Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu yakıt ortalamasıyla 880 km yol. Buda süpermiş. Ancak 500'lerden sonra benzin ikaz ışığı yanıyor malesef.

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::...
  • vinlex çok güzel olmuş hayırlı olsun sizin ön camlar da mı film var acaba ilk fotorafta onalrad fılm gibi duruyor. Bende yarın 1000 km bakımı gidicem bakalım eğer fiyatı kırarlarsa kol dayama taktırmayı düşünüyorum Pelikan modellerden bide on camlara 2 numara fılm çektirmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulpuppet

vinlex çok güzel olmuş hayırlı olsun sizin ön camlar da mı film var acaba ilk fotorafta onalrad fılm gibi duruyor. Bende yarın 1000 km bakımı gidicem bakalım eğer fiyatı kırarlarsa kol dayama taktırmayı düşünüyorum Pelikan modellerden bide on camlara 2 numara fılm çektirmeyi düşünüyorum.

Ön camlarda film yok. Önlerde filmi ben gereksiz buluyorum. Vinlex'i de çıkardım. Onu uzun yolda kullanmak için yaptırmıştım.
  • bugün 3000 km yi aşan aracımın rodaj süresinin artık bittiğini varsayarak yağını ve filtresini serviste değiştirdim.hitler devrinden kalma yarı sentetik yağı boşalttırıp castrol edge 5w40 tam sentetik yağa geçtim.işçilik ve filtre bedeli ile fren temizleme spreyi olarak 60 tl ödedim.yağı dışarıdan 65 tl ye almıştım.ara bakım gibi oldu.yağ değişimindeki farklılğı gözlemek mümkün.ara hızlanması bariz değiştiğini fark ediyorum.size de eğer aracınınızı uzun yıllar kulallanmayı düşünüyorsanız tam sentetik yağa geçmenizi tavsiye ediyorum.10w40 lık yağı servis 120 tl ye yakın fiyata kakalıyor.bu arada jazz isteyenler vasa adapazarı sandıkçı bayisinde beyaz ve siyah modeli satılmayı bekliyor.joy ve fun da var gibi.bu arada ben de ön camlarda da 1 numara film var.ben filmi görüntü olsun diye değil de güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yaptırdım.en açık renk olduğu için hiç belli olmuyor.içeriye güneş ışığını kısmen engelleyip sıcaktan kısmen koruyor.taktıracaklara tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 14 Nisan 2012; 20:02:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

bugün 3000 km yi aşan aracımın rodaj süresinin artık bittiğini varsayarak yağını ve filtresini serviste değiştirdim.hitler devrinden kalma yarı sentetik yağı boşalttırıp castrol edge 5w40 tam sentetik yağa geçtim.işçilik ve filtre bedeli ile fren temizleme spreyi olarak 60 tl ödedim.yağı dışarıdan 65 tl ye almıştım.ara bakım gibi oldu.yağ değişimindeki farklılğı gözlemek mümkün.ara hızlanması bariz değiştiğini fark ediyorum.size de eğer aracınınızı uzun yıllar kulallanmayı düşünüyorsanız tam sentetik yağa geçmenizi tavsiye ediyorum.10w40 lık yağı servis 120 tl ye yakın fiyata kakalıyor.bu arada jazz isteyenler vasa adapazarı sandıkçı bayisinde beyaz ve siyah modeli satılmayı bekliyor.joy ve fun da var gibi.bu arada ben de ön camlarda da 1 numara film var.ben filmi görüntü olsun diye değil de güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yaptırdım.en açık renk olduğu için hiç belli olmuyor.içeriye güneş ışığını kısmen engelleyip sıcaktan kısmen koruyor.taktıracaklara tavsiye ederim

Yağı kendin getirince Sandıkçı nasıl karşıladı. 10000 bakımında hiçbir ön bilgi vermeden kendi yağımı götürebilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

bugün 3000 km yi aşan aracımın rodaj süresinin artık bittiğini varsayarak yağını ve filtresini serviste değiştirdim.hitler devrinden kalma yarı sentetik yağı boşalttırıp castrol edge 5w40 tam sentetik yağa geçtim.işçilik ve filtre bedeli ile fren temizleme spreyi olarak 60 tl ödedim.yağı dışarıdan 65 tl ye almıştım.ara bakım gibi oldu.yağ değişimindeki farklılğı gözlemek mümkün.ara hızlanması bariz değiştiğini fark ediyorum.size de eğer aracınınızı uzun yıllar kulallanmayı düşünüyorsanız tam sentetik yağa geçmenizi tavsiye ediyorum.10w40 lık yağı servis 120 tl ye yakın fiyata kakalıyor.bu arada jazz isteyenler vasa adapazarı sandıkçı bayisinde beyaz ve siyah modeli satılmayı bekliyor.joy ve fun da var gibi.bu arada ben de ön camlarda da 1 numara film var.ben filmi görüntü olsun diye değil de güneşin zararlı etkilerinden korunmak için yaptırdım.en açık renk olduğu için hiç belli olmuyor.içeriye güneş ışığını kısmen engelleyip sıcaktan kısmen koruyor.taktıracaklara tavsiye ederim

Yağı kendin getirince Sandıkçı nasıl karşıladı. 10000 bakımında hiçbir ön bilgi vermeden kendi yağımı götürebilir miyim?

önce yağ değişiminin erken olduğunu söyleyince ben degiştirmekte ısrarcı olduğumu belirtince hiçbir sorun çıkarmadılar.getirdiğim yağın seri nosunu da iş emrine yazdırdım.10 bin bakımına da kendi yağımla gideceğim.

• istanbul'da gidip gördüğünüz beyaz fun cvt satan bayi var mı? fiyat yüksek ama yinede son 1 kez babam ile gidip incelemek istiyorum biraz indirim hakkımız var.

ya da 2010 golf falan alıcam. 2.el araç istemiyorum ama golf hastasıyım diyebiliriz. golf için 2.el araç bakabilirim :)
  • 2012 jazz cvt ler de yokuş yukarı çıkarken aracın zorlandığını hissetiğimde vitesi direk d den s ye alabilirmiyim yoksa durup mu almam gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabro

2012 jazz cvt ler de yokuş yukarı çıkarken aracın zorlandığını hissetiğimde vitesi direk d den s ye alabilirmiyim yoksa durup mu almam gerekir

Alabilirsin. Aksi takdirde S'nin bir anlamı kalmazdı. Ben sık sık yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

2012 jazz cvt ler de yokuş yukarı çıkarken aracın zorlandığını hissetiğimde vitesi direk d den s ye alabilirmiyim yoksa durup mu almam gerekir

selam, ben sürüş anında vitesi d den s ye alma ihtiyacı hiç hissetmiyorum, baktım çekiş düşüyorsa ki şu ana kadar bir iki kere yaptım, direksiyondaki soldaki kulakçıktan vitesi küçültüyorum, çekiş düzeliyor.

Bu arada benim 600KM yi geçti kullanım, yakıt tüketimim 6.4. Ayrıca arka plakalık dangıl dungul sallanıyordu, bozuk yolda ses yapıyordu. Plakalığı çıkartıp baktım, vidaları somunsuz şekilde doğrudan plastiğe tutturmuşlar, plakalığı söküp attım. Çift taraflı sağlam bir bantla komple yapıştırdım, tank gibi oldu mübarek :)

Ayrıca geçelerde şu lastik hava basınçlarına bir baktırayım dedim. Aracı ilk teslim alırken 32 vurduk dedikleri basınç dört lastikte de 34 çıktı. Benzin istasyonlarındaki cihazlarda hata olabilir diye özellikle marka bir lastikçiye gidip baktırdım, 32 ye çektirdim hepsini, süspansiyonlar rahatladı biraz. Plakalık sesini de hallettik, konforu yakaladık şimdi:)
    İyiki jazz almışız, herkese tavsiye ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

quote:

quote:

selam, ben sürüş anında vitesi d den s ye alma ihtiyacı hiç hissetmiyorum, baktım çekiş düşüyorsa ki şu ana kadar bir iki kere yaptım, direksiyondaki soldaki kulakçıktan vitesi küçültüyorum, çekiş düzeliyor.

Bu arada benim 600KM yi geçti kullanım, yakıt tüketimim 6.4. Ayrıca arka plakalık dangıl dungul sallanıyordu, bozuk yolda ses yapıyordu. Plakalığı çıkartıp baktım, vidaları somunsuz şekilde doğrudan plastiğe tutturmuşlar, plakalığı söküp attım. Çift taraflı sağlam bir bantla komple yapıştırdım, tank gibi oldu mübarek :)

Ayrıca geçelerde şu lastik hava basınçlarına bir baktırayım dedim. Aracı ilk teslim alırken 32 vurduk dedikleri basınç dört lastikte de 34 çıktı. Benzin istasyonlarındaki cihazlarda hata olabilir diye özellikle marka bir lastikçiye gidip baktırdım, 32 ye çektirdim hepsini, süspansiyonlar rahatladı biraz. Plakalık sesini de hallettik, konforu yakaladık şimdi:)
    İyiki jazz almışız, herkese tavsiye ediyorum.

ben nitrojen bastırdım 5 aydır hiç hava basmaya ve konkole gerek kalmıyor.ara sıra ölçtüğümde basıncın değişmediğini görüyorum..tavsiye ederim

• Merhaba arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir şey var ve çok merak ediyorum bu aracın yedek benzin deposu denilen bir şeyi var mı? ben jazzı olan birisinden bu aracın 6 Litrelik yedek benzin deposu olduğunu duydum bunun ne kadar doğruluğu var beni aydınlatırsanız sevinirim... ve ben inatla şunu denedim.... Yol Bilgisayarında menzil 40 km iken benzin ışığı yandı bu 40 km de bitti sıfırı gösterdi ben bunun üstüne inatla bir 34 km daha gittim ve yolda falan kalmadım şansımı pek fazla zorlamak istemedim tabi Tırstım biraz bu yedek depo olayını doğruluyormudur sizcede bilgilendirirseniz sevinirim 2012 Honda Jazz Fun+Cvt Beyaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Harun711

Merhaba arkadaşlar benim öğrenmek istediğim bir şey var ve çok merak ediyorum bu aracın yedek benzin deposu denilen bir şeyi var mı? ben jazzı olan birisinden bu aracın 6 Litrelik yedek benzin deposu olduğunu duydum bunun ne kadar doğruluğu var beni aydınlatırsanız sevinirim... ve ben inatla şunu denedim.... Yol Bilgisayarında menzil 40 km iken benzin ışığı yandı bu 40 km de bitti sıfırı gösterdi ben bunun üstüne inatla bir 34 km daha gittim ve yolda falan kalmadım şansımı pek fazla zorlamak istemedim tabi Tırstım biraz bu yedek depo olayını doğruluyormudur sizcede bilgilendirirseniz sevinirim 2012 Honda Jazz Fun+Cvt Beyaz

Yedek depo değil de boş kalması gereken genleşme alanı olması lazım. Ben hep uyarı ışığı yandıktan sonra benzin alıyorum. Hiçbir zaman 35 lt'nin üzerinde alamadım.
    Bende merak ediyorum: depoyu bitirdiğimizde (kalan km 0 gösterdiğinde) depoda kullanabileceğimiz 6-7 lt daha yakıt var mıdır? Eğer var ise en az 100 km daha yol gideriz o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 3 Mayıs 2012; 12:43:50 >

• Arabayı ilk aldığım Kasım ayında yakıt ortalamam 5,9 lt idi. Şu anda 7500 km'deyim. Son depoda 4,7 lt yakıt ortalaması tutturdum. 674 km yol gittim, yol bilgisayarına göre 22 km daha yol gidebilirdim.
    Şu anki benzin fiyatıyla km'de 21 kuruş yakıyorum. Bundan iyisi şamda kayısı. Araç çoğunlukla şehiriçi kullanıldı. Herhalde bundan iyi ortalama tutturan yoktur.
    Arabanın deposu 42 lt aslında. Ama ne hikmetse 35 lt'den fazla yakıt alamadım. Bu yakıt ortalamasına göre 42 litreyle 893 km yol gidebiliyormuşum.
    Şunu da belirtmek isterim ki, yakıt ortalamasının bu kadar düşük olmasının bazı sebepleri var: Havaların ısınması. Güzergahımın eğimsiz ve az trafik olması. Hızlı araç sürmemem gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 3 Mayıs 2012; 22:02:06 >

• son yakıtı BP den aldım, aynı güzergahta yakıt tüketimin anında 8 lere çıktı, dikkatli kullanım ile 7.5'e anca indirebildim. Shell ve PO'dan aldığım yakıtlara göre aracın performansı da düştü, bir daha da almam BP den.
  • Ben yakıtı sürekli olarak OPET'ten alıyorum.
  • 95 oktan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: seuaz

95 oktan mı?

Evet
  • quote:

Arabayı ilk aldığım Kasım ayında yakıt ortalamam 5,9 lt idi. Şu anda 7500 km'deyim. Son depoda 4,7 lt yakıt ortalaması tutturdum. 674 km yol gittim, yol bilgisayarına göre 22 km daha yol gidebilirdim.
    Şu anki benzin fiyatıyla km'de 21 kuruş yakıyorum. Bundan iyisi şamda kayısı. Araç çoğunlukla şehiriçi kullanıldı. Herhalde bundan iyi ortalama tutturan yoktur.
    Arabanın deposu 42 lt aslında. Ama ne hikmetse 35 lt'den fazla yakıt alamadım. Bu yakıt ortalamasına göre 42 litreyle 893 km yol gidebiliyormuşum.
    Şunu da belirtmek isterim ki, yakıt ortalamasının bu kadar düşük olmasının bazı sebepleri var: Havaların ısınması. Güzergahımın eğimsiz ve az trafik olması. Hızlı araç sürmemem gibi.

hocam müthiş rakamlar..güle güle kullanın ben de bu hafta içi fun cvt aracımı teslim alacağım inşallah..merak ettiğim olay, sport viteste kullanıp yakıt tüketimini karşılaştırdınız mı?

• 45 bine jazz ?

Honda ya ALlah akil fikir versin ne diyelim...
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.