Şimdi Ara

HONDA DİREKSİYONU HAKKINDA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
7.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar,bende 2007 Honda Civic var,4-5 aydır arabayı ilk çalıştırdığım zaman direksiyon arıza lambası yanıyor ve direksiyon sert kullanılamaz oluyor,ben de lamba sönünceye kadar arabayı stop ettirip çalıştırıyorum ve lamba sönünce hiç bir problem kalmıyor.
    Servise götürdüm geçici arıza dediler ve sildiler bu arızayı tekrar olursa direksiyon kutusunun beynini değiştirmek gerekecek dediler,açıkçası servisin anladığını pek düşünmüyorum,bilgisayara bağlıyorlar olursa olur olmazsa hemen değişelim vs.Benim araç LPG li olduğundan garanti kapsamı dışı.
    Bu konuda görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

• LPG'li olduğu için garanti komple kapsam dışı ise, e yuh artık demek lazım. Sadece LPG'nin etkilediği sistem ve parçalar garanti dışı olmalı. Bu yüzden LPG ve direksiyon kutusu beyni kel alaka olmuş. Servisi de o kadar aşşağılamayalım. Düzenli eğitim alan elemanlar-formenler çalışır. Becerebiliyorsan o beyni sen tamir et veya ettirmeye çalış bakalım düzelecek mi? Elektronik bir parça neticede. Mekanik olsa hadi neyse tamir edilebilir, tamir takımı (değişmesi gereken parçaları) varsa. Peki beyni değişmiş olarak mı kullanmak istersin yoksa sökülmüş kurcalanmış, devreleri diyotları vb. parçaları lehimlenmiş olarak kullanmayı mı????? Hem servisi bir üst makama şikayet de etme hakkın var haksız olsan bile. Neticede sana haksızlığın da ispatlanır.
    Ama garanti konusunu kurcala bence. Komple iptal olmamalı.
  • o kadar bas bas bağırıyoruz bu arabalara lpg olmaz diye, araba çok komplike, her şeyi elektronik ve hepsi birbirine bağlı birbirlerini etkiliyorlar, daha 2007 olan araba böyle arıza verirmi ya, kesin lpg bozmuştur , kimbilir nereden neyi etkiledi, ben şahsen lpg takacak olsam gider sıradan , fazla karmaşık olmayan , hatta bulabilirsem karburatörlü bir şey alır ona taktırırdım
  • ya servis LPG den olmuş demiyor ki zaten,direksiyonla alakası yok.Mesela son 1 haftadır hiç problem yaşamıyorum yani muhtemelen basit bir arızadır ama artık kısa yoldan tamir etmek bulmak yerine tümünü değiştiriyorlar gibi geliyor bana.
    Bu arada yaklaşık 50 bin km dir LPG kullanıyorum,çok çok memnunum herkese de tavsiye ederim.
  • honda nın tüm elektronik yapısı birbiri ile etkileşim halinde.
    o nedenle yetkisiz kişiler ve bilgisiz kişiler motora elektrik aksamına bulaşılmasını istemiyorlar.

not: tabi bu durum servislerin işine gelen bir açıklama olmakla birlikte .haklılar da.
  • SELAM,

Ben de sadece benim 2007 civicimde böyle birşey oluyor zannediyordum.
    Neyse direksiyon lambası bazen geç sönüyor bazen de yanık kalıyordu stop edip tekrar çalıştırana kadar.
    Bazen de ilk marşta torpidonun oralardan czzzt diye bir ses geliyordu, sanki role ark yapmış gibi falan.
    Servise gidip elektrik aksamını kontrol ettirdim, bişey bulamadılar.
    Yalnız ben bişey farkettim, marşa ilk basarken arabanın çalışacağını hisseder hissetmez anahtarı bırakıyordum,
    Sanki araba tam marş almadığı zamanlar böyle oluyor gibiydi. Artık tam çalışmasını bekleyip anahtarı öyle bırakıyorum. (Zarar vermeyecek şekilde tabi mesela yarım saniye gibi falan) Böyle yapınca sorun olmuyor gibi geldi. Belki servisteki kontrolden belki de bundan dolayı sorun yaşamadım.

Umarım düzelir.

EDIT: Serviste bizzat sordum artık lpgden kaynaklanan arızalar hariç garanti devam ediyormuş. Bu arada hangi lpg marka/modeli nerede taktırmıştınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hak78 -- 22 Şubat 2009; 11:57:28 >

• Marşa basarken direksiyonun alt taraflarından çıkan cazırtı sesi benimkinde de üç beş defa oldu. Hatta servise göstermeye gittiğimde de tesadüfen yaptı ve başformen önemli birşey olmadığını, sesin göğsün içinde direksiyon miline yakın biryerde bulunan bir elektrik jakından geldiğini söyledi. Hatta, anahtarı çok narin tutarak ve çekinerek çevirmeyin dedi Kız gibi yani!!! ben de daha haşin basmaya başladım ve 1.5 yıldır yapmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HONDA CRV HAKKINDA BİLGİ
    13 yıl önce açıldı
    Honda Civic hakkında yardım
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ABABA2307

Marşa basarken direksiyonun alt taraflarından çıkan cazırtı sesi benimkinde de üç beş defa oldu. Hatta servise göstermeye gittiğimde de tesadüfen yaptı ve başformen önemli birşey olmadığını, sesin göğsün içinde direksiyon miline yakın biryerde bulunan bir elektrik jakından geldiğini söyledi. Hatta, anahtarı çok narin tutarak ve çekinerek çevirmeyin dedi Kız gibi yani!!! ben de daha haşin basmaya başladım ve 1.5 yıldır yapmıyor.

İlginç,bundan sonra asılalım enektara..
  • Sen de Saab hayranı mısın, mişubişi hayranı mısın, hondacı mısın, pejocu musun bi karar ve be hacu.
    İmzan imza değil, oto galerisi mübarek
  • kolleksiyoncu mübarek
  • galeri yapmayı düşünüyor olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.