Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
617
Cevap
10
Favori
123.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankarada kadir usta tek geçerim harbi honda ustası...
  • haluk23 ün tavsiyesi üzerine konuyu takip edebilmek için mesaj atıyorum.
    Bir de sorum olacak:
    2005 ES jazzımın cd okuyucusu artık çalışmıyor. Bu sebeple AUX girişinden bir bağlantı yapıp mp3 player vb. bağlamak istiyorum. Fakat bu iş için sanırım ön göğüsün sökülmesi gerekiyor. Acaba Kadir usta bu elektrik işlerini de yapıyor mu?
  • Advanced arkadaşım tekrardan merhaba,

Kadir Ustaya 1,5 yıldır giden biri olarak şunu gözlemledim.

Araçla ilgili olarak kendi yapabileceklerine kendisi kefil ve de kendi dükkanında yapılıyor.

Kendi uzmanlık alanı dışındaki konularda da kendisinin kefil olduğu başka ustalar var ama biz diğer ustayla değil Kadir Usta ile muhatabız. Aynen kendisi müdahale etmiş gibi içiniz rahat olsun. Örnek, kendisi kaportacı değil ama devamlı iş paslaştığı bir Zeki Usta var ve de Zeki Ustayı kendi dükkanına çağırıyor ya da birlikte onun dükkanına gidiyorsunuz ve de size baştan ne olabileceğini, ne kadar süreceğini ve de ne kadara çıkabiliceğini Zeki Usta söylüyor. İkna olursanız yaptırıyorsunuz ve de muhatabınız Kadir Usta yine. Aynı şekilde elektrikçi ustası da başka birisi ve onunla da durum aynı.

Elektrikçi arkadaş zaten eskiden Kadir Ustayla birlikte çalışmış ve büyük ihtimalle sorununu halledecektir arkadaşım. Sen yine de bir uğra, sana olayın nasıl gerçekleşeceğini anlatsınlar. Aklına yatarsa yaptırırsın, aklına yatmazsa da seni başka bir yere yönlendirmesini rica et.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Advanced arkadaşım tekrardan merhaba,

Araçla ilgili olarak kendi yapabileceklerine kendisi kefil ve de kendi dükkanında yapılıyor.

Kendi uzmanlık alanı dışındaki konularda da kendisinin kefil olduğu başka ustalar var ama biz diğer ustayla değil Kadir Usta ile muhatabız. Aynen kendisi müdahale etmiş gibi içiniz rahat olsun. Örnek, kendisi kaportacı değil ama devamlı iş paslaştığı bir Zeki Usta var ve de Zeki Ustayı kendi dükkanına çağırıyor ya da birlikte onun dükkanına gidiyorsunuz ve de size baştan ne olabileceğini, ne kadar süreceğini ve de ne kadara çıkabiliceğini Zeki Usta söylüyor. İkna olursanız yaptırıyorsunuz ve de muhatabınız Kadir Usta yine. Aynı şekilde elektrikçi ustası da başka birisi ve onunla da durum aynı.

Elektrikçi arkadaş zaten eskiden Kadir Ustayla birlikte çalışmış ve büyük ihtimalle sorununu halledecektir arkadaşım. Sen yine de bir uğra, sana olayın nasıl gerçekleşeceğini anlatsınlar. Aklına yatarsa yaptırırsın, aklına yatmazsa da seni başka bir yere yönlendirmesini rica et.

Kolay gelsin.

Geçen ben de rotçu sorduydum. "Başkent Sanayide var" dedi. "Yahu şurada bir tane rotçu yok mu adam gibi" dedim. "Sürüsüyle var da, sana gelmez... Ustası yok" dedi.

Sonra meraktan dediği yere gittim... Artık rot yaptırmaya başka yere gidesim kalmadı...

• quote:

Orijinalden alıntı: ysselim

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Advanced arkadaşım tekrardan merhaba,

Kolay gelsin.

Geçen ben de rotçu sorduydum. "Başkent Sanayide var" dedi. "Yahu şurada bir tane rotçu yok mu adam gibi" dedim. "Sürüsüyle var da, sana gelmez... Ustası yok" dedi.

Sonra meraktan dediği yere gittim... Artık rot yaptırmaya başka yere gidesim kalmadı...

bende cumartesi rotçuya gidicem tabi kadir ustaya danışmadan gitmemm

daha önce arka sokaktaki bir rotçuya gönderiyordu kadir usta şimdi ise başkent sanayide gönderiyo neden diye sordum bir iki şikayet aldım dedi ondan sonra rotçuyu değiştirmiş kadir usta...

• bende kendi deneyimi mi yazayım, arabanın 1-2 ufak sıkıntısı için 5-6 ay olmuştur, forumda konuyuda okuduktan sonra Kadir ustaya götürdüm. Sıkıntılar çözüldü, test sürüşüde yaptık. Neyse 10 bin bakımını da ustada yaptırdım. İyi güzel, sorun, sıkıntı yok, hoş sohbet işinin ehli falan.

Daha sonra bir ara bir gezide rampada (ankarada beypazarı kara göl'e giden rampa) arabanın hararet hızlı yükseldi. Bence olmaması gereken bir şey. Neyse dedim 2-3 sefer falan kenara çektim soguttum falan, sonra ilk fırsatta ustaya gittim, böyleyken böyle, usta lpg'dendir dedi, benzine al o zamanlar dedi, tamam dedim ama açıklama bana tatminkar gelmedi, hararet hızlı yükseliyor çünkü, yavaş yavaş değil, tabi anlatıyorum ustaya şöyle bir yerde gidiyordum sıkıştırmadım vs. Bir iki bir şey söyledi sabah suyunu kontrol et vb. Neyse ben böyle galiba bir sefer daha gittim. Sonra bir teste çıktık başka bir sorun sandığım durum için sıkıntısı yok, biraz subap ayarı sıkıntılı olabilir vs. demişti, bir dahaki bakımda bakalım diye (bu sırada 10 bin bakımın üzerinden ancak 2 hafta ve 1000 km falan geçmiştir.) Neyse bir daha gittim bu hararet vs sıkıntısı için bir ikide ufak sıkıntı vardı, koltuk hareket etmiyordu, çok düşük devirde araba silkeliyordu falan, birde arka tampon sarkıktı, onu bir yukarı çekelim de demiştim, onun için tamponun sökülmesi lazım, vakit alır vs. demişti, gaz pedali titriyor gibiydi vs. ondan sonra usta çok inceliyorsun mealli bir şeyler söyledi. İşte bazen bakım sonrası müşterilerde olur çok inceleme falan dedi. Ondan sonra soğudum.

Daha sonra BAR Honda'ya gittim. Silkelemeyi çözdü, subap ayarına baktı banada baktırdı subapların anormal sıkışık olduğunu söyledi banada gösterdi, subap ayarı yapıldı, silkeleme sorununuda halletti o arada, işin en hoşuma giden tarafı ben ne dediysem buna sorun gözüyle yaklaştılar, sonuçta heves değilim ben arabayı ustaya götürmeye. Hararet konusunda da en güzel çözümün büyük radyatör takmak olduğunu söylediler, o zaman bana aşırı gelmişti çözüm önerileri. Bu arada arka tamponun çekilmesi işinide arabayı life kaldırdılar tampona içten bir kaç çekiç darbesiyle tampon eski yerine geldi. Ayrıca arabanın LPG soğutma bağlantılarının yanlış yapıldığını düzeltilmesi gerektiğinide söylediler, o beklesin dedim. Onların yaptıkları işten vs bir şikayetim olmadı.

Son olarak birde BHR Hondayı denedim, 2 sefer gittim ikiside hararet problemi, ilkinde onlarda LPG bağlantısı dediler, değiştirin dedim, değişti, ondan sonra hararet hızlı yükseliyordu rampada ve arabayı sıkıştırdığımda ama hızlıda soğuyordu, yani bir nebze faydası olmuştu. İkinci gidişimde sıkıntının devam ettiğini anlattım. Radyatör daha büyük olanıyla değişti (galiba VTI radyatörüymüş), aşağı yukarı o kadar iş yoğunlukta yarım saat denedik usta ile. şu anda çok şükür sorun sıkıntı kalmadı, inşallahda olmaz.

benim maceramda böyle. Sıkıntı aramadan randevusuz gidiyordum ondan da olabilir. Hoş diğerlerinede randevusuz gitmiştim ama. Neyse işte böyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 20 Ağustos 2010; 9:46:07 >

• kötü olmuş yaa.. ama önemli olan arızana başka bir yerdede olsa çözüm bulunması kadir usta babamızın oğlu değil.
    bar honda dan memnun kalman bence güzel..
    bende bar honda ya gidecektim ama önce kadir ustaya gidiyim dedim.
    bende senin gibi bir olay yaşasam aynısını yapardım heralde..
    sorunun var ama çözüm yok...
    kadir ustanın hararet olayını anlamaması acı...
    üzüldüm doğrusu kendisine honda konusunda çok güveniyorum...
    güvenimizi sarzmaz inşallah...

HONDAM canım benim...
    arabamı seviyorum.......

onu her önüne gelen tamirciye elletmem...

(sözüm bar hondaya değil)
  • Hafta sonu Haluk23 ün tavsiyesi üzerine 80.000 bakımı için (aslında şu an 79.000 de ama bayrama kadar fırsat bulamam diye erken götürdüm) 2005 Honda Jazz ES mi Kadir Ustaya götürdüm.
    Kendisine Haluk Bey' in tavsiyesi üzerine geldiğimi söyleyince hemen tanıdı zaten.
    Arabamın rutin bakımı olduğu için çok fazla konuşamayız diye düşünüyordum ama kendisi oldukça ilgilendi.
    Ön balataların iyi olduğunu bir 10.000 km daha gideceğini bu sebeple değiştirmeye gerek olmadığını söyledi.
    Bujilere yanındaki elemanı ile beraber baktılar bunların da en az 10.000 km gideceği için değiştirmeye gerek olmadığını söylediler.
    Değişenler özetle şöyle; filtreler, arka balatalar ve yağ.
    Haluk Bey' i de Kadir ustayla beraber arayıp konuştuk.
    Belki rutin bakım olduğu için pek belirleyici değildir ama yine de Kadir Usta' nın yaklaşımı oldukça iyiydi.
    Haluk Bey' e de ilgisi için teşekkürler.

• quote:

Orjinalden alıntı: Advanced

Hafta sonu Haluk23 ün tavsiyesi üzerine 80.000 bakımı için (aslında şu an 79.000 de ama bayrama kadar fırsat bulamam diye erken götürdüm) 2005 Honda Jazz ES mi Kadir Ustaya götürdüm.
    Kendisine Haluk Bey' in tavsiyesi üzerine geldiğimi söyleyince hemen tanıdı zaten.
    Arabamın rutin bakımı olduğu için çok fazla konuşamayız diye düşünüyordum ama kendisi oldukça ilgilendi.
    Ön balataların iyi olduğunu bir 10.000 km daha gideceğini bu sebeple değiştirmeye gerek olmadığını söyledi.
    Bujilere yanındaki elemanı ile beraber baktılar bunların da en az 10.000 km gideceği için değiştirmeye gerek olmadığını söylediler.
    Değişenler özetle şöyle; filtreler, arka balatalar ve yağ.
    Haluk Bey' i de Kadir ustayla beraber arayıp konuştuk.
    Belki rutin bakım olduğu için pek belirleyici değildir ama yine de Kadir Usta' nın yaklaşımı oldukça iyiydi.
    Haluk Bey' e de ilgisi için teşekkürler.

Rica ederim arkadaşım işin görüldüyse ne mutlu bana.

Haluk

• quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

bende kendi deneyimi mi yazayım, arabanın 1-2 ufak sıkıntısı için 5-6 ay olmuştur, forumda konuyuda okuduktan sonra Kadir ustaya götürdüm. Sıkıntılar çözüldü, test sürüşüde yaptık. Neyse 10 bin bakımını da ustada yaptırdım. İyi güzel, sorun, sıkıntı yok, hoş sohbet işinin ehli falan.

Daha sonra bir ara bir gezide rampada (ankarada beypazarı kara göl'e giden rampa) arabanın hararet hızlı yükseldi. Bence olmaması gereken bir şey. Neyse dedim 2-3 sefer falan kenara çektim soguttum falan, sonra ilk fırsatta ustaya gittim, böyleyken böyle, usta lpg'dendir dedi, benzine al o zamanlar dedi, tamam dedim ama açıklama bana tatminkar gelmedi, hararet hızlı yükseliyor çünkü, yavaş yavaş değil, tabi anlatıyorum ustaya şöyle bir yerde gidiyordum sıkıştırmadım vs. Bir iki bir şey söyledi sabah suyunu kontrol et vb. Neyse ben böyle galiba bir sefer daha gittim. Sonra bir teste çıktık başka bir sorun sandığım durum için sıkıntısı yok, biraz subap ayarı sıkıntılı olabilir vs. demişti, bir dahaki bakımda bakalım diye (bu sırada 10 bin bakımın üzerinden ancak 2 hafta ve 1000 km falan geçmiştir.) Neyse bir daha gittim bu hararet vs sıkıntısı için bir ikide ufak sıkıntı vardı, koltuk hareket etmiyordu, çok düşük devirde araba silkeliyordu falan, birde arka tampon sarkıktı, onu bir yukarı çekelim de demiştim, onun için tamponun sökülmesi lazım, vakit alır vs. demişti, gaz pedali titriyor gibiydi vs. ondan sonra usta çok inceliyorsun mealli bir şeyler söyledi. İşte bazen bakım sonrası müşterilerde olur çok inceleme falan dedi. Ondan sonra soğudum.

Daha sonra BAR Honda'ya gittim. Silkelemeyi çözdü, subap ayarına baktı banada baktırdı subapların anormal sıkışık olduğunu söyledi banada gösterdi, subap ayarı yapıldı, silkeleme sorununuda halletti o arada, işin en hoşuma giden tarafı ben ne dediysem buna sorun gözüyle yaklaştılar, sonuçta heves değilim ben arabayı ustaya götürmeye. Hararet konusunda da en güzel çözümün büyük radyatör takmak olduğunu söylediler, o zaman bana aşırı gelmişti çözüm önerileri. Bu arada arka tamponun çekilmesi işinide arabayı life kaldırdılar tampona içten bir kaç çekiç darbesiyle tampon eski yerine geldi. Ayrıca arabanın LPG soğutma bağlantılarının yanlış yapıldığını düzeltilmesi gerektiğinide söylediler, o beklesin dedim. Onların yaptıkları işten vs bir şikayetim olmadı.

Son olarak birde BHR Hondayı denedim, 2 sefer gittim ikiside hararet problemi, ilkinde onlarda LPG bağlantısı dediler, değiştirin dedim, değişti, ondan sonra hararet hızlı yükseliyordu rampada ve arabayı sıkıştırdığımda ama hızlıda soğuyordu, yani bir nebze faydası olmuştu. İkinci gidişimde sıkıntının devam ettiğini anlattım. Radyatör daha büyük olanıyla değişti (galiba VTI radyatörüymüş), aşağı yukarı o kadar iş yoğunlukta yarım saat denedik usta ile. şu anda çok şükür sorun sıkıntı kalmadı, inşallahda olmaz.

benim maceramda böyle. Sıkıntı aramadan randevusuz gidiyordum ondan da olabilir. Hoş diğerlerinede randevusuz gitmiştim ama. Neyse işte böyle.

Benim de geçen hararet yapmaya başladı... Şehir için, çok düşük hızda gidiyorum, hararet tavana vuruyor... Çözemedim ne olduğunu. Kadir Ustayı aradım, "Abi suyunu falan kontrol ettir, fan çalışıyor mu ona bak, devri-daimden su geçiyor mu kontrol et falan" dedi.

"Yav suyu var, yedek depoda su var, fan çalışıyor, devri daim pompasından su geçiyor..." dedim. "LPG de yüksek ısı yapar." dedi. "İyi de, 2 haftadır LPG'de, o kadar bastım yapmadı da, şurada azıcık şehir içinde mi yapıyor" dedim. "Getir bi bakalım abi" dedi... Tamam dedik kapattık.

Sonra farkettim ki, gaza bastım mı hararet düşüyor, gazı bıraktım mı artıyor... Trafik ışıklarında duruyorum, artıyor. Boş vitese alıp gaza basıyorum, düşmeye başlıyor...

Kadir Ustayı aradım. "Bu kafayı yedi ya... Gaza basınca hararet artıyor, bırakınca düşüyor" dedim. "Tamam abi, suyu eksik, git su eklet o kadar" dedi.
    Hayda... "Yav ne alakası var, suyu tamam görünüyor, hem gaza basınca hararet mi düşer" dedim...
    Kadir Usta da "Abi sen mühendis adamsın, düşün biraz... Su az kalmış, soğutmuyor. Sen gaza basınca devri artırıyorsun, devir artınca devr-i daimin de devri artıyor. Az kalan suyu daha hızlı çevirmeye başlıyor ve hararet düşüyor. Git su eklet, kafan da rahat olsun" dedi.

Hemen bi benzinliğe uğradım... Bi baktım yedek su haznesi bu sefer ağzına kadar dolu... Aradım tekrar. "Arabayı sıkıştırmışındır, o da basınçtan radyatörün içindeki suyu yedek hazneye basmıştır" dedi. Gerçekten de son 2-3 günde yokuş yukarı biraz fazla basmıştım...

Bi 10dk bekleyip suyu değiştirdik. Tertemiz...

Bence Kadir Usta sana gıcık olmuş, anlamamazlıktan gelmiş :P

• @ ysselim;

hocam artık nedir bilemeyeceğim, ama bendeki hararet sorunu ile ilgili ayrı bir konu açmıştım,

http://forum.donanimhaber.com/m_41285448/mpage_1/f_/key_//tm.htm#41285448

hararet işi ihmale gelmez diyerek, banada benzer şeyler söylemişti, aynı sözleş skıştırmışsınzdır, lpg'de yapar vb.

Her neyse artık. Sonuçta benim radyatör daha büyük olanı ile değişti, bugün 2.5 saat sıkışık trafikteydim sabah konya yolunu kapatmışlar, eski hali ile devam etseydim kesin hararet yapmıştı araba, şimdi ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım hararet normal yerinden milim oynamıyor.

Usta gıcık oldu diye vazgeçtim zaten gitmekten, tabi birde meselenin şu tarafı var usta gıcık olduysa oldu da bende heves değilim değil mi sanayiye gitmeye.

Neyse hayırlısı artık.

• Üniversiteyi ankarada okuyacam, içi konforlu bi araç lazım bana, honda accord u araştırırken bu başlığada baktım, ankarada iyi bi honda ustası olması çok sevindirdi beni.

yaklaşık 10 yaşında bi accord aldırmak istiyorum pedere, lpg li olcak tabi, performansı etkiliyomu lpg arkadaşlar? Klimayı çok seven birisiyim, yazın camları kapatıp, klimayı sonuna kadar açarım? Gaz tüketiminde bariz bi değişim olurmu?
  • Selam,

Sanırım bende bu haftasonu kadir ustayla tanışıcam aracımın ön ve arka
    tampon tamir ve boya işleri için (honda accord 2007 2,0 executive) de bişey soracam
    Haluk 23!!! araban focus ve burda nerdeyse kampanya başlatmışın Hondacı kadir usta için
    acaba bi ortaklık falanmı var (sakın yanlış anlama altında buzaa falan aradığımdan diil
    üstüme vazife de değil sırf merak.)
    Birde bööle bi Ankara honda fan clup gibi bi oluşum varmı acaba yoksa olsa güzel olmazmı
    bööle buluşmalar gezi orgaznizasyonu vs.
    Herkese saygılar....
  • knggizmo arkadaşım selam,
    Arabam Focus TU/b] :)

Eskiden beri sevmişimdir Hondayı ama dizel furyasına ben de kapıldım 4 yıl önce. C-max aldım ve de her ne kadar keyifle bindiysem de satarken çok zarar ettim. Sonra eşimin biz evlenmeden önce almış olduğu Focusu kullanmaya başladık tek arabaya düşünce. Yaklaşık 5 ay önce Honda Jazz aldım 2008 model Elite otomatik ve de yaklaşık 2 ay önce de Focusu da sattım. Şimdi bir süreliğine 2010 Aurise biniyorum ama ilk fırsatta 2007 Accord almayı düşünüyorum. Yaş oldu 40 ve artık otomatik vitesli bir araç zamanı geldi de geçiyor ve de Hondanın otomatik vitesinin keyfi başka hiçbir markada yok. Arkamızda da Kadir Usta olduktan sonra sırtımız yere gelmez herhalde.

Gelelim ortaklık işine; Yaklaşık 1.5 yıl önce arkadaşıma 2000 Accord aldık Kadir Usta vasıtasıyla ve de o zamandan beridir ailedeki ve de yakın arkadaşlardaki tüm Hondaları Usta'ya götürdüm. Tecrübelerimi paylaştıkça da internetteki arkadaşlar da gider oldular ve de başlık baya büyüdü. Ustayla ortaklığımız Honda sevgimiz. Kadir Ustayı kişiliği ve efendiliğiyle de çok tutarım ve ümit ediyorum ki o da benzer şeyler düşünüyordur hakkımda.
    Ama bu ortaklık sayılmaz herhalde :) Fırsat buldukça ziyarete giderim kendisini, çayını içerim. 2008 Jazzımın 6 yıl garantisinin kalan 3 yılını bozdum ve de aracımı Kadir Ustaya teslim ettim. Fiyatları zaten hesaplı olduğundan hiç fiyat konuşmadım kendisiyle. İtiraf: Birkaç kez de -başkalarına yaptığı gibi- ufak tefek işlemlerden ücret talep etmediği olmuştur.

Organizasyonlar herhalde oluyordur ama benim bir bilgim yok.

Aracın satılık mı bu arada? Şayet kilometresi çok yüksek değilse ve de rengi de siyah dışındaki bir renkse talipli olabilirim.

Saygılar.

Haluk

• Yanlış anlama sadece merak ettim. Aracın rengi siyah ama satılık değil bende yeni aldım
    80.000de araç 39000 e aldım nası fiyat iyimi?
  • kadir usta haikaten çok iyi niyetli birisi olduğu için bu kadar sevilmektedir gerçek müşteri dostudur her zaman müşterinin yanındadır nerde sıkışsan yanındadır o yüzden kadir ustanın yeri başkadır

bu arada teamhondaturkey isminde bir msitemiz var oraya üye olmanızı tavsiye derim çeşitli organizasyonlar buluşmalar düzenlenmektedir
  • sitenin ismini tek tek yazayım birleşik hepsi (team
  • honda
  • turkey) şeklinde siteye üye olmanızı tavsiye derim
  • quote:

Orjinalden alıntı:knggizmo

Yanlış anlama sadece merak ettim. Aracın rengi siyah ama satılık değil bende yeni aldım
    80.000de araç 39000 e aldım nası fiyat iyimi?

Yanlış anlamadım, bir problem yok. Sadece işine dört elle sarılan ve de bizlere öncelikle saygı ile yaklaşan birisi olduğu için hakkında yazılanları hakediyor bence. Yoksa dediğim gibi 2009 Nisanına kadar tanımazdım kendisini.

Siyahmış zaten aracın. Problem kalmadı :)

Fiyat normal gibi ama kışa doğru birkaç bin TL daha ucuza bulunabilir.

Bir de hazır yakalamışken sorayım:

1. Müzik sistemi MP3 çalıyor mu yoksa 6 lı CD çalar sadece "track" parçalarını mı çalıyor makyajsız kasalarda olduğu gibi?

2. Yedek lastik küçük boy mu yoksa tam boy mu (205/55/16)?

3. LPG var mı peki aracında? Varsa hangi marka (yeni takılmış ve Teleflex ya da Prins gibi kaliteli bir markaysa aracın fiyatı iyiymiş diyeceğim!)

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.