Şimdi Ara

Honda Jazz fun cvt & VW Polo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Onumuzdeki gunlerde yeni bir araba alacagim ve bu araba benim ilk arabam olacak . Arabalardan cok anlamadigim ve cok guvenemedigim icin 2. el opsiyonunu secenek disi tuttum.Baslikta gorulen 2 arabaya indirdim seceneklerimi Honda jazz fun cvt ve Vw Polo 1.6 TDI manuel comfortline . Karar veremiyorum bir turlu . Cok fazla kullanacagimi da dusunmuyorum yilda 10 000 km gibi yapariim en fazla diye dusunuyorum . Sakin .rahat komforlu bir kullanim beklentim ama gerekirse de performansta yuzustu birakmayacak bir araba ariyorum.

Honda : Ic kismi inanilmaz hosuma gitti , ferahligi . verdigi rahatlik hissi , genis gorus acisi ve cam tavani ile cok etkileyici. Direksiyon koltuguna oturdugumda kendimi iyi hissettirdi .Dis tasarimda guzel , Polo kadar yakisikli olmasa da hosuma gidiyor .Malum donanim anlaminda da yuklu bir arac . Muzik sistemi idare eder ( Pause tusu yok yalniz bu cok garip geldi bana cd calari acip kapamak gerekiyor bunun icin ) Fiyati bir parca yuksek buluyorum bu arada

Vw Polo : Herseyden once Volkwagen malum .Dis gorunus zaten acik ara onde ,tasarim olarak sinifinin en iyisi bence ....ama icine oturdugumda aldigim his Honda jazz in koltuguna oturdugumdan cok daha farkli . Basik ve daha kapali bir mekandaymisim hissi veriyor ve jazz kadar rahat hissettirmiyor . Fakat konsol malzemesi ve isciligine baktigim zaman Jazz dan daha kaliteli bir his veriyor .Genel anlamda tok saglam bir araba hissi veriyor . Muzik sistemi bu arada acik ara onde Jazz dan , cok kaliteli bir sistem . Surus kalitesinin de Jazz dan daha iyi oldugu yorumlari yaziyor forumlarda hep . Motor gucu ve performans tabi ki 1.6 tdi olmasi dolayisiyla jazz dan daha ustundur eminim .Donanim eksikleri var ama opsiyonel olarak ekletebiliyorum , jazz la ayni fiyata geliyorlar o zaman .

Ozetle Honda Jazz i cok begendim ozellikle ic kisminda ama mantigim VW Polo yu almazsam yanlis yaparmisim diyor gibi . Ikisinin arasinda kalmisi durumdayim hislerim Jazz diyor ama mantigim Polo .

Bu arada son OTV zammi ile beraber Jazz in fiyatinin abarttigini dusunuyorum.Diger butun firmalar bu farki telafi ederken Honda nin etmemesini garip buluyorum . En dusuk aldigim Honda jazz fiyati 44.000 , bu fiyatin biraz ustune cikinca * hatta bazi markalarda bu fiyata *C segment arabalar var ( bu mantigin sonu yok biliyorum ama insan dusunmeden de edemiyor )....misal Toyota Auris ..

Bir de araba almak icin en uygun zaman ne zamandir ?

Fikirleriniz nelerdir ? yardimlarinizi bekliyorum

Simdiden tesekkurler

• şimdi gelip poloyu aşağılamaya başlarlar
  • polo içi hacim olarak küçük. aralarında ne kadar yakıt farkı olur bilemiyorum ama(jazz i-shift istanbul 100/6.5lt)

ben, rahatlık ve konfor açısından jazz fun+ cvt derim.
  • polo donanımsız ve pahalı, jazz donanımlı ve pahalı. Bunların yerine suzuki swift ya da auris tavsiye ederim. swift 32binlere full donanım ve güzel bir motora sahip araba alabilirsiniz. Aradaki 12bini bankaya yatırsanız bile çoğu masrafı çıkar. İkisinden de mantıklı olur. Auris de bu ara çok uygun. 39bine 1.6 132hp comfort extra alabilirsiniz. Bu araçlardan her türlü üstün bir araçtır.
  • Hem donanım açısından,hem konfor açısından,hemde motor verimliliği açısından bence Honda Jazz daha önde bir araç büyüklük olarakda fark var zaten aralarında.
  • İkisis de sunduklarına göre çok pahalı. 1.4 benzinli b-mpv arası bir araç için bence çok para. Polo zaten yan haava yastığı bile yok. En olmadık arabaları arayıp bulmuşsunuz. Hayırlı olsun şimdiden ne diyelim.
  • Fiyatlarinin farkindayim pahali buldugumu ben de soyledim zaten .
    Internette yerli ve yabanci forumlarda bir suru okuma yaptim bu iki model icin en olmadik modeller diye bir yoruma hic rastlamadim acikcasi , ilk defa sizden duyuyorum bu 1. el den tecrube sonucu varilmis bir yorum mudur _ ? cunku her ikisi icin de nerdeyse butun forumlarda sinifinin acik ara en iyileri deniyor . Para kriteri disinda bu arabalari '' en olmadik '' sinifina sokan nedir sizin icin ogrenmek isterim ?

Tesekkurler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Seat Leon & VW Golf kıyaslaması
    10 yıl önce açıldı
    Opel Astra vs Vw Golf
    8 yıl önce açıldı
    Vw Passat vs Honda Civic
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarmaComa

Selamlar
    Onumuzdeki gunlerde yeni bir araba alacagim ve bu araba benim ilk arabam olacak . Arabalardan cok anlamadigim ve cok guvenemedigim icin 2. el opsiyonunu secenek disi tuttum.Baslikta gorulen 2 arabaya indirdim seceneklerimi Honda jazz fun cvt ve Vw Polo 1.6 TDI manuel comfortline . Karar veremiyorum bir turlu . Cok fazla kullanacagimi da dusunmuyorum yilda 10 000 km gibi yapariim en fazla diye dusunuyorum . Sakin .rahat komforlu bir kullanim beklentim ama gerekirse de performansta yuzustu birakmayacak bir araba ariyorum.

Honda : Ic kismi inanilmaz hosuma gitti , ferahligi . verdigi rahatlik hissi , genis gorus acisi ve cam tavani ile cok etkileyici. Direksiyon koltuguna oturdugumda kendimi iyi hissettirdi .Dis tasarimda guzel , Polo kadar yakisikli olmasa da hosuma gidiyor .Malum donanim anlaminda da yuklu bir arac . Muzik sistemi idare eder ( Pause tusu yok yalniz bu cok garip geldi bana cd calari acip kapamak gerekiyor bunun icin ) Fiyati bir parca yuksek buluyorum bu arada

Vw Polo : Herseyden once Volkwagen malum .Dis gorunus zaten acik ara onde ,tasarim olarak sinifinin en iyisi bence ....ama icine oturdugumda aldigim his Honda jazz in koltuguna oturdugumdan cok daha farkli . Basik ve daha kapali bir mekandaymisim hissi veriyor ve jazz kadar rahat hissettirmiyor . Fakat konsol malzemesi ve isciligine baktigim zaman Jazz dan daha kaliteli bir his veriyor .Genel anlamda tok saglam bir araba hissi veriyor . Muzik sistemi bu arada acik ara onde Jazz dan , cok kaliteli bir sistem . Surus kalitesinin de Jazz dan daha iyi oldugu yorumlari yaziyor forumlarda hep . Motor gucu ve performans tabi ki 1.6 tdi olmasi dolayisiyla jazz dan daha ustundur eminim .Donanim eksikleri var ama opsiyonel olarak ekletebiliyorum , jazz la ayni fiyata geliyorlar o zaman .

Ozetle Honda Jazz i cok begendim ozellikle ic kisminda ama mantigim VW Polo yu almazsam yanlis yaparmisim diyor gibi . Ikisinin arasinda kalmisi durumdayim hislerim Jazz diyor ama mantigim Polo .

Bu arada son OTV zammi ile beraber Jazz in fiyatinin abarttigini dusunuyorum.Diger butun firmalar bu farki telafi ederken Honda nin etmemesini garip buluyorum . En dusuk aldigim Honda jazz fiyati 44.000 , bu fiyatin biraz ustune cikinca * hatta bazi markalarda bu fiyata *C segment arabalar var ( bu mantigin sonu yok biliyorum ama insan dusunmeden de edemiyor )....misal Toyota Auris ..

Simdiden tesekkurler

B sınıfı arabalara o parayı baglamayın derim c sınıfına binmek varken.lpg li c snıfı hem daha konforlu hem daha ekonomik olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• honda jazz
  • Bence dusunmene bile gerek yok biri honda biri vw. Guven ve rahatlik icin vw sec

• Polo dizel Jazz benzinli;

Polo düz Jazz otomatik;

Polo bomboş Jazz dopdolu;

öncelikleri belirleyip ona göre bir seçim yapmak lazım.

• Ilk mesajimda beklentilerimi yazdim saniyordum
    Komfor , rahat bir kullanim ..sakin kullanimi severim buyuk performans beklentim yok ama gerektiginde de yuzustu birakmamali .En az 3-4 sene kullanmak niyetindeyim 2. el de bir anlamda onemli

2 aracin farklarinin da farkindayim ayrica , bir dizel biri benzinli evet ama yakit tuketiminde hemen hemen aynilar saniyorum

baska ne belirtmem gerekir oncelik olarak ?
  • Otomatik vites önceliği var ise düz vitesli bir araç işini görmez arkadaşım.

Polonun avantajları süspansiyonlarının daha konforlu olması; dizel olduğu için daha az yakıt masrafı ve daha fazla performans.

jazzin avantajları çok daha geniş bir bagaj ve iç mekan, super konforlu cvt şanzıman; cam tavan, alaşım jant, hız sabitleme, Esp dahil dopdolu bir araç.

Motoru lpg'ye uygun.

Yalnızsan polo al ama mutlaka esp eklet.

Aile kalabalık ise jazz al.

Aracı eşin de kullanacaksa jazz al.

• 44 e jazz ya da polo hayatta alınmaz, daha üst segment olan civic,astra,focus düşünün bence

• Yalnizim bir aile yok yani su anda. Bekara jazz uygun degil mi ? :)
    Oncelik degil belki ama ayni fiyata Otomatik daha tercih edilir tabi Istanbul trafigini dusununce
    Yazdiklarinizdan Haluk bey sanki jazz daha mantikli imis gibi bir sonuc cikiyor benim beklentileirme gore .

Ve evet bu fiyatlara bu arabalar alinir mi sorusu kafada bir kosede donup duruyor hep dediginiz gibi , arabalardan anlasam 2. el alicam ama hic anlamiyorum maalesef ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: CarmaComa

Selamlar

Simdiden tesekkurler

B sınıfı arabalara o parayı baglamayın derim c sınıfına binmek varken.lpg li c snıfı hem daha konforlu hem daha ekonomik olur.

Her konuda ayni seyi yapiyosun, bu kadar uzun bir yaziyi alinti yapmanin mantigi ne? Dikkat mi cekmeye calisiyosun, direkt yaz mesajin neyse.

• quote:

Orijinalden alıntı: uurum

polo donanımsız ve pahalı, jazz donanımlı ve pahalı. Bunların yerine suzuki swift ya da auris tavsiye ederim. swift 32binlere full donanım ve güzel bir motora sahip araba alabilirsiniz. Aradaki 12bini bankaya yatırsanız bile çoğu masrafı çıkar. İkisinden de mantıklı olur. Auris de bu ara çok uygun. 39bine 1.6 132hp comfort extra alabilirsiniz. Bu araçlardan her türlü üstün bir araçtır.

+1923 auris 1.33 ler bile yeterli bir arac 0 ları 35-36 civarı alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scirocco23

Bence dusunmene bile gerek yok biri honda biri vw. Guven ve rahatlik icin vw sec

Vay anasını sayın seyirciler!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scirocco23

Bence dusunmene bile gerek yok biri honda biri vw. Guven ve rahatlik icin vw sec

yorumdaki asalete gel.
  • Her turlu yorum benim icin degerli .. Fikirlerinizi bekliyorum ,Hond VW savasi yapmadan :)Her ikisi de zaten kendilerini ispatlamis iyi markalar bence.
    Tecrubeli kisiler neyi neden sectiklerini sebepleri ile yazarlarsa daha aydinlatici olur tabi .

Tesekkurler
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.