Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: astraldoors

quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

Arabayı ilk aldığım Kasım ayında yakıt ortalamam 5,9 lt idi. Şu anda 7500 km'deyim. Son depoda 4,7 lt yakıt ortalaması tutturdum. 674 km yol gittim, yol bilgisayarına göre 22 km daha yol gidebilirdim.
    Şu anki benzin fiyatıyla km'de 21 kuruş yakıyorum. Bundan iyisi şamda kayısı. Araç çoğunlukla şehiriçi kullanıldı. Herhalde bundan iyi ortalama tutturan yoktur.
    Arabanın deposu 42 lt aslında. Ama ne hikmetse 35 lt'den fazla yakıt alamadım. Bu yakıt ortalamasına göre 42 litreyle 893 km yol gidebiliyormuşum.
    Şunu da belirtmek isterim ki, yakıt ortalamasının bu kadar düşük olmasının bazı sebepleri var: Havaların ısınması. Güzergahımın eğimsiz ve az trafik olması. Hızlı araç sürmemem gibi.

hocam müthiş rakamlar..güle güle kullanın ben de bu hafta içi fun cvt aracımı teslim alacağım inşallah..merak ettiğim olay, sport viteste kullanıp yakıt tüketimini karşılaştırdınız mı?

S viteste kısa süreli kullandığım için karşılaştıramıyorum. Tahminime göre 100 km'de 0,5 lt civarı artırır.

EDİT: Bugün denedim. 10 km S modda kullandım. Bu aralar 4,9 t olan ortalamam 5,4 lt'ye çıktı. Yani tahminim doğru çıktı. 0,5 lt daha fazla yakıyor.
    Ancak sürekli S modda kullanmak gereksiz. İhtiyaç duyulduğunda S'ye atmak daha doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 6 Mayıs 2012; 21:14:35 >

• 40 bine joy cvt alinirmi sifir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: So say we all

40 bine joy cvt alinirmi sifir ?

İlla otomatik vites alınacaksa joy cvt alınır. Çünkü CVT vites sistemi harika. Az kullanılmış ikinci el fun cvt de alınabilir.
  • Bir arkadaş PM'den bazı sorular sordu. Jazz alma arefesinde olanlara yardımcı olsun diye burda yayınlıyorum.

1- Trafik ışıklarında durduğunuzda vitesi boşa N'ye alarak mı kullanıyorsunuz yoksa hep D'de mi?
    Cevap: Kısa süreli duraklamalarda vitesi N'ye almanın şanzımanın yağlanmasının durmasına yol açtığını duymuştum. Onun için ışıklarda D'de, ayak frendebekliyorum.

2- Direksiyondaki F1 şanzıman sadece S modunda mı devreye giriyor yoksa D'de de kullanabiliyor muyuz?
    Cevap: Hem S, hem de D'de kullanabiliyor. Ancak D'deyken vitesi değiştirmediğinizde hızına uygun otomatik vitese geçiyor. S'de kontol tamamen sende.

3- F1 şanzıman deneyiminiz nasıl? yakıt tüketimi/performans açısından bakarsak?
    Cevap: F1 şanzımanı birkaç kez denedim. Ancak bana fazla hitap etmedi. Ben şahsen kullanmıyorum.

4- Cruise control denediniz mi? kullanışlı bir özellik mi?
    Cevap: CC ancak uzun yolda, trafiksiz ve eğimsiz yolda işe yarıyor. Yokuşa geldiğinizde, ayarladığınız hıza gelmek için araç kendini fazla zorluyor ve yakıt tüketimini artırıyor. Şehir içi hiç kullanmıyorum.

• model yukselttigim icin 5 aylik 11.000 deki fun cvt beyaz aracimi satiyorum 39,000 tl pm ile gorusebiliriz,istanbul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 7 Mayıs 2012; 11:22:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

son yakıtı BP den aldım, aynı güzergahta yakıt tüketimin anında 8 lere çıktı, dikkatli kullanım ile 7.5'e anca indirebildim. Shell ve PO'dan aldığım yakıtlara göre aracın performansı da düştü, bir daha da almam BP den.

yakıtı tekrar PO dan aldım, bu depoda 300KM yi geçtim, ortalama 6.2 lt ye düştü çok şükür. Ana km 1500 oldu 40 günde. Oradaki ortalama yakıt tüketimi de 6.6.

Buradan şu sonuç çıkıyor. Tüplü C-max ile ortalama 30 krş yakıt maliyetim vardı, Jazz'da değişmedi çok şükür. İyiki almışım:)
  • Deri direksiyon simiti güzel bir donanım. Daha önceki araçlarımda yoktu ve elim sürekli terlerdi. Jazzda bunu yaşamadım.
    Ancak jazzın direksiyon simitinin yapısına bir türlü alışamadım. Kolum daha fazla yoruluyor. Kapıdaki kol dayanağı pek kullanışlı değil.
    Orta konsola kolçak takıldığında sağ kol üzerindeyken direksiyon kavranabiliyor mu?

• var
  • En son depoda yakıt ortalamam 5,1 litreye çıktı. Havanın yağmurlu olması yakıt tüketimimi artırdı. 614 km gidebildim. Gidebilinecek km ise sıfır olmuştu. Depoyu tekrar fullediğimde 33,5 lt benzin aldı.
    Arabayı aldığımdan beri 8300 km yol gittim. Bu mesafedeki yakıt ortalamamı ise 5,8 litreye düşürdüm. Şu anki benzin fiyatıyla şu ana kadar km'de 25 kuruş yakmışım.

• Arkadaşlar jazz fun i shift ile ilgili sorular olursa cevaplamaya hazırım. İki jazzım oldu ikisi de fun i shift . Ve ben çok memnunum. Cvt kullanan arkadaşlara sorarmısınız acaba redline yapabiliyorlarmı. Eğer yapıyorlarsa diyecek bir şeyim yok. Ama yapamıyorlarsa çok şey kaçırıyorlar. İlk jazzım 2009 modeldi. Şimdiki 2011 model bundan sonraki cvt olmayacak.Sanırım çünkü manuel vites tadınıda almak istiyorum. Otomatiğin konforunuda.
    İlk jazımın youtube da 0-190 km testini bir yıldan fazladır yayınlıyorum. new honda jazz top speed yazılınca çıkıyor linki.http://www.youtube.com/watch?v=X0Xv56UQEZA
    Jazz ile çok tecrübem oldu hız testleri yakıt testleri ağır yük taşıma testi.zayıf ve kuvetli yönleri gibi bir çok konuda deneyimim oldu sizlerle paylaşmaktan memnunluk duyarım. Foruma çok sık girmediğim için konuları takip edemedim. Kusura bakmayın umarım bundan sonra daha sık yazarım.

• Havaların ısınması ile artık klima sürekli açık kalıyor. 5 litrelerin altına düşürdüğüm yakıt ortalamam klimanın açık olması ile 5,6 litreye çıktı.
    Otomatik klima da güzel oluyormuş. Ayarladığın dereceye göre fanı hızlanıyor-azalıyor. Manuelde olduğu gibi ikidebir ayarlarla oynamana gerek kalmıyor.

• quote:

Havaların ısınması ile artık klima sürekli açık kalıyor. 5 litrelerin altına düşürdüğüm yakıt ortalamam klimanın açık olması ile 5,6 litreye çıktı.
    Otomatik klima da güzel oluyormuş. Ayarladığın dereceye göre fanı hızlanıyor-azalıyor. Manuelde olduğu gibi ikidebir ayarlarla oynamana gerek kalmıyor.

klimanın kötü tarafı akıllı hava temizlemesi yani aqf yok.bu sistemde örneğin tozlu veya pis kokulu bir yerden geçtiğin zaman bunu farkeden klima otomatikman dışarıdan hava almayı kesip iç sirkülasyonu kullanıyor.böylece dışarıdan pis hava içeriye girmemiş oluiyor.eski bravomda vardı
  • 10.000 bakımında polen filitresinin değişme mecburiyeti var mı?

• mualim kardeş
    yokuş aşagı inerken sabit bir fitesde gide biliyormuyuz.. hız sabitlemeyi çalıştırmadan otomatik fitesi 2 in fitese takıp yokuşu bitire bilirmiyiz iniş aşagı yani..
    Engeliyim fun 33.000 . otomatik digeri 30.000 tl geliyor
    4 kişilik bir aileye önerir misin .. emekli ye gidermi
    yazmışsın ama bir depo kaçparaya doluyor ortalama kaçkm gidiyor
    araca cumartesi baktım iyi begeendim bir kalıpcı ve cnc olarak buzdalabı yani sogutucu denilen yer sogutucu denilsin diye yapılmış içine ne sıgar bilmiyorum
    aracın yanına yatıp altına baktım komle kapalı ıvır zıvır dışarıda degil komle plastik bir kutu ile ekzoz çıkışına kadar kapatılmış
    aracın yerden yüksekligi bir karış gelmiyor
    yaptıgım bütün araştırmalar bu aracı gösteriyor şekli şemali benim için önem li degil problem olamsın az yaksın ... az yakıyormu hakketen ?
    hangi tamirciye sorsam tamir etigi aracı öneriyor düşündüm düşündüm kaporta boyacıya soracan ve sordum ikitelli başak şehir de oturuyorum zaten üşenmedim sordum
    ..
    ya honda ya toyota sanayiyi gez tamir için geleni bulamasın ya çarpışmışitır ... bir usta ben daha öntakımı bozulupta degiştirlmesi gerekiyor denilen bir honda görmedim dedi kaza hariç
    ww kuruk olmuştur reno meno girme bunlara dendi
    şu anda aracım reno11 çekişi gidişi az yakmakması memnunum satmaya kıyamıyorum tamircilerde hemen istedi zaten satarsan alırız diye iş te böyle
    6 yıl garanisi var
    neler dersiniz arkadaşlar Emekliye gidermi..
    saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Havaların ısınması ile artık klima sürekli açık kalıyor. 5 litrelerin altına düşürdüğüm yakıt ortalamam klimanın açık olması ile 5,6 litreye çıktı.

klimanın kötü tarafı akıllı hava temizlemesi yani aqf yok.bu sistemde örneğin tozlu veya pis kokulu bir yerden geçtiğin zaman bunu farkeden klima otomatikman dışarıdan hava almayı kesip iç sirkülasyonu kullanıyor.böylece dışarıdan pis hava içeriye girmemiş oluiyor.eski bravomda vardı

Klima ile alakal ıda mesela auto çaştırdığımda direk olarak ön havalandırmardan geliyor pencere ve ayakalara aldıgımdan auto çıkıyor sanırım sizde durum böylemi yane auto mod da pencere ve ayaklarda kullanabılıyormuyuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: forsa

mualim kardeş
    yokuş aşagı inerken sabit bir fitesde gide biliyormuyuz.. hız sabitlemeyi çalıştırmadan otomatik fitesi 2 in fitese takıp yokuşu bitire bilirmiyiz iniş aşagı yani..
    Engeliyim fun 33.000 . otomatik digeri 30.000 tl geliyor
    4 kişilik bir aileye önerir misin .. emekli ye gidermi
    yazmışsın ama bir depo kaçparaya doluyor ortalama kaçkm gidiyor
    araca cumartesi baktım iyi begeendim bir kalıpcı ve cnc olarak buzdalabı yani sogutucu denilen yer sogutucu denilsin diye yapılmış içine ne sıgar bilmiyorum
    aracın yanına yatıp altına baktım komle kapalı ıvır zıvır dışarıda degil komle plastik bir kutu ile ekzoz çıkışına kadar kapatılmış
    aracın yerden yüksekligi bir karış gelmiyor
    yaptıgım bütün araştırmalar bu aracı gösteriyor şekli şemali benim için önem li degil problem olamsın az yaksın ... az yakıyormu hakketen ?
    hangi tamirciye sorsam tamir etigi aracı öneriyor düşündüm düşündüm kaporta boyacıya soracan ve sordum ikitelli başak şehir de oturuyorum zaten üşenmedim sordum
    ..
    ya honda ya toyota sanayiyi gez tamir için geleni bulamasın ya çarpışmışitır ... bir usta ben daha öntakımı bozulupta degiştirlmesi gerekiyor denilen bir honda görmedim dedi kaza hariç
    ww kuruk olmuştur reno meno girme bunlara dendi
    şu anda aracım reno11 çekişi gidişi az yakmakması memnunum satmaya kıyamıyorum tamircilerde hemen istedi zaten satarsan alırız diye iş te böyle
    6 yıl garanisi var
    neler dersiniz arkadaşlar Emekliye gidermi..
    saygılar

Vitesi S moduna aldığınızda, elle hangi vitese almışsanız o viteste gider. Yani yokuş aşağı istediğiniz viteste gidebilirsiniz. Zaten araç yokuş aşağı giderken kendini fazla salmıyor. Elle vites küçültmeye fazla gerek duymazsınız.

Depo 130-140 lira civarı doluyor. Depo 42 litre olmasına rağmen 32-33 litre benzin alabiliyorsunuz. Ben bir depoyla 600 km'yi geçebiliyorum.İstanbul şartlarında herhalde 450-500 km yol yaparsınız.

Soğutucu bölmeleri genelde torpido gözüne klimadan bir delik bırakılarak yapılıyor. Yani klima sürekli açıksa soğutur. Orası da bir pet şişe alır zaten. Yani suyunu kolanı soğutursun. Başka da birşey koyamazsın.

Altına bende rot-balanscıda bakmıştım. Dediğiniz gibi komple plastikle kaplı. Ama çok sağlam gözükmüyor.
    Aracın yerden yüksekliği gayet iyi. 7 aydır kullanıyorum. Sadece bir kez araç ful doluyken altını sürttüm.

Valla benim yakıt ortalamam km'de 21 kuruşa geliyor ki, bu da etrafımda tüplü araba kullanan kişilerin yakıt ortalamasına denk geliyor. Yoğun trafikte kullanacaksanız yakıt ortalamanız 30 kuruşu bulabilir. Ama gerçekten az yakıyor. Yakıt konusunda fazla endişe etmeyin.

Evet bende sanayiye gittiğimde Honda araç fazla göremem. Gördüklerimde çoğunlukla oto aksesuarcıda olur. Ancak boyası o kadar iyi değil. İnce bir boyası var.

Engelliler için iyi bir araç. İçi geniş. Biniş pozisyonu alçak değil. Kapılar nerdeyse 90 derece açılabiliyor. Araca binerken-inerken fazla zorluk çekmezsiniz.

33.000 TL'ye alabiliyorsanız hiç kaçırmayın. Ama bu paraya C sınıfı bir araba da alabileceğinizi unutmayın. Bolca uzun yol yapıyorsanız jazz yerine C sınıfı bir araç alın. Yok ben daha çok şehiriçi kullanacağım diyorsanız Jazz alın.

• quote:

Orijinalden alıntı: soulpuppet

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Klima ile alakal ıda mesela auto çaştırdığımda direk olarak ön havalandırmardan geliyor pencere ve ayakalara aldıgımdan auto çıkıyor sanırım sizde durum böylemi yane auto mod da pencere ve ayaklarda kullanabılıyormuyuz?

AUTO mod ortam sıcaklığına göre nerden üfleyeceğini kendi seçiyor galiba. Dün sadece önden üflüyordu, bugün baktığımda ise hem ön hem ayaktan üflüyor. Arabanın içerisini ayarladığımız sıcaklığa getirmek için üfleyeceği yeri kendi seçiyor, biz sadece sıcaklık ayarıyla oynayabiliyoruz.

• teşekürler ellerine saglık
  • Bizde bu araçtan almayı düşünüyoruz fakat Hyundai i30 ile Honda Jazz arasında kaldık.Ankara Ata Hyundai bayii Hyundai i30 1.6 gdi manuel vitese 42.500 dedi en son.Honda akşam eve gelince aklıma geldi bir bakayım Jazz'a dedim.Joy paketi daha ucuz fakat Fun paket sırf Sunroof için bile alınır bence.Honda Jazz 1.4 Joy Manuel vitesi nasıl.İleride çok yakarsa tüp taktıracağız.Bagajda çok küçülme olur mu ? Bir de sizce i30 mu Jazz mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSpacee

Bizde bu araçtan almayı düşünüyoruz fakat Hyundai i30 ile Honda Jazz arasında kaldık.Ankara Ata Hyundai bayii Hyundai i30 1.6 gdi manuel vitese 42.500 dedi en son.Honda akşam eve gelince aklıma geldi bir bakayım Jazz'a dedim.Joy paketi daha ucuz fakat Fun paket sırf Sunroof için bile alınır bence.Honda Jazz 1.4 Joy Manuel vitesi nasıl.İleride çok yakarsa tüp taktıracağız.Bagajda çok küçülme olur mu ? Bir de sizce i30 mu Jazz mı ?

i30 un verdiği konforu,hazzı jazzdan alamazsın.bunu jazz cvt tkullanıcısı olarak söylüyorum.bu araç cvt için alınır.manuel alacaksan kesinlikle i30 düşünmelisin.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.