Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan08

Biz sadece park sensörü koparabildik :D

tek park sensörü mü? :) seuaz hocam park sensörü, boya koruma ve koltuk koruma koparmış, aliserpil2006 da paspas, bagaj havuzu ve trafik seti de eklet diyor :)

yarın bayiyle yüzyüze görüşmeye gidince iliklerini kurutup ne varsa hediye ettirmeyi planlıyorum:)
    şaka bir yana, bu jazzların japon, ingiliz, çin üretimleri arasında fark varmıki arkadaşlar. Binerken, ileride satacak olursak satarken sorun yaşamayalım sonra. Tecrübe ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar, araçla anlaştık,kaporamızı verdik, rakamda fazla bir şey inmiyorlar. Park sensörü, kauçuk paspas, boya koruma, koltuk koruma hediyemiz olabildi ancak.
    Araba beyaz renk. Boya koruma yaptırmalımıyım, hiç elletmeyelim mi? Ne yapılacak diye sorduğumda pasta ciladan farklı olarak, araca komple bir sıvı uygulandığını ve bir gün bu şekilde bekletildiğini, boyanın iyice bunu yemesi gerektiğini söylediler. Yeni araçta gereklimidir, boya tırtlamasın sonra?

Birde park sönsörü üstünde standart geliyor demiş bir arkadaş, galerideki araçta dikkatimi çekmedi sensörler, olsaydı farkederdim. Takılan sensörlerde farklılık var mı? Hangisini istemeliyim.

araçlar sensörsüz geliyor.serviste takılıyor hepsi bana söyledikleri.benim araçta da sensörleri serviste taktılar.büyük ihtimal sensörler ucuzluktur.yani 50 tl liklerdendirkaliteli olduğunu hiç zannetmiyorum.boya koruma dedikleri hikaye.pasta ciladan başka birşeyy değil.wax atıyorlar.geçen araç aldığımda yaptırmıştım.aracı geç saatte aldığım için farketmemiştim.ama 2 gün sonra dikkatli baktığımda araçta ince kılcal çiziklere sebeb olmuş.tabi bi de siyah olunca iyice sırıtıyordu.şimdiki jazzda yaptırmadım.işin ehli birisi yaparsa sorun olmaz.ben kendim yapıyorum artık

Merhaba,
    Çiftkurtlara sordum, Meguars'dan birisi gelip yapıyormuş boya korumayı. Bu durumda yaptırmalımıyım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yarkan88

quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan08

Biz sadece park sensörü koparabildik :D

tek park sensörü mü? :) seuaz hocam park sensörü, boya koruma ve koltuk koruma koparmış, aliserpil2006 da paspas, bagaj havuzu ve trafik seti de eklet diyor :)

yarın bayiyle yüzyüze görüşmeye gidince iliklerini kurutup ne varsa hediye ettirmeyi planlıyorum:)
    şaka bir yana, bu jazzların japon, ingiliz, çin üretimleri arasında fark varmıki arkadaşlar. Binerken, ileride satacak olursak satarken sorun yaşamayalım sonra. Tecrübe ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar, araçla anlaştık,kaporamızı verdik, rakamda fazla bir şey inmiyorlar. Park sensörü, kauçuk paspas, boya koruma, koltuk koruma hediyemiz olabildi ancak.
    Araba beyaz renk. Boya koruma yaptırmalımıyım, hiç elletmeyelim mi? Ne yapılacak diye sorduğumda pasta ciladan farklı olarak, araca komple bir sıvı uygulandığını ve bir gün bu şekilde bekletildiğini, boyanın iyice bunu yemesi gerektiğini söylediler. Yeni araçta gereklimidir, boya tırtlamasın sonra?

Birde park sönsörü üstünde standart geliyor demiş bir arkadaş, galerideki araçta dikkatimi çekmedi sensörler, olsaydı farkederdim. Takılan sensörlerde farklılık var mı? Hangisini istemeliyim.

araçlar sensörsüz geliyor.serviste takılıyor hepsi bana söyledikleri.benim araçta da sensörleri serviste taktılar.büyük ihtimal sensörler ucuzluktur.yani 50 tl liklerdendirkaliteli olduğunu hiç zannetmiyorum.boya koruma dedikleri hikaye.pasta ciladan başka birşeyy değil.wax atıyorlar.geçen araç aldığımda yaptırmıştım.aracı geç saatte aldığım için farketmemiştim.ama 2 gün sonra dikkatli baktığımda araçta ince kılcal çiziklere sebeb olmuş.tabi bi de siyah olunca iyice sırıtıyordu.şimdiki jazzda yaptırmadım.işin ehli birisi yaparsa sorun olmaz.ben kendim yapıyorum artık

Merhaba,
    Çiftkurtlara sordum, Meguars'dan birisi gelip yapıyormuş boya korumayı. Bu durumda yaptırmalımıyım?

meguiars ise iyidir.malzemeleri de kaliteli oluyor.bence yaptırmanda sakınca yok.

• Arkadaşlar bu sabah uğraştım biraz bu derinlik ve yükseklik ayarı için direksiyonla, derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon diyor özelliklerde ama ben sadece yükseklik ayarı yapabiliyorum. Kendime çektim ittirdim ama derinlik sabit sadece aşağı yukarı hareket ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulpuppet

Arkadaşlar bu sabah uğraştım biraz bu derinlik ve yükseklik ayarı için direksiyonla, derinlik ve yükseklik ayarlı direksiyon diyor özelliklerde ama ben sadece yükseklik ayarı yapabiliyorum. Kendime çektim ittirdim ama derinlik sabit sadece aşağı yukarı hareket ediyor.

Jazz Fun CVT'de derinlik ayarı var. Belki sizinki takılmıştır. Biraz zorlayın. Birşey olursa mesuliyet kabul etmem, ona göre.
  • Tamamdir aksam tekrardan denedim oldu evet o deri kısım biraz zorlamak lazimmis hic acilmadigindan biraz sert davranmak lazimmis :)) bu arada vw ve kullandığım cogu araçta Fiat ta bile açık cam kalınca kapatma düğmesine basili tutunca veya anahtarı söküp çevirip bekleyince cam kapanıyordu. Ama bunda kapanmıyor sizinkiler de öylemi acaba bide bunu taktirabiliriyiz acaba kilitleyince camlarda kapansın otomatik.
  • Arabanın altını görme fırsatım oldu. Nerdeyse tamamı plastikle kaplı. Toz alma ve paslanma sorunu için güzel. Ancak plastikler hiç de sağlam durmuyor. Arabanın altını sürterseniz bir inip bakın bence. Çünkü rahatlıkla kopabilir.

Not: Tarih 17/07/2014. En az 10-12 kez ciddi olmayacak şekilde altını sürttüm. Herhangi bir kopma, deforme olma olayı yaşanmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 17 Temmuz 2014; 19:51:20 >
  • Nihayet arabamızı Cumartesi teslim aldık, iyiki Jazz almışız dedik tekrar tekrar.
    Arabayı teslim alırken KM 7, ortalama yakıt 30/100KM idi. Tabi araba yol almadı ki bu değerler normal. Hafta sonu KM 110'a geldi. Rahat trafikte şehiriçinde sürdük. Şu an ortalama 6,7'e kadar düştü. Şehiriçinde sanırım 7 civarında kalacak gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

Arabanın altını görme fırsatım oldu. Nerdeyse tamamı plastikle kaplı. Toz alma ve paslanma sorunu için güzel. Ancak plastikler hiç de sağlam durmuyor. Arabanın altını sürterseniz bir inip bakın bence. Çünkü rahatlıkla kopabilir.

motor bölmesi korunaklı değil.hernasılsa kaputa bile pis kar suları gelmiş.motor tozlanmış
  • quote:

Arabanın altını görme fırsatım oldu. Nerdeyse tamamı plastikle kaplı. Toz alma ve paslanma sorunu için güzel. Ancak plastikler hiç de sağlam durmuyor. Arabanın altını sürterseniz bir inip bakın bence. Çünkü rahatlıkla kopabilir.

o kadar kolay kopmamalı diye düşünüyorum. 1 sürtme ile kopacaksa hiç takmasalarmış keşke. malum istanbul'da tümsekleri yapmayı beceremiyorlar illa ki sürtüyorsun altını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yarkan88 -- 2 Nisan 2012; 10:17:59 >
  • quote:

Nihayet arabamızı Cumartesi teslim aldık, iyiki Jazz almışız dedik tekrar tekrar.
    Arabayı teslim alırken KM 7, ortalama yakıt 30/100KM idi. Tabi araba yol almadı ki bu değerler normal. Hafta sonu KM 110'a geldi. Rahat trafikte şehiriçinde sürdük. Şu an ortalama 6,7'e kadar düştü. Şehiriçinde sanırım 7 civarında kalacak gibi.

Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin.
  • quote:

Vay be! Jazz Fun CVT 44.085 TL olmuş. Kasım ayında 40.750 TL'ye almıştım. Kasım'dan bu yana 3.000 TL zam gelmiş. Yeni yıldan bu yana her ay 1000 TL zam geliyor. Bu zamlar benim gibi arabasını almış olanları sevindiriyor. Çünkü ikinci el değeri de yükselmiş oluyor. Ancak sıfır alacak olanları bu fiyatlar başka alternatiflere yöneltir. Bana soracak olsanız bu araç 44.000 TL rahatlıkla yapar. Ama araç satışlarının ve dövizin düştüğü bu dönemde bu fiyat politikası çok yanlış.

HONDA JAZZ FUN CVT: 45.085 TL.

HAY MAŞALLAH. İYİ YERE YATIRIM YAPMIŞIZ. ALTIN GİBİ MÜBAREK. VALLA ALTINDAN DA İYİ, ÇÜNKÜ ALTIN SON AYLARDA HEP DÜŞÜŞTE. BENZİN GİBİ DİYELİM :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine 1000 lira zam gelmiş. bu nasıl iş arkadaş böyle. her ay başı 1000 lira fiyat artışı. 10 ay sonra golfün en donanımlı highline modeliyle kafa kafaya olucak demek ki :)
  • quote:

quote:

Vay be! Jazz Fun CVT 44.085 TL olmuş. Kasım ayında 40.750 TL'ye almıştım. Kasım'dan bu yana 3.000 TL zam gelmiş. Yeni yıldan bu yana her ay 1000 TL zam geliyor. Bu zamlar benim gibi arabasını almış olanları sevindiriyor. Çünkü ikinci el değeri de yükselmiş oluyor. Ancak sıfır alacak olanları bu fiyatlar başka alternatiflere yöneltir. Bana soracak olsanız bu araç 44.000 TL rahatlıkla yapar. Ama araç satışlarının ve dövizin düştüğü bu dönemde bu fiyat politikası çok yanlış.

HONDA JAZZ FUN CVT: 45.085 TL.

HAY MAŞALLAH. İYİ YERE YATIRIM YAPMIŞIZ. ALTIN GİBİ MÜBAREK. VALLA ALTINDAN DA İYİ, ÇÜNKÜ ALTIN SON AYLARDA HEP DÜŞÜŞTE. BENZİN GİBİ DİYELİM :)

araç satıyor demekki zam yapıyorlar sürekli.onlar da cvt den iyi ekmek yiyeceğini biliyorlar

• YIL BAŞINDA 39 TL İDİ VAY BE
  • Bir arkadaş PM atarak bazı sorular sordu. Jazz almak isteyenlere fikir olsun diye burda yayınlamay da uygun gördüm.

SORU:
    Çevremdeki arkadaşlar jazzın motorunun aracı harekelendirmede yetersiz oldugunu söyledi. buda bende soru işaretleri oluşturdu. ben düz vites fun almayı düşünüyorum 2. elde 32500 civarı fiyat var ne dersiniz sizce mantıklımı? birde dedigim gibi manuel olarak kullanımda gerek araç sollamalarında gerekse yokuş çıkarken sorun oluştururmu 1.4 motoru.
    birde bu kadar özellik iyi güzel hoşta her aksamın sonucta bir bozulma payı var fazla sorun oluşturdumu size ve bakımları aşagı yukarı ne kadar tutuyor?

CEVAP:

Manuelini bilmem, ancak CVT'de performans kaybı yok. Yokuş yukarı çekişte zorlanma hissettiğinizde vitesi spor(S) moduna aldığınızda çok kolay çıkıyor. Araç sollama ve trafik ışıklarından kalkışta da ben S modunu kullanıyorum. Aracın hızlanması çok iyi.
    Aracı 5 aydır kullanıyorum. İki kez uzun yol sürüşüm de oldu. Şu anda 6700 km.deyim. Araçta hiçbir sorun yok. Zaten Honda'lar sorunsuzluğu ile tanınır. Sanayiye bir git, çevrene bir bak, özel honda servisi kolay kolay bulamazsın. Çünkü araba kolay kolay arıza yapmaz. Sadece bakımdan bakıma servise gidersin o kadar. Ancak serviste paçayı kaptırmamak lazım. Sadece zorunlu yapılması gerekenleri yaptırırsan 300 TL civarı birşey tutar herhalde. Ben 10.000 km'yi doldurmadığımdan net bir şey söyleyemeyeceğim.

• şuda varki bu araç tamamiyle şehir içi aracı.fazla uzun yol yapanlar için önermem.zira ara hızlanmaları çok vasat özellikle c sınıfı araçtan bu araca geçerseniz performans beklentisi konusunda hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.kick down yapmanız da pek bi fayda sağlamaz.şehir içi için biçilmiş kaftan
  • Motor kaputunu taş sekmelerinden kurtarmak için vinlex yaptırdım. Sadece uzun yola çıktığımda kullanmak için takılıp çıkartılabilecek şekilde yaptırdım. Dost işi 70 TL'ye hallettik. Panoramik camla güzel uyumlu oldu. Çıkartmasam mı acaba?

• quote:

Motor kaputunu taş sekmelerinden kurtarmak için vinlex yaptırdım. Sadece uzun yola çıktığımda kullanmak için takılıp çıkartılabilecek şekilde yaptırdım. Dost işi 70 TL'ye hallettik. Panoramik camla güzel uyumlu oldu. Çıkartmasam mı acaba?

yakından çekebilirsen sevinirim.uzaktan güzel gözüküyor
  • Vinlex esnek olmadığından kenarlarda biraz şişme oldu. Yaptıracak olanlar esnek vinlex seçerlerse daha güzel olur.

• Depoyu fulledikten sonra ilk 26 km yakıt ortalamam. Km'de 19 krş'a denk geliyor. Rüya gibi. Böyle başlıyoruz ama sonra yavaş yavaş yükseliyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.