Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
476.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada SAVA marka lastikler nasıldır.. ? Facebook pcx sayfasında önermişler bilginiz var mı acaba ? Fiyat performans olarak iyi diyorlar.. Kullanıcı yorumlarıda iyi hatta grip city'den iyi diyenler bile var.. Siz biliyormusunuz.. ? Goodyear'ın desteklediği bir marka bu dediğim.. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitoqondri kullanıcısına yanıt
    www.oponeo.com.tr
    Yokohama ADVAN Sport V103 Kişisel Araçlar Lastik Testleri » Oponeo.com.tr
    http://www.oponeo.com.tr/lastikleri-test/kisisel-araclar/yokohama-advan-sport-v103
    adamlar google translate ile çeviri yapmışlar yorumları galiba
    valla titreşim için bir şey diyemem zira tecrübe edinemedim lakin lastikten sonra balans yapılmamış olabilir ya da hava basınçları istenilen düzeyin altında ya da üstünde olabilir. Zira dandik olan irc lastik bile titreşim yapmıyor yani bana garip geldi. Bu arada aydın da ikamet ediyorum bahar ayı felan olsa gelirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 20 Aralık 2013; 19:20:33 >

• bu arada buldum sanırım lastik buhttp://www.savaturkiye.com/UrunDetay.aspx?UCD=MC%2038%20Max%20Scoot&UID=5 bir çılgınlık yapıp 140 lık mı alsak acaba bir de yağmur da nasıl performans veriyor acaba ?

Bir de yapmışken böyle bir şey de yapmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Free WiLL -- 20 Aralık 2013; 19:48:24 >

• Arkadaşlar,

140 mm tabanlı lastik için yukarıdaki hesapları hemen modifiye edeceğiz:

140/70/14 ölçülerinde ise bu lastikler bizim tabanımız 140 mm ve yeni yanak yüksekliğimiz de 140x0.70= 98 mm

orjinalini yukarıdan kontrol ediyoruz, ön lastik için 81 mm. yani arada 98-81= 17 mm fark var. 17 mm hiç küçümsenecek bir rakam değil. 120 lik olunca 81 den 84 e çıkmış, 3 mm farketmişti.

GARANTİ VERİYORUM Kİ: şayet başarılı olabilir ve ön janta 140 mmlik lastik takabilirseniz; arasına kesinlike taş ya da başka cisim giremez çünkü zaten hiç aralık kalmamış olacak :D ama ben şahsen bir oynama, değişiklik yapmadan bunu başarabileceğinize inanmıyorum.

Arka lastik için iddialı konuşamayacağım, çok da bakmadım diyebilirim. orjinali 90 mm idi, 8 mm lik bir artış var, yaklaşık 1 cm sayabilirsiniz ve aklımda kaldığı kadarıyla o kadar mesafe de var. Tesadüfen dün diğer fotoları çekerken arka lastiği de çekmiştim; sizin için bir kopya buraya atıyorum. Mesafe var gibi ama çok daralacağı kesin. Yine de olmaz değil. Avantaj sağlar mı, o kısmına pek yorum yapamayacağım, sanıyorum ki bu motosiklette hız göstergesi arka tekerleğe bağlı (emin değilim) o nedenle hızınız değişir ama göstergeniz düşük gösterir. Çok çok da 115 yerine 110 gösterir, çok mu önemli derseniz bence önemli değil. ama yol tutuşta bir fark yaşar mısınız, emin olamıyorum. Sonuçta sürtünme kuvveti lastiğin bastığı alana motorun yükünü vermekten çıktığından, lastiğin yere basma alanı genişledikçe motorun ağırlığı da sabit kaldığı için cm2 ye düşen ağırlık azalacaktır. menfi etkilenme bile olabilir. sudan geçerken (geçmeniz gerekirse) aquaplanning yaşama riskiniz artar. Motosikletin görüntüsü bayağı güzel olacaktır :) Yine de ön lastiğe önermiyorum. Arkaya da emin olmadan sipariş vermemek daha doğru derim, satıcıyı da zor durumda bırakmamak lazım. 14" çaplı tekerlek pek bulunmuyor ne de olsa, sanırım sadece PCXte var.

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *SaDRaZaM* -- 20 Aralık 2013; 22:05:31 >

• Vermiş olduğunuz geniş çaplı cevap için teşekkür ederim.. Demek istediklerinizi harfiyen anladım..

Yani motoru yatırdığımda motorun yere basma basıncı düştüğünden kayma yaşayabilirim..

Değerli cevabınız için çok saolun..

• http://youtu.be/nakFaTBvbJk

Aquaplaning'i bilmediğim için araştırdım ve youtube videosunu buldum..

Ancak michelin grip city'nin su tahliyesi yeterli değilmidir.. ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitoqondri -- 20 Aralık 2013; 23:07:55 >
  • *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    Gerek kalmadı zira saatlerdir araştırma yapıyorum ve tavsiye etmiyorlar nedeni direksiyon kontrolü çok berbat bir hale geliyormuş bir de lastik Fiyatları Çok iyi yau

• quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

Gerek kalmadı zira saatlerdir araştırma yapıyorum ve tavsiye etmiyorlar nedeni direksiyon kontrolü çok berbat bir hale geliyormuş bir de lastik Fiyatları Çok iyi yau

Hocam neyi araştırdın bu kadar.. Neye gerek yok ? Anlayamadım ben pek.. ?

140 mm taban lastik mi ? Yoksa Sava lastik hakkında mı ?

taban dostum lastik başarılı diyorlar tam fp ürünü. şehir içi kullanmda manevra kabiyetini büyük ölçüde etkiliyor demişler.
  • quote:

taban dostum lastik başarılı diyorlar tam fp ürünü. şehir içi kullanmda manevra kabiyetini büyük ölçüde etkiliyor demişler.

Anladım hocam peki bir çok modeş var SAVA lastik için en uygun model hangisi acaba bilgin varmı.. ?

Tam ismi varsa ona göre araştıralım..

• 120 lik ön için fazla kalın iken 140 lık baya bir abartı olur, çünkü direksiyon hakimiyetiniz azalır, önde ince lastik iyidir, arkadada çok kalın olmaması iyidir 120 lik arka için o cc de uygundur, bundan fazlası o cc de sürtünmeden dolayı daha fazla güç harcaması demektir ve buda yakıt sarfiyatına ve motor ömrüne etki eder, bunları mutlaka göz önünde bulundurun.
    Önde standart lastik, arkada da 120 lik ideal dir.
    Edit: Standart derken irc değil tabiki michelin city grip olmalı tabiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MESUT52_34 -- 21 Aralık 2013; 21:16:30 >
    MC 38 Max Scoot dan başka farklı bir alternatif görmedim zaten genelde herkes bunu tavsiye etmiş zaten ben vazgeçtim lastik işinden öncelikle cam ve çanta işini halledeceğim
  • MESUT52_34 kullanıcısına yanıt
    evet bu konular da son derece doğru, kesinlikle haklılık payı yüksek.. ön için 120 yi neden başarısız bulduğunuzu bilemiyorum, ben manevra ya da başka bir sorun yaşamıyorum ama bildiklerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    tercihleriniz elbette ki saygıya değerdir fakat özellikle bu mevsimde kullanmayı planlıyorsanız, çanta ve camdan daha önemli olduğunu düşünüyorum lastiklerin, lastikleri değiştirilmiş bir motorla deneyebilirseniz, neden bu kadar çok ısrar ettiğimi hissederek anlayabilirsiniz. çantayı hergün kullanırsınız ve işinizi görür. lastiğinizi bir kere gerçekten ihtiyacınız olduğunda zorlarsınız ve...

karar sizindir arkadaşım... bizler sadece bildiklerimizi paylaşıyor ve bilmediklerimizi soruyoruz.
  • *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    hocam aydın da ikamet ediyorum burası ne öyle yağış alıyor ne de buzlanma oluyor soğuk olmadığı için misal hava şu anda 20 derece o yüzden aklımda başka şeyler var
  • güzel gezdim bu arada hava güzel olunca

• quote:

güzel gezdim bu arada hava güzel olunca

Maşallah
    Kırmızıda çok yakışıyor. sanıyorum sizinde ilk scooterınız ?

• stompanato kullanıcısına yanıt
    evet ilk skuterim ondan önce cup (bisan) mondial drift 125 hatta ilk alanlardanım. tabi bunlardan öncede suzuki vstorm 650 vardı lakin evi taşıdıktan sonra garaj gibi bir yer olmadığı için kışında dışarıda durmasına gönlüm razı olmayınca satmak zorunda kalmıştım. Kısmetse önümüzdeki yaz dönemi tekrar almayı düşünüyorum. Ama pcx artık sürekli bende çok ama çok memnunum haftaya baya bi elden geçecek yoğunluk dönemim bitiyor 1 hafta rahatım siz o zaman görün
  • Free WiLL kullanıcısına yanıt
    İsminiz Mustafamı ?
  • stompanato kullanıcısına yanıt
    hayır irfan
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.