Şimdi Ara

Honda CRV 1.6 dizel alanlar görüş ve öneriler (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
558
Cevap
24
Favori
190.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    değerli arkadaşlar
    siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız ki.

Araç fiyatı neden 6000 lira daha arttı ????? ÖTV VE KUR ARTMASAYDI aksine ötv aynı kalsaydı kurda aynı kalsaydı bu aracın 2014 modelinin fiyatı değişmeyecekti değil mİ?????

eğer bunun cevabın bulabilirseniz honda distibitörönün ve honda bayilerinin bu araçtan diğer araçlara göre hele hele honda civic göre daha fazla karlı sattıklarının farkına varacaksınız.

HEM DİSTİBİRİTÖR HEM HONDA BAYİLERİ HONDA CRV DEN hondanın diğer modellerine göre o kadar çok kazanıyorlar ki veya o kadar karlı satıyorlar ki bu aracı. eğer bunların bizim aldığımız araçtan kazandıkları karı hesaplasanız EMİN OLUN SADECE bunlara bu parayı kazandırmamak için bile bu honda crv dizeli almazsınız. birde basit bir gerekçeleri araba yok indirimde yok. İNDİRİM OLMAZ OLUR MU OLUYOR AMA ne bayiler ne de distibiritör bu araçtaki karından vazgeçemiyor.

son olarak bu aracımı 2015 in başında satacağım ve hemen yeni kasa passat alacağım. benim arabam premium istediğim konfor var olsa da inanınki donanım olarak beni hoşnut etmiyor.

Bu parayı verdikten sonra giderim yeni kasa passat alırım. PASSAT ın vermiş olduğu sürüş ve konfor keyfini bu araç vermiyor inanınmki. ve emin olun yeni kasa passat hem donanım hem yeni teknik özellikler olarak bu araçtan daha üstün ve daha hesaplı bir fiyat ile ülkemize gelecek.

birde şehir içi 2700 km de araç 6.4 yakıyor. bu oran yakın zamanda da uzak zamanda da honda nın katalogun belirtiği tüketim değerlerinin yakalanmayacağını gösteriyor. Yani katalog da gösterilen tüketim oranlarına en az 1 litre daha fazla yakan bir araç şu an benim aracım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali-tokur -- 2 Şubat 2014; 12:13:29 >

• su anda yakit tuketimim 5.9 lt. arabanin konforundan da donaminindanda cok memnunum ,araci soranlara cvp vermekten yoruldum artik herkez cok begeniyor, yakiti da boyle bir kasali arac a gore cok cok iyi. zaten normal otomobil ile suv un konforu her zaman bir olmaz. ototmobil daha konforludur.

Ali Bey passat ile karsilastirmisiniz ama dogus otomotov honda dan daha az kar elde etmiyorki , bu strategyi ilk getiren dogus oto zaten. Honda yada sira veriliyor passat ada.

Kim ne derse desin , ben aractan cok menunum ozellikle performans ve yakit tuketimi beklenenin ustunde benim icin,

Alacak arkadaslarada elegance modelini tavsiye ederim , bir kac guzel artilari var , ozellikle farlarda donus aydinlatmalari ve otomatik farlari uzun a almasi arac gorunce kisaya almasi felan hos ozellilelr.gorunum olarak da daha hos. Su ana kadar hic bir olumsuz ozelligine rastlamadim , rastlarsam burada yazacagim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koksalkaradas

Herkese selamlar. Genel müdürlükten gelen görevlide araç kaldı araç ama Erzurum da hava -10 ve gündüz -1 civarı olduğu için araç çalıştı.yakıt numunesi aldı ve gitti. Servis motorun arka tarafında hava alma borusunu iptal etti ve hortumları direkt bağladı ve o kısmı izocamla sardı. Bu gün Iğdır a geldim. Dışarısı -20. Bakalım hayırlısıyla ne olacak. Haberdar ederim. Tekrar selamlar.

Hocam ne oldu en son gelişmeler neler? Sorununuz çözüldü mü ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali-tokur

değerli arkadaşlar
    siz benim ne demek istediğimi anlamamışsınız ki.

Araç fiyatı neden 6000 lira daha arttı ????? ÖTV VE KUR ARTMASAYDI aksine ötv aynı kalsaydı kurda aynı kalsaydı bu aracın 2014 modelinin fiyatı değişmeyecekti değil mİ?????

eğer bunun cevabın bulabilirseniz honda distibitörönün ve honda bayilerinin bu araçtan diğer araçlara göre hele hele honda civic göre daha fazla karlı sattıklarının farkına varacaksınız.

HEM DİSTİBİRİTÖR HEM HONDA BAYİLERİ HONDA CRV DEN hondanın diğer modellerine göre o kadar çok kazanıyorlar ki veya o kadar karlı satıyorlar ki bu aracı. eğer bunların bizim aldığımız araçtan kazandıkları karı hesaplasanız EMİN OLUN SADECE bunlara bu parayı kazandırmamak için bile bu honda crv dizeli almazsınız. birde basit bir gerekçeleri araba yok indirimde yok. İNDİRİM OLMAZ OLUR MU OLUYOR AMA ne bayiler ne de distibiritör bu araçtaki karından vazgeçemiyor.

son olarak bu aracımı 2015 in başında satacağım ve hemen yeni kasa passat alacağım. benim arabam premium istediğim konfor var olsa da inanınki donanım olarak beni hoşnut etmiyor.

Bu parayı verdikten sonra giderim yeni kasa passat alırım. PASSAT ın vermiş olduğu sürüş ve konfor keyfini bu araç vermiyor inanınmki. ve emin olun yeni kasa passat hem donanım hem yeni teknik özellikler olarak bu araçtan daha üstün ve daha hesaplı bir fiyat ile ülkemize gelecek.

birde şehir içi 2700 km de araç 6.4 yakıyor. bu oran yakın zamanda da uzak zamanda da honda nın katalogun belirtiği tüketim değerlerinin yakalanmayacağını gösteriyor. Yani katalog da gösterilen tüketim oranlarına en az 1 litre daha fazla yakan bir araç şu an benim aracım.

Oncelikle merhabalar. Düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak hocam bence binici iseniz çok takılmayın ikinci el muhabbetine kaldı ki bahsettiğiniz kârın alasını Doğuş Otomotiv yapıyor. Bu yargıya 2011 senesinde comfortline paketinin almanyadaki ve Türkiyedeki versiyonlarını inceleyerek varmıştık. Highline bir passat sürdükten sonra yargım kesinleşti. Ayrica ne yazıkki arz talep uzerine fiyatları çok güzel ayarlıyor sevgili yetkili satıcıları. Örnek vermek gerekirse donanımlı bir corollanın fiyatı d segmenti olan bir avensisin üzerine cok rahat çıkabiliyor. Bunun örneklerini çoğaltabiliriz. Ayrıca satış rakamlarını bilmiyorum ancak sıra verildiğinden dolayı yüksek satış rakamlarının olduğunu düşündüğüm crv 1.6 dizel aracın ikinci el olarak ilan sayısı suanda 4 yada 5. Bu neyin göstergesi bilemedim açıkçası. Honda kullanıcısı falan da değilim. Sırf oyak üyesi olduğum için şuanda Renault Fluence kullanıcısıyım. Sadece bir tüketici olarak düşüncelerimi belirtmek istedim. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• ben de 2 aydır kullanıyorum ve oldukça memnunum.
    eğer sırf firma kar etmesin diye bişey almayacaksanız hiçbir şey almamanız gerekiyor. örnek: gidip en ucuz gözlüğü aldığınızda firmaya en az %300 kar bırakırsınız.
    restaurantlarda kar marjı %100 ün herzaman üzeirndedir. Passat da aşağı yukarı aynı karı koyacaktır hele Türkiye de.
    Aracı alırsınız 1000 KM de 10000 aşağı düşer 2. eli üzüyor dersiniz ama daha o da olmadı.
    ben de anlayamadım bu arabanın neden tercih edilmemesi gerektiğini.
    VW çok özel bir konu. sattığı otomatik şanzımanın çok büyük kısmı arıza çıkaran bir firma için halk sırada bekliyor ikinci eli kapışılor. iyi reklam ve iyi satış stratejileri var. Ayrıca adamlar güzel görünümlü arabaları Audi de yapıp vurgun yapıyorlar içi aynı dışı çirkin arabaları da vw ile satıyorlar.
    neyse herkesin gıpta ile baktığı bu aracın ben executive ve otomatik olmaması hariç hiçbir eksisini görmezken 2. elde de hüsran olacağını düşünmüyorum.
    mazotun 5 TL ye geldiği şu günlerde koca arabayı 6lt tüketmekte harika.

• subat zamli fiyatlar belli olmus :

http://honda.com.tr/otomobil/yeni-cr-v/fiyat
  • Merhabalar,
    1.6 Dizel CRV Premium aracı 3 aydır kullanıyorum.Performans,konfor ve yakıt tüketimiminden çok memnunum.Yakıt tüketimi Kış şartlarında şehirlerarası 5.1 lt,Şehiriçi 5,9 lt yakıyor.Araç Türkiyede satışa sunulmadan önce 4 ay her yönüyle araştırma va kıyaslamalar yaptım.Aracın Türkiyede Lansmanı yapıldığı gün Elazığ Çelik Honda bayiden ilk sırada aracımı aldım.Araca çok talep var.Şu an Mayıs ayına sıra veriliyor. Passat ile kıyaslayanlara Aracı kullanmalarını öneriyorum.Malatyada Aracı çok inceleyen ve soranlar var.Honda bayilerinin ilgisiz olduklarını ifade edenlere katılamıyorum.Şöyleki ;Teyp ile ilgili bir sorunum oldu.Genel Müdürlük ve Elazığ servis Müdürü yakınen ilgilendiler,Hemen orjinalını yurt dışından talep edip yenisini taktılar.Bu zamanda teypsiz kaldığım için Ekstradan Paspaslar,Bagaz havusu,Paçalık ve Boya koruma hediye ettiler.Tüm Arkadaşlara kazasız,belasız sürüşler temenni ediyorum.

• bu honda dan yediğim lansman kazığını hiç bir firmadan yemedim bu güne kadar.

o yüzden araç hakkında iyi şeyler yazmak içimden gelmiyor ve size tavsiyem bu aracı alırken bu kadar para verilir mi diye tekrar tekrar düşünün.

zira ben bu aracı (premium) 87 000 e aldığımda passat düz vites confortline 77 500 idi ve sözde lansman fiyat diye indirim bile yapmıyorlardı.

şimdi passat confortline düz vites 88 bin ama bu aracın fiyatı şu an 94 500. Lansman fiyatı her zaman için avantajlıdır diye düşündük ama HONDA izlediği fiyat politikası ile KOCAMAN bir kazığı bize atmış oldu. zira kasası gelecek yıl değişecek passat bile kasım ayı ile şimdiki satışı arasında 10 bin fark koyarken 2. el fiyatı umrunda olmayan ve bize lansman fiyatı diye büyük biz kazık atan honda crv araçlarındaki kasım ve şu an ki fiyat aralığı sadece 8 bin. üstüne de yüzde 40 tan yüzde 45 çıkan ötv oranları olmasına rağmen.

LANSMANDA yediğim kazığa mı yanayım passat almadığıma mı yanayım BU ARACIN 2. EL fiyatının bizzat HONDA distiribütörü tarafından bir passat kadar olmayacağına mı veya 2. elde Honda NIN BENİ MAĞDUR ettiğne mi yanayım. Passat alsaydım gelecek yıl kasası değişmesine rağmen şu an aracın honda crv ye göre daha değerli ve daha yüksek bir oranda 2. eli olacaktı.

bizzat HONDA bu aracın ikinci elde bir passat kadar tutulmasının önüne geçiyor belirlediği fiyat politikası ile.

passat kasa değişecek dedik bizi 2. elde korumaz dedik passat ama malesef HONDA CRV yeni kasa olmasına rağmen HONDA izlediği satış ve fiyat politikasından dolayı bu araç 2. elde passat kadar değerini koruyamayacak..

Alacak olanlara da kesinlikle tavsiye etmiyorum bu aracı. 2. EL değeri bizzat honda tarafından korunmayan bir aracı kimseye TAVSİYE ETMİYORUM.

HONDa crv alacak olanları da tekrar uyarıyorum honda bizzat aldığımız veya almak istediğimiz aracın ikinci el piyasaını baskılıyor ve değerini düşürüyor maalesef şu an izlediği fiyat politikası ile. Satış politikasını takip ettiği woslwagenin, FİYAT POLİTİKASINI TAKİP EDEMEMESİ benim gibi araç almış olanların aracının 2. elde değerinin düşmesine neden olmaktadır.

KESİNLİKLE HONDA MARKASINI VE ÖZELDE DE CRV DİZEL İ TAVSİYE ETMİYORUM KİMSEYE

SAYIN SERKAF,
    benim bir sayfaya yakın yazarak anlatmak istediğimi siz şu ifadeleriniz ile çok kısa ve öz anlat mışsınız.

""""((((((((diğer arkadaşında yazdığı bunlar hep numara. hep satış stratejisi ama aylık satış rakamları belliyken bizi salak yerine koymasınlar."""))))

HONDANIN HEM SATIŞ STRATEJİSİ VE AYLIK SATIŞ RAKAMLARI BELLİYKEN BEN SALAK YERİNE KONULDUM SİZ SALAK YERiNE KONULMAYIN LÜTFEN.

SATIŞ STRATEJİSİ BU OLAN HONDA BENİ SALAK YERİNE KOYMUŞTUR İZLEDİĞİ FİYAT STRATEJİSİ İLE. SATIŞTA İZLEDİĞİ VW POLİTİKASINI, FİYAT BELİRLEME POLİTİKASINDA İZLEMEDİĞİ İÇİN SÖYLÜYORUM BUNLARI VE PASSAT YENİ KASA İÇİN SIRA YAZMAYA BAŞLADIKLARI ANDA BU ARACIMI SATACAĞIM ARKADAŞLAR DAHA FAZLA SALAK YERİNE KONULMAMAK İÇİN..

BU İTİBARLA HONDAYI ÖNCELİKLE MARKA OLARAK DAHA SONRA DA HONDA CRV ÖZELİNDE TAVSİYE ETMİYORUM !!!!!!!!!!!!1

• Arabaya bir yatırım aracı olarak bakıyorsanız dediğiniz doğru sayılabilir. Ama aracı aldıktan sonra konforuna kullanışına problem çıkarıp çıkarmamasına bakarım. Siz de bu kadar crv den nefret etmenize rağmen araç hakkında fiyat dışı hiç şikayet etmemişsiniz. Bu bile iyi bir şey araç için :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir crv suv kullanıcısı olarak gayet memnunum ne hondanın satış strajetisi ilgilendirir beni ne de başka araçların üstüne koyduğu veya özelliği aracımı 2,5 aydır kullanıyorum 3500 km yol yaptım eski arabam passatı arayacak hiç bir eksiği yok 911 km yola 220 tl likk mazot yaklaşık 250 krş gelir bu konforu bu fiyata hiç bir suv araçta yaşayamaz sınız varsa bir alternatif buyurun meydan burası herkese öneririm
  • Arkadaşlar merhaba,

Sizden ricam aracın performans ve konfor yönünden değerlendirmesini yapmanız. Baştan sona okudum. Dizel Otomatik QQ ile CR-V arasında kaldım. O aracı da detaylı inceledikten sonra karar vermeyi düşünüyorum. Aracınızdan memnun musunuz, ve otomatik vites olmaması sizce olumsuz bir özellik midir? Ya da ne kadar önemli, ben dizel - manuel astra'dan geçiş yapacağım, baya kararsız kaldım, değerlendirmeleriniz benim için çok önemli
  • alimurat33 kullanıcısına yanıt
    merhaba
    üstad hiç düşün me al derim qq yi de crv de güzel araba bu fiyatlara alınabilecek tek suv seçeneklerin den ha honda mı nissan mı dersen türkiye pazarında honda bir adım ilerde derim
    ha otomatik vites dersen ben yıllardır otm mercedes kullandım o şanzumana 1 lira bile harcamadım ama inanın crv olsun qq olsun o şanzumanı koysunlar yine tercihim manuel olur arabayı elimle kullanmayı severim ve zevk alırım otm arabayı ayak kullanır başka seçenek yoktur %20 yakıt farkı cabası ,
    suv araç diyorsanız alın derim ben passat tan indim çok memnunum
    alanlara alacaklara hayırlı olsun güle güle kullanın sizler alın binin ucuzlar diye bekleyenlere de bol bol seyirler ancak bakarlar
  • bu segmentte uygun (vergi ve yakıt olarak) bir araç olduğunu düşünüyorum Honda CRV 1.6 dizel'in.
    Kalabalık aile durumundan ötürü Volkswagen Caddy araç aldım. halen onu kullanıyorum, sanırım 1 yıl veya daha az bir zaman daha kullanmam gerekli. sonrasında ise uzun yol, geniş hacimden ötürü SUV tercih edeceğim.

Şu anki tercihlerimin başında da Honda CRV geliyor. Buradaki gerçek kullanıcı olan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Çok açık ve net anlatmışlar aracı.
    Allah'tan Hatasız Kazasız sürüşler ve günler diliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EFEBEY09 -- 25 Şubat 2014; 14:55:12 >
  • anadolulu1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için,

Zaten benzinli olarak Subaru Forester ve Mazda CX-5 var onlarda gerçekten çok iyi ve güvenlik olarak bu araçlardan daha öndeler (iihs skorlarına bakarsak). vw grubuna zerre itimadım yok zaten. Ancak ülke gerçekleri vergi ve fiyat avantajları değerlendirilince dizel tek seçeneğim. Dizel olunca qq ve crv kalıyor sadece, tercihim düz vites için crv; otomatik için qq olacak. İstanbul'dayım otomatiği sevmesem de bir deneyip bakacağım, honda daha bir üst sınıf ve konforlu geliyor. Babam da önceki kasa qq var, pek rahat ettiğim söylenemez; benim astra bile daha rahat geliyor bana. Bu anlamda artık test edip ikisi arasından tercih edeceğim. CRV'ye meylim var. En az 6 aydır bu aracı kullanıyorsunuz, tüm yazıları da okudum, memnun olduğunuzun farkındayım :) ;ancak yine de konfor - yakıt tüketimi ve başka detaylardan gözünüze çarpan olumlu olumsuz neler oldu? Bir de honda en az 3 ay beklemem gerektiğini söyledi şaşırdım doğrusu, aslında satış taktiği olabilir diye düşünüyorum. Beyaz dış - bej iç düşünüyorum, beklemem gerekecek o anlamda o da fazla sıkıntı olmayacak.

Yorumunuz için teşekkürler.

• Honda hangi renk sipariş verirseniz verin beyaz ve siyah geldi başka gelmedi diyor. Hem 3 ay bekletiyor hemde sizin istediğiniz rengi gelmedi sizin icin siyah geldi diyor. Ölmüş eşek kasaptan korkmazmış. Ya hakikaten satışlsr süper müşteri isteklerini umursamayip boya atölyelerini ve havuzlarini tek renkle calistirip zaman kaybetmek istemiyorlar.

• alimurat33 kullanıcısına yanıt
    Sayın Ali Murat bey ben her biri 7 yıl kullanmak şartı ile iki Mercedes 1 passat kullandım son 20 yıl da konfor emniyet denince akla Mercedes BMW audi vs Alman malları gelir çevremde Japon arabası kullanan bir cok yakınım oldu memnun olmayan pek görmedim zaten crv tercih ederken onların memnuniyeti ve yakıt olayı birinci nedenim oldu suv araç mecburiyetim oldugunda captiva ve crv arasında kaldım fakat bir cok araç test ve sürüsünü yaptım tiguan dahil 1.6 crv olunca 2.0 captiva ikinci tercihim idi ve iyiki crv tercihim olmuş serilik yakıt konfor İnan bindiğim araçlardan asagi kalmaz haa emniyet testini Allah kimseye yaptırmasın o konuda volvo cx60 i tek geçerim oda en az ikinci eli 140 bin liradan asagi degil su an alınabilecek en ideal suv fiyat performans aracı sıfır diyorsan baska tercih yok 911 km yol 220 tl yakıt sehir dışı buyurun hesap ortada al keyfine bak en az 5 yıl binmeyi düşünüyorum Allah izin verirse

• yldrm35 Yani gerçekten enteresan bir olay bu, markadan çok Türkiye'den kaynaklanıyor bence, sallanmıyor,önemsenmiyoruz. Bugün bana da 2-3 ay sıra var dediler, kesinlikle yanlış yoldalar, yani crv'den değilse bile bayiden vazgeçerim böyle bir durumda

anadolulu1 inşallah kazasız belasız kullanır daha iyilerine binersiniz, cevap için ayrıca teşekkür ederim, artık son aşama test ancak sanıyorum maddi bir problem olmazsa beyaz crv ye bineceğim bende
  • cr v yi tercih edenler yakıt öncelikli olmak üzere diğer kalite görünüm suv , olması yönünden tercih eder ,eğer suv amaçlı araç düşünüpte yakıt önemli değilse şu aracı tavsiye ederim , audi Q7 , x5 , gibi arabalardan çok çok önde ve türkiye de yıl da bir ya ilana çıkar ya da çıkmaz , kimse bilmediği içinde değeri düşük ,honda acura mdx suv ların piri SH AWD 4 çeker sistemi dünyanın en iyi 4 çeker sistemi bileğini büken çıkmadı , imkanı el veren alabilir ,ilerde ben düşünüyorum , uzun yıllar sıkılmadan binilecek araç.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-acura-ciftkurtlar-plaza-2008-acura-mdx-3.7-cc-otm.full-3-sira-koltuk-153828661/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura-p aws -- 25 Şubat 2014; 21:54:50 >

• ben de dizel manuel astradan crv ye geçtim. 3 aydır elimde çok memnunum. yakıt önemli bir konu tabi TR şartlarında. ayrıca astradan sonra crv ferrari kullanmak gibi. astra hiç çekmiyordu.
    QQ nın da fiyatları belli olmuş ama daha küçük QQ.
  • Eski qq zaten tam bir facia heryerinde eksikler var sag kapi kapandiginda gogus ile arasindaki bosluga ellerim giriyor
    Dogan slx de bile cam acma anahtarlarinda isik var. Yagmur sensorunun ildugu yerden tavana siyak sarimli kablo cikiyor sol tarafda direksiton altindaki kumandalari kullanmak icin arabayi saga cekip bakmak lazim ezberleyene kadar. Elektronik yardimci sisyemlerin eksikligi ic tasarimdaki ucuzlukdan zaten soz edilmez. Gecen gun yenisini inceledim arabanin disi makyajlanmis ama ici tamamen degismis kumandalarda makyaj aynasinda yine isik yok ama geri kalan heryerde detayla calismislar kitap ve klavuzu aydinlatmasi yine iğrenç . Volvodan Mercedes den tanidigimiz bir suru oyuncak eklemisler ops listesine.
    Arac ic tasarim olarak prestij kazanmis ama platform degismediginden bagaj kucuk kalmış koltyklardaki kumas kalitesi bir tik artmış 1.6 otomatik en ust pakette martta orta pakette mayisda gelicekmis. otomatik orta paket geldiginde honda boyle devam ederse musteriyi ceker ama benim tercihim yine crv.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.