Şimdi Ara

Honda Jazz fun cvt & VW Polo (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
2.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha dün jazz cvt ile 430 km uzun yol yapıp geldim.hızı 100 km ye sabitledim.bagaj full dolu 2 yetişkin 1 bebek.yolun büyük kısmı cruise controlle geldim.tüketim 5 litre gözüküyor.sakin kullandığında gayet az yakan bir araç.bu jazzla 5 inci uzun yolculuğum.eski c sınıfı aracımı aratmayacak nitelikte rahat yolculuk yapıyorum.
  • Seçenekler bu ikisi ise ben de kesin honda derim.Pahalı ama nispeten karşılığını veriyor.Polonun dış görünüşü güzel ama onun dışında hiç bi numarası yok.
  • beklenebilirse ve marka imajı takıntısı da yoksa clio 4 alınabilir görünüyor.
  • 2009 yılında 0 km polo almıştım, ailemize kızım da katılacağı için nisan ayında satıp honda jazz aldım. her gün istanbul trafiğinde sabah ve akşam köprü geçiyorum. arasında kaldığın 2 arabayı da çok iyi tanıyorum.

İç hacim ve donanım konularında polo jazz'ın eline su dökemez. Güvenlik donanımı konusunda Jazz yine Polo'dan üstün. Sadece yakıt konusunda biri dizel birisi benzinli diyebilirsin ancak. 140TL'ye doldurduğum depomla 450km yol yapıyorum. sabah akşam köprü trafiğinde 32krş yakıyor (i-shift) her seferinde iyi ki almışım diyorum. Ayrıca CVT vites i-shift'ten daha konforludur. İst içi yol yapıyorsan zaten manuel vites ölüm.

iki araca da sahip olmuş biri olarak Jazz tavsiye ediyorum.
  • Arkadaslar oncelikle cevap veren herkese cok tesekkur ederim , ozelllikle 1, agizdan tecrubeleri ve karsilastirmalari okumak cok aydinlatici

Zaten en basta yazdigim mesajda da belirtmistim gonlum Jazz dan yana idi , ama acaba yanlis bir secim mi yapiyorum soru isareti vardi . Yazdiklarinizla beraber secimimin dogru oldugu sonucuna vardim . Simdi tek yapilacak sey ya temiz kullanilmis bir yeni kasa jazz bulmak veya kasim aralik aylarini beklemek fiyat dususu icin .

Son bir sorum var : ortalama ne kadarlik bir fiyat dususu yasanir kasim aralik aylarinda ? bu sureyi beklemeye deger mi yoksa hic beklemeden almali mi ?

Tesekkurler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForumcuKolik

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Bu devirde 2 havayastıklı araba alınmaz.

Türkiye'de trafik kazalarında senede 2500'ün üstünde kişi ölüyor, 200 bin civarı kişi ise yaralanıyor.

Bu kazaların ise yaklaşık yarısı yandan çarpma ve devrilme şeklinde oluyor.

Yan havayastıkları ise bu tip kazalarda ölüm riskini %50 azaltıyor.

Bu şartlar altında polo isterse mercedes s konforu ile nissan gt-r yol tutuşunu birleştirsin, gözümde beş para etmeyen bir arabadır.

Kaderde Varsa Mezarı Boylamak Direnme Gazlamaya Bak Hava Yastığı Filan Hikaye Ecel Gelmişse Direnmek boşa 30 Hava Yastığıda olsa ecel gelmişse Selan okunur Ecel gelmemişse 124 le taklalar at sıkıntı yok

Geyik olarak yazdım de... Bunlar nasıl söz...

• quote:

Orijinalden alıntı: CarmaComa

Arkadaslar oncelikle cevap veren herkese cok tesekkur ederim , ozelllikle 1, agizdan tecrubeleri ve karsilastirmalari okumak cok aydinlatici

Zaten en basta yazdigim mesajda da belirtmistim gonlum Jazz dan yana idi , ama acaba yanlis bir secim mi yapiyorum soru isareti vardi . Yazdiklarinizla beraber secimimin dogru oldugu sonucuna vardim . Simdi tek yapilacak sey ya temiz kullanilmis bir yeni kasa jazz bulmak veya kasim aralik aylarini beklemek fiyat dususu icin .

Son bir sorum var : ortalama ne kadarlik bir fiyat dususu yasanir kasim aralik aylarinda ? bu sureyi beklemeye deger mi yoksa hic beklemeden almali mi ?

Tesekkurler

Fiyatlar ÖTV ile artıyor. O zamana KDV artışı da gelecek gibi. İyice artar bence. İndirim hayalini boşuna kurmuş olmandan korkarım. Geçen yıl aralığı bekleyenler bende 1000 lira fazla ödediler. Ben beklemeden 15 eylülde almıştım.İyiki de almışım dedim. Pran varsa boşuna bekleme.

• O fiyata gidip niye full+full 1.6 105 hp multijet linea almıyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaslar oncelikle cevap veren herkese cok tesekkur ederim , ozelllikle 1, agizdan tecrubeleri ve karsilastirmalari okumak cok aydinlatici

Tesekkurler

bu sene satışlar hem geçmiş yılların ve beklentilerin altında kaldı, hem model yılı değişimi eylülden ocağa alındı,

yani genele bakılırsa aralıkta çok güzel indirimler olacak.

Fakat jazz özelinde ne olacağı bayilerin ellerindeki stoklara bağlı. Olmayan malın indirimi de olmaz neticede...

• Jazz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

Orijinalden alıntı: ForumcuKolik

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Bu devirde 2 havayastıklı araba alınmaz.

Türkiye'de trafik kazalarında senede 2500'ün üstünde kişi ölüyor, 200 bin civarı kişi ise yaralanıyor.

Bu kazaların ise yaklaşık yarısı yandan çarpma ve devrilme şeklinde oluyor.

Yan havayastıkları ise bu tip kazalarda ölüm riskini %50 azaltıyor.

Bu şartlar altında polo isterse mercedes s konforu ile nissan gt-r yol tutuşunu birleştirsin, gözümde beş para etmeyen bir arabadır.

Kaderde Varsa Mezarı Boylamak Direnme Gazlamaya Bak Hava Yastığı Filan Hikaye Ecel Gelmişse Direnmek boşa 30 Hava Yastığıda olsa ecel gelmişse Selan okunur Ecel gelmemişse 124 le taklalar at sıkıntı yok

Geyik olarak yazdım de... Bunlar nasıl söz...

Tabi geyik hocam güvenlik her zaman biz önlemimizi alalım takdir ALLAHIN

• 40 üstü para ödeyip bu sınıfta araba alınmaz. alınacaksa toyota yaris style alınır.
  • quote:

Selamlar
    Onumuzdeki gunlerde yeni bir araba alacagim ve bu araba benim ilk arabam olacak . Arabalardan cok anlamadigim ve cok guvenemedigim icin 2. el opsiyonunu secenek disi tuttum.Baslikta gorulen 2 arabaya indirdim seceneklerimi Honda jazz fun cvt ve Vw Polo 1.6 TDI manuel comfortline . Karar veremiyorum bir turlu . Cok fazla kullanacagimi da dusunmuyorum yilda 10 000 km gibi yapariim en fazla diye dusunuyorum . Sakin .rahat komforlu bir kullanim beklentim ama gerekirse de performansta yuzustu birakmayacak bir araba ariyorum.

Honda : Ic kismi inanilmaz hosuma gitti , ferahligi . verdigi rahatlik hissi , genis gorus acisi ve cam tavani ile cok etkileyici. Direksiyon koltuguna oturdugumda kendimi iyi hissettirdi .Dis tasarimda guzel , Polo kadar yakisikli olmasa da hosuma gidiyor .Malum donanim anlaminda da yuklu bir arac . Muzik sistemi idare eder ( Pause tusu yok yalniz bu cok garip geldi bana cd calari acip kapamak gerekiyor bunun icin ) Fiyati bir parca yuksek buluyorum bu arada

Vw Polo : Herseyden once Volkwagen malum .Dis gorunus zaten acik ara onde ,tasarim olarak sinifinin en iyisi bence ....ama icine oturdugumda aldigim his Honda jazz in koltuguna oturdugumdan cok daha farkli . Basik ve daha kapali bir mekandaymisim hissi veriyor ve jazz kadar rahat hissettirmiyor . Fakat konsol malzemesi ve isciligine baktigim zaman Jazz dan daha kaliteli bir his veriyor .Genel anlamda tok saglam bir araba hissi veriyor . Muzik sistemi bu arada acik ara onde Jazz dan , cok kaliteli bir sistem . Surus kalitesinin de Jazz dan daha iyi oldugu yorumlari yaziyor forumlarda hep . Motor gucu ve performans tabi ki 1.6 tdi olmasi dolayisiyla jazz dan daha ustundur eminim .Donanim eksikleri var ama opsiyonel olarak ekletebiliyorum , jazz la ayni fiyata geliyorlar o zaman .

Ozetle Honda Jazz i cok begendim ozellikle ic kisminda ama mantigim VW Polo yu almazsam yanlis yaparmisim diyor gibi . Ikisinin arasinda kalmisi durumdayim hislerim Jazz diyor ama mantigim Polo .

Bu arada son OTV zammi ile beraber Jazz in fiyatinin abarttigini dusunuyorum.Diger butun firmalar bu farki telafi ederken Honda nin etmemesini garip buluyorum . En dusuk aldigim Honda jazz fiyati 44.000 , bu fiyatin biraz ustune cikinca * hatta bazi markalarda bu fiyata *C segment arabalar var ( bu mantigin sonu yok biliyorum ama insan dusunmeden de edemiyor )....misal Toyota Auris ..

Bir de araba almak icin en uygun zaman ne zamandir ?

Fikirleriniz nelerdir ? yardimlarinizi bekliyorum

Simdiden tesekkurler

Dilerseniz bir de şu başlığa bakınız. Belki tercihiniz Suzuki Swift yönünde değişir ve 10 Bin TL cebinizde kalır. Tabi benimki tavsiye.
    Hayırlı olsun şimdiden.

http://forum.donanimhaber.com/m_66144006/tm.htm

• Tesekkurler , 10 bin tl nin cepte kalmasi cok onemli tabi ama Swift beni hic cekmiyor .Donanim , teknik ozelikler olarak gayet iyi olduguna eminim ancak ne ic ne dis tasarim bana hitap etmiyor . Ben dedigim gibi Jazz a yonelecegim . Tesekkurler gene de
  • Selam tekrardan
    En son yazdıgım gibi tercihimi Honda'dan yana kullandım ve yaklasık 2 aya yakın bir suredir kullanıyorum .Su ana kadar genel anlamda bir sikayetim yok aractan gayet memnunum , yol tutusu , performans , konforu vs her sey gayet guzel . )

Buraya kadar hersey guzel ...bir tek konu dısında... ,arabam su anda 2000 km de , ortalama yakıt tuketimimde bugune kadar en dusuk gordugum deger 7.7 onun dısında genelde 7.9 veya 8.0 .... ? arabayı sakin kullanan birisiyim genelde ,hız veya performans meraklısı degilim ...anlayamıyorum , bu arabayı almamda en buyuk etkenlerden biri olan yakıt ekonomisi o efsanevi 6 kusurlu hatta hatta bazılarının gordugu 5 kusurlu yakıt ortalamalarını neden ben goremiyorum ? bu degerleri gorenler arabalarını dumduz yerde universite kampusu icinde trafiksiz ortamda filan mı goruyorlar diye dusunmeye basladım..
    İstanbul trafiginde ne yaparsan yap bu degerin altına dusmuyor cunku ?

gorusleriniz nelerdir ?

Tesekkurler

• Sıfır alacaksan ikisi de o paralara değmez.Sıfır Civic HB bak derim nerdeyse aynı fiyatlarda.
  • arkadasım cevabına tesekkurler de en son yazdıgımı okursan durum daha mantıklı olacak sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: evilonthemove

şimdi gelip poloyu aşağılamaya başlarlar

Saka mı bu? Jazz ve polo mü karsilastiriliyor? Yorum bile yapamiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai i20 ya da i30 düşün derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tdi motordan nası bir performans bekledıgınızı cozemedım. Tdı motor sadece arac full doluyken uzun yolda sabıt hızdayken vıtes dusurmenızı engeller, performansa katkısı olmaz. Performans ıcın 0-100 hızlanmalarına bakın. Eger jazz a lpg takılırsa hem daha tasarruflu hemde daha performanslı olur polodan. Ben size civic lpg yada elantra oneririm. 40a dusmus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.