Şimdi Ara

Honda CRV 1.6 dizel alanlar görüş ve öneriler (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
558
Cevap
24
Favori
190.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki hondanin acura da kullanılan zf 9 ileri şanzıman nedeniyle amerikadaki geri çağırmaalara ne diyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef tamda Range Rover Evoque da kullanılan şanzımanla aynı olduğu için tereddüt ediyorum zira geçen yıl şanzıman problemi yüzünden aynı şanzımanlı 36 bin Evoque model 9 ileri otomatik aracı geri çağırma yapmışlar... Henüz tam anlamıyla sorunsuz bir şanzıman değil bu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 1 Nisan 2015; 6:44:23 >
  • Selamlar
    Geri çağırmalar yazılım güncelleme gibi sebeplerden,acura daki ise bir buton yazılımının hatasından yine aynı şekilde.Sonuçta bu şanzuman hala kullanılıyor ve satıyor.Zira Jeep ilk cherooke de kullandı hataya rağmen yeni modellere uygulamaya devam etti,üstelik şirketin büyük ortağı fiat bütün yeni jenerasyon araçaları için anlaşma yaptı.Yani bunlar sorun değil.DSG nin yanında bahsi komik olur.....DSG ye yazılım ,mazılım kar etmez.Tek çare değişim.....

Eğer ki o arıza benim arabada çıkarsa hanginiz şom ağızlı ise yapacağımı bilirim ben :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 1 Nisan 2015; 12:02:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oziyyy

Mrb. 2015 şubat ayında 2014 CR-V 1.6 dizel elegance alarak aranıza katıldım, araçtan çok memnunum ancak başıma bir iş geldi.

2015 Yılı Şubat ayında eşim ve arkadaşım ile birlikte 2015 model Honda CR-V 1.6Dizel araç almak üzere ILICAK Plazaya gittik. Şatış Müdürü ile görüştük, elinde 2015 model aracının olmadığını, 2015 modelin Mayıs Ayında geleceğini ve araçta donanım, kasa ve makyaj olarak hiçbir değişiklik olmayacağını, elinde bulunan 2014 model araç ile aynı olduğunu söyledi. Acil araç ihtiyacımızın olmadığını, bekleyebileceğimizi söyledik. Satış Müdürü de bize, araç aynı, kasa aynı, görünüm aynı, neden 6-7 lira fazla vereceksiniz ki bir model için değmez dedi. Satış Müdürüne güvenerek 18.02.2015 tarihinde elinde bulunan 2014 model CR-V 1.6i-DTEC elegance model aracı aldık. Ancak 25.03.2015 tarihinde 2015 model CR-V nin kasa değişikliğine uğradığını, makyajlandığını gördüm, Satış müdürü ile bu konuda görüştüm, lafının arkasında olduğunu ancak ticaret yaptığını söyleyerek aracımı ikinci el fiyatından alabileceğini söyledi.

Bu konu ile alakalı ne yapabilirim?

Geçmiş olsun arkadaşım.....
    Mesela yüzüne tükürebilirsin:)

Şaka ama bence hakkını aramalısın.......Yeni araçlarda far grubu,tamponlar,izolasyon,Honda CONNECT sistemi,..... değişiklikler var.....

• oziyyy O kullanıcısına yanıt
    Aracın içinde ve ön kısmında iyileştirmeler oldu. Bence daha güzelde oldu. Bu konuda elinde yazılı bir kanıt yoksa ki yoktur birşey yapılamaz bence ama satıcı biraz kişilikliyse aracı geri alabilir. Yada az zararla verebilirsiniz.
  • Geçenler de Honda bayisine gittim (Sivas Açılım). Düz vites makyajlı yeni kasa elegance donanım paketini inceledim, açıkçası kullanılan plastik malzeme ve işçilik anlamında çok ciddi problemler görmesem dahi, CR-V bedeli olarak yüksek fiyatlara çıkıldıkça saçma bir şekilde ucuz gösteren iç mekan malzemesi var... Bunu daha önce Honda satın almamış ama ciddi CR-V düşünen biri olarak gayet tarafsız söylüyorum. Maalesef iç mekandaki ucuz görüntü makul fiyat beklentisini artırıyor ancak fiyat saçma sapan olmasa bile çokta makul düzeyde değil... Bunun dışında aracın genelinde kompakt bir kullanışlılık hedeflenmiş gibi, bazı detayların ambalajı yada görünümüyle değil kullanışlılığıyla uğraşılmış gibi gözüküyor sanki... Aslında görünümde önemli ancak bu aracı kullanım süresi uzadıkça ve sorun çıkarmadıkça seveceğim gibi subjektif bir hisse kapıldım nedense... Dış tasarımı fazla ilgi çekici ve yenilikçi değil, bu biraz erken yüzünün eskimesine sebep olabilir... Biraz değer kaybını da artırabilir, ama distrübütörün satış politikası değer kaybı konusunda daha önemli bir etken olacaktır. Doğru fiyatı yakalayıp, fiyatları ve satışı fazla dalgalandırmadan, hedef kitleyi şaşırmadan dengede tutabilmek gibi zor bir işleri var. Yeterince uzun bir süre, yorulmadan, belki biraz uygun fiyatla nazlı satmak, aracın piyasasını güçlendirecek ve orta-uzun vadede CR-V pazarına yarar sağlayacaktır sanıyorum... (Ne de ukalayım :) )

Bugün mevcut passat aracımın bakımı vardı ve bakım yapılırken yeni Passat için ciddi ciddi sipariş niyetiyle Kayseri Aykan daydım... Highline'da sipariş kapalı, velevki yarın açılsa en erken teslim 4 ay, ekstra opsiyon 4 ay üzerine ekstra gecikme, üstelik ekstra opsiyonlu araç için %25 peşinat şart 4-5 ay biz araç bekleyeceğiz, VW bayi aracı yeterince geç teslim etmek bir yana 30-40 bin lira parayı çalıştırmaktan utanmayacak bile... Ayrıca Kayseri Aykan'daki Satış temsilcisi en eski çalışanlardan bayan arkadaşın telefonumdaki Siri kadar basmakalıp, ruhsuz ve isteksiz cevapları zaten tereddütte olduğum Passat'tan oldukça soğuttu diyebilirim. Daha önce bu arkadaştan 3 kez VW satın alma girişimim, başka bi bayiden almak zorunda kalarak sonuçlandı, evet salaklık bende ki dikkat etmedim ve 4. kez aynı temsilciyle durumu tekrarladım... Bu tipler yüzünden hobi olarak satış temsilciliği yapmak isteği duyuyorum ve merak ediyorum gerçekten bu kadar mı zor bu işi yapmak, sevmiyorlar muhtemelen yaptıkları işi... Bu arada araçla ilgili tereddütlerim zaten yok değildi. Görsel değişim dışında kayda değer konfor ve performans iyileştirmelerinin olmadığı söylenip duruyor. Bu durum bir çok tarafsız olduğunu düşündüğüm medyada fazlaca zikrediliyor. Kabin içi ses ve iri jant kaynaklı rahatsız edici süspansiyon da başlıca bahsedilenlerden... Sadece ikinci el kaygısı da bir yere kadar... Eğer almaz isem sanırım vazgeçişimin en önemli nedeni şu olacak; "Yeni Passat beni gerçekten heyecanlandırmıyor", oysa kabin içi belki daha ucuz gözüken CR-V altyapısı ve kullanım alanı genişliğiyle sanırım heyecan vermeyi başarıyor...

Honda açılımda çalışan servis temsilcisi arkadaş gerçekten gayet mütevazi nazik ve işini düzgün yapan ayrıca boş konuşmayan bir arkadaştı... Açık söylüyorum eğer CR-V alırsam Sivas Honda Açılım da çalışan S.T. beyefendinin (ismini şu an anımsayamadım) yaklaşımının tercihimde çok ciddi etkisi olacak... Mayıs'ta 1.6 i-dtec 160 HP 4x4 Otomatik vites aracın bayiye geleceği ve lansmanında teste çağıracağını ifade etti... Aracın direksiyonuna geçtiğimde karar vereceğim, şimdilik en ciddi beklentim gelecek CR-V nin exclusive paketinde bütün ucuz tasarım hissine rağmen ön göğüs kaplama plastiğinin biraz daha yumuşak ve kaliteli gözüken farklı bir kaplama da olması ve fiyatının en dolu pakette 130 bin düzeyini aşmaması... Yoksa korkarım CR-V de pek mantıklı gözükmeyecek benim için... Hele bi mayıs gelsin bakalım, kim öle kim kala...

• avrupa'da yeni crv satış fiyatları belli oldu.
    CR-V facelift 1.6 i-DTEC 160CP 4x4 Man Elegance modeli çıplak vergisiz 26800 euro
    CR-V facelift 1.6 i-DTEC 160CP 4x4 Automatic Lifestyle modeli çıplak vergisiz 31600 euro.
    Türkiye fiyatlarını ona göre değerlendirin. ÖTV ve KDV'yi ekleyerek fiyat az çok belli olur.
    bu arada 120 hp manuel satışı devam ediyor. 160 beygir 4x2 yok, sadece 4x4 var.
  • arkadaşlar ekim 2014 te 1.6 elegange aldım. O zamanlarda yazmıştım değerleri şimdi yeniden test etme imkanım oldu. Geçen hafta Diyarbakır adana Aksaray ankara afyon izmir uzun yol yapma fırsatım oldu. Sürat genel olarak 100-110-120 arasında gidip geldi. Bu süratlarda 4.2 ila 4.5 arasında bir değerde kaldı. Şehir içine girince doğal olarak 5.0 ile 6.0 arasında oluyor.Benim ölçümlerim böyle şuan izmirdeyim ekranda 5.5 yazıyor. Herkese saygılar.
  • SiyahPelerinliAdam kullanıcısına yanıt
    SANIRIM EN DOLU PAKETTE GÖĞÜS DEĞİŞMİYOR. AYNI KALİTESİZ GÖRÜNÜM VAR. FİYATTA 145000 OLACAK DEDİ SATIŞ TEMSİLCİSİ. LANSMAN VE OTOSHOW İNDİRİMİ OLURSA NE İYİ. (DOLAR EURODA ALDI BAŞINI GİDİYOR)
  • Görünüm şüphesiz iddiasız.Ancak geçtiğimiz yıl passat cc kullanmış birisi olarak,varsın kalitesiz dursun.Passat ın rezil gürültülü dash boardından sonra sanırım beni mutsuz etmez....
    Bu arada yılın SUV u yazısını gördüm Fransız sitesinde acaba ne derece doğru?
  • quote:

Orijinalden alıntı: certac

Görünüm şüphesiz iddiasız.Ancak geçtiğimiz yıl passat cc kullanmış birisi olarak,varsın kalitesiz dursun.Passat ın rezil gürültülü dash boardından sonra sanırım beni mutsuz etmez....

Yılın otomobili muhabbetlerinin hepsi reklam olmaya reklam, benim tereddütüm yok... Passat'ın rezil gürültülü dashboard undan bahsetmişsiniz ama halen kullandığımız B6 kasa Passat var elimizde ama öyle bir rezillik söz konusu değil bizim araçta...
  • passata o adar para verilmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiyahPelerinliAdam

quote:

Görünüm şüphesiz iddiasız.Ancak geçtiğimiz yıl passat cc kullanmış birisi olarak,varsın kalitesiz dursun.Passat ın rezil gürültülü dash boardından sonra sanırım beni mutsuz etmez....

Yılın otomobili muhabbetlerinin hepsi reklam olmaya reklam, benim tereddütüm yok... Passat'ın rezil gürültülü dashboard undan bahsetmişsiniz ama halen kullandığımız B6 kasa Passat var elimizde ama öyle bir rezillik söz konusu değil bizim araçta...

Sadece passat kullanmamış olmamdan rezil oldugu sonucuna vardım.Bu kadar dandik bir dashboard dizaynımı yapılır.Bozuk yollardan bahsetmiyorum.Buradan Türkiye nin herhangi bir yerine gidin yolda müzik açmazsanız Passat grubunda sadece ön dashboarddan gelen çatırtı ve çuturtuları dinlersiniz sonra takarsınız ,ayar olursunuz ''lan seni yapanın da alanında '' dersiniz ve benim gibi hemen satarsınız....Ben her sene aynı yolları izleyerek 5 bin km lik bir Tatil programı yaparım.Bunu yaklaşık 10 yıldır tekrar ederim senede 2-3 araba değiştiririm.Ford,Opel,Seat,Bmw,Fiat,Audi hepsi dahil bu listeye.Hiçbir 2000 km de ki aracımdan bu kalitesizliği görmedim.Tatil dönüşü ön salıncakları değiştirmek zorunda kaldığım tek araç.Üstelik bu yollar yıldan yıla kalitesi yükseldiği düşünülürse.En az yorulup en çok dağılan araçtır passat.....Bu ülke de maalesef şişirilmiş bir takım algısı var..........B1000 kasa olsa bir daha kapıma sokmam.Audi derseniz tamam....Ama diğerleri audi nin traşlanmış halleridir...Seat derseniz onuda kabul ederim.Neden mi?Seat leon tdi dsg 2400km de bir aracım var.Arkadaş adamlara helal bu paraya ancak bu olur.İstanbul içinde bas allah bas 6.5 lt'yi geçmez.Ama ben bu araca 68bin lira verdim.110bin lira vereceksem mümkünse sessiz ve daha kaliteli olsun isterim.....Vermiyorlarsa istediğimi o zaman burada bir tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın var:)
    CRV ise maalesef bende dahil bu ülkede hak ettiği yeri vermiyoruz.Tabi dünyanın en çok satan suv ünvanına sahip yıllardır lider olan tek araç.İngiltere de Land Rover dan selef olarak daha pahalı satılmasına rağmen ingiltere de de best sellerdir yıllarca .....
    Ama bizde ki bu VAG aşıklığı nedeniyle diğer markalar maalesef hak ettikleri ilgiyi göremiyor.Ama ilk kez honda kullanacak birisi olarak doğru bir tercih kanaatindeyim.....

• quote:

quote:

quote:

Sadece passat kullanmamış olmamdan rezil oldugu sonucuna vardım.Bu kadar dandik bir dashboard dizaynımı yapılır.Bozuk yollardan bahsetmiyorum.Buradan Türkiye nin herhangi bir yerine gidin yolda müzik açmazsanız Passat grubunda sadece ön dashboarddan gelen çatırtı ve çuturtuları dinlersiniz sonra takarsınız ,ayar olursunuz ''lan seni yapanın da alanında '' dersiniz ve benim gibi hemen satarsınız....Ben her sene aynı yolları izleyerek 5 bin km lik bir Tatil programı yaparım.Bunu yaklaşık 10 yıldır tekrar ederim senede 2-3 araba değiştiririm.Ford,Opel,Seat,Bmw,Fiat,Audi hepsi dahil bu listeye.Hiçbir 2000 km de ki aracımdan bu kalitesizliği görmedim.Tatil dönüşü ön salıncakları değiştirmek zorunda kaldığım tek araç.Üstelik bu yollar yıldan yıla kalitesi yükseldiği düşünülürse.En az yorulup en çok dağılan araçtır passat.....Bu ülke de maalesef şişirilmiş bir takım algısı var..........B1000 kasa olsa bir daha kapıma sokmam.Audi derseniz tamam....Ama diğerleri audi nin traşlanmış halleridir...Seat derseniz onuda kabul ederim.Neden mi?Seat leon tdi dsg 2400km de bir aracım var.Arkadaş adamlara helal bu paraya ancak bu olur.İstanbul içinde bas allah bas 6.5 lt'yi geçmez.Ama ben bu araca 68bin lira verdim.110bin lira vereceksem mümkünse sessiz ve daha kaliteli olsun isterim.....Vermiyorlarsa istediğimi o zaman burada bir tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın var:)
    CRV ise maalesef bende dahil bu ülkede hak ettiği yeri vermiyoruz.Tabi dünyanın en çok satan suv ünvanına sahip yıllardır lider olan tek araç.İngiltere de Land Rover dan selef olarak daha pahalı satılmasına rağmen ingiltere de de best sellerdir yıllarca .....
    Ama bizde ki bu VAG aşıklığı nedeniyle diğer markalar maalesef hak ettikleri ilgiyi göremiyor.Ama ilk kez honda kullanacak birisi olarak doğru bir tercih kanaatindeyim.....

Kusura bakmayın yazdıklarınız marka fanatikliğine girecek türden olmuş. Fanatiklik, İlle bir markayı gereğinden fazla övmek değildir, hakettiğinden fazla yermekte öyledir...

Bende sadece şu an kullandığım Passat'ı değil çok farklı markaları tecrübe etme fırsatı buldum, yılda 30 bin km den fazla yol yapıyorum ama Passat ile ilgili yazdıklarınız maalesef fazlaca subjektif... Genel anlamda (fiyat, kalite, konfor, satış sonrası, ikinci el v.s...) toplamda fazla mantıklı ama ruhsuz bir araç olarak görüyorum Passat'ı... Ama asla anlattığınız kadar dandik bir araç değil...

Bu arada şu an Passat kullanıyorum ama Haziran'da CR-V almak gibi bir düşüncem var, araç gelsin önce bir test edeyim, donanımı ve. fiyatı netleşsin öyle karar vericem. Daha önce hiç Honda marka araç sahibi olmadım, bu yüzden temkinliyim biraz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiyahPelerinliAdam -- 19 Nisan 2015; 16:05:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kusura bakmayın yazdıklarınız marka fanatikliğine girecek türden olmuş. Fanatiklik, İlle bir markayı gereğinden fazla övmek değildir, hakettiğinden fazla yermekte öyledir...

Bende sadece şu an kullandığım Passat'ı değil çok farklı markaları tecrübe etme fırsatı buldum, yılda 30 bin km den fazla yol yapıyorum ama Passat ile ilgili yazdıklarınız maalesef fazlaca subjektif... Genel anlamda (fiyat, kalite, konfor, satış sonrası, ikinci el v.s...) toplamda fazla mantıklı ama ruhsuz bir araç olarak görüyorum Passat'ı... Ama asla anlattığınız kadar dandik bir araç değil...

Bu arada şu an Passat kullanıyorum ama Haziran'da CR-V almak gibi bir düşüncem var, araç gelsin önce bir test edeyim, donanımı ve. fiyatı netleşsin öyle karar vericem. Daha önce hiç Honda marka araç sahibi olmadım, bu yüzden temkinliyim biraz...

Alıntıları Göster
    quote:

toplamda fazla mantıklı ama ruhsuz bir araç olarak görüyorum Passat'ı...
    aynen bende öyle görüyorum
    kaba saba alaman hanzosu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caucass -- 20 Nisan 2015; 15:34:47 >

• Bu hafta CRV 1.6 manuel vites elegans modelini aldım.Eski 2005 model civic kullanıcısı olarak bu aracı alırken beklentilerim yüksekti fakat,aracı aldıktan sonra aynı düşünceye sahip değilim açıkça.Aracın görüntüsü ve motor performansı çok güzel,fakat revize edilmesi gereken çok özellik bulunduğunu düşünmekteyim.Şöyleki bu markanın en dolu modeli iken rakiplerine göre aşağıdaki özellikler olmaması biraz garip geldi.

*Araçta sanruf seçeneği yok,oysa binek modellerin civikte bile sanruf seçeneği bulunmakta iken Hondanın en klas modeli sayılan CRV'ye koymamışlar.
    *Araçta yokuş iniş destek özelliği yok,sadece otomatik modeline koymuşlar.Oysa ikiside aynı araç!
    *Araca digital ekran koymuşlar,ekran üzerinden telefon araması yapılamıyor.Ayrıca kullanımıda kolay değil.
    *Aracın teyp veya radyonu acil kısmak için pause seçeneği bulunmamaktadır.
    *Aracın depo kapağı açma kolu aşağıda motor kaput açma kolu yanında,hiç hasta veya kilolu kişilerin kullanımı sıkıntılı bence,oysa bir butan ile torpito kısmına alanabilirdi.
    *Araç çok asfalt sesi alıyor.
    *Aracı almadan şerit takip sistemi var denmişti,şimdi sadece otomatiklere koyulduğunu öğrendim.
    *Aracın el freni eski sistem kollu,oysa bu güzel araca düğmeli elektronik el freni çok güzel olurdu, bundan daha ucuz farklı marka araçlarda bile mevcut.
    *Aracın kısa farları zenon yapmışlar,uzunlar normal sarı renk yanmakta.

• quote:

Orijinalden alıntı: ümit sevim

Bu hafta CRV 1.6 manuel vites elegans modelini aldım.Eski 2005 model civic kullanıcısı olarak bu aracı alırken beklentilerim yüksekti fakat,aracı aldıktan sonra aynı düşünceye sahip değilim açıkça.Aracın görüntüsü ve motor performansı çok güzel,fakat revize edilmesi gereken çok özellik bulunduğunu düşünmekteyim.Şöyleki bu markanın en dolu modeli iken rakiplerine göre aşağıdaki özellikler olmaması biraz garip geldi.

*Araçta sanruf seçeneği yok,oysa binek modellerin civikte bile sanruf seçeneği bulunmakta iken Hondanın en klas modeli sayılan CRV'ye koymamışlar.
    *Araçta yokuş iniş destek özelliği yok,sadece otomatik modeline koymuşlar.Oysa ikiside aynı araç!
    *Araca digital ekran koymuşlar,ekran üzerinden telefon araması yapılamıyor.Ayrıca kullanımıda kolay değil.
    *Aracın teyp veya radyonu acil kısmak için pause seçeneği bulunmamaktadır.
    *Aracın depo kapağı açma kolu aşağıda motor kaput açma kolu yanında,hiç hasta veya kilolu kişilerin kullanımı sıkıntılı bence,oysa bir butan ile torpito kısmına alanabilirdi.
    *Araç çok asfalt sesi alıyor.
    *Aracı almadan şerit takip sistemi var denmişti,şimdi sadece otomatiklere koyulduğunu öğrendim.
    *Aracın el freni eski sistem kollu,oysa bu güzel araca düğmeli elektronik el freni çok güzel olurdu, bundan daha ucuz farklı marka araçlarda bile mevcut.
    *Aracın kısa farları zenon yapmışlar,uzunlar normal sarı renk yanmakta.

Makyajlı yeni kasamı aldığınız CR-V?

• Aracı 3 hafta önce aldım. Oldukça memnunum yaklaşık 600km yol yaptım yakıt ortalaması 5.4 gibi hatta 70 km bir rotada ortalama 4.4 litre gördüm
    Bence araç oldukça iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barancir

bu araç ilk çıktığında da ingiltere fiyatı ile paralellik göstermişti.
    muhtemelen fiyatı 140-150 civarı olur. bayiler müşteri çekmek için daha az söylüyorlar. kendinizi bu rakamlara hazırlayın.

20 şubatta rakamı tutturmuşum
  • 1.6 Dream (Düz) Düz 1597 cc Dizel 101,450
    1.6 Premium (Düz) Düz 1597 cc Dizel 109,450
    1.6 Elegance (Düz) Düz 1597 cc Dizel 115,450
    1.6 Premium (Otomatik) Otomatik 1597 cc Dizel 125,990
    1.6 Elegance (Otomatik) Otomatik 1597 cc Dizel 132,990
    1.6 Executive (Otomatik) Otomatik 1597 cc Dizel 139,990
    1.6 Executive + (Otomatik) Otomatik 1597 cc Dizel 146,990

2.0 benzinliye elvada diyoruz galiba.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.