Şimdi Ara

Honda JAZZ 1.4 Joy i-shift vs Toyota YARIS 1.33 Terra Sporty M/M

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
10.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı akşamlar, kız arkadaşımın ailesine araç bakıyoruz, bugün neredeyse tüm markaları gezdik ve birkaç tanesi ile test sürüşüne çıktık, benim birazcık japon sevdam ve yakıt tüketimlerini hesaba kattığımız zaman, Opel, Hyundai, Renault, Seat, Dacia, Volkswagen vs. markaları eleye eleye bu iki araç arasında kaldık, JAZZ ve YARIS

*Kesin kriterlerimiz;
    Sıfır,
    Ş.içi kullanımına uygun,
    Park sorunu olmayan,
    Benzinli ve az yakan,
    Otomatik Vites,

Fiyatlar;
    Honda Jazz 1.4 LS JOY+ I-SHIFT - 35.700 TL
    Toyota Yaris 1.33 Terra Sporty M/M - 31.750 TL

Teknik Özellikler Karşılaştırma;
    HONDA JAZZ 1.4 LS JOY+ I-SHIFT;

TOYOTA YARIS 1.33 TERRA SPORTY M/M;

JAZZ + Perde Hava Yastığı, VSA, Yokuş Kalkış Desteği ve ufak tefek birkaç ayrıntı JAZZ ı daha cazip kılıyor gibi ancak bu araçlar hakkında sizin görüşleriniz nelerdir?

Saygılarımla, Sinan DANACI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !!!Chinogolog!!! -- 19 Eylül 2010; 13:40:16 >

• honda jazz çok sağlam bir araba değildir. ama sizin kriterlerinize uyar. şehir içi kullanımı rahattır. park sorunu yoktur(ama ülkemizde park sorunu vardır) tek eksiği dizel motorunun olmaması o da sizin için sorun değil. arabayı uzun dönem kullanmayacaksanız jazz. he ama ben en az6-7 yıl kullanırım diyorsanız toyota
  • bence yaris daha mantıklı duruyor.

jazz'ın yakıtı az biraz daha fazla, arka camlar otomatik değil. ama otomatik klima var. bence 4000 lira fark vermeye değmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

honda jazz çok sağlam bir araba değildir. ama sizin kriterlerinize uyar. şehir içi kullanımı rahattır. park sorunu yoktur(ama ülkemizde park sorunu vardır) tek eksiği dizel motorunun olmaması o da sizin için sorun değil. arabayı uzun dönem kullanmayacaksanız jazz. he ama ben en az6-7 yıl kullanırım diyorsanız toyota

Sağlam değilmidir jazz?

Çoğu yapılan testlerde,dergi anketlerinde buna benzer sıralamalarda genelde eski ve yeni kasasıyla sınıfında liderliğe oynayan bir arabadır jazz.Kronik arızası yoktur kolay kolayda bakımını yaptıktan sonra arıza çıkarmaz.Sağlam derken?
  • Sağlamlık konusunda Honda'yı ben daha iddaalı gördüm

Jazz 6Yıl-150.000km garanti veriyor Yaris 2Yıl-100.000km
  • Jazz, iç mekan (FUN+ i-shift modeli)
    http://www.honda.com.tr/otomobil/content/modeller/jazz/jazz360.htm

Yaris, iç mekan (Sol donanım olması lazım, test sürüşündeki araçta dijital klima yoktu)
    http://www.toyota.com.tr/cars/new_cars/yaris/index.aspx (burdan iç mekan'ı seçerseniz aynı şekilde görebilirsiniz)

Sanki Honda bu konuda biraz daha görsele önem veriyor gibi ne dersiniz?

• Honda jazzın c segmenti olduğu söylenir. hakikaten de daga geniş bir araç.
    aynı ikilemde çok kısa süre kalıp yaris aldık geçen hafta.

donanımlar hemen hemen aynı.
    toyota daha ucuz. 31250ye aldık aynı donanımı.35 civarı olan honda ne kadar iner bilinmez ama 2bin bile inse yine arada fark var.
    yarisin yakıt değerleri daha iyi.
    bir de 400 lira gibi bir farkla aracı 5 yıl sınırsız km garanti yapıyorlar toyotada. belki yanlış biliyorum durm 5 yıl 100bin de olabilir..

aracı babam ve annem için aldık ben kendime alacak olsam jazz alırdım görüntüsü daha güzel bana göre, ama az daha sıkıp civic almak da var.. bu düşünce sistemine girince biraz daha sık biraz daha sık diye diye uzun uzadıya gidiyor insan :))
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu An Kesinlikle Toyota Almazdım Ben. Honda Benim Gözümde Toyota'dan Daha İyi Bir Marka.Tartışmasız Honda.
  • bu ıkı aracın viteslerı tam otomatık degıl,30.000 de baskı balata bıtınce 3.000 ytl masraf cıkınca veya yolda kalınca küfretmeyın onceden söylıyım,tam otomatık fabia-polo bakın derım,manuel olsaydı sadece jazz derdım honda dızaynını cok gelsıtırdı,hem iç hem dış,i-shift ve multımode dan cok cektı ve cekmeye devam edıyor....
  • quote:

Orijinalden alıntı: watkseburt

bu ıkı aracın viteslerı tam otomatık degıl,30.000 de baskı balata bıtınce 3.000 ytl masraf cıkınca veya yolda kalınca küfretmeyın onceden söylıyım,tam otomatık fabia-polo bakın derım,manuel olsaydı sadece jazz derdım honda dızaynını cok gelsıtırdı,hem iç hem dış,i-shift ve multımode dan cok cektı ve cekmeye devam edıyor....

Bu tip şanzıman kullanan tüm markalar için geçerli mi bu söylediğiniz ???
  • hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Toyota SUPRA -- 19 Eylül 2010; 19:02:22 >
  • ekalo nıcklı arkdasın yazısı ,gene bu donanımhaber honda kısmında buldum
    "i-Shift ekonomik olması hakkında bir yorum yapmıyorum, Honda nın I-Shift konusunda yolda kaldığını anlatmaya çalışıyorum. Bir kaç örnek vermek gerekirse; Honda HB ilk üretimi 1.4 motor ve I-shift ile beraber sonra 1.8 motor ile aynı donanım üretilmiş yanlız bir hesap hatası var ortatada 1.8 motorun gücü özellikle tork gücü, tork yüksek olduğundan balatada siz istemeseniz bile sıyırma yapıyor ve balata yüzeyi yanıyor yada kararıyor bu kelimeler servisden servise değişiyor arkadaşlar, burada yazdıklarımın hiç biri uydurma değil veya başkasının yaşadıkları değil sadece ve sadece benim yaşadıklarım bizzat. Sonuçta honda bu konuda kılını kıpırdatmıyor hatta çağrı merkezi bu konuda şunu söyledi bana (ben baskı batayı ödemem dediğimde 6 yıllık garanti 3. senesinde baskı balata değişirken) aracın baskı balata kullanımdan ömrü dolar dedi bende ısrarla baskı balatayı ben değil araba kullanıyor ben gaza basınca gidiyor frene basınca duruyor ortada debreyaj nasıl benden dolayı olur dediğimde cevap yine aynı kullanımdan ötürü dedi sinirimin son damlalarında peki bana tarif edin dedim kullanımdan dolayı nasıl oluyor diye söylediği söz direk şu "yokuş yukarı aynı anda gaza ve frene basarsanız balata sıyrılır" dedi ve ben telefonu kapadım çünkü kendimi tutamıyordum. Bunların hepsi gerçek kişiler ses kayıtları daha neler neler. honda 1.8 I-Shift bir hata bu kadar basit daha çok ispat var. Hangi birini anlatayım. "

cogu üretici bu vıtesten vazgecmek üzere,sıkayetlerden bıktılar,otomatık kia ceed,hyunda i30,fabia dsg bakın derım,

• peki ya micra hakkındaki düşünceniz nedir? tam otomatik mi triptonik mi bilmiyorum hiç araştırmadım..

Sanırım yine bu iki araç arasından düz vitesli olanı tercih edeceğiz.. Honda ya yakışmamış bu davranış
  • quote:

Orijinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

peki ya micra hakkındaki düşünceniz nedir? tam otomatik mi triptonik mi bilmiyorum hiç araştırmadım..

Sanırım yine bu iki araç arasından düz vitesli olanı tercih edeceğiz.. Honda ya yakışmamış bu davranış

manuelse dedıgım gıbı jazz,içi yarıse göre cok daha elı ayagı düzgün,kucuk burnu sayesınde park manevraları da kolay,her yere gırıp cıkıyor kerata
    turkuaz rengi alınırsa tadından yenmez...,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi watkseburt -- 19 Eylül 2010; 19:39:02 >
  • quote:

quote:

peki ya micra hakkındaki düşünceniz nedir? tam otomatik mi triptonik mi bilmiyorum hiç araştırmadım..

manuelse dedıgım gıbı jazz,içi yarıse göre cok daha elı ayagı düzgün,kucuk burnu sayesınde park manevraları da kolay,her yere gırıp cıkıyor kerata

beyaz olsa fena olmaz ya

• quote:

quote:

quote:

beyaz olsa fena olmaz ya

sanırım jazza karar kıldık

http://image.motortrend.com/f/miscellaneous/foreign-exchange-honda-fit-jazz-in-pink-or-with-a-six-speed-automated-manual/10484777+w750/honda-jazz-panoramic-sunroof.jpg

sunrooflu alırsanız,araba ztn ferah,iyice aydınlanır....

• ya peki 2.el jazz alcak olsak, CVT şanzımanların kronik bir sorunu varmı ?
  • quote:

ya peki 2.el jazz alcak olsak, CVT şanzımanların kronik bir sorunu varmı ?

şimdilik yok.cvt şanzıman yüksek torklu aletlerde sorun çıkarttı.jazz'da problem çıkartacağını düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AhmedKaymakcı

honda jazz çok sağlam bir araba değildir. ama sizin kriterlerinize uyar. şehir içi kullanımı rahattır. park sorunu yoktur(ama ülkemizde park sorunu vardır) tek eksiği dizel motorunun olmaması o da sizin için sorun değil. arabayı uzun dönem kullanmayacaksanız jazz. he ama ben en az6-7 yıl kullanırım diyorsanız toyota

hocam cok saglam bir araba degildir diye bir laf atmissiniz ortaya,bunun arkasini doldururmusunuz,neye dayanarak bunu soyluyorsunuz
    cunku ben jazzkullanicilari sitesine uyeyim ve jazz sahipleri araclarindan cok cok memnunlar,kronik sorunu olmayan,durduk yerde ariza cikarmayan bir arac olarak okuyoruz hep kullanici yorumlarini.[bende 1+ yillik bir jazz kullanicisi olarak hic bir problem yasamadim ]

• !!!Chinogolog!!! arkadaşım merhaba,

Öncelikle hem Jazz hem de Yaris süper arabalar bence. Hangisini alırsan al iyi bir seçim yapmış olacaksın.

Fakat aralarında özellikle donanım açısından farklar var. Jazz düşük donanımlı Joy da bile perde hava yastıkları ve VSA yı standart yaparak zaten güvenlik açısından Jazz'ın Yarise tercih edilmesi gerektiğini bizlere anlatıyor.

İşin bir başka tarafı, her iki araç ta iç mekan konusunda oldukça ferahken işin içine bagaj hacmi girdiğinde Jazz bırak Yarisi, bir üst sınıf olan Auris, Golf, Astra, gibi C sınıfı araçlardan da daha avantajlı. Yaris ise çok küçük bagajıyla iki kişiden fazla yapacağınız yolculuklarda yeterli olmayabilir. (Bu arada eğer yaristeki tam boy stepneyi yanınızda taşımayıp lastik tamir kitiyle idare etmek amaçlı araçtan çıkartırsanız bagaj hacmi kayda değer şekilde artıyor.)

Şayet ailenizde bir başka araç daha varsa ve de Yaris şehir içinde kullanılacaksa düşünülebilir. Ama alacağınız araç ailenin tek aracı olacaksa Yarisi kafadan elemesiniz bence.

Her iki araç ta 1300 küsur motor hacmiyle aynı vergi dilimine girdiğinden masraf olarak bir sıkıntı yok.

Gelelim yarı otomatik olayına. Her iki araçta da bu alanda iyileştirmeler yapıldı. Her iki aracı da test sürüşü yapmış biri olarak i-shift gaz pedalına daha tepkili diyebilirim. Giderken gazı köklediğinizde aracın birkaç vites birden düşürdüğünü gözlemledim. Yokuş destek olayı da çok güzel. Yariste ise geçişler biraz daha ağır, sanki sistem debriyaja bastığında birisi ara gaz veriyormuş gibi bir bekleme söz konusu - ama bu sistemin ömrünü uzatmak için de olabilir.

Bir de CVT vitesli eski kasa Jazz la ilgili olarak da birkaç şey söylemek isterim. 2004 sonunda 2005 model olarak abime aldık ve de bugüne kadar 90.000 km boyunca bir sorun çıkartmadı araç. Buna istinaden yaklaşık 5 ay önce aynı aracın 2008 modelini eşime aldım. Gerek sunroof u gerekse vites geçişlerini neredeyse hiç hissettirmemesi sayesinde inanılmaz memnunuz araçtan. CVT vites ile sorun yaşandığına dair duyum aldım ama şanzuman yağının normalden daha önce değiştirilmesiyle bu sorunun önüne geçilebildiğini de duydum. Ama çevremde böyle bir problem yaşayan olmadı.

Saygılar.

Haluk

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.