Honda Jazz almayı düşünüyorum. Size 2005-2006 modeli ne kadara alabilirim ? Birde kullanıcısı varsa nelere dikkat etmeliyim beni bilgilendirebilir mi? Bir diğer seçeneğimde Mitsubishi Colt. Colt ile ilgili bilgisi olan varsa bana bilgi verirse sevinirim.
geçen sene arkadaşıma 2007 model 35000km de aldılar. şehir içi için çok pratik bir araca.ayrıca uzun yolda kullanma şansım oldu. 100kmde 4.7lt ye kadar düşebildim.araç benzinli.
jazz'in olayi otomatik sanzimanin basarisi mutlaka otomatik olan versiyon alin,duz vites yerine...
uzun süre 2005 jazz kullandım ve halen kullanıyorum, sonra 1.5 yıl 2009 colt ... nasıl bir bilgi istiyorsun..Karşılaştırma dersen Colt çok daha atak, biraz daha müsrif..Jazz ise ataklık hariç genel olarak daha iyi...özellikle bagaj ve koltuk düzeninde..genel işçilikde de jazz daha iyi..ama colt da parasını hakkediyor, zaten jazzdan hesaplı..
Yalnız bendeki yeni kasa Colt du, cruse control, yarı otomatik klima gibi artıları vardı jazz a göre..
şu an ofisteki arkadaşımda var. İstanbul içi ortalama her gün köprü trafiğinden geçtiği halde 6.5 litre. Cvt şanzuman.
Annem de ben de bundan 7-8 sene önce Honda Jazzda araba kullanmayı öğrendik. Otomatik vitesi şahanedir. 6 senede 40bin km boyunca arabanın başına gelmeyen kalmadığı halde tık dememişti. Şimdi ailede herkesin altında 0 alınan Türkiye şartlarına göre lüks araçlar var ama hepimizin burnunda tütüyor hatta geçenlerde oto yıkamacıda annemin jipinin yanına bir honda jazz çektiler. Adamın jipe içi gidiyor benim jazz'a
Sürüş hissi olarak go kart arabası gibidir. Ses sistemi sınıfındaki arabalardan daha üstündür. Yerden biraz yüksektir. Tatile giderken tahmin edilenden daha fazla yük alır. 7-7.5 litre civarı şehir içi atak kullanımda yakar. Sorunsuz ve çok konforlu çalışan otomatik vitese sahiptir. Hala bir tane de jazz mı alsam diye içimden geçmiyor değil :)
quote:
Orijinalden alıntı: BF033
Annem de ben de bundan 7-8 sene önce Honda Jazzda araba kullanmayı öğrendik. Otomatik vitesi şahanedir. 6 senede 40bin km boyunca arabanın başına gelmeyen kalmadığı halde tık dememişti. Şimdi ailede herkesin altında 0 alınan Türkiye şartlarına göre lüks araçlar var ama hepimizin burnunda tütüyor hatta geçenlerde oto yıkamacıda annemin jipinin yanına bir honda jazz çektiler. Adamın jipe içi gidiyor benim jazz'a
Sürüş hissi olarak go kart arabası gibidir. Ses sistemi sınıfındaki arabalardan daha üstündür. Yerden biraz yüksektir. Tatile giderken tahmin edilenden daha fazla yük alır. 7-7.5 litre civarı şehir içi atak kullanımda yakar. Sorunsuz ve çok konforlu çalışan otomatik vitese sahiptir. Hala bir tane de jazz mı alsam diye içimden geçmiyor değil :)
otomatik vitesi iyi demenden kastın ne hocam? her otomatik aynı değil midir? P-R-N-D
CVT şanzıman (Sürekli Değişken Transmisyon) vites geçişlerini hissettirmez ve oldukça konforludur. Hızlanırken tüm vites geçişlerini sabit devirde yapabilir aracın kaçıncı viteste olduğunu anlamazsın bile ,
quote:
Orijinalden alıntı: ~TheHBO~
quote:
Orijinalden alıntı: BF033
otomatik vitesi iyi demenden kastın ne hocam? her otomatik aynı değil midir? P-R-N-D
cvt şanzıman var aslında otomatik vites değildir çünkü vites yoktur -
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme