Şimdi Ara

Renault Broadway Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dedemin bir Renault Broadway 1.4 RN i 98 model 0 bir aracı var bu aracı şuanda ben kullanıyorum gayet temiz ve ful orjinal bir araç, aklıma birkaç gündür takılmış olan bir soru var ben vites değişimlerini yüksek denilebilir devirde yapıyorum acaba sakıncalımı yoksa normalmi sorum bu...

Vites değiştirme aralığım 3500 3700 devir arası arada 4000 e kadar çıkıyor 5. viteste ise 4300 e kadar çıkıyorum

Aracın özelliklerini anlatayım biraz;
    Araç benzinli ( herhangi bir tüp tak çıkar yapılmadı),
    52.9 kW motor gücü bulunmakta
    Ful bakımlı düzenli olarak yağ değişimleri ve kontrolleri yapılıyor ( tam olarak anlatamamış olabilirim ama anladığınızı umuyorum)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim

• Yakıtı arttırmaktan başka bişey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun olmaz, sadece yakıt tüketimini arttırır

ayrıca o araç düşük devirde tork veriyor o kadar basmanız yakıtı 2 misli arttırır
  • Motora herhangi bir zararı yoksa istediği kadar benzin yaksın sıkıntı değil teşekkür ederim yardımlarınız için
  • aşınmayı artırırsın.motorun ömründen yer.7000lere kadar çıkmana gerek yok.düzde 3 yokus yukari 4 hadi olsun 5k devir.yaptigin islem gereksiz.arkadasinda dedigi gibi torku dusuk devirde veriyormus.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de vardı aynı araç... devirli kullan söylediğin devir aralığı gayet yeterli... boğarsan hararet yapıyor meret... yani devirsiz kullanma...
  • O da devir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende de 93 modeli var. LPG'li duz yolda 3000 civari, yokusta 4000'de atiyorum vitesi. Bu devirlerde LPG'de bile cok zorlanmiyor benzinde hic sorun cikarmaz gibime geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

O da devir mi ?

Broadway e göre yeterli gibime geliyor m power yok bizde
  • satarsanız haberimiz olsun
  • Bende yıllarca R9 kullandım. Benimki karbüratörlü olan 1.4 motordu. Sizinki RNi ise tek nokta enjeksiyonlu olan daha güncel Energy motordur. Broadway'i şuan elime verseler gözüm kapalı dağıtıp toplayacak kadar bilirim

Öncelikle şunu söylemem lazım. Energy motor eski karbüratörlülere göre daha narin bir motordur. O kadar devir çevirmenizi tavsiye etmem. Maksimum 3 bin devir aracın yürümesi için yeterli.

Bunun dışında güle güle kullanın. Sağına soluna dikkat edin. Çürümeye müsait bir araç. Bakımlarını yaptırırsanız sizi üzmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.