Şimdi Ara

Honda Jazz fun cvt & VW Polo (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de bir sorum daha vardi ama kimseden cevap gelmedi maalesef
    Araba almak icin en uygun zaman ne zamandir acaba ?

Tesekkurler
  • jazz diyorum
    cunku, yılda 10bin yapılacakmıs ve
    konforlu olsun denılmis, jazz otomatik oldugundan istanbulda buyuk rahatlık

kasım aralık gibi araba almak uygun zamandır, ama 2012 olur arabanız
    2013 almak ıstıyorsanız, 1ocaktan sonra cıkıyorlar artık, ozamanda fiyatlar yukselebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarmaComa

Bir de bir sorum daha vardi ama kimseden cevap gelmedi maalesef
    Araba almak icin en uygun zaman ne zamandir acaba ?

Tesekkurler

Genelde yilin son ceyregi derler ama bana gore en uygun zaman en cok ihtiyacinin oldugu zamandir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlıklı olarak şehir içi kullanacaksan jazz derim, uzun yola çıkarım arada diyorsan polo derim. Jazz'ın şehiriçi sürüş konforu daha iyi olsada uzun yolda yüksek hızda otobanda hem yol tutuş hem de yalıtım konusunda polo daha iyidir... ancak ben ikisinin de fiyatını B segmentine göre pahalı buluyorum, zaten ben de bu yüzden o kadar araştırmadan sonra seat ibiza aldım, şanzıman ve motor wv zaten..... Bence acele etme en iyi zaman kasım ve aralık olucak, müthiş indirimler olucaktır. cunku aracı 30 aralıkta alırsan 2012 1 ocak ta alırsan 2013 model olucak, arada da hatırı sayılır bi fiyat farkı oluşur diye düşünüyorum.
    Bu arada o fiyata yakın astra, focus, i30, auris, c4 gibi araçlara da test sürüşü yapmanı öneririm......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhmh13 -- 30 Eylül 2012; 20:16:40 >
  • Bu devirde 2 havayastıklı araba alınmaz.

Türkiye'de trafik kazalarında senede 2500'ün üstünde kişi ölüyor, 200 bin civarı kişi ise yaralanıyor.

Bu kazaların ise yaklaşık yarısı yandan çarpma ve devrilme şeklinde oluyor.

Yan havayastıkları ise bu tip kazalarda ölüm riskini %50 azaltıyor.

Bu şartlar altında polo isterse mercedes s konforu ile nissan gt-r yol tutuşunu birleştirsin, gözümde beş para etmeyen bir arabadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 30 Eylül 2012; 20:37:28 >
  • quote:

Fiyatlarinin farkindayim pahali buldugumu ben de soyledim zaten .
    Internette yerli ve yabanci forumlarda bir suru okuma yaptim bu iki model icin en olmadik modeller diye bir yoruma hic rastlamadim acikcasi , ilk defa sizden duyuyorum bu 1. el den tecrube sonucu varilmis bir yorum mudur _ ? cunku her ikisi icin de nerdeyse butun forumlarda sinifinin acik ara en iyileri deniyor . Para kriteri disinda bu arabalari '' en olmadik '' sinifina sokan nedir sizin icin ogrenmek isterim ?

Tesekkurler

En iyi dediğiniz araçta yan hava yastığı bile yok. Dieğri ise benzinli ve 45bin lira. Tabiki en olmadık araçlar. Yurtdışına bakmayın. Orta en boş poloda yan hava yastığı ve ESP var. Ordaki fiyatlarla ve donanımlarla Türkiyede araç alınmaz. Paranız çoksa alın birini binin. Ancak en dolu clio 4, en dolu yeni aveo dizelleri bile 45i bulmazken benzinli bir araç için çok tabiki. Hele can güvenliğinizi tehlikeye atacak bir araç için paranızı çöpe atmakla eşdeğer.

• quote:

Yalnizim bir aile yok yani su anda. Bekara jazz uygun degil mi ? :)
    Oncelik degil belki ama ayni fiyata Otomatik daha tercih edilir tabi Istanbul trafigini dusununce
    Yazdiklarinizdan Haluk bey sanki jazz daha mantikli imis gibi bir sonuc cikiyor benim beklentileirme gore .

Ve evet bu fiyatlara bu arabalar alinir mi sorusu kafada bir kosede donup duruyor hep dediginiz gibi , arabalardan anlasam 2. el alicam ama hic anlamiyorum maalesef ..

Sizin yerinizde olsam Auris 1.6 132 bg seçeneğini de düşünürdüm.

Her iki araçtan da daha konforlu, daha performanslı olacaktır.

Hatta çok temiz ikinci el bir tane alırdım.

Arabayı yetkili serviste 200 TL gibi bir fiyata olması lazım ekspertize sokacaksınız.

Araçta kaza, boya, değişen yoksa alacaksınız.

Arabalardan anlamak gerekmiyor bunun için.

Yetkili servis ekspertizi zaten size o aracın alınıp alınmayacağını gösterecektir.

Otomatik vitesli ve ESP ve bol hava yastığı dahil en üst donanım paketi olan Elegance donanımlı 2 ilan mevcut altta:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-margrup-tan-2011-toyota-auris-1-6-elegant-geri-gorus-kamerali-97752551/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-2011-toyota-auris-1-6-elegant-geri-gorus-kamerali-fuul-arti-fuul-99896223/detay

Anahtarsız giriş ve çalıştırma, geri görüş kameralı dikiz aynası vb donanımları var.

Diğer araçlara ve sıfır km Aurislere göre en az 5-6 bin TL karınız oluyor.

Eğer bunlar olmazsa ve ille de Polo ve Jazz arasından seçim yapacaksanız da Jazz'ı otomatik vitesi, iç mekanının genişliği ve güvenlik ve konfor donanımının zenginliği, Poloyu da tipi size daha güzel geldiği için, dizel olduğu için, konfor öncelikli süspansiyonları ve yüksek yanaklı lastikleriyle daha yumuşak bir sürüşü olduğu için, ve son olarak da daha başarılı bulduğunuz ses sistemi için alın derim.

Hangisiyle daha çok mutlu olacaksanız o olsun.

Ama Polo alacaksanız mutlak surette ESP ekletin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Bu devirde 2 havayastıklı araba alınmaz.

Türkiye'de trafik kazalarında senede 2500'ün üstünde kişi ölüyor, 200 bin civarı kişi ise yaralanıyor.

Bu şartlar altında polo isterse mercedes s konforu ile nissan gt-r yol tutuşunu birleştirsin, gözümde beş para etmeyen bir arabadır.

+1
  • Clio 4'ün boşunu alsanız yine daha iyidir derim... Suzuki Swift'de çok iyi seçenek... Eğer bunlar olmaz derseniz C sınıfı bakmalısınız.
  • quote:

aynen..
    Jazz daha güvenli bu yönden... güvenlik daha öncelikli olmalı..
  • Guvenlik konusunda soylenenler cok mantikli buna itiraz edemem . Polo yu eliyorum o zaman
    Geriye Jazz kaliyor ,...Jazz a o para odenir mi konusunu degerlendirmek lazim sanirim

Haluk bey uzun cevabiniza tesekkur ederim ozellkle usenmeyip linkler de vermissiniz cok sagolun zahmetinize :) Auris bence de guzel bir araba hatta araba arayisina girdigimde ilk baktigim araba idi , disaridan ilk bakista cok begendigim bir araba fakat showroom da direksiyon koltuguna oturdugumda verdigi his cok tatmin edici degildi nedense . Daha dogrusu Honda Jazz in verdigi hissi acikcasi baska hicbir arabada alamadim .( Bir de golf te bu hissi almistim ama o bambaska bir fiyat kulvarinda tabi .. )
    Belki de temiz iyi kullanilmis bir 2. el jazz bakmaliyim ..
  • quote:

Kaderde Varsa Mezarı Boylamak Direnme Gazlamaya Bak Hava Yastığı Filan Hikaye Ecel Gelmişse Direnmek boşa 30 Hava Yastığıda olsa ecel gelmişse Selan okunur Ecel gelmemişse 124 le taklalar at sıkıntı yok
  • Polo yu guvenlik icin elemistik ama 2. el ilanlarini gezinirken rastladim az once

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-model-4215-km-de-ozel-siparis-100844160/detay

Artilari esp ve yan hava yastiklari var .Eksileri Hiz sabitleyici yok ve 1.4 benzinli biraz fazla yakar sanirim

Nasil sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForumcuKolik

quote:

Kaderde Varsa Mezarı Boylamak Direnme Gazlamaya Bak Hava Yastığı Filan Hikaye Ecel Gelmişse Direnmek boşa 30 Hava Yastığıda olsa ecel gelmişse Selan okunur Ecel gelmemişse 124 le taklalar at sıkıntı yok

İyi o zaman sabahları işe giderken merdiven kullanma, balkondan atla.

Ecel'in gelmişse zaten merdivenden de yuvarlanıp ölürsün, ecelin gelmemişse de zamandan bir hayli tasarruf edersin.

• Madem bekarsın 45 bin paran var ne yapacaksın 90-100 beygirlik arabaları ya.
    Polo diyorsan al :
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-cf-motors-2011-vw-polo-gti-stage-2-emsalsiz-hatasiz-100372635/detay
    Yok polo yağ yakıyor diyorsan
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-2012-model-citroen-ds3-1-6-thp-156-hp-sadece-3459-km-de-100743261/detay#

Yok arkadaş C sınıfı olsun olmuşken diyorsan :
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-citroen-sahibinden-c4-1-6-thp-exclusive-100884966/detay

Daha yaşın genç paran da var. Ne yapacaksın öyle arabaları. Bu yaşlara birdaha gelemeyeceksin. Evlenince zaten ekonomik dizel alırsın bari bekarlığın tadını çıkar, sürüş zevki al.

NOT: ben olsam C4 alırdım çok konforlu ve donanımlı

• Tesekkur ederim onerilerine , bekarim ama genclik yillarini coktan geride biraktik diyelim ;))
    C4 cok guzel bir araba ama gercekten ..
  • quote:

Polo yu guvenlik icin elemistik ama 2. el ilanlarini gezinirken rastladim az once

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-2012-model-4215-km-de-ozel-siparis-100844160/detay

Artilari esp ve yan hava yastiklari var .Eksileri Hiz sabitleyici yok ve 1.4 benzinli biraz fazla yakar sanirim

Nasil sizce ?

o işaretlediklerine bakma,

opsiyon olarak bile yan-perde havayastıkları eklenemiyor poloya.

Bir tek gti'da var.

• Hmmmm
    Ilan sahibine mesaj atip sordum yan hava yastiklari var araba ozel siparis dedi hatta toplam 10 hava yastigi var gibi ilginc birseyler soyledi
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ForumcuKolik

quote:

İyi o zaman sabahları işe giderken merdiven kullanma, balkondan atla.

Ecel'in gelmişse zaten merdivenden de yuvarlanıp ölürsün, ecelin gelmemişse de zamandan bir hayli tasarruf edersin.

• İç hacim ve bagaj hacmi konusunda bu segmentte kimse Jazz'ın eline su dökemez. Konfor ve kullanışlılık bakımından Polo'nun gerisine düşmez. Yakıt tüketiminde tabiik 1.6 TDI ile boy ölçüşemez. CVT şanzımanın konforu ise tarif edilemez (i-shift'le karıştırmayın).

Aşağıdaki bloğa bakmanızda fayda var:
    http://hondajazz.blogspot.com/2005_06_01_archive.html
    http://hondajazz.blogspot.com/2010/03/ufak-bir-guncelleme.html
    http://hondajazz.blogspot.com/2005/07/uzun-yol-testi-sonucu.html
    http://hondajazz.blogspot.com/2008/12/honda-ceme-teekkrlerimle.html
    http://hondajazz.blogspot.com/search?updated-min=2005-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2006-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=50

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.