem daha güçlü hemde 3 litre yakıyor
  • Arkadaşım eğer yılda 10 bin kilometre yapıyorsan arabayı bırak her yere taksiyle git daha hesaplı olur. Ayrıca bak bakalım Toyota Prius ne kadara satılıyor. 40 bin euroluk fiyatıyla senin o arabaya verdigin parayı çıkarman icin 85 yıl kullanman gerek senede 10 bin km yapıyorsan :)))))
  • kelepir bulursam alabilirim bir tane hibrit ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

kelepir bulursam alabilirim bir tane hibrit ;)

Ben sana buldum hocam kelepir:)
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-sahibinden-satilik-honda-civic-33937658/detay
  • quote:

Orijinalden alıntı: müco77

quote:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-civic-sahibinden-satilik-honda-civic-33937658/detay

Bende 99 model 1.6 ies var bunun hybriti de varmıdır.Adam 98 modelde var dediğine göre bizimkindede olması lazım

• quote:

quote:

güneş yanığı olmayaydı iyiydi :P

• quote:

quote:

quote:

güneş yanığı olmayaydı iyiydi :P

Hemi de LPG'li... Hybrid'in tasarrufu kesmemiş anlaşılan:)

• şaka bir tarafa da hibridle ilgili okuduğum yorumların özeti:
    - performans beklentisi düşük
    - donanım full
    - yakıt ekonomisi %15-20 seviyesinde
    - sorun yaşayan pek yok.

şahsen LPG'ye çekimser bakıyorum.
    Otomatikleri işe yaramaz olduğu için de dizele yanaşmıyorum.

Hibrit iyi bir tercih değil mi?
  • 2007 model honda civic hybrid engelli plakalı aracı akrabam 35 bin tl ye aldı.
    şu anda 90 bin de
    aküsünde braz sorun var. BANA 25 BİN TL DEN SATMAYI DÜŞÜNÜYORLAR.
    KARAR VEREMEDİM.
  • TASARIM OLARAK HONDA CİVİC ARADIĞIM OTOMOBİL, YERDEN YÜKSEKLİĞİ İYİY DEĞİL, AÇILIR TAVANI DA OLSAYDI KEŞKE.....
  • 2006-2008 hibritlerde yaşanan pil problemi ile ilgili bilgi verebilecek olan var mı?

soruna karşı serviste yazılım değişikliği yapıyorlarmış ancak sonrasında çekiş düşüyormuş.

2009 modellerde sorun yok mu acaba?
  • Arkadaşlar, meseleyle alakalı çok şey söylenmiş iyisiyle ve kötüsüyle..
    ilk çıktığı günden bu yana kullanan arkadaşlar var, bu zamana kadar yaşadıkları olumlu ve olumsuz şeyleri yazsalar, ben de Hybrid araçlara taktım kafayı bu sıralar. Eğer makul ve mantıklı olacaksa diesel aracımı satıp almayı düşünüyorum.
  • son izlenimimi aktarayım :

bir honda servisine konuyu sordum.
    bana bir aracın kayıtlarına bakarken istemeden gösterdiler.

Araçta problemler yaşanmış.
    çalışmıyor, arıza lambası yandı vb. şeklinde.

sorduğumda, "honda yeni bir hybrid çıkaracak seneye" dediler.

baş ağrıtabilir gibi durduğu için ben vazgeçtim.
  • SIVI YAKITLA ÇALIŞAN ARAÇLAR YAKTIKLARI YAKITIN YÜZDE 30-40 KADARINI İŞE YARAR ENERJİ OLARAK VERİRLER.GERİYE KALAN ENERJİ ISI OLARAK EKZOZ VE RADYATÖRE GİDER. BU YÜZDEN MOTORLARDA SOĞUTMA SİSTEMİ VARDIR. BENCE BU ISIYI TEKRAR KULLANMA YOLU ARANSA DAHA FAZLA ENERJİ GERİ KAZANILIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. FRENLEME VE KNETİK ENERJİ YETMEZ GİBİ GELİYOR BANA.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.