< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
HONDA HR-V(ANA KONU) (50. sayfa)
-
-
Merhabalar,
Arabanın ekranında müzik dışında hangi uygulamaları kullanıyorsunuz. Mesela araba hareket halinde videoları izleyebiliyor musunuz? Şu an müzik ve navigasyon dışında kullanmıyorum diyebilirim. Daha aktif hale gelmesi için hangi uygulmalardan yararlanıyorsunuz?
Bir diğer sorumda arabanın 40 000 bakımı geldi. Ankara efe, bora ya da zonguldakta yaptırabilirim. hangisini tavsiye edersiniz. bakım fiyatlarını da paylaşırsak gitmeden önce aşağı yukarı bir fikir sahibi olabliriz. ( geçen sene 2020 temmuz 30000 bakımına eskişehir ufuk hondada navigasyon güncelleme dahil 1900 tl ödemiştim...
-
Önceden Google maps, Yandex, Spotify kurup kullanıyordum. Android sürümü eski kalıp Google desteği kestiği için uzun süredir sadece müzik için kullanıyorum. Hareket halinde video için başta BS Player kurmuştum ama çok verimli olmadı.
Ben de bu dönem ekranı değiştirsem güncel bir tabletle daha verimli kullanabilir miyim diye düşünmeye başladım. Yabancı forumlarda kendi söküp takan abiler vardı ama ne benim elim o kadar yatkın, ne üzerine o kadar düşerim. Sanırım böyle göstermelik bir ekran olarak kullanmaya devam edeceğim. Apple CarPlay ya da Android Auto olsa iyiydi.
-
Merhaba, tableti downgrade edip istediği uygulamayı kuran arkadaşlar var Whatsapp grubumuzda.
Bakım için geçen sene(Temmuz) 1170₺ ödedim 1 yılı dolduğundan Honda Marmara’da. Bu yıl şanzıman yağı da eklenecek bakalım göreceğiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sanziman yagi degisecekse en az 800-900 tl ekleyin.
Şanzıman yağı için biraz erken değil mi Benim 55 binde daha ilk kez değişecek yanlış hatırlamıyorsam
@halted__’ın söylediği fiyatlarda. Bu seneki bakımın fiyatını şişiren işlemlerden.
-
CVT şanzıman için 2 yıl ya da 40.000km, hangisi önce dolarsa. Türkiye koşullarında önerilen bu. Geçenlerde 2.000kmdeki bir Civic’in ikinci yılından dolayı şanzıman yağı değişmiş, olması gereken renginden çok kötü bir hale gelmiş. Durması bile yağın yapısını bozuyor.
Sanziman yagi 2 yil veya 40 bin km de degisiyor,arac servis disinda degilse tabii.
Benim de ikinci sene değişmiştir o zaman. Şimdi 4. sene tekrar değişecektir tahminim. Sonuçta tüm bakımları yetkili serviste yapıldı.
Önceden fiyatlar bu kadar can yakmazken fark etmemişimdir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arabanın bakımını yaptırdım. Genel olarak her şeyin iyi olduğu ancak lastiklerin değişmesi gerektiği söylendi, 56 bin km iyi gitmiş dedi yardımcı olan arkadaş.
Uzun bir süre Michellin Cross Climate düşünmüştüm. Geçen kış hiç hesapta yokken yoğun kar yağışında mevcut lastiklerle çıkmam gerekince gözüm korktu, yaz ve kış için ayrı ayrı lastik almaya karar verdim. Aracının lastiğini değiştiren, memnun kalan var mıdır? Ben de bir yandan araştıracağım, edindiğim bilgileri burada paylaşırım.
-
Ben de gecen yil 51 binde degistim. Aslinda biraz daha idare ederdi ama uzun yolda ne olacagi belli olmuyor.
Yasadigim yerde kis sartlari cok zorlu olmadigi icin yaz lastigi aldim, bir de kar icin kar corabi😊
Marka olarak Dunlop tercih ettim. 525 tl idi tanesi, su anda 750-800 arasi. Lastiklerden memnunum. Michelin ithal oldugu icin extra %30 vergisi mevcut. Bu arada, Dunlop tr de uretiliyor.
Yine Türkiye’de üretilen Falken Ziex Ecorun ZE310 testlerde bayağı iyi sonuçlar almış gibi. Sanırım ben de bu marka/modele bir şans vereceğim. Fiyatları sizin Dunlop’la benzer.
Paraya kıyarsam da Michelin Primacy 4 alacağım gibi üzerinde gelen Primacy 3’ün performansından memnun olduğum için. %30 vergi varsa aslında Michelin bu almayı düşündüğümüz lastiklerle aynı fiyata satıyor da devlet babanın payı için bu farkı ödüyoruz anladığım kadarıyla. Neyse, o konulara girmeyelim.
Bir meslektaşım da Goodyear Effecientgrip Performance 2 önerdi ama Michelin ile aynı fiyatlarda, o fiyatlara çıkarsam sanırım önceden deneyip memnun olduğum Michelin ile devam ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Haziran 2021; 18:3:35 > -
Civic varken good year ultra grip almistim. O da guzel lastik idi ama dayanikliligi michelin gibi fazla degildi. Asftalt disinda stabilize yollarda da kullandigim icin biraz daha sert olan dunlop aldim hrv ye.
-
Güncelledim konunun ilk mesajını. Karaborsa mı yapıyorlar anlamadım; 2020 Executive listeden kalkmıştı, tekrar eklendi.
-
Ellerinde vardı satarım diye düşündüler kaldırdılar. Şimdi Temmuz oldu hala 2020 model ellerinde kalınca insanlar görsün de gelsin diye listeye almışlar sanırım. Aslında Executive çoğu bayide bitti kalanlarda da 1 ya da 2 tane var. Asıl Sport paket çok var ellerinde her bayide de var bildiğim.
Neyin ne zaman degisecegi sabit degil mi anlamadim. Sanximan yagini Bir arkadas 2 yilda degistirdi. Ben 3. Yil 30000 km de degistirdim. Simdi 40 000 km de ekstra yakit filtresi degisecekmis 40 000 km bakima 2900 kusur fiyat verdi honda bora. Bir de balata gibi ekstra cikarsa vay halimize... servise gidince insan somuruldugunu hissediyor
quote:
Orijinalden alıntı: Harun Bozaroğulları
Bu mesaj silindi.Sizi kaybettik sanırım?
Araç değiştirecekseniz seçiminizde bol şans, şimdiden kazasız belasız sürüşler. Katkınız için teşekkürler.
Ellerinde liste var, araç model/km girince sistemde çıkıyor, ona göre belirliyorlar değişecekleri. Orada duruma göre bir tık önce ya da sonra yapalım diyebiliyorlar sizin de onayınızla.
Ülkede araç yürütmek çok masraflı bir hal aldı gerçekten ancak diğer markalara bakınca ya benzer seviyede ya da biraz daha aşağı bizim bakımlar.
Kitapçıkta yazıyor ne zaman hangi parçanın değişeceği. Genelde bizim arabalarda fazla km yapan yok. Normalde CVT için şanzıman yağı 2 yıl ya da 40.000km, hangisi önce gelirse. Genelde 2 yıl önce geliyor o yüzden değişiyor. Yakıt filtresi için de 80.000km ya da 4 yıl diyor. Servis gerçekten artık abartı. 3. yıldan sonra çıkmayı düşünüyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X