Şimdi Ara

Honda PCX 125 Lastik ebatı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Honda pcx lastiğimin ömrü tamamlandı

Şu an üzerinde bulunan michelin city grip
    önde 90/90-14
    arkada ise 120/70-14
    takılı. (Beşiktaş'taki buz motor takmıştı)

motolastik.com da ise tavsiye
    önlere 90/90-14
    arkaya ise 100/90-14 (orjinal lastik ebatları)

2 gün önce ise Buz motora gittiğimde ise önlere
    90/90-14
    arkaya ise 110/80-14 takıyoruz dediler.

Bu yeni takacağım lastiklerde arka lastik ne olmalı?
    ve ne gibi bi fark yaratır bu ebat farkı?

• Buz motorun şimdi önerdiği lastik, buz motorun vaktiyle taktığı lastiğe kıyasla 1 cm dar, motolastik.com'un önerisine kıyasla 1 cm daha geniştir, yani teorik olarak yere 1 cm daha eksik (veya fazla) basar. Bu 1 cm farkın ne yarar veya zarar sağlayacağını bu forumdan öğrenemezsin. Kendi kendilerini bu unvana layık gören birtakım "uzman"lar atar da atar, kendini alkole vurmak zorunda kalırsın. Elde edilecek sonuçlar sürücüye, motora, yol durumuna, hava durumuna ve havanın nemine bile bağlıdır, asla bir formülü yoktur.

Buz motorun şimdi önerdiği lastiğin yarıçapı,
    buz motorun vaktiyle taktığı lastiğe kıyasla 4 mm [(110 x 0,8) - (120 x 0,7)] = 4] büyük,
    motolastik.com'un önerisine kıyasla 2 mm [(110 x 0,8) - (100 x 0,9)] = -2] küçüktür.

Büyük lastikle teorik olarak hız göstergesinin gösterdiğinden birazcık hızlı gidersin, motorun çekişi ve benzin harcaman da birazcık azalır.
    Küçük lastikle teorik olarak hız göstergesinin gösterdiğinden birazcık yavaş gidersin, motorun çekişi ve benzin harcaman da birazcık artar.

Şimdi bence bu lüzumsuz hesapları bir kenara bırakıp, fabrikasının önerdiği ölçüde lastik kullanmayı denemelisin. Ne de olsa motoru üreten, bu konuyu elindeki en düşük maliyetli ürünü kakalamaya çalışan lastikçilerden çok daha iyi bilir (tabii teorik olarak).

• cavap icin tesekkurler .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • entarhan E kullanıcısına yanıt
    Eski bir post olmasina ragmen ufak birsey soylemek istiyorum

Ne de olsa motoru üreten, bu konuyu elindeki en düşük maliyetli ürünü kakalamaya çalışan lastikçilerden çok daha iyi bilir (tabii teorik olarak)

Demissiniz de, honda kendi degil mi iki kurus fazla kazanacagim diye binlerce liralik motora nylon irc leri layik goren? Motoru ureten ve getirene de sonsuz guvenmek bana anlamli gelmiyor cunku ticari kaygilar epey on planda

Ben daha lastigimi degistirmedim, ama su siralar bakmaya basladim ve mumkun olan en genis tabanliyi alacagim

• Lastikleri degiştirip memnun kalan yada kalmayan hiç kimse yok mu tekrar yazsanız da bilginsek olmaz mı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.