Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: DarkSpacee

Bizde bu araçtan almayı düşünüyoruz fakat Hyundai i30 ile Honda Jazz arasında kaldık.Ankara Ata Hyundai bayii Hyundai i30 1.6 gdi manuel vitese 42.500 dedi en son.Honda akşam eve gelince aklıma geldi bir bakayım Jazz'a dedim.Joy paketi daha ucuz fakat Fun paket sırf Sunroof için bile alınır bence.Honda Jazz 1.4 Joy Manuel vitesi nasıl.İleride çok yakarsa tüp taktıracağız.Bagajda çok küçülme olur mu ? Bir de sizce i30 mu Jazz mı ?

i30 un verdiği konforu,hazzı jazzdan alamazsın.bunu jazz cvt tkullanıcısı olarak söylüyorum.bu araç cvt için alınır.manuel alacaksan kesinlikle i30 düşünmelisin.

Öyle diyorsunuz da i30'un başlangıç paketini alacağım diğer paketi pahalı.Ayrıca Honda Jazz'daki o Cam Tavan çok iyi ya.Hemde Jazz km'de 20-25 kuruş yakıyorsa çok uygun.

• quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

10.000 bakımında polen filitresinin değişme mecburiyeti var mı?

Normalde kontrol edilir, gerek görülürse değiştirilir.
    Ama benim tavsiyem değiştirmen, çünkü hem pahalı olmayan bir şey hem de temiz polen filtresi klimanın da içeriye temiz hava vermesini sağlayacaktır.

Değiştirmeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asidenge

quote:

Ama benim tavsiyem değiştirmen, çünkü hem pahalı olmayan bir şey hem de temiz polen filtresi klimanın da içeriye temiz hava vermesini sağlayacaktır.

Teşekkürler.

Ancak ucuz değil, 60 tl civarı olması lazım. Ama dediğin gibi, değiştirmekte fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asidenge

quote:

Teşekkürler.

Ancak ucuz değil, 60 tl civarı olması lazım. Ama dediğin gibi, değiştirmekte fayda var.

işte yetkili servis ile özel servis farkı, ben yarısından daha ucuz hatırlıyorum.

bir de benim temiz hava takıntım var, araç kokmamalı, içeri giren hava temiz olmalı vs vs =)
    bir de zaten istanbulda 7-8 bin km sonra toz toprak kokusu gelmeye başlıyor, bir de her yer asfalt yollar nispeten düzgün, ben sivaslıyım memlekette yaşasam 2 bin km dayanmazdı :D

• İki haftadır umredeydim. S.Arabistan'da arabaların %80'i japon. Bunların çoğunluğu da Toyota. Sıcağa en daynıklı arabalar Toyota olsa gerek. Bizde satılmayan envai çeşit Toyota gördüm. Yarisin sedanı var, HB yok.

Geri kalan %20'yi çoğunlukla Kore ve ABD arabaları oluşturuyor. Özellikle GMC jipler çok var. Chervolet de bayağı var.

Honda çok az. Olanlar da Accord, az da olsa Civic var. Jazz hiç görmedim. Zaten HB arabalar yok denecek kadar az. Benzin 12,5 kuruş olunca küçük araba kullanan pek yok. İçerisi soğuk kalsın diye arabalar park halinde bile çalışıyor. İki saat park etse de arabalar çalışır halde bırakılıyor.

Bir de arabaların çoğunluğunda sürtme, vuruk izleri var. Herhalde araba fiyatları çok ucuz, onarmayıp arabayı değiştiriyorlar.

Fransız arabaları yok denecek kadar az. Renault hiç yok. Fiat da hiç görmedim. Alman arabalarından az da olsa mercedes gördüm. Birkaç tane de Golf. BMW hiç görmedim.

• Bir de Medine'de gördüğüm bir düğün arabası resmi paylaşayım sizinle.

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::...
  • arkadaşlar sonunda ben de jazz cvt ile lpg lendim.montaj ile ligili resimler aşağıdaki linkte.araçta hissedilir bir güç kaybı yok.arıza ışığı falan yanmadı.montaj kusursuza yakın yapıldı.enjektörlerin tam ve verimli şekilde yapılması için manifold sökülerek delik açıldı.şu an için çok memnunum.gelirken 90 km ye sabitledim.tüketim 5,5 litre.lpg de 11 kuruşa denk geliyor.şaka gibi.

http://forum.donanimhaber.com/m_62179509/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63423881
  • quote:

arkadaşlar sonunda ben de jazz cvt ile lpg lendim.montaj ile ligili resimler aşağıdaki linkte.araçta hissedilir bir güç kaybı yok.arıza ışığı falan yanmadı.montaj kusursuza yakın yapıldı.enjektörlerin tam ve verimli şekilde yapılması için manifold sökülerek delik açıldı.şu an için çok memnunum.gelirken 90 km ye sabitledim.tüketim 5,5 litre.lpg de 11 kuruşa denk geliyor.şaka gibi.

Hayırlı olsun.

Kaç liraya mal oldu? Bir de garanti işi ne oldu?

• quote:

quote:

arkadaşlar sonunda ben de jazz cvt ile lpg lendim.montaj ile ligili resimler aşağıdaki linkte.araçta hissedilir bir güç kaybı yok.arıza ışığı falan yanmadı.montaj kusursuza yakın yapıldı.enjektörlerin tam ve verimli şekilde yapılması için manifold sökülerek delik açıldı.şu an için çok memnunum.gelirken 90 km ye sabitledim.tüketim 5,5 litre.lpg de 11 kuruşa denk geliyor.şaka gibi.

Hayırlı olsun.

Kaç liraya mal oldu? Bir de garanti işi ne oldu?

lpg den kaynaklanamayan hasarlar için hondanın 3 yıllık garantisi devam ediyor.lpg den kaynaklı bir zarar olursa brc nin sigorta şirketi ile anlaşması gereği 25.000 tlye kadar olan hasarları kendi garanti veriyor.tüp olayını kasko şirketine de bildirdim.zeyilname düzenlediler.1.600 tl kit 300 tlye yakında diğer masraflar tuttu.12 taksit yaptılar yaıni Şayet araçta bir arıza meydana gelirse ve arızanın kaynağını yetkili honda servisleri LPG'dendir diye yazılı tespitte bulunurlarsa araçtaki zararı LPG montajı sırasında yapılan 25.000YTL'lik sigorta karşılayacak. Şayet arıza LPG dışında ise zaten garantiden değişecek. bu durum motor ile ilgili.aracın diğer aksamlarında örn rot,paslanmazlık vb ile ilgili konularda 3 yıllık garanti devam ediyor

• 10.000 bakımını Adapazrı Sandıkçı Honda'da yaptırdım. Yağı internetten almıştım. Castrol Edge 5w/40: 66 lira.
    10.000 bakımında hava ve polen filitresi değişmesi gerekmiyorken ben çok kirli gördüğümden değiştirilmesini istedim. Toplam 250 lira tuttu. 66 liraya aldığım yağı da eklersek 316 lira yapıyor.
    Eğer hava ve polen filitresini değiştirmeseydim 195 lira tutacaktı.
    Bir de benim aldığım 5w/40 yağın üzerine 10 ml 10w/40 yağ koymuşlar. Bir fincan kadar bile yapmıyor ama yağda bi bozulmaya neden olur mu acaba?

• quote:

10.000 bakımını Adapazrı Sandıkçı Honda'da yaptırdım. Yağı internetten almıştım. Castrol Edge 5w/40: 66 lira.
    10.000 bakımında hava ve polen filitresi değişmesi gerekmiyorken ben çok kirli gördüğümden değiştirilmesini istedim. Toplam 250 lira tuttu. 66 liraya aldığım yağı da eklersek 316 lira yapıyor.
    Eğer hava ve polen filitresini değiştirmeseydim 195 lira tutacaktı.
    Bir de benim aldığım 5w/40 yağın üzerine 10 ml 10w/40 yağ koymuşlar. Bir fincan kadar bile yapmıyor ama yağda bi bozulmaya neden olur mu acaba?

o yağı özellikle mi koymuşlar yoksa dalgınlıkla mı.sandıkçı ise normaldir.beceriksiz adamları koymuşlar oraya.o kadar yağın bir etkisi olacağını zannetmiyorum.bunu yağ bölümünde vezir hocama sormuştum.etkisi olmaz demişti.bu arada polen filtresi ne kadar pahalı.bunun yan sanayisi yok mu.

• Polen ve hava filitresini de servise biz götürsek olmaz mı acaba. Serviste kullanılan filitreleri alabileceğimiz bir site var mı?

• quote:

Polen ve hava filitresini de servise biz götürsek olmaz mı acaba. Serviste kullanılan filitreleri alabileceğimiz bir site var mı?

bu özel serviste vardır diye düşünüyorum
    http://www.hondaali.com/
  • YENİ FİYATLAR, HAYIRLI OLSUN!

Model Tavsiye Edilen Fiyat (TL)
    JOY+ 39.625
    JOY+ CVT 41.625
    FUN+ 43.325
    FUN+ CVT 45.425

Artık Ağustos'ta satılanlar 2013 model sayılmıyor değil mi?

• haydi hayirli olsun,gercektende iki ay once baya pazarlikla 43 e almistim acaba bayinin soyledigi 46-47 seviyeleri yakinmi acaba bekleyelim gorelim...

• quote:

YENİ FİYATLAR, HAYIRLI OLSUN!

JOY+ 39.625
    JOY+ CVT 41.625
    FUN+ 43.325
    FUN+ CVT 45.425

aklima gelmisken hala kmde 21 kurus
    aliyormusunuz yoksa dahada dustumu yakit merak ettimde, birde rodaj suresi ne zaman dolar daha 1500km deyimde varmi bir bilginiz tesekkurler...

• quote:

Orijinalden alıntı: safsansar

quote:

JOY+ 39.625
    JOY+ CVT 41.625
    FUN+ 43.325
    FUN+ CVT 45.425

aliyormusunuz yoksa dahada dustumu yakit merak ettimde, birde rodaj suresi ne zaman dolar daha 1500km deyimde varmi bir bilginiz tesekkurler...

Sürekli klima açık olduğundan ort. 5,6 lt yakıyorum bu aralar. Benzin fiyatının da artması ile km'de 24,5 kuruşa denk geliyor artık.
    Arabayı ilk aldığımda servise rodajı sorduğumda, rodajın artık olmadığını söylemişlerdi. Sadece kontrol amaçlı 1000 km bakımına çağırmışlardı. Arabayı ilk aldığım dönemle sonraki dönem arasında yakıt sarfiyatında önemli bir değişiklik olmadığını gördüm.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: safsansar

quote:

JOY+ 39.625
    JOY+ CVT 41.625
    FUN+ 43.325
    FUN+ CVT 45.425

Sürekli klima açık olduğundan ort. 5,6 lt yakıyorum bu aralar. Benzin fiyatının da artması ile km'de 24,5 kuruşa denk geliyor artık.
    Arabayı ilk aldığımda servise rodajı sorduğumda, rodajın artık olmadığını söylemişlerdi. Sadece kontrol amaçlı 1000 km bakımına çağırmışlardı. Arabayı ilk aldığım dönemle sonraki dönem arasında yakıt sarfiyatında önemli bir değişiklik olmadığını gördüm.

Haklisin bu benzin fiyatiyla normaldir,tesekkurler verdigin cevap icin...

• İnternette dolaşırken autoepress'in sitesinde 2012'nin en iyilerini buldum.

Yeni jazz Süpermini kategorisnde 2.sırada yer alıyor.

Kategorilere göre değerlendirildiğinde ise 2012'de şu kategorilerde JAZZ kendisine yer bulmuş;

En pratik araçlar: 5.Honda JAZZ MkII

En güvenilir/kaliteli araçlar: 2.HONDA JAZZ MkII

Daha ayrıntılı bilgilere şurdan ulaşabilirsiniz:
    http://www.autoexpress.co.uk/best-cars/14617/driver-power-2012

• honda jazzda yinemi zam oldu

1 ağustos itibariyle

Fiyatı her ay zamlanıyor yıl sonu 50.000 görür bu araba
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.