Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yarkan88

quote:

Orijinalden alıntı: Dogukan08

Biz sadece park sensörü koparabildik :D

tek park sensörü mü? :) seuaz hocam park sensörü, boya koruma ve koltuk koruma koparmış, aliserpil2006 da paspas, bagaj havuzu ve trafik seti de eklet diyor :)

yarın bayiyle yüzyüze görüşmeye gidince iliklerini kurutup ne varsa hediye ettirmeyi planlıyorum:)
    şaka bir yana, bu jazzların japon, ingiliz, çin üretimleri arasında fark varmıki arkadaşlar. Binerken, ileride satacak olursak satarken sorun yaşamayalım sonra. Tecrübe ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
  • quote:

quote:

tek park sensörü mü? :) seuaz hocam park sensörü, boya koruma ve koltuk koruma koparmış, aliserpil2006 da paspas, bagaj havuzu ve trafik seti de eklet diyor :)

Halı paspas zaten kendisinde vardı,kauçuk paspas istemedim ama trafik seti alsaydım iyi olurdu :D
  • Arkadaşlar öncelikle merhaba bende 2012 honda jazz 1.4 Fun + CVT Beyaz sahibi oldum ama bu aracların ingiltere japonya ve çin üretim olduğunu duymuştum benim araçta kapı eşiğinde GE 6 kodu ile başlıyor... acaba nerede üretildiği hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirse sevinirim...
  • aracı iyiki almışım ilk başlarda çok korkum vardı yakıt konusunda ama beni yeterince şaşırttı gecen pazar İstanbul Düzce arası 477 km yol yaptım ve 5.3 ve 5.6 arası bir yakıt tüketimi oldu şehir içindede aracı agresif kullanmadığım halde 6.4 gibi bir oran yakaladım...
  • quote:

quote:

quote:

Halı paspas zaten kendisinde vardı,kauçuk paspas istemedim ama trafik seti alsaydım iyi olurdu :D

söylemeyi unutmuşum.arka camlar biliyorsun koyu renkli ama ön camlar normal.bu nedenle ön iki cam için 1 numaralı cam filmi yapılmasını iste.benim sonradan aklıma gelid.iş işten geçmişti.ama indirimli 100 tl ye yaptırmıştım.

• bu arada fun sahiplerinden cam tavana film yaptıran oldu mu ?yaptırdıysanız ne kadara yaptırdınız tavana film uygulanması gerekir mi?cam tavanda acaba uv koruması var mı?tavan sürekli açık olursa koltuklarda solma yaparmı
  • 1.4 fun+ cvt arka camlar bagaj camı ve cam tavan zaten standart siyah tavan açıldığındada uv koruması sayesinde güneş ışınlarını pek fazla içeri yansıtmıyor yansıtmadığı içinde koltuklarda bir solmaya yol acacağını sanmıyorum... ben aracı 43,500 tl 15,03,2012 tarihinde aldım ama alırken sineğin yağını çıkarır gibi hediye pazarlı yaptım park sensörü aracta zaten standart öyle geliyor türkiyeye burdada sanki hediye ediliyormuş gibi davranıyorlar ben boya koruma koltuk koruma trafik seti kaucuk paspas aldım bagaj havuzu için çok zorladım ama vermediler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun711

Arkadaşlar öncelikle merhaba bende 2012 honda jazz 1.4 Fun + CVT Beyaz sahibi oldum ama bu aracların ingiltere japonya ve çin üretim olduğunu duymuştum benim araçta kapı eşiğinde GE 6 kodu ile başlıyor... acaba nerede üretildiği hakkında bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirse sevinirim...

GE kodu Japonya veya İngiltere üretimi olması lazım. Çin üretimi olanlar LUC ile başlıyor.

Benim araç Çin üretimi. Sadece boya konusunda bir sıkıntım var. Uzun yolda taş sekmelerinde boya çabuk kalkıyor. Diğer üretim araç sahipleri de, özellikle yağmurlu bir havada uzun yol yaptıktan sonra boyalarını kontrol edebilir mi? Onlarda da aynı durum oluyorsa içim biraz olsun rahatlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

bu arada fun sahiplerinden cam tavana film yaptıran oldu mu ?yaptırdıysanız ne kadara yaptırdınız tavana film uygulanması gerekir mi?cam tavanda acaba uv koruması var mı?tavan sürekli açık olursa koltuklarda solma yaparmı

Panoramik cam zaten koyu renk. Daha fazla koyulaştırmak manzaranın tadına varamamıza neden olur. Güneş çok rahatsız ettiğinde mecburen perdeyi kapatacağız. Veya yarıya kadar kapatırız.

Ön camlara film konusunda uyarmak isterim. Muayeneden hafif kusurlu olarak geçersiniz. Ancak trafik polisi isterse cezayı yapıştırır. Birde sana bir hafta mühlet verir. Söktürürsün, bir de kontrol ettirmeye götürürsün. Yani çok uğraşırsın. Tabii bu şans işi. Çünkü ben 6 yıl koyu filmli araçla dolaştım. Polis durdursa bile filmle hiç oralı olmadı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

söylemeyi unutmuşum.arka camlar biliyorsun koyu renkli ama ön camlar normal.bu nedenle ön iki cam için 1 numaralı cam filmi yapılmasını iste.benim sonradan aklıma gelid.iş işten geçmişti.ama indirimli 100 tl ye yaptırmıştım.

Bizde de iş işten geçti ama haftaya arabayı 1000 bakıma götürdüğümde isterim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

quote:

quote:

yarın bayiyle yüzyüze görüşmeye gidince iliklerini kurutup ne varsa hediye ettirmeyi planlıyorum:)
    şaka bir yana, bu jazzların japon, ingiliz, çin üretimleri arasında fark varmıki arkadaşlar. Binerken, ileride satacak olursak satarken sorun yaşamayalım sonra. Tecrübe ya da bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Arkadaşlar, araçla anlaştık,kaporamızı verdik, rakamda fazla bir şey inmiyorlar. Park sensörü, kauçuk paspas, boya koruma, koltuk koruma hediyemiz olabildi ancak.
    Araba beyaz renk. Boya koruma yaptırmalımıyım, hiç elletmeyelim mi? Ne yapılacak diye sorduğumda pasta ciladan farklı olarak, araca komple bir sıvı uygulandığını ve bir gün bu şekilde bekletildiğini, boyanın iyice bunu yemesi gerektiğini söylediler. Yeni araçta gereklimidir, boya tırtlamasın sonra?

Birde park sönsörü üstünde standart geliyor demiş bir arkadaş, galerideki araçta dikkatimi çekmedi sensörler, olsaydı farkederdim. Takılan sensörlerde farklılık var mı? Hangisini istemeliyim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar, araçla anlaştık,kaporamızı verdik, rakamda fazla bir şey inmiyorlar. Park sensörü, kauçuk paspas, boya koruma, koltuk koruma hediyemiz olabildi ancak.
    Araba beyaz renk. Boya koruma yaptırmalımıyım, hiç elletmeyelim mi? Ne yapılacak diye sorduğumda pasta ciladan farklı olarak, araca komple bir sıvı uygulandığını ve bir gün bu şekilde bekletildiğini, boyanın iyice bunu yemesi gerektiğini söylediler. Yeni araçta gereklimidir, boya tırtlamasın sonra?

Birde park sönsörü üstünde standart geliyor demiş bir arkadaş, galerideki araçta dikkatimi çekmedi sensörler, olsaydı farkederdim. Takılan sensörlerde farklılık var mı? Hangisini istemeliyim.

araçlar sensörsüz geliyor.serviste takılıyor hepsi bana söyledikleri.benim araçta da sensörleri serviste taktılar.büyük ihtimal sensörler ucuzluktur.yani 50 tl liklerdendirkaliteli olduğunu hiç zannetmiyorum.boya koruma dedikleri hikaye.pasta ciladan başka birşeyy değil.wax atıyorlar.geçen araç aldığımda yaptırmıştım.aracı geç saatte aldığım için farketmemiştim.ama 2 gün sonra dikkatli baktığımda araçta ince kılcal çiziklere sebeb olmuş.tabi bi de siyah olunca iyice sırıtıyordu.şimdiki jazzda yaptırmadım.işin ehli birisi yaparsa sorun olmaz.ben kendim yapıyorum artık

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

araçlar sensörsüz geliyor.serviste takılıyor hepsi bana söyledikleri.benim araçta da sensörleri serviste taktılar.büyük ihtimal sensörler ucuzluktur.yani 50 tl liklerdendirkaliteli olduğunu hiç zannetmiyorum.boya koruma dedikleri hikaye.pasta ciladan başka birşeyy değil.wax atıyorlar.geçen araç aldığımda yaptırmıştım.aracı geç saatte aldığım için farketmemiştim.ama 2 gün sonra dikkatli baktığımda araçta ince kılcal çiziklere sebeb olmuş.tabi bi de siyah olunca iyice sırıtıyordu.şimdiki jazzda yaptırmadım.işin ehli birisi yaparsa sorun olmaz.ben kendim yapıyorum artık

Alıntıları Göster
    Peki ben boya koruma yapın mı diyeyim, istemem kalsın mı diyeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seuaz -- 24 Mart 2012; 16:52:54 >

• quote:

Peki ben boya koruma yapın mı diyeyim, istemem kalsın mı diyeyim?

zaten arabayı beyaz renk aldığınız için boya çizikleri ve kusurları belli etmeyecek.boya korumayı bedava yaptıkları için baştan savma yapacaklarını tahmin ediyorum.ben olsam yaptırmazdım.jazz alırken de istemedim.onun yerine dediğim gibi bagaj havuzu kopartırsan daha hayırlı olur.ama büyük ihtimal kabuil etmezler.boya korumada kullandığı ürünü masrafı 10 tl bile etmez belki de.bidonlarla toptan alıp yapıyorlar.ben meguairsin kaliteli waxlarından alıyorum.yapılan boya korumadan daha etkili olduğuna eminim.6 ayda bir meguiars 2.0 tech waxla aracı cilaladınmı mis gibi oluyor.ancak sen yine de bu işlemi yapan (yanlızca boya koruma işiyle uğraşan elamanlarının olup olmadığını sor.hangi üründen kullanacaklarını sor.belki de gerçekten işin ehli ve kaliteli malzeme kullanıyorlardır

• Aceleden ilk kez el freni çekili aracı hareket ettirdim. 4-5 metre gidince sesli uyarı verip ekranda P uyarısı gözüktü.
  • aramızda 10 bin km yi deviren ve bakıma giden arkadaş var mı
  • Hangi yağı kullanmalıyız diye soranlar için aşşağıdaki adreste çok faydalı bilgiler var. Belki tam sentetiğe karşı mesafeli olanlara faydalı olur.
    Kısa bi alıntı:
    Mit: Mobil 1 kullanmak, yeni otomobilimin garantisini hükümsüz kılar.

Gerçek: Mazda herhangi bir sentetik motor yağının kullanımını tavsiye etmediği için, Mobil 1, Mazda’nın rotatif motoru haricindeki hiçbir yeni otomobilin garantisini hükümsüz kılmaz. Mobil 1, yeni ithal edilen ve yerli araçlar için API ve ILSAC motor yağı servis koşullarını karşılamaktadır. Şüphe ettiğiniz durumlarda, aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol edin veya araç üreticinize başvurun.

Yeni otomobil garantilerinin çoğu Mobil 1’in sağladığından daha kısa servis aralıkları gerektirdiği için, ExxonMobil, otomobiliniz garanti kapsamında olduğu sürece kullanım kılavuzundaki tavsiyelere uymanızı önerir.
    http://www.mobil1.com.tr/cms/Bir-motor-ne-yapar.aspx

Tam sentetik ve yarı sentetik motor yağı arasındaki fark nedir?

Tüm motor yağları baz petrol ve ek maddelerden üretilir. Tam sentetik motor yağları %100 geleneksel olmayan, yüksek performanslı sıvılar içerir. Yarı sentetik motor yağlarıysa (“harman” adıyla da bilinir) bu yüksek performanslı sıvılardan daha az bir oranda bulundurarak, geleneksel madeni yağla kombine edilir. Mobil 1 tam sentetik bir motor yağıdır.

Neden başka bir sentetik yağ değil de Mobil 1 kullanmalıyım?

Çünkü Mobil 1’le eşsiz bir motor koruması seviyesi elde edersiniz. 1974 yılında Mobil 1 piyasaya sürüldüğünde, piyasada yaygın olarak bulunan ilk sentetik otomotiv motor yağıydı. Bugünse başka motor yağlarına da ulaşabilirsiniz, ancak Mobil 1 hala evrensel olarak en gelişmiş motor yağı olmasıyla bilinmektedir. Neden Mobil 1 bağlantısına tıklayarak daha fazlasını öğrenebilirsiniz.

Ekstra ücret ödememe bir gerekçe gösterebilir misiniz?

Bu soruya rahatlıkla evet yanıtını verebiliriz. Mobil 1 teknolojisinin sunduğu üstün koruma, motorunuzu takıldığı günkü koşullarda tutabilir; böylelikle sizi yüklü bakım masraflarından kurtarır.
    Bir o kadar önemlisi de, serbest akışlı Mobil 1, motorunuzun enerjisini koruyarak, yakıt tüketimini azaltmanızı sağlar.
    Dolayısıyla, Mobil 1 size ilk alışta daha fazlasına mal olsa da, yolculuklarınız sırasında diğer masraflardan tasarruf etmenize yardımcı olur.

işin özeti kullanım klavuzunda açıkça 10w40 kullanılacağı söylenmiyor.yanlızca belirli spesifikasyonların karşılanması durumunda istenilen yağın konabilceği belirtiliyor.bu bakımdan kaliteli istenilen tam sentetik yağ koyabilirsiniz

• selamlar.

2007 model honda jazz cvt sahibiyim.

aracımın vitesi d konumunda iken ayağımı firenden çekince yokuşta hafif geriye kaydırma yapıyor. (çok dik yokuş değil). düz yolda ise ayağımı firenden çekince ileri hareket ediyor. ancak vites s ve l konumunda iken geriye kaydırma yapmıyor. yeni bir jazz kullanıcısı olduğum için bu durum normal mi değil mi bilemiyorum. fakat aracı aldığımda sanki d konumunda da hiç geriye kaydırma yoktu veya ben dikkat etmedim. ne yapmamı önerirsiniz?

birde bu türden bir vitesi olan aracı daha önce kullanmadım. kullanırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: silent_ship

selamlar.

2007 model honda jazz cvt sahibiyim.

aracımın vitesi d konumunda iken ayağımı firenden çekince yokuşta hafif geriye kaydırma yapıyor. (çok dik yokuş değil). düz yolda ise ayağımı firenden çekince ileri hareket ediyor. ancak vites s ve l konumunda iken geriye kaydırma yapmıyor. yeni bir jazz kullanıcısı olduğum için bu durum normal mi değil mi bilemiyorum. fakat aracı aldığımda sanki d konumunda da hiç geriye kaydırma yoktu veya ben dikkat etmedim. ne yapmamı önerirsiniz?

birde bu türden bir vitesi olan aracı daha önce kullanmadım. kullanırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

2007'leri bilmem ama 2012'lerde aynı durum var. Çünkü yokuş kalkış desteği yok. Ama hafif yokuşlarda yine de tutuyor. Bizde de arabayı ilk çalıştırdığında gaza basmazsan da araba gidiyor. Motor ısınana kadar bunu yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 26 Mart 2012; 22:05:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Öncelikle hayırlı olsun maşallah baya şey kopartmışşsınız bizde mart ayı başında beyaz ctv fun aldık sadece Park sensörü, trafik seti, koltuk koruma alabıldık on camlara filmde koparmıstım ancak daha sonra artık muayenede ve trafıkte sorun olacagı duydum ondan vazgectım. Araç modifiyesi yapan arkadaşlarda dukkanlarına artık on camlara fılm cekımı yapılmamaktadır dıye falan yazı astırmıslar. kaucuk paspas veya bagaj havuzu istedim ama onun yerıne ikisinide alamadım :S Mecburen ikisinide internetten aldım.

Aslında kol dayama istiyorudum ama çok pahalı piyasada orj olmayanlara baktım çok eğreti duruyor 1000 bakımında gittiğimde eğer iyi bi indirim yaparlarsa onuda taktırmayı düşünüyorum. Acaba aramızda taktıran varmı 2 çeşit var bi klasik bide pelikan modeli diye?

Bu arada araç japon üretimi JSH ile başlıyor.
    LUC başlayanların çin oldugunu biliyorum GE ingiltere olabilir. Ama üreitm yerine takmamak gerek diyor Haluk abi sonuçta Honda var araçların arkasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulpuppet -- 27 Mart 2012; 10:40:47 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.