Şimdi Ara

HONDA CIVIC SEDAN- FORD FOCUS TDCİ- COROLLA D-4D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2005 model opel astra 1.6. Aracımdan çok memnun olmama rağmen lpg taktırdıktan sonra yaşamış olduğum problemlerden ötürü aracımı satarak dizel bir araç almaya niyetlendim( Aracımın 96000 km olması da bu kararı almamda bir diğer etken). Opel le ilgili bi problemim yok aksine çok memnundum. Ancak lpg montajı yanlış yapılmış ve bilindiği üzere en sorunsuz lpg bile bir süre sonra azda olsa masraf çıkartıyor. ( çok önemli not opel astrası olanlar lütfen lpg ile ilgili sıkıntılarını bana yazsınlar az çok anlar oldum) Daha önce ki konulara bakmama rağmen bir fikir sahibi olmayı bırakın kafam iyice karıştı. Bu konu altında civic( dizel değil ama) focus, corolla ve astrayı incelemek olumlu olumsuz özelliklerini paylaşmak istedim. Yanlız burada lütfen herkes arabada hangi özelliklerini aradığını belirtip sonra bilgi sahibi olduğu konu hakkında( fikir sahibi değil lütfen) yorumlarını yazarsa daha memnun olurum. Ben kendi bilgilerimi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle honda ford toyota ve opel bayilerine gidip araçları ve malzeme kalitelerini inceledim. Daha sonra teknik verilerini inceledim. En sonunda internetten kullanıcı izlenimlerini inceledim.

Ben aracı performanslı kullanan, güvenlik, yol tutuşu, malzeme kalitesi ve tasarıma önem veren biriyim. Yaşım 26.

Honda

Araç malzeme kalitesi ve donanım olarak gerçekten benzinli bir araba için oldukça üst düzey bir kaliteye sahip. Ayrıca sorunsuz olması ikinci elde satarken sahibini üzmemesi + ları arasında.
    Yanlız benzinli olması ayrıca fabrika verisi 9.2lt kullanıcı bilgisine göre 8.8lt yakıt tüketmesi düşündüren bir unsur.

Kabaca bir hesapla 50 lt benzin deposu 165 tl ye doluyor ve şehir içi 543 km yapıor. Her gün işe gidip gelen bir insan ayda ortalama 2000 km yaparsa aylık masraf 500 tl. ( 700 tl kesin olur)

Focus

Aracın titanium ve x paketlisi güzel.( sadace titanium güzel değil beğenmedim) Üstelik toyota bayisinden çıkıp ford bayisine gitmeme rağmen etkiledim. Deri koltuklar sunroof ve xenon farlar çok şık ve kaliteli duruyor. Ancak plastik kalitesi biraz düşük. Donanım seviyesi tatmin edici.

Araç dizel performansı etkileyici ancak 2nci elde sahibini biraz üzüyor.

Yakıt tüketimi fabrika verisi 5.8lt kullanıcı verisi 6.7lt.

Kabaca hesapla 55 lt yakıt deposu ile 948 km yol. 145 tl dolan depo. Ayda 2000 km yol yapıosan 300tl ( 500 tl olabilir) masrafı var. Ayrıca 15000 km bir bakım ağır bakımının 90000km olması yaklaşık 850 tl tutması gibi durumlarda göz önünde bulundurulması gerekiyor. Ama bugüne kadar forda binipte şikayet edede duymadım( şikayet edenler hiç binmemiş belkide kullanmamış insanlar)

Corolla

Malzeme kalitesi konfor kalite sorunsuzluk olarak gerçekten güzel bir araba. Ancak donanım seviyesinin düşük olması performans/ fiyat açısından bu arabadan soğumama sebep oldu. Ayrıca özellikler motorun 100km üzeri performansız oluşu vede yakıt tüketiminin az olması için arabanın devirsiz kullanılması gerekmesi beni düşündüren diğer konular. Aracın ikinci elide güzel.

Yakıt tüketimine gelince. Fabrika verisi 5.6lt kullanıcı bilgisine göre 6.7- 7.2lt ( 5.5 lt diyende var ancak dizel alıp gaza basamıcaksam ne anladım o işten)

Masraf olarak focusla yakın değerlere sahip. Ancak bi depoyla 1000km gittiğini iddaa edenlerin aksine 595 km gibi değerleri söyleyenler var. Bakımlar 10000km de bir ve ağır bakımı yok.

Özetle

Focusun yol tutuşunu, toyotanın konfor ve malzeme kalitesini, civic in hiç bir özelliğini tartışmam. Corollanın fiyat indirmemesi ayrı bir konu tabi.....Sanırım bu durumda verilen fiyatlar önem kazanacak.

Merak ettiklerim

Focusun konforu motor sesi ve yol sesi?
    Toyotanın motor performansı
    Hondanın yakıt tüketimi

Bu konular hakkında bilgisi( fikri değil) olanlar paylaşırsa sevinirim. Lütfen coluk cocuk kavgasına dönmesin. Her kişinin ayrı bir karakteri olduğu gibi arabanında karakteri farklıdır. Sizce geçerli olan sebepleri yazarsanız memnun olurum. Ayrıca varsa vermiş olduğum bilgilerde bir hata lütfen düzeltin.

Son bir ekleme

Alacağım arabayı uzun yıllar kullanmak istiyorum. Satarken ölü fiyatına satmak istemiyorum ve sorun yaşamak istemiyorum.

• Focus kullanıcısı olarak baştan söyleyeyim , Motor sesi fazla , Ses yalıtımı okadar iyi değil , Ancak çok oturaklı bir araç , Malzeme kalitesi olarak Civic'i hiç beyenmiyorum , ne ilginçtirki civic in malzeme kalitesini beyenmişsiniz , Eniştemde 2008 model full+full 1.6 otm civic var benim araca bindiğinde kendi aracına kıyasla malzeme kalitesi olarak etkilendiğini söyleyebilirim.. Ford focus 1.5 seneye kadar kasa değiştiricek.. Bu ihtimalide göz önünde bulundurarak tercih yapın derim.. Ancak ben olsam Civic benzinli olduğu için onu sıralamaya koymadan Dizeller arasında Tercihimi corolladan değil focusdan yana kullanırdım.. Bunun başlıca nedeni ise görünüm ve perfromansdır , Onun dışında ikiside kaliteli ve sağlam araçlar ama toyota cidden çok tipsiz..
  • katılıyorum gerçekten çok tipsiz. en son kasasına kadar ben toyotaya araba gözüyle bakan biri değildim. Gönlüm focustan yana. Sizin aracınız en son kasa mı? sanki yeni motor biraz daha sessiz gibi....
  • Evet son kasa , Makyajlı olanlardan.. Ben ses olarak bir fark hissetmedim eski TDCİ ile yenisinin arasında..Ama yaltımı biraz daha iyileştirmişler gibi..
  • Civic sahibi olarak söyleyeyim, bana göre iki araçtan da daha iyi arabadır.
    İç malzeme kalitesi pek beğenilmez, bana göre diğerleri ile fazla farkı yoktur, Corolla'dan iyidir, Focus'un orta konsolunu daha hoş buluyorum ama civic'in göstergeleri, konforu, koltukları hepsinden iyi.
    Focus sedan'ın zaten tipini beğenmiyorum, HB'i güzel buluyorum.
    Focus bunların içinde en konforsuzu ve içeri en çok ses alanı. En az ses alanı Corolla.
    Civic ile şehir içinde 10 litreyi gözden çıkarın.
    Otomatik olsun deseydiniz hiç düşünmeyin Civic alın derdim ama yakıt tüketimi,dayanıklılık,konfor karışımına bakıyorsanız bunların içinde en mantıklısı dizel Corolla bana göre.
  • corolla ya 39250 para vericem gidip kapak jantlı arabaya mı bineceğim bende bunu içime sindiremiyorum. 41250 ye x paketli focus var...
  • Focus sedan bence en tipsiz olanı.
    Diğerlerine göre daha yakında kasa değiştirecek.
    Şirketler de daha çok bulunuyor, bu dizellerin dönemleri oluyor, özellikle şirketler de sık bulunan Corsa, Focus gibi araçların fiyatı çok düşüyor bu dönemlerde.
    Corolla 2. elde sizi daha az üzer diye düşünüyorum. Corolla dizeli çalıştırın bir de Focus'u Focus 5. kattan duyulur. Benim eşim bile artık " traktör geliyor " demeye başladı bizim parktaki dizeller için.
    Ama dediğinizde de haklısınız . Karar sizin. Focus donanım olarak daha doyurucu fakat bu araçta artık ömrünü tamamlıyor , o yüzden fiyatı minimumda şu aralar.
    Renault fluence, astra'nın yeni kasalarını da bekleyebilirsiniz. Ya da 308 , i30, Ceed gibi araçlara yönelebilirsiniz. 308 bildiğim kadarıyla motoru ile beğenilen ve az yakan bir araç.,
  • Dizel Corolla. Uzun yıllar kullanmaktan bahsettiğinize göre, her yönden masrafı az olacak olan arabayı tarif ediyorsunuzdur. Aralarında, bana göre durumu size sunacak olan otomobil Corolla'dır.
  • Mesajınızda aracınızdan çok memnun olduğunuzu belirtmişsiniz.Sorunların lpg sonrası yaşandığını belirtmişsiniz.Bence bu durumda tercihinizi astradan kullanmanız mantıklı olur.Etraftan duyduğum kadarıyla cdti motorların problemleri yok gibi.Tek sıkıntısı astranın ikinci elde rakiplerine oranla daha fazla değer kaybetmesi.Ama satarken hiç sorununuz olmaz.(diğer araçlar için olur demiyorum) Buna da ben şöyle bir çözüm düşündüm yeni astra çıkınca bayiler eski kasaları daha uygun fiyata vereceklerdir cosmo gibi yüksek donanım alabilirsiniz uygun fiyatlara...
  • bunların içinde en mantıklı tercih focus duruyor ama o da sizin bahsettiğiniz gibi içeri yol sesi alıyor ama tdci motorun performansı ve yakıt tüketimi gerçekten iyi donanım olarak ta zengin yedek parça ve servis bolluğu da + özellikleri
  • yakıt tüketimine honda bölümünde konusu var genç adamsın honda al
  • Focus derim

Kalite,donanım,ekonomiklik olsun bence Corolladan daha iyi bir araç.

Honda Civic tam genç işi.Ama çok yakıyor be
  • şehiriçi hele de biraz yokuş çık in trafikte 10-11 lt yi gözden çıkar otomatik civicte, manuel olanda -1 lt cıvarı diyebilirsin...ama uzun yolda dizelleri aratmaz bunuda göz önünde bulundur,dün babam memlekete giderken benim arabayı aldı..depo dolu verdim,487 km boyunca 90 küsür tl lik yakıt yakmış..hesabını yap işte..

iç mekan konusunda ise kimse kusura bakmasın alçak gönüllülük felan yapmayacagım, sınıfının en geniş ferah içi mekanı civicte bence, tabi bu durum 397 litrelik komik bir bagaj hacmiyle dönüyor size
  • Sonuçta şehir arası yolda focus ta 1200-1400 km yol yapıo. Astra benzinliydi ondan pişmandım niçin dizel almadım diye. O yüzden dizel araç alcam sanırım. Yarın fiyat araştırcam.

Ancak dizel motorların ömrü ve kullanım farklılıkları beni düşündürmeye başladı. Focus kullanıp turbo sorunu yaşayan var mı?

Bu arada focus un sağlamlığına güveniyorum. iki arkadaşımda var onlar o arabayı bozamadılarsa kimse bozamaz. insan gibi kullandıklarını hatırlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi war3021 -- 22 Eylül 2009; 19:54:50 >
  • Güzellik kavramı izafidir gerçi ama, Corolla bana fena halde çirkin görünüyor. Arabanın iç dizaynına önem veririm, ama Corolla kadar da çirkin olmasına tahammül edemem.
  • Honda al hocam, temizini bul, bas gaza gitsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.