Şimdi Ara

Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
2.917
Cevap
45
Favori
476.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aydın taraflarında 6600 den 1 kuruş aşağı inmiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Free WiLL

Aydın taraflarında 6600 den 1 kuruş aşağı inmiyorlar

Hocam ne yaptın lastik işini.. ? Önlere 120 mm taktırabildin mi ?

Bu arada ben motorun ön lastiğini tekrar inceledim maşa çatalı tekerlere çok yakın illaki bir işlem yapılması gerekir diye düşünüyorum.. Çünkü sürtme olacağı kesin gibi görünüyor.. ?

• PCX çok az yakıyor ve dıger 125cc lık motorlardan cok farklı dıjıtal gostergesıde al benı dedırtıyor. Fazla hız dusunmeyen en fazla 80km ıcın ıdeal bır motor cunku 80 den sonra motor guven vermıyor ve tıtremeler oluyor. Zaten 90 100 dedırtmek ooo bıraz zaman ama ılk kalkıs dıger 125 cc lık motorlara tas cıkartıyor.
    Ve ve ve arkadaslar ınce lastık oldugu ıcın bıraz az km lerde yenı arkadaslar sıkıntı cekebılırler.
    Fiyatına gore en ıyı 125lıklerden ıyıdır.
    Unutmayın kı bu motor elınızde kalmaz hep alıcısı cıkar...
  • Mitoqondri kullanıcısına yanıt
    dostum ben sadece arkayı 120 yaptırdım ön zorlayınca oldu ama usta çok tehlikeli dedi ve gösterdi. Yerden misket büyüklüğünde bir taş aldı ve lastiğin arasına soktu daha sonra lastiği hafifce çevirdi çamurluğa geldiğin tak dedi durdu ve bana dönüp bak bu taşlardan yeterince yerlerde var dedi 20 kmh ile bile gitsen çamurluğunu parçalar atar dedi yüksek hızlarda ise yere bir yapıştırır dedi bende vazgeçtim haliyle ama arkanın 120 olması pek sıkıntı çıkarmadı. ön gene 90 oldu artık haftasonu 110 km yol gideceğim gidiş dönüş toplamda hatta videoya çekeceğim kısmetse yorumlarımı yaparım
  • Irc lastik kullanan arkadaşlar bu lastiğin kuru zemin performansı nasıldır ?

1. Michelin city gripten ne kadar performanslı ?
    2. Yazın kuru zemin için Irc yetersiz ise yerine ne öneririsiniz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadOnurhan

PCX çok az yakıyor ve dıger 125cc lık motorlardan cok farklı dıjıtal gostergesıde al benı dedırtıyor. Fazla hız dusunmeyen en fazla 80km ıcın ıdeal bır motor cunku 80 den sonra motor guven vermıyor ve tıtremeler oluyor. Zaten 90 100 dedırtmek ooo bıraz zaman ama ılk kalkıs dıger 125 cc lık motorlara tas cıkartıyor.
    Ve ve ve arkadaslar ınce lastık oldugu ıcın bıraz az km lerde yenı arkadaslar sıkıntı cekebılırler.
    Fiyatına gore en ıyı 125lıklerden ıyıdır.
    Unutmayın kı bu motor elınızde kalmaz hep alıcısı cıkar...

hocam ya çok hafifsiniz 50 kg ya da motorda bir sıkıntı var ben 90-100 hatta abartıp 110 kmh ile giderken bile titreşim ya da kontrolde bir sıkıntı yaşamıyorum. Ya lastik basınçlarınız da ya da lastik ya da jant yapısında bir sıkıntı vardır. Ayrıca 80 den 100 e 3-5 sn gibi bir zamanda çıkıyor cihaz karayolunda kullandığım için araç sollamak için sık sık hızımı arttırmak zorunda kaldığımdan iyi biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Irc lastik kullanan arkadaşlar bu lastiğin kuru zemin performansı nasıldır ?

kuru zeminde sıkıntısı yok ama ıslak zemini geçtim nemli gibi olsa bile saçmalıyor aynı şekilde tozlu yani kumlanmış yolda da inanılmaz kayma etkisi yapıyor drift yapmayı seviyorsanız bu lastikler tam size hitap ediyor michelin ile kuru zeminde özellikle frenleme mesafesi ve yol tutuşu ile oldukça önce. Kısaca yazın sorun çıkarmaz ama kışın kesinlikle değiştirin soğuk havada iyice sertleşiyor lastik ve daha güvenilmez hale geliyor. Bu arada irc Türk malı bir lastik bilmeyen arkadaşlara duyrulur

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: stompanato

Irc lastik kullanan arkadaşlar bu lastiğin kuru zemin performansı nasıldır ?

kuru zeminde sıkıntısı yok ama ıslak zemini geçtim nemli gibi olsa bile saçmalıyor aynı şekilde tozlu yani kumlanmış yolda da inanılmaz kayma etkisi yapıyor drift yapmayı seviyorsanız bu lastikler tam size hitap ediyor michelin ile kuru zeminde özellikle frenleme mesafesi ve yol tutuşu ile oldukça önce. Kısaca yazın sorun çıkarmaz ama kışın kesinlikle değiştirin soğuk havada iyice sertleşiyor lastik ve daha güvenilmez hale geliyor. Bu arada irc Türk malı bir lastik bilmeyen arkadaşlara duyrulur

Şuan michelin city grip kullanıyorum.
    Irc lastikleri merak ettim. anlaşılan o ki yaza michelin city ile giricez.
    Teşekkür ederim :)

• Free WiLL kullanıcısına yanıt
    evet ustanız haklı... o kadar yavaş giderseniz o taş sahiden o lastik arasına girebilir tabi.. lakin şu da var ki, üzerinde motorun ağırlığını ve hızını taşımakta olan lastik, o taşı çamurluğa çarptırırsa, yerinden söker ve atar. gerçek hayatta yaşanana gelirsek şayet, o yerdeki taşları hiç lastiğinizin arasında gördünüz mü siz??? ben 1998 den beri değişik markalarda motosiklet ve 1985ten beri değişik markalarda otomobil kullanıyorum; hiç görmedim. hele ki sizin seyahat edeceğiniz hızlarda o taşın o aralığa girip saplanabilmesi ve yerle teması kesildiğinde de merkezkaç kuvvete direnç göstererek yerinde kalması ve çamurluğa kadar yoluna devam edebilmesi fiziken imkansız. ama şayet son durak 8 filmini çeviriyorsanız; tabi ki olabilir... sıra sizdeyse yani... ben yaptığımın doğru olduğunu savunmuyorum ama ustanızın antitezi de bana çok saçma geldi. beni çürütecekse daha akıllıca birşey söylemesi gerekiyor. lütfen aynı taşı alın, aynı yere koyun ve bu defa elinizden gelen maksimum hızla çevirin lastiğinizi.. sonucu birlikte görelim. çamurluğunuz kırılırsa; ben ödeyeceğim... yok böyle birşey ya, yukarıda arkadaşımız çok daha mantıklı şeyler söylemiş, kilometre saatin şaşırır demiş, yol tutuşun değişir demiş, siz de kalkın bana bunu hesaplayan mühendisten iyi mi biliyorsunuz felan deyin ama lütfen ya, araya taş girermiş, çamurluğu kırarmış vs vs.. sanki şimdiki ölçülerde aynı ihtimal teorik olarak yok.

peki soruyorum, içinde çivi olan bir tahta parçasının üzerinden geçtiniz, çivi lastiğinize saplandı ve tahta parçası lastiğinize yapışmış olarak çamurluğa vurdu, o zaman ne yapacaksınız???

tekrar söylüyorum, 120 lik takın diye bir ısrarım yok ve de aslından sağma yaparak çok iyi yaptım demiyorum ama söylenen şeyler hayatla bağdaşsın ya, gerçek hayatta olmayacak teorileri ileri sürmek bana makul gelmiyor.

Çamurluk ile tekerlek yakın diye nedişe eden arkadaşım için de, iki motorum var, ikisinin de plakaları açık ayrı ayrı fotolarını yayınlayabilirim; işlem yapılmadı çamurluklarına... görüntüler açık, motor ortada...

• boşverin 120 yi; buyrun burada 140 var :

www.youtube.co*/watch?v=QnTjQvbL2NU
  • Sadrazam hocam ben çatala bakarak yorum yaptım.. Kusura bakma ben olur olmaz falan diye bişey demiyorum.. Sana yalan söylüyosun vs. Diye birşey demedim yanlış anlaşılma olmasın lütfen..

Freewill hocam siz lastikçiniz 120 mm yi taktığında sürtme yaptığını gördünüz mü acaba ? Yani demek istediğim ustanız uğraşmamış olabilir mi ?

Lastik siparişi vericem ancak ikilemde kalan bir konu olduğu için karar veremiyorum..

Araya taş girermiş vs. Bunlar zor ihtimaller.. Çamurluk orjinal lastikle bile oldukça yakın zaten tekere.. 120 mm sadece çatal yanlarından sürtme yaparmı düşüncesi var..

Tek bir sonuç kalıyor geriye elimizde 120 mm sürtme yapmayan bir Pcx olduğuna eminiz.. Sadrazam hocam bu sizin aracınız.. O zaman diyer ihtimal şu freewill arkadaşımızın motor ustası lastikleri denememiş olabilir mi ?

Bu arada Antalya'da iyi bir lastikçi bilen varmı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: *SaDRaZaM*

boşverin 120 yi; buyrun burada 140 var :

www.youtube.co*/watch?v=QnTjQvbL2NU

dostum sürtünme yok fakat çamurlukla teker arasında çok az bir fark far adam öyle deyince ben de tırstım tabi hoş daha motoru alamadım olmazsa sadrazam hocanın gazıyla bağla uleyn ne olursa olsun diyeceğim ama valla ne yapacağımı bilemedim olmazsa bağlattırayım diyeceğim yalnız usta küfür edecek en sonunda neyse bi bakacağım bu aralar çok yoğunum 1 haftaya kadar haber ederim son durumdan

• quote:

dostum sürtünme yok fakat çamurlukla teker arasında çok az bir fark far adam öyle deyince ben de tırstım tabi hoş daha motoru alamadım olmazsa sadrazam hocanın gazıyla bağla uleyn ne olursa olsun diyeceğim ama valla ne yapacağımı bilemedim olmazsa bağlattırayım diyeceğim yalnız usta küfür edecek en sonunda neyse bi bakacağım bu aralar çok yoğunum 1 haftaya kadar haber ederim son durumdan

Eyv hocam saolasın..

Acaba diyorum bu işi biraz daha abartıp 140 mm mi sipariş etsem.. ?

120 bile zor bulunurken 140 çok zor diyorum
  • bildiğim kadarıyla michelinde yok.. başka marka belki... değer mi???
  • bugün banyo günümüz idi, bıcı bıcı yapıp uykumuza yeniden yattık...
     Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim...

• quote:

Orijinalden alıntı: *SaDRaZaM*

bugün banyo günümüz idi, bıcı bıcı yapıp uykumuza yeniden yattık...
     Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim... Honda PCX 125 Almayı düşünenler baksın derim...

Elinize sağlık parlamış resmen.. Benim motorunda yıkanmaya ihtiyacı var ancak zaman bulup yıkayamıyorum.. Zor oluyor..

• *SaDRaZaM* * kullanıcısına yanıt
    valla maxi skuter gibi olmuş cihaz. Neyse bugün motoru aldırdım arkadaşıma ve usta değişikliği yaptım inat ettim resmen arkadaş sağolsun tanıdığı varmış yalnız ben lastikleri almadım artık oradan usta mırın gırın etmiş arkadaş al takamadığın lastikleri münasip bir tarafına tak deyince mecbur kaldı orada Neyse haftaya kaldı bizim iş artık yarın hava güzel olacakmış 20 dereceyi görecek diyor metoroji . Bir aksilik olmazsa 130 km yol yapacağım gelmek isteyen buyursun gelsin

• quote:

valla maxi skuter gibi olmuş cihaz. Neyse bugün motoru aldırdım arkadaşıma ve usta değişikliği yaptım inat ettim resmen arkadaş sağolsun tanıdığı varmış yalnız ben lastikleri almadım artık oradan usta mırın gırın etmiş arkadaş al takamadığın lastikleri münasip bir tarafına tak deyince mecbur kaldı orada Neyse haftaya kaldı bizim iş artık yarın hava güzel olacakmış 20 dereceyi görecek diyor metoroji . Bir aksilik olmazsa 130 km yol yapacağım gelmek isteyen buyursun gelsin

Hocam ben 140 taban lastik buldum.. Fiyat olarak 220 tl dediler.. Bir kaç michelin bayiisi ile görüştüm ortalama fiyatlar bunlar.. Şimdi 140 mm problem olurmu düşüncesindeyim..

Bu arada facebook'taki michelin kullanıcışarının bazı yorumlarına denk geldim.. Özellikle belirtiyorum.. Kuru zeminde titreme şikayeti ıslak zeminde kayma şikayeti.. Bir kaç kişi hiç memnun değil lastiklerden.. Neden öyle düşündüler anlamadım oysa ıslak performansı oldukça yüksek diye biliyorum..

Kuru zemin ise titreşim şikayeti var.. Şaşırdım açıkcası..

Bu arada 140 mm için ne diyosunuz.. Olmazsa arka 140 ön 120 yapsak nasıl olur vs. Yorumlarınızı alayım..

Bu arada eğer 140 mm bulamadıysan ben Antalya'dayım yardımcı olurum senin bulunduğun şehir neresi yakınsa eğer..

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.