Şimdi Ara

...:::HONDA JAZZ FUN CVT SEYİR DEFTERİ:::... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.488
Cevap
25
Favori
172.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

aracınız hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız.. benim de çok hoşuma giden kısmet olursa bir gün sahip olmak istediğim bir araçtır kendileri :)
  • Bende siparisimi verdim 28 kasimda gelecek insallah,tek olumsuz dusuncem yakit tuketimi hakkinda.Genelde yorumlar olumlu ama arada bazi arkadaslarin yorumlarini okuyunca(9-10Litre yakmasi) canim sikilmiyor degil.Senin 5.4Litren icimide rahatlatmadi degil
  • quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

Bende siparisimi verdim 28 kasimda gelecek insallah,tek olumsuz dusuncem yakit tuketimi hakkinda.Genelde yorumlar olumlu ama arada bazi arkadaslarin yorumlarini okuyunca(9-10Litre yakmasi) canim sikilmiyor degil.Senin 5.4Litren icimide rahatlatmadi degil

Tüketim farkı tamamen kullanım ile alakalı. 9-10 lt tüketimi ilk başlarda İstanbul trafiğinde belki olabilir. Ama zamanla araca ısındığınızda, aracın huyunu suyunu kavradığınızda ve biraz da km yaptığınızda tüketimin 6 lt'nin altına düşeceğine eminim.
  • aracın hayırlı olsun.ben de aynı bayiden aysu hanımla batış işlemlerini gerçekleştirdim.salı günü teslyim alacağım.bu arada bazı bayilerde kullanım kitapçığı olarak eski i-shift modelinin kitapçığının verildiği söylendi.sende de böyle mi.makyajlı cvt kitapçığı mı yoksa 2010 basımı kitapçık mı var.sizin vin kodu da luc ile mi başlıyor
  • Arkadaşlar manuel jazz konusunda ne düşünüyorsunuz, manuel olarakta alınabilecek bir araç mı. çünü manuel düşünüyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

aracın hayırlı olsun.ben de aynı bayiden aysu hanımla batış işlemlerini gerçekleştirdim.salı günü teslyim alacağım.bu arada bazı bayilerde kullanım kitapçığı olarak eski i-shift modelinin kitapçığının verildiği söylendi.sende de böyle mi.makyajlı cvt kitapçığı mı yoksa 2010 basımı kitapçık mı var.sizin vin kodu da luc ile mi başlıyor

Kitapçık 2011 basımı CVT kitapçığı. Evet bende de LUC koduyla başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YARGIÇ06

Arkadaşlar manuel jazz konusunda ne düşünüyorsunuz, manuel olarakta alınabilecek bir araç mı. çünü manuel düşünüyoruz?

Manuel biraz daha atak oluyor.

CVT rahatlık ama. Özellikle yoğun trafikte vitesle uğraşmak can sıkıyor.
  • arkadaşlar bende 21 eylülden itibaren cvt 2012 kullanıyorum.araç 2500 km de. sürekli şehir içi kullanıyorum. ortalama hız 30 km/s yakıt 8-8.2 litre civarında seyrediyor.servise sordum. elektronik göstergeler zaman zaman yanlış sonuç verebiliyor dediler.depoyu doldurup 100 km yapıp tekrar depoyu doldurup kaç litre aldığının ölçümünü önerdiler.
  • Herkese Merhaba,

1600 motora kadar 95 oktan benzin kullanılmasını tavsiye edenler var bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: asddemir

arkadaşlar bende 21 eylülden itibaren cvt 2012 kullanıyorum.araç 2500 km de. sürekli şehir içi kullanıyorum. ortalama hız 30 km/s yakıt 8-8.2 litre civarında seyrediyor.servise sordum. elektronik göstergeler zaman zaman yanlış sonuç verebiliyor dediler.depoyu doldurup 100 km yapıp tekrar depoyu doldurup kaç litre aldığının ölçümünü önerdiler.

ölç hocam bize de bilgi ver
  • Biz de uzun araştırmalardan sonra Jazz'da karar kıldık. Geçen Nisan ayında almaya karar vermiştik, CVT geleceğini duyunca erteledik umarım da doğru karar verdik. Bu arada aracımız da cuma günü geldi bayiye. Haftaya da işlemleri bitip teslim alacağız inşallah.

Bayiye gittiğimde gelen aracı da ayırmışlar, inceleme şansı buldum. Kesinlikle içime sindi ve doğru karar verdik diyebilirim. Yakıt konusunda ise diğer benzinli araçlardan daha tasarruflu olduğuna eminim. Çok da fazla kafaya takmamak gerekiyor. Araö fazla yakmıyor maalesef ülkedeki yakıt fiyatları fahiş.

Aracı almayı düşünenlere kesinlikle FUN donanımlıyı tercih etmelerini öneririm. Cam tavanı bile yeter.

Beni bu makyajlı araçta rahatsız eden 2 şey var. Bu konuda da makyajlı Jazz'ı kullanan arkadaşlar bilgi verebilirlerse memnun olurum: Kol dayama ve Hillholder yok. Kol dayama alteranatifleri var yan sanayi 150 lira civarı bunlar araca tam olarak uyar mı?
    http://www.modifiye.com.tr/tuning/5235-277-Armster-Honda-Jazz-Yeni-08-Orjinal-Kol-Dayama-Kolcak.aspx
    Hillholderın olmaması aracı yokuşlarda geri kaydırır mı?
    Ayrıca kendi sattıkları Cyclone ve benzeri dashboard navigasyonu kendileri takmadığı takdirde aracın garantiden çıkacağını söyledi Honda bayii. Onların söylediği fiyat 2 bin 2 500 arası ama çok daha uygun fiyatlara bulunabiliyo internet üzerinde. Bunun nasıl bir çözümü olabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

quote:

aracın hayırlı olsun.ben de aynı bayiden aysu hanımla batış işlemlerini gerçekleştirdim.salı günü teslyim alacağım.bu arada bazı bayilerde kullanım kitapçığı olarak eski i-shift modelinin kitapçığının verildiği söylendi.sende de böyle mi.makyajlı cvt kitapçığı mı yoksa 2010 basımı kitapçık mı var.sizin vin kodu da luc ile mi başlıyor

cevabın için teşekkürler.bu arada usbs den mp3 dinlemek için usb ara kablosu verdiler mi?bildiğim kadarıyla usb girişine bu kablo olmadan bağlantı yapılamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 20 Kasım 2011; 11:45:32 >

• öncelikle hayırlı olsun
    hem FUN hemde CVT almışsınız pişman olmayacaksınız, hatta belki benimki gibi aldıktan sonra daha çok seveceksiniz

sizinkine benzer soru işaretleri bende de vardı

hill holder yok deniyor ama abartı dik yokuşlar dışında hiç geri kaçmıyor
    dik yokuşlarda durduğunuzda frenden gaza geçene kadar çok az bir kaydırma yapabiliyor
    daha önce otomatik opel corsa kullanan eşimin en çok korktuğu konuydu bu ama kaydırma ile ilgili tek bir şikayetini duymadım

kol dayama konusunda, ilk başlarda bende taktırmayı çok istedim epey araştırdım
    "Armster" markasına karar vermiştim ama orta konsolun arkasındaki iki bölme iptal oluyor ve el freni kolun altında kalıyor, el frenini çekmek için her seferinde kol dayamayı kaldırmak gerekecek sanırım
    velhasıl ilk zamanlar yadırgasamda şuanki haline alıştım taktırmayı düşünmüyorum, en azında şimdilik

Cyclone markasını aynısını bir modifiyecide sordum geri görüş kamerası, montaj ve 2yıl garanti ile 1800tl fiyat verdi, bayi 2300-2400tl gibi bir rakam vermişti
    takılan ürün aynı, tesisatta herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirttiler, gelen ürün Jazz'a özel olduğu için mevcut panel sökülüp yenisi orjnal soketlere direk takılıyormuş
    Garanti konusunu bayi koz olarak kullanıyor sanırım, ben alma aşamasına henüz gelmediğim için o detaylara girmedim yorum yapamayacağım
    bu arada Cyclone modelini bazı bayilerde sergiliyorlar (Ataşehir-Damla) görüp deneyebilirsin, benim çok içime sinmedi
    Jazz için başka markalarda var diye biliyorum onları da araştırıp öyle karar vereceğim

buarada spoyler bu araca çok yakışıyor ama benim gibi gaza gelip bayiden almayın yazık paranıza, 100-120tl ye boyalı olarak aynısını taktırabilirsiniz
    son olarak belirtmek isterimki serviste lastik basınçlarını tüm lastiklere "30" basıyorlar, Türkiye şartları için en uygunu buymuş ??
    istanbul çukur tecrübelerim neticesinde önlerin en az 31 hatta 32 olmasının gerektiğine karar verdim, araç üzerinde yazan değerler de zaten ön:32 arka:30 şeklinde

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muallim53

quote:

cevabın için teşekkürler.bu arada usbs den mp3 dinlemek için usb ara kablosu verdiler mi?bildiğim kadarıyla usb girişine bu kablo olmadan bağlantı yapılamıyor

USB kablosu verdiler. Denedim, hemen algılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: vlkngc

Herkese Merhaba,

1600 motora kadar 95 oktan benzin kullanılmasını tavsiye edenler var bu konuda görüşlerinizi alabilirmiyim?

Ben de merak ediyorum. Depoyu ilk fulleyişim 97 oktan ile oldu. Bilen birisi cevap verirse mutlu olurum.
  • kullanım klavuzundan

Honda’nız oktan (RON) 95 veya daha
    yüksek olan Premium/Süper kurşunsuz
    benzinle çalışmak üzere tasarlanmıştır
  • quote:

kullanım klavuzundan

Honda’nız oktan (RON) 95 veya daha
    yüksek olan Premium/Süper kurşunsuz
    benzinle çalışmak üzere tasarlanmıştır

Onu okudum, ancak 97'nin + bir katkısı olur mu? Yoksa katkılı olduğu için zararı olabilir mi? Bunları merak ediyorum.
  • arabam.com dan alıntı
    2005 model Honda Jazz araç sahibiyim. Aracımda ilk 10 bin km'de 98 oktan benzin kullandım.

Daha sonraki 15 bin km'de ise performansını beğendiğim ve 98 oktana göre daha ucuz olan Shell V-Power 95 oktanı kullandım. Shell'in bu yakıtı anık satmamasından dolayı normal 95 oktan benzin ile 97 oktan V-Power arasında kararsız kaldım. Bazı ustalar 97 oktan gibi katkılı yakıtların uzun vadede motora zarar verdiklerini belirtiyorlar. Ayrıca 97 oktanın fiyatı normal benzine çok yakınken, 98 oktan neden çok daha pahalı? Ayrıca ekonomi-performans dengesini gözeterek aracıma en uygun yakıt sizce hangisidir?
    cevap
    2005 model olan Honda Jazz aracınızın motorunun üretim gereği fabrika önerisi olan yakıt türü 95 oktan kurşunsuz benzindir. Bu yakıtın kullanılması halinde ise motor zaten bu yakıta göre üretilmiş olduğundan maksimum performans elde edersiniz. Yüksek oktanlı yakıtların kullanım alanları ise farklıdır. Yüksek oktanlı yakıtlar yüksek sıkıştırma oranlı motorlar için üretilirler ve o tipteki motorlar da zaten bu oktana göre üretilmiş olduklarından üretici tavsiyeleri de o yönde olur. Düşük oktan tavsiye edilmiş bir motora yüksek oktanlı bir benzinin uygulanmasıyla performans artışı olmaz, aksine kayıplar oluşmaya başlar. Bunun sebebi ise yüksek oktanlı benzinlerin erken ateşleme veya motor hararetinin maksimum veya kullanım ortamındayken sıkıştırılma anında erken ateşlemesine neden olmasıdır. Başka bir anlatımla kendi kendine yanma ve vuruntu yapma özellikleri uç noktalarda olan yakıtlardır ki düşük oktan tavsiye edilen motorlara uygulandıklarında rötar tabir edilen geç ateşlenme oluşumundan etkilenerek güç kayıplarına neden olabilirler. Ülkemizde 95 oktan olarak satılan yakıtların bu oktan sayılarının genellikle altında kalmaları ve motorlarda vuruntuların oluşması sonucunda ise doğal olarak bir üst kademe olan yakıtlar tercih sebebi olmaktadır. 95 oktan kullanmanız halinde motorunuzda avans vuruntuları oluşmuyorsa 97 veya artık satılmayan 98 oktan kullanmanız yersizdir. Bazı ustaların 97 oktan ve benzer yakıtların katkılarından dolayı motorlara zarar verdikleri iddiaları ise bence tutarsız görüşlerdir. Tüm yakıtlarda hava şartlan ve motorların özelliklerine cevap verip maksimum verim sağlayarak vuruntuları da absorbe etmeye yarayan birçok deterjanlı katkı maddeleri vardır. Hangi test ve araştırma yöntemleri ile zarar tespit edilmiş veya bir zarar oluşması varsa da bunun benzinden olduğu yüzde 100 belirlenememiştir. Bence bu iddialar sadece tahmini suçlamalardır.

http://www.arabam.com/haber/Danisman-Honda-Jazz-icin-hangi-benzini-kullanmaliyim/Detay-280625

• Biraz da Jazz'ın (-) yönlerini yazalım:
    * Çamurlukların iç koruması olmadığından taşlı bir yolda ilerlerken taşlar iç döşemeye vuruyor ve çok ses yapıyor.
    * Stepneye ulaşmak için bagaj örtüsünü tamamen çıkartmak gerekiyor.
    * Bagaja koyduğunuz poşetleri sabitlememişseniz sağa-sola çok kayıyor.
    * Kapılar tok değil, hafif.
    * Far ve silecek kolu gereksiz ayrıntılarla dolu. Daha sade yapılabilirdi.
    * Süspansiyon sert. (Rahatsız edecek kadar değil)
    * Kapıların menteşe yerlerinde boya ince.

Şimdilik gördüğüm eksiklikler bunlar. Bu arada 160 km'deyim. Ortalama 34 km/h hızda yakıt ortalamam 5,6 lt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 53*MURAT -- 17 Temmuz 2014; 19:29:55 >
  • Herkese Merhaba,

Sogutmali olan torpido direk klimayami bagli acaba?yani kisin klimalar sicak acikken torpidoda isinacakmi yoksa isi ayarlamasi ayri bir yerdenmi?

Tesekkurler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.