Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.188
Cevap
24
Favori
100.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    An itibariyle hondanın sitesinde HRV'nin satış fiyatı 157650 tl olmuş.
    1 Ay kadar önce aracı aldığımda ve alırken genel merkezden gelen bilgiler doğrultusunda yeni kasa HRV'nin 2019 mart ayından önce gelmeyeceğiydi.
    Şahsi kanaatin bu fiyat artışının yeni kasadan dolayı olmadığını düşünüyorum.
    Daha detaylı bilgi sahibi olan varsa ve bizi bilgilendirirse sevinirim
  • Bu arada fiyatı bir sıfır eksik yazmışım. 157650 tl olarak düzeltiyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sananesanan

Bu arada fiyatı bir sıfır eksik yazmışım. 157650 tl olarak düzeltiyorum...
    Sadece Hr-v değil tüm hondalara zam geldi..beklemeyip alanlar karlı çıkti..aralikta 123bine almıştım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hondadamla'yı aradım 4-5 ay araç gelmeyecek...yeni kasayı bekliyoruz dedi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hurma10

hondadamla'yı aradım 4-5 ay araç gelmeyecek...yeni kasayı bekliyoruz dedi..
    Yeni kasa demek bence biraz yanlış olur. Makyajlı kasa demek daha doğrusu. Aracın ön kısmında (panjur+kaput+LED sis farları),vites topuzunda ve aynalarda (kör nota ve yan şerit izleme kamerası)değişiklikler söz konusu olabilir. Dizel olma ihtimali sanki biraz zayıf. Aksi takdirde CR-V satmaları zorlaşır. (Her ne kadar ayrı segmentler olsa da) Bakalım motoru nasıl güçlendirip TORKU arttırmışlar, göreceğiz. Motor hacminin 1.8 litreye çıkartmış olmalarına pek ihtimal vermiyorum. (Türkiye versiyonları için) Yeni makyajlanmış araçları da herhalde 170.000,00TL - 180.000TL bandı aralığında satışa sunarlar. Ne diyelim artık, almak isteyenlere hayırlı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neco1959 -- 3 Temmuz 2018; 15:24:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neco1959

Yeni kasa demek bence biraz yanlış olur. Makyajlı kasa demek daha doğrusu. Aracın ön kısmında (panjur+kaput+LED sis farları),vites topuzunda ve aynalarda (kör nota ve yan şerit izleme kamerası)değişiklikler söz konusu olabilir. Dizel olma ihtimali sanki biraz zayıf. Aksi takdirde CR-V satmaları zorlaşır. (Her ne kadar ayrı segmentler olsa da) Bakalım motoru nasıl güçlendirip TORKU arttırmışlar, göreceğiz. Motor hacminin 1.8 litreye çıkartmış olmalarına pek ihtimal vermiyorum. (Türkiye versiyonları için) Yeni makyajlanmış araçları da herhalde 170.000,00TL - 180.000TL bandı aralığında satışa sunarlar. Ne diyelim artık, almak isteyenlere hayırlı olsun.

Yeni kasa ile ilgili bu açıklamalar var..
    https://www.log.com.tr/2019-model-honda-hr-v-ve-sundugu-tum-yenilikler/

Çok ciddi bir değişiklik yok gibi.. makyaj tazeleme 😊
    Ama fiyat ciddi değişir hele bu şekilde devam ederse ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 157.000 yuhhhhh

Nisan sonuna kadar fiyatı 125.000 civarında olan araca 2-3 ayda 30.000 tl den fazla zam geldi.
  • Arkadaslar hiç lpg araştırması yapan, taktirmak isteyen veya takan kimse varmıydı. Prins marka lpg nin uyumlu kiti varmış ortalama 6.500 tl sorusturdum biraz. Yilda 20 bin km yapiyorum varmi acaba bir oneriniz.

• İnanılmaz bir zam yapılmış. Yeni veya makyajlı model için değil ise mantıklı açıklaması yok. Zaten araç da gelmiyor. Rakiplerin fiyatları ile bağlantılı herhalde. Ben beklemedim jazz aldım. O da 102.800 oldu bu ay ancak aradaki güncel 55 binlik fark kesinlikle çok fazla diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mgurc01

İnanılmaz bir zam yapılmış. Yeni veya makyajlı model için değil ise mantıklı açıklaması yok. Zaten araç da gelmiyor. Rakiplerin fiyatları ile bağlantılı herhalde. Ben beklemedim jazz aldım. O da 102.800 oldu bu ay ancak aradaki güncel 55 binlik fark kesinlikle çok fazla diye düşünüyorum.
    Hocam Jazz'dan memnun musun? aynı segment değil ama ufak bir karşılaştırsan aradaki 55bin TL farka değermi?
  • Jazz’dan çok memnunum. Uzun zaman önce de kullanmıştım ama son nesil çok farklı ve başarılı olmuş her bakımdan.HRV ve Jazz farklı sınıf araçlar buna göre değerlendirmek gerekli elbette. HRV ile test sürüşü yaptığımda jazz’a göre daha iyi hissettirdiğini söylemeliyim. Daha yüksek, daha konforlu ve keyifli ancak ben aldığımda aradaki fark 40 bindi ve bu bile bana çok fazla gelmişti. Şimdi 55 bin oldu ve kesinlikle tercihimden memnunum. Herkesin zevki, beklentisi , öncelikleri ve ödeme gücü farklı ve tercih meselesi araba konusu. 55 bin farka karşılık gelecek şeyler eklediğini düşünmüyorum ben kişisel olarak. O parayı verebileceklerin, ikinci elde ve daha üst sınıf araçlara da bir bakmasını öneririm. Bazen çok şyi alternatifler çıkabiliyor.

• Hrv güzel araç lakin hyndai tcson gdi elite ile aynı fiyattalar. ikisini de kullananlar varsa karşılaştırma yapabilirler mi? Bende hrv bakıyordum ama fiyatı uçtu resmen, aynı fiyat aralıklarında tucson da alınabilir durumda. Jazz dan sonra ikinci el hrv alma niyetim vardı ama tucson daha cazip gelmeye başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyne

Hrv güzel araç lakin hyndai tcson gdi elite ile aynı fiyattalar. ikisini de kullananlar varsa karşılaştırma yapabilirler mi? Bende hrv bakıyordum ama fiyatı uçtu resmen, aynı fiyat aralıklarında tucson da alınabilir durumda. Jazz dan sonra ikinci el hrv alma niyetim vardı ama tucson daha cazip gelmeye başladı.

Ben de hrv aracımı yeni aldım önce ki aracım da jazz 3. Nesildi. Almadan subarı xv, hyundai tucson,kia sportgate,nissan qq ve suzuki vitara ya baktım. Subaru için kapora verdim. Sonra aracın çekiş sorunları yaşadığını duyup ben de şahit olunca vaz geçtim. Vitara için de verdiğim kaparoyu aracın motorunu açıp da amartisörler üzerinde ki kalitesiz perçin-kaynak ve macun karışımını görünce vaz geçtim. Ama suzuki nin torbo motorlu olan modeli gerçekten başarlı. Motor iyi ama iç malzeme ve donanım diyince sınıfta kaldı. Hyundai ve kia neredeyse aynı nitelikte araçlar fiyatları ben alırken hrv den pahalı idi. İç kalite ve donanım iyi motorlar a gelince turbo olmayanların çekiş ve çok ciddi yakıt tüketim sorunları vardı. Kısaca yine honda ve hrv dedim. İyiki de dedim her konuda mutluyum. Tavsiye de kesinilikle ederim. Kazasız kullanımlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sreyya

quote:

Orijinalden alıntı: ceyne

Hrv güzel araç lakin hyndai tcson gdi elite ile aynı fiyattalar. ikisini de kullananlar varsa karşılaştırma yapabilirler mi? Bende hrv bakıyordum ama fiyatı uçtu resmen, aynı fiyat aralıklarında tucson da alınabilir durumda. Jazz dan sonra ikinci el hrv alma niyetim vardı ama tucson daha cazip gelmeye başladı.

Ben de hrv aracımı yeni aldım önce ki aracım da jazz 3. Nesildi. Almadan subarı xv, hyundai tucson,kia sportgate,nissan qq ve suzuki vitara ya baktım. Subaru için kapora verdim. Sonra aracın çekiş sorunları yaşadığını duyup ben de şahit olunca vaz geçtim. Vitara için de verdiğim kaparoyu aracın motorunu açıp da amartisörler üzerinde ki kalitesiz perçin-kaynak ve macun karışımını görünce vaz geçtim. Ama suzuki nin torbo motorlu olan modeli gerçekten başarlı. Motor iyi ama iç malzeme ve donanım diyince sınıfta kaldı. Hyundai ve kia neredeyse aynı nitelikte araçlar fiyatları ben alırken hrv den pahalı idi. İç kalite ve donanım iyi motorlar a gelince turbo olmayanların çekiş ve çok ciddi yakıt tüketim sorunları vardı. Kısaca yine honda ve hrv dedim. İyiki de dedim her konuda mutluyum. Tavsiye de kesinilikle ederim. Kazasız kullanımlar dilerim.

Alıntıları Göster
    Cevap için teşekkürler. Aracınız hayırlı olsun. Bugün hrv den neredeyse tamamen vazgeçtim gibi. Honda bayi çok ilgisiz yardımcı olmaları bir kenara zorla cevap veriyorlar gibiydi.Bugün Hyundai bayi ise ilgili ve satış konusunda istediğim modelin fiyatında ciddi indirim yaptı. Hrv den çok daha ucuza geliyor. Hrv bence QQ ve Vitara, Subaru gibi araçlardan tip, özellik yada sorunsuzluk olarak olarak daha önde. Hrv çok istemiştim ama tucson u daha çok beğendim, birçok açıdan hrv den üstün gibi, fiyatı bile çok daha aşağıda verdiler. Dct olmayan modelide jazz gibi sorunsuz sanırım. yakıt durumunu da hesap ettim, çok km yapmadığımdan tucson çok daha hesaplı oluyor. Ama atmosferik motorlu modeller hrv ve tucson sanırım çekiş konusunda iyi değiller ve gaza yüklenince ciddi ses yapabiliyorlar. Genel duruma bakınca gücüm yeterse sıfır, olmaz ise 1 yaşında tuscon almak çok daha mantıklı geliyor. Yani bu hafta rotamı hrv den tucsona ceviriyorum. Honda herkese civic satmak istiyor gibi. Mağazası civic dolu. Hrv güzel ama fiyatı olması gerekenden çok yukarıda, bir de getirmedikleri için haliyle ellerinde yok. Herkese kazasız kullanımlar dilerim.

• Merhaba aracım henüz 1200 km. bugün vites konsolundan ilk kalkışta, yavaşlarken ve özellikle çalıştırınca P ve R konumuna alınca çok gürültülü şekilde zırlama sesi başladı, yüksek hızda ses kesiliyor. Herhangi bir sistem ikazı yok. Servis 100 km uzakta. Yol yardımı mı aramalıyız yoksa süreyim mi sizce?

• Dün önünden geçerken Michelin bayisine uğradım. Bizim lastiği uydurabileceklerini ama jantı bulamayacağımızı söylediler. Honda serviste de bulunmaz dediler. İnce stepne var, Honda uyumlu ondan verelim dediler ama kafama yatmadı. Lastik tamir kiti denen zımbırtı işi görecek gibi, daha da aramam herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamer09

Merhaba aracım henüz 1200 km. bugün vites konsolundan ilk kalkışta, yavaşlarken ve özellikle çalıştırınca P ve R konumuna alınca çok gürültülü şekilde zırlama sesi başladı, yüksek hızda ses kesiliyor. Herhangi bir sistem ikazı yok. Servis 100 km uzakta. Yol yardımı mı aramalıyız yoksa süreyim mi sizce?

şanzıman ile ilgili olabilir direkt yol yardımı aramanız en doğrusu .. gelişmelerden bilgi verebilirseniz biz de bilgilenmiş oluruz.. umarım ciddi bir şey yoktur..

• Teşekkür ederim.sorun çözüldü yetkili serviste incelediler, egzozu tutan bir civata gevşemiş onu sıktık dediler.Egzoz gevşeyince demek ki vites konsoluna yansıyormuş.tarrrrrrrrrr diye bir ses çıkartıyordu.şimdi ses yok çok şükür.İlk defa otomatik vites araç kullanıyorum,bozdum mu acaba diye çok korkmuştum.
  • Honda cvt şanzıman piyasadaki en sorunsuz şanzımandır kolay kolay bozamazsınız korkmayın..kullandıkça daha çok sevilen bir araba hr-v..iyi sürüşler...

• 2 defa unutarak D konumunda stop etmiştim. Şimdi artık alıştım. Önce el frenini çekince ayağımı fenden çekip aracın el frenine binmesini sağlayıp sonra P konumuna alıyorum. Bir de aracı ilk başta hızlandıramıyordum neden? Çünkü çok yavaş gaz ver yorumunu yanlış anladığım için. Şimdi ezerek(birden değil) daha hızlı gaz verince ibre 0dan 60a 2500 devirde nasıl çıkıyor keyifle izliyorum. Sonra hafif çekip tekrar 1500 devre düşüyorum. En çok da sol kulakçık kullanıyorum hız ya da motor freni için. S modu sadece çok dik yokuşta ilk kalkışta kullanıyorum. %100 doğru veri değildir ama sabah 80 km ş. İç-dış karışık 5,4 öğlen dönüşte ise sadece ş. dışı 70km 4,0 ortalama gösteriyordu stop ettiğimde. 1450 km ortalaması ise 5,8 gösteriyor. Kazasız keyifli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamer09 -- 17 Temmuz 2018; 18:40:57 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.