Şimdi Ara

Honda Jazz yada Civic HB?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Forumda yeniyim arkadaşlar başlangıç olarak cidden böle güzel bi forum yarattıkları için emeği geçen ve paylaşım yapan herkeze teşekkürler.Şimdi soruma geçmek istiyorum arkadaşlar mesleğim makina mühendisliği ve ilk arabamı almak istiyorum.Açık konuşmak gerekirse araba kullanma olarak çok tecrübem yok.Bilecik'te ikamet ettiğim için alıcağım arabanın otomatik vites olmasına gerek yok.şimdi sorum su 20 bin tl ye eski kasa jazz alıp ilk arabam olması açısından tecrübemi kazansam yoksa 30-33 bin tl verip ki bu benim sınırlarımı bayaga zorlucak kredi falan cekmem gerekicek 1.8 140 hp Civic hb 2. el mi alsam.
    Hb yi büyük ihtimalle i-shift bulabilirim çünkü 2006-2007 manual bulmak cok zor.i-shifttede yığılma sorunlarından dolayı millet cok kötulemiş.ve hb de arabanın içinden görüş açılarının arkayı ve önü çok dar ve kısıtlı oldugu soylenio.
    Jazzın 2004-2005 modellerinde bildiginiz kronik bi problem varmı?
    Biri B biri C segmentti karşılaştırma yapılmaz demeyin arkadaşlar zaten ben bi karşılaştırma istemiorum.Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız.Sonucta bu yollardan bi cogunuz geçmişsinizdir.
    İlk arabam oldugu için danışmak istedim cokda anlamam arabalardan Civic hb nin tasarımı hayran bıraktı beni kendisine oyuzden ikilemde kaldım.
    Cevaplar için şimdiden teşekkurler herkeze.

• donanım ,genişlik,yol tutuş ve güçlü motor olarak(görünüşü saymıyorum bile) hb 10 adım önde. jazın iyi tarafları:ekonomi borçsuz alım.
    hb teki vsa(esp+çekiş kontrol) tek başına bile yurdum yollarında civici tercih sebebi yapar i-shift olmasına rağmen aracı kullan sonucuna göre karar ver. jazz bu kıyaslamada yedek tercihin olsun(güzel araçtır ama civicin keyfini vermez)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanerm -- 27 Eylül 2009; 10:14:45 >
  • Tavuk Karası geçinceye kadar ucuz ve masrafsız ve dahi ekonomik bir araba alırdım, ben olsam.
    26 yaşımda ilk arabam 73 model 1303 tosbağa idi. Şimdi yaş 41, 2004 civic es/at var çok şükür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABABA2307
    Tavuk Karası geçinceye kadar ucuz ve masrafsız ve dahi ekonomik bir araba alırdım, ben olsam.

Katılıyorum.

Bencede elin kırılana kadar yerli ucuz ve 2.el satışı kolay olan arabalardan almanı tavsiye ederim.

jazz mı civic mi dersen;

bir jazz kullanıcısı olarak şunu söyleyebilirim.
    jazz daha bir aile arabası gibi spor kullanıma pek gelmiyor (bendeki 2004 otomatik belki ondandır) , birazda o kurbağa gözlerinden dolayı bayan arabasına benziyor(yeni kasaları daha spor görünümlü yaptılar).
    Ama kurbağa gözlü arabamdan da son derecede memnunum. kronik bi problemi bildiğim kadarı ile yok sadece bir iki arkadaş arka teker rulmanları herhalde adı poryo idi onunla ilgili sorun bildirmişler.

Civic daha genç işi daha havalı görülüyor kullanmadığım için fazla birşey diyemiyorum.

Ama yerinde olsam elden çıkarması kolay ucuz bir araba ile başlardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isbektas -- 27 Eylül 2009; 19:37:17 >

• Borca girme, aklını kullan. Paran neye yetiyorsa sen de onunla yetin. Yoksa hayatta başını borçtan çıkaramazsın. Jazz sana fazlasıyla yeter. Burda atıp tutan Civic al diyenlere bakma sen, bekara karı boşamak kolaydır nede olsa.
  • hem ilk arabam,hem cok tecrubem yok demissiniz
    ne kadar az verebiliyorsaniz o kadar iyi,tatsiz bir durumda insanin ici aciyor cunku ister istemez
    acemiligi atana kadar idarelik jazz alin
    kesmez ile civic'e terfi edersiniz bir kac yila...

diye onermek isterim.
  • ilk araban olabilir ama direksiyon vardır herhale.yoksa ikisinide alma derim.her zaman araba alınıp satılmaz aldıgın arabaya en az 3 sene bin derim.ona göre aklına hangisi yatarsa onu al.anladıgım kadarı ile hb türü düşünüyorsun.sedan olabilir drsen ikisinide alma sedan civic al.dream olsun yeni kasa olsun fazla kazaya bulaşmamış 26-27 bin e bulursun iyi araştırma ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desci

Borca girme, aklını kullan. Paran neye yetiyorsa sen de onunla yetin. Yoksa hayatta başını borçtan çıkaramazsın. Jazz sana fazlasıyla yeter. Burda atıp tutan Civic al diyenlere bakma sen, bekara karı boşamak kolaydır nede olsa.

KENDİM İÇİN KONUŞUYORUM,SÖZÜM MECLİSTEN DIŞARI...

bekar karıyı boşamadı ama acemiliğini güvenli bir araçta tamamladı.Araç görevini yaptı ki hem acemiliğim atlatıldı hem de aracın güvenlik elemanları işlevlerini yerine getirdi...gerisini kaskocu düşünsün...

milletin aklına uyup şahin-brodway tarzı araç alıp vuruk kırığına rağmen işin maddiyatına bakıp aldansaydım bugün ben ve eşim hayatta olmayacaktık..

yazımı dikkatle okusaydınız her iki araç için de kar-zarar hanelerini sıralamıştım. ve hala iddia ediyorum:SIRF DAHA YÜKSEK GÜVENLİK VE VSA İÇİN HARÇ BORCA GİRİLİR.

• Jazz gayet yeterli güzel bir araç, hem borç yapmazsın hem az yakar, hem Bilecik'de HB'e göre ustasını ve parçasını daha kolay bulursun, hem de acemilik için daha uygun bir araç.
  • Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar yararlı bilgiler ve tavsiyeler için.Dediğiniz gibi Jazz'a karar verdim.Civic Hb 2006 da piyasaya geldiğininden beri tutkuydu benim için ama.Mantıklı karar vermek lazım dediğiniz gibi.Cunku ilk arabam olması ve tecrube sahibi olmamam acısındada 1.8 140 hp lik bi arabanın benim için tehlikeli oldugunuda dusundum acıkcası.Bu birazda hiç araba kullanmadan anlamadan gidip tayyar almaya benzio.
  • Jazz seni üzmez, CVT'sini de aldın mıydı,
    dadından yinmez..
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyhanozkan

Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar yararlı bilgiler ve tavsiyeler için.Dediğiniz gibi Jazz'a karar verdim.Civic Hb 2006 da piyasaya geldiğininden beri tutkuydu benim için ama.Mantıklı karar vermek lazım dediğiniz gibi.Cunku ilk arabam olması ve tecrube sahibi olmamam acısındada 1.8 140 hp lik bi arabanın benim için tehlikeli oldugunuda dusundum acıkcası.Bu birazda hiç araba kullanmadan anlamadan gidip tayyar almaya benzio.

Hocam selamlar,
    Senin şu an yaşadıklarını birebir yaşadım. 2 sene önce Civic Sedan istiyordum ama hem param yetmiyordu hem de sürüş tecrübem yok denecek kadar az idi.
    Ben o zaman "2001 model FORD Fiesta Ghia 1.25" almıştım. Halbuki aklımda hep jazz, jazz olmazsa polo vardı. Bir büyük tavsiyesi (biraz da zoruyla) istemeden de olsa Fiesta aldım. Ama şunu çok net söyliyeyim iyiki de almışım.
    Motor seriliği, vites geçişleri, yakıt tüketimi, sağlamlığı, 4 hava yastığı, 8 senelik CD Playerinin halen tüm CD'leri sorunsuz çalması (çok küçük birşey ama pololardaki blaupunktlar mümkün değil dayanmaz.), vs, vs herşeyiyle tam bir ilk araba adayı.

12.000'liradan ucuza hasarsız 100.000 km altında sen de alabilirsin.
    Gayet güvenli, şehir içinde çok seri bir araçtır. Sana masraf çıkarmadan işini yapar, az içer.
    Artı Jazz'a vermediğin 8-10 bin lira sayesinde, gönlündeki arabayı 1 sene erken alabilirsin.

Senin yerinde olsaydım demiyorum. Tam senin yerinde iken yaptığımı anlatıyorum ve şiddetle sana tavsiye ediyorum.
    İlk başta senin de hoşuna gitmeyebilir tipi, ama şunu hatırla "önemli olan iç güzelliktir" lafı Fiesta için söylenmiştir

#imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xao -- 28 Eylül 2009; 14:41:46 >

• jazz ların 2. eli pahalı oluyor ama.ben bir ara eşime düşündüm 2002-2003 jazz a 18-20 arası fiyat biçiliyordu ki sıfırı o zaman 26 bin liraydı.model olarak 2008 olacaktı.gerçi sonra getz aldık fiyatına göre kalitesi idare eder ş.içi için yeterli.sende eger ş.içi kullanmayı düşünüyorsan genelde getz düşün jazz yerine
  • jazz ve getz mukayese olmaz

quote:

Orijinalden alıntı: 80honda253

jazz ların 2. eli pahalı oluyor ama.ben bir ara eşime düşündüm 2002-2003 jazz a 18-20 arası fiyat biçiliyordu ki sıfırı o zaman 26 bin liraydı.model olarak 2008 olacaktı.gerçi sonra getz aldık fiyatına göre kalitesi idare eder ş.içi için yeterli.sende eger ş.içi kullanmayı düşünüyorsan genelde getz düşün jazz yerine
  • quote:

jazz ların 2. eli pahalı oluyor ama.ben bir ara eşime düşündüm 2002-2003 jazz a 18-20 arası fiyat biçiliyordu ki sıfırı o zaman 26 bin liraydı.model olarak 2008 olacaktı.gerçi sonra getz aldık fiyatına göre kalitesi idare eder ş.içi için yeterli.sende eger ş.içi kullanmayı düşünüyorsan genelde getz düşün jazz yerine

jazz yerine getz mi?
  • Paranızla alabileceğiniz en güvenli modeli seçin.

Tanerm in yazdıklarını es geçmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

jazz ve getz mukayese olmaz

quote:

mukayese ettigim yok ama bazı gerçekleri görmek lazım.honda jazz ı sadece hondayı bilene satıyorsun ancak getz in alıcı kitlesi daha çok. model fiyat oranına baktıgınızda jazz ın 24 ünü almak yerine getz in 2009 unu hatta 2010 u nu alıyorsunuz.yedek parçası o kadar ucuz ki yag filtresi 5,25tl hava filtresi 6 tl, 4 tane buji 10 tl(bunların hepsi yetkili servisin satış fiyatı.) ben ilk arabam dedigi için öneride bulundum.yukarıda birisi 1,25 fiesta örnegi vermiş degil jazz ın getz in yanına bile yaklaşmayacak bir örnek. bu arada söyleyeyim 6 yıldır fanatik honda kullanıcısıyım.getz i jazz la sizden önce ben mukayese etmem ama bazı gerçekleri görmek ve yeni kullanıcıya yardımcı olmak açısından yazdım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hozturan

jazz ve getz mukayese olmaz

quote:

mukayese ettigim yok ama bazı gerçekleri görmek lazım.honda jazz ı sadece hondayı bilene satıyorsun ancak getz in alıcı kitlesi daha çok. model fiyat oranına baktıgınızda jazz ın 24 ünü almak yerine getz in 2009 unu hatta 2010 u nu alıyorsunuz.yedek parçası o kadar ucuz ki yag filtresi 5,25tl hava filtresi 6 tl, 4 tane buji 10 tl(bunların hepsi yetkili servisin satış fiyatı.) ben ilk arabam dedigi için öneride bulundum.yukarıda birisi 1,25 fiesta örnegi vermiş degil jazz ın getz in yanına bile yaklaşmayacak bir örnek. bu arada söyleyeyim 6 yıldır fanatik honda kullanıcısıyım.getz i jazz la sizden önce ben mukayese etmem ama bazı gerçekleri görmek ve yeni kullanıcıya yardımcı olmak açısından yazdım

aslinda haklisiniz evt,ilk arac icin uygun fiyatli olmasi hem ilerde degistirme acisindan kolay olur hemde bir -Allah korusun- caprma surtme durumunda dusuk maliyet cikarir ve insan daha az uzulur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.