Bildirim
Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (16. sayfa)
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü, 2 Mobil
Giriş
-
Michalen city sipariş verdim yanılmıyorsam on tekerde arka teker gibi kalın oluyor diğer türlü lastik ebatları ile pek bilgi veremeyeceğim zaten fazla alternatif yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Free WiLL
Michalen city sipariş verdim yanılmıyorsam on tekerde arka teker gibi kalın oluyor diğer türlü lastik ebatları ile pek bilgi veremeyeceğim zaten fazla alternatif yok
Anladım.. Michelin'in sitesine bakmıştım.. Bir çok alternatif mevcut.. Ancak sipariş ettiğiniz lastiğin ebatlarını bilmemeniz şaşırtıcı.. Sonuçta kullanacak olduğunuz bir ürün.. Yanak-taban-çap ölçüleri oldukça önemli.. Dikkat etmenizi öneririm.. Cevap için teşekkürler..
Bilgisi olan diğer arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim..
herkese selamlar ve kazasız belasız sürüşler.
bir arkadaştan, 90km geçmeden, dip gaz yapmadan, 1 depo kullanım tüketimi bu şekilde.
fırsat buldukça bende ekleyeceğim.
-
-
Eyv. Yinede teşekkürler.. Motoru teslim aldığımda büyük ihtimalle değiştiricem lastikleri.. Bu yüzden sormuştum.. Ön arka 120 mm yaptırmayı düşünüyorum.. Böylece yere daha sağlam basıcaktır.. Ancak mekanik anlamda motoru zorlar mı teker bilyasına zararı olur mu yada jantta sıkıntı cıkartır mı ? Öğrenip ona göre bir yol izlicem..
Bu arada hala plaka işlemlerinin hallolması için bekliyorum.. Gerçekten motoru bayiiden almak istiyorum artık.. Sabırsızlık hat safhada..
yau plaka işlemleri dediğin şey 2 bilemedin 3 saat sürüyor yau lastikler yere daha sağlam basabilir ama yakıt tüketimini arttırabilir ya da hızda düşüşlere neden olabilir gelince göreceğim. Mecbur değişmesi lazım üstündeki lastikler kuru zeminde pek sıkıntı çıkarmıyor ama ıslak zeminde Allah a emanet gidiyorsunuz düşün hızda bile hissediyorsunuz (20 kmh den bahsediyorum) kumlu zeminde de aynı sorunu yaşıyorsunuz. -
Ben motoru aldığım zaman daha tırdan yeni indiriliyodu motorlar.. neyse satın aldım hafta sonu araya girdi.. Pazarteside evrakları göndermemişler büyük ihtimalle.. Aradım bayii ile görüştüm vs. sonuç bugün imzaya gidicem öyle diyorlar.. Yarın plaka çıkarsa alıcam inş.
gelmedi mi hala -
quote:
Orijinalden alıntı: Free WiLL
gelmedi mi hala
Dün plaka işlemlerini hallettim.. Plakanın sonunu seçtiğim için dün ki seride yoktu bu günki seriden verceklerini söylediler.. Bu akşam inş. Teslim alıcam.. Plaka bugün çıkıyor anlicanız.. geçen bayii ye gittim hazır gitmişken resimde çektim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hadi hayırlı olsun -
Bizim plaka işlemi gene hallolmadı.. bende gidip motoru plakasız teslim aldım.. shell gtl nitro 97 ilede depoyu fulledim.. 5.55 lt yakıt aldı.. 27.50 tl tuttu.. motorun resimlerini ekleyeyim.. Kapalı garajı annemin dükkanı.. herkese kazasız belasız günler dilerim.. Allah kaza bela vermeden binmeyi nasip eder inş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitoqondri -- 14 Kasım 2013; 19:13:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar merhaba, motora başlamayı düşünüyorum 1-2 aydır motor araştırıyorum önce vitesli düşünüyordum fakat pcx çok hoşuma gitti . Hergün araba ile trafikte 4 saatim gidiyor (manuel vites araba ve köprü trafiği). Sizce bu motorla hergün anadolu yakasından avrupa yakasına gidişte bir sıkıntı yaşanır mı?
teşekkürler -
tabi ki gidilir neden gidilmesin ben 250 km yol gittiğimi biliyorum hatta herhaftasonu 400 km civarı yol gidiyorum bir sorun yaşamıyorum üstelik ekonomik olarak sizi baya sevindiriyor dikkat etmeniz gereken en önemli 2 şey ilk olarak ıslak zeminde sorun çıkaran lastikleri değiştirmeniz diğeri ise güvenlik ekipmanlarına dikkat etmek ben mont ve paltolonu giymeden kesinlikle yola çıkmıyorum. -
quote:
Orijinalden alıntı: AtaletMomenti
Arkadaşlar merhaba, motora başlamayı düşünüyorum 1-2 aydır motor araştırıyorum önce vitesli düşünüyordum fakat pcx çok hoşuma gitti . Hergün araba ile trafikte 4 saatim gidiyor (manuel vites araba ve köprü trafiği). Sizce bu motorla hergün anadolu yakasından avrupa yakasına gidişte bir sıkıntı yaşanır mı?
teşekkürler
Bence bu sınıfta alabileceğin en mantıklı araç.. Trafik derdinden yakıttan sıkıldıysan tercihin bu yönde olmalı.. Ne alırsan al servisi ve kalitesi yüksek bir araç olsun.. Honda'dan şaşmamanı öneririm..
110 km'dir kullanıyorum.. Çok zevkli bir araç.. Süspansiyon biraz sert.. Koltuk belli bir yerden sonra ufaktanda olsa rahatsız ediyor.. Daha dogrusu gıdıklıyor diyelim.. Ama motorun tepkileri çok güzel.. Rodaj döneminde olduğum için çok zorlamıyorum.. Ama en mantıklısı bu motor emin ol..
Ayrıca motorda 60 km ile ellerini salıp dik bir çizgide gittiğini görebilirsin.. Bende bu güne kadar motorda el salmak nedir bilmeyen bir insanım.. Ama bu motor yoldan sapmıyor.. Dim dik gidiyor.. Tabi hız düştükçe 60 km den aşağıya 30 km'lerde sağ veya sol ağırlıgın nerdeyse o yone harekete gecıyor.. Ama yuksek hızlarda dene ok gibi gidiyor sanki gidonu tutuyormuscasına.. Bunu denerken trafıgın olmadıgı yerde denedım.. Ayrıca motorla daha cok "kontra teknıgı" calısıyorum bu aralar.. İnternette arastırırsanız bulursunuz.. Yanı acıkcası bu motoru almamanız ıcın bır sebep goremıyorum.. Tabı diğer seceneklerı ve motorları denemeniz gerekir.. Karar sizin..
Bu motordan sonra alacağım tek motor KTM DUKE 200 yada 390'dır..
-
Selamlar herkese, ben de vitesliden PCX modeline geçen biri olarak söyleyebilirim ki on numara bir makina. 125 kategorisinde vitessiz olarak tabi. makinanın tekerler büyüklüğü avantajı,sele altı kask koyma yeri, gidon ve denge ağırlığı çok iyi. yakıt için özel tasarruf sisteminden söz etmiyorum bile. yeni başlayacaklara tavsiyemdir. ikinci el alacaksanız 1000-1500 km arası ve 2011 model tavsiyemdir. onun dışında çiziği ve diğer şeylerine bakın derim. Pişmasn olmazsınız. -
quote:
Orijinalden alıntı: McCarty
honda'nın 2 modeli hoşuma gitti biri pcx 125 digeride Spacy acaba bu 2si arasında ciddi bi fark var mı ?
aralarında 2000 liraya yakın bi fark var bu fark 2000 lira fazla vermeye gerek varmıdır ?
bird pcx 125 'e 2 kişi bindiginde motor bayılıyor mu ? hatta bu 2 kişi uzun tura çıksa motor nasıl hareket ediyor? (uzun turdan kastım 100-150-200 km)
.motor iki kişi bindiğinde kesinlikle bayılmıyor, ben 85 kg yum artçım 65 kg yine de düz yolda tek kişi gibi gidiyor, hafif yokuşları anlamıyorsunuz bile, çok dik bayırlarda da 70 in altına hiç düşmedim.
pcx i bi 200km kullanın ve sonra gelip bir fizy, bir spacy kullanın, aradaki büyük farkı hissedeceksiniz. ben de önce pişman oldum fazladan bu parayı ödedim diye, hatta hazır herkes makine ararken uygun fiyata satayım diye düşündüm ama bayide bir fizyye bindim bir de spacy denedim, bir daha da makinemi satmayı düşünmemeye başladım. dahası gidip yazlık için ikinci makinemi de aldım. babam 90 kg, ben 85, birlikte bahçeye vs gidiyoruz, yazlık tarafları genelde düzlük, en dik yokuş şeytan sofrasına çıkan yer. sıkıntı hiç yaşamadım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ensnksr
arkadaşlar herkese hayırlı günler oğlum üniversiteyi kazandı motor lazım honda pcx düşünüyorum sağlam uzun ömürlü uzun yol olayı nasıldır ayda bir kere gelecek yanımıza 400 km yol gidip gelinir mi bu motorla ben uzun yoldan korkuyorum ama tecrübesi var 1 yıl scoter kullandı
150 km ye kadar kullanımda çok iyi ama sonrasında artık sıkılmaya başlıyorsunuz, zaten sürekli gazı köklerseniz hem tüketimi artıyor hem de güvenliliği azalıyor, en güzeli 90 civarında gitmek. 400 km yolu da 90 la gitmek için mola ve benzin aralarını düşünürseniz 5 saat vermeniz gerekir, sürekli üst performansta yol alacaksınız, otobüs dururken neden bu eziyete katlanasınız ki.. ben önermem, bunu kışı, yağmuru, aşırı sıcağı, patlayan lastiği var...
-
quote:
Orijinalden alıntı: macan06
Honda pcx 125 le uzun yolculuk nasıl olur(1000km kadar YOL)
bu motor asla kötü bir motor değil, asla yolda bırakacağını düşünmem ama 200km den sonra sıkılmaya başlarsınız. çok güçlü, çok uzun yol için yapılmış bir makine değil, daha çok şehir içi ihtiyaçlarınızı karşılamaya yönelik düşünülmüş. gitmez mi, gider ama sanırım eğlenceden çok eziyet olur. 1000 km bu motor için çok fazla... hele artçı ile daha da zor :( ayrıca tur camı takmazsanız yiyeceğiniz rüzgarın da hesabını yapmak gerekir derim. -
quote:
Orijinalden alıntı: darpgen
ben cbf kullanıcısıyom gecen 60 yaşında bir arkadaşımı evine motorla bıraktım . pratikliği ve özgür duruşu hoşuna gitmiş motor kullanmak istediğini söyledi . Bende kendi motoruma oturmasını ve rahat olup olmadığını sordum . zaten sormaya gerek yoktu boyu kısa olduğundan 155 160 olmalı parmak uclarıyla yere zor dokundu . motoru ileri geri yapması onun için zor ve yorucu . hem motora at gibi binmesi de zor gibi geldi bana . Belkide scoter olmalı dedim . pcx bana sürüş konfor ve marka olarak güven veriyor. Kullanıcıları memnun . siz önerirmisiniz kullanması yorucu olurmu acaba . sizlere danışmak istedim .
önceden tecrübeli olsa mükemmel tercih derdim ama sanıyorum ki bu beyefendi ilk kez motora binecek. kesinlikle tavsiye etmem, sadece pcx e değil hiçbir motora binmesin, kazara bir kere düşerse hayatı kayar, bir daha ayağa kalkamaz. o yaşta motora başlanmasını uygun bulmuyorum. ne eski gücü kalıyor insanların ne eski çevikliği ne de eski iyileşme yeteneği. kalçasını kırar, yatalak olur, kalır... önceden motor tecrübesi varsa, yapılabiliniecek en güzel tercih derim.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X