Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: muallim53

Arabadaki ferahlığa bak.

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::...

yağmurlu havada oturup kafayı çekmek var bunun içinde, amma zevkli olur haa
  • quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Arabadaki ferahlığa bak.

yağmurlu havada oturup kafayı çekmek var bunun içinde, amma zevkli olur haa

ama yanlız da olmamak lazım dimi

• Mualim 53 kardeş bide şu bagaj kısmının fotosu içinde bilinen bişey olsun hacimi anlamak için kararımı verdim ilk sayfadan beri neyazdı isen okuyorum eline koluna saglık Allah razı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: forsa

Mualim 53 kardeş bide şu bagaj kısmının fotosu içinde bilinen bişey olsun hacimi anlamak için kararımı verdim ilk sayfadan beri neyazdı isen okuyorum eline koluna saglık Allah razı olsun

Bugün hava yağmurlu. En kısa sürede çeker koyarım.
  • Bagajın büyüklüğünü göstermek için bir insan koyacaktım, ancak gönüllü bulamadım. 1,70 m.lik bir adam kıvrılarak sığar. Fırsatını bulursam deneyeceğim. Şimdilik bu fotoyla idare edin.

• Koltuklar yatırılmış durumda. Sol arka kapıdan çekildi. Çarplazlamasına yatılabilecek kadar büyük.

• arkadaşlar yengeme jazz fun almayı düşünüyoruz. araç 2.el 2011 model cam tavanlı 8bin küsür km'de. sahibi temiz olduğu boyası olmadığını belirtiyor. araç manul vites, içi ferah güzel. fakat kapılardaki menteşeler gövde rengi değil ! tüm kapılar bu şekilde, acaba bu normal midir?
    bir de bu aracı sizce ne kadara almalıyız? siz jazz sahiplerinin görüşleri benim için çok önemli...
    iyi forumlar
  • Vay be! Jazz Fun CVT 44.085 TL olmuş. Kasım ayında 40.750 TL'ye almıştım. Kasım'dan bu yana 3.000 TL zam gelmiş. Yeni yıldan bu yana her ay 1000 TL zam geliyor. Bu zamlar benim gibi arabasını almış olanları sevindiriyor. Çünkü ikinci el değeri de yükselmiş oluyor. Ancak sıfır alacak olanları bu fiyatlar başka alternatiflere yöneltir. Bana soracak olsanız bu araç 44.000 TL rahatlıkla yapar. Ama araç satışlarının ve dövizin düştüğü bu dönemde bu fiyat politikası çok yanlış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayıptır valla. daha 2-3 gün önce baktığımda 43bindi. ne oldu da yapıldı bu zaman böyle?
  • Bana göre Tayland'da sular altında kalan yüzlerce Jazz'ın faturasını tüketiciye yüklemeye çalışıyorlar.
  • Jazz'ı daha önceki aracım olan 2005 model Skoda Fabia 1.4 Otm. ile karşılaştırmak istiyorum. Yaptığım değerlendirmelerimin sonuna benim verdiğim puanları da ekledim.

Otomatik Vites: Jazz vitessiz bir araba gibi, hiç hissetmezsiniz. (10)
    Fabia'da vites geçişlerini çok az hissedersiniz. Birçok otm. vites araca göre çok iyidir. (8)

Yakıt Tüketimi: Jazz'da 6,1 lt'lik bir ortalamam var. (9)
    Fabia'da bu değer 7,5 lt civarındaydı. (7)

Kaporta: Jazz'da hiçbir yerde açılma, oynama, ses yapma ile karşılaşmadım. Ancak lastiklerin etrafında davlumbaz olmaması iyi değil. (7)
    Fabia'da az da olsa birleşme yerlerinde açılma var. Ancak kaporta daha sağlam duruyor. (7)

Boya: Jazz'da boya çok ince. En ufak taş sıçramasında boya kalkıyor. (3)
    Fabia'da boya kalın. Kolay kolay zarar görmüyor. (9)

Güvenlik: Jazz güvenlik donanımı bakımından full bir araç, çok güven veriyor. (9)
    Fabia'da ESP olmamasına rağmen yere daha iyi yayılması nedeniyle ESP'yi aratmıyor. (8)

İç Hacim: Jazz çok geniş, diz mesafesi çok iyi, bagaj geniş. (9)
    Fabia'da bagaj yeterli, ancak diz mesafesi yeterli değil. (6)

Sürüş Konforu: Jazz daha sert bir araç. Yüksek hızda rüzgar sesini alıyor. Ancak kullanım zevki yüksek. (7)
    Fabia daha yumuşak. Ses konusunda Jazz ile hemen hemen aynı. Kullanım zevki yüksek. (8)

Donanım: Jazz'da yok yok. (10)
    Fabia malesef çok boş. (4)

Sorunsuzluk: Jazz ile 6000 km yaptım. Rotunda hafif oynama dışında bir sorun yaşamadım. (9)
    Fabia ile 20000 km yaptım. Ufak tefek sorunlar hep çıkartırdı. (5)

Euro NCAP: Jazz ***** (10)
    Fabia **** (8)

TOPLAM PUAN (100)
    1. HONDA JAZZ : 83
    2. SKODA FABIA : 70

Tabii bu benim değerlendirmem. Başkalarına göre değişebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 8 Mart 2012; 22:52:11 >

• Yer: Otoyol
    Hız: 180 km/h
    Devir: 5.000
    Vites: S modu

Otoyolu boş bulunca bir deneyeyim dedim. S moduna taktım, yavaş yavaş hızlandım. 180'e gelince daha gidemedi. Zaten max.hızı 175 km/h olarak belirlemişler. Şunu gördüm ki 180'le bile giderken araç güven veriyor. Ancak hiç kimseye bu hızlara çıkmayı tavsiye etmem. En ufak hatada arabanın paramparça olacağını garanti edebilirim. Bu hızlarda lüks arabalar bile ikiye bölünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Yer: Otoyol
    Hız: 180 km/h
    Devir: 5.000
    Vites: S modu

Otoyolu boş bulunca bir deneyeyim dedim. S moduna taktım, yavaş yavaş hızlandım. 180'e gelince daha gidemedi. Zaten max.hızı 175 km/h olarak belirlemişler. Şunu gördüm ki 180'le bile giderken araç güven veriyor. Ancak hiç kimseye bu hızlara çıkmayı tavsiye etmem. En ufak hatada arabanın paramparça olacağını garanti edebilirim. Bu hızlarda lüks arabalar bile ikiye bölünüyor.

tüketim kaç litre gösteriyordu
  • Yol bilgisayarını sıfırlamamıştım. Ancak 6,1 lt ortalamayla başlamıştım 5 dk.lık sürüşte 6,2 litreye çıktı. Toplam km. 270'deydi.
  • Grup üyeleri merhaba!

Geçen ay Toyota Yaris (yeni) ve bu hafta da Honda Jazz Fun modelini test ettim.

2,5 hafta önce de Belçika Toyota'da çalışan arkadaşımdan Toyota Yaris hakkında detaylı bilgi almıştım. (CVT şanzıman ve multidrive)

İşin aslına bakacak olursak arkadaşım çalıştığı markayı övüyor ama o da Honda diyor:)

Test işlemi kendi adıma çok başarılı geçti. Honda Jazz cvt hakikaten çok başarılı. Genel olarak interior işçilik yaris'e göre çok daha iyi.

Bagaj hacmi Jazz'da 10 üzerinden 10.

Ama arka koltuklarda neden kızak olayı düşünülmemiş? (2001 model yaris de arka koltuklar bagaj hacmi için kızaklı)

Jazz'da rüzgar sesi az da olsa var.

Fiyat yeni yaris ile kafa kafaya. (joy ve Yaris style)

Yaris'in navigasyon olayı güzel dokunmatik ekran vs.

Hepsini üst üste koyuyorum. (Uzakdoğu sel felakati + Kasım ayından beri yapılan zamlar vb.) durumlar.

Jazz fiyatı özellikle Fun pahalı geliyor. en uygunu 2.el temiz bir 2011 Jazz km az araç bulmak gibi geliyor...

Ayrıca bugün test ettiğim vites kolu eski tip yani internet sitesinde gösterdiği gibi değil. Bunu satıcıya sormayı unuttum. Bu konu hakkında bilgisi olan ve yazarsa

sevinirim.

2.el ile ilgili tecrübesi olan var ise paylaşmanızı rica ederim.

• @alish33

2008-2011 arası jazzlarda otomatik vites sistemi i-shift. Sarsıntılı olduğu için Honda sorunsuz ve sarsıntısız CVT şanzımana geri döndü. Eğer ikinci el otm. alacaksanız buna dikkat edin.
  • Teşekkür ederim Rizeli Muallim.

Bende cvt düşünüyorum.

2011 model 13000 km'de Jazz Fun'ı 36.500 TL'ye bırakıyorlar.

44.000 TL "0" km'ye vermek biraz zor olacak:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alish33

Teşekkür ederim Rizeli Muallim.

Bende cvt düşünüyorum.

2011 modeller de cvt var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

quote:

Orijinalden alıntı: alish33

Teşekkür ederim Rizeli Muallim.

Bende cvt düşünüyorum.

2011 modeller de cvt var mi?

Yok.
  • muallim53 bey değerli yorumlarınız için çok teşekkürler. 2012 Jazz Fun sahibi olarak sizin ve haluk 23 paylaşımları aracı almamda baya etken oldu. Bu arada servis dışında bizim araca uygun bagaj havuzu ve paspas onerınız varmıdır? Piyasada baktım 2009 sonrası diye yazıyor ama resmi sitede satılan da biraz farklı boyut olarak. Nette alıcagım için demem de mümkün değil.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.