arkadaşlar 2011 honda jazz almayı düşünüyorum ve mutlaka otomatik vites alıcam ama i-shit ne demek yani tam otomatik mi demek yoksa easytronik e mi benzeyen bişiy onu anlayamıyorum bi türlü. eğer honda jazz daki i-shift vites tam otomatik değilse opel corsa 2011 model 1.4 enjoy tiptronik alıcam yani sadece vites şekline göre karar vericem (bi bayan olarak otomatik alsam daha rahat ederim diye düşünüyorum) ama i-shift ne demek oluyo şimdi bilgisi olan varsa paylaşırsanız çok memnun olurum, teşekkürler
i-sihft hondanın şanzıman otomatikleştirilmiş manuel şanzımanıdır. artıları sınıfının düşük yakıt tüketimi ve rahatlık. eksilerini bende bilmiyorum.
Yarı otomatik ama bu easytronic-m/m daha iyi bi şanzıman hem bu arabada yokuş kalkış asistanı var ;)
Jazzda i-shift şanzıman civice göre daha uyumlu. Teknik olarak easytronicle aynı, ancak daha rahat ve sarsıntı sorunu yok. Ayrıca yokuşta kalkış desteği de var(Baktığınız corsa konvansiyonel otomatik, ishifte göre biraz daha rahat bir şanzımandır ama daha fazla yakar. Kendi aracımda da aynı şanzımanı kullanıyorum, bir sıkıntı çekmedim. Hele ki jazz test etmiştim, jazzla çok daha uyumu bir şanzıman.)
Honda showroom'larında test araçları oluyor, deneyin bence. Aklınıza takılan bir soru olursa bana pm atabilirsiniz.
tam otomatıkten şaşmayın
bazı sitelerde honda i-shift şanzımanun kötü olduğuna dair yorumlar okudum. (sarsıntı,yığılma yapma...) bilgisi olan var mı acaba?