Bildirim
HONDACI KADİR USTA - ANKARA (12. sayfa)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Selam,
Arkadaşlar prince soruyordum ama (2000-2200 tl arası) aynı enjektörleri vb
kullanan MTM varmış 1600 tl bi fikri olan varmı acaba? -
Müdür, ustayla tanışalı neredeyse 1.5 yıl olmuş. Başın göğe ermiştir artık Şu konu başlığına da bi el atıp revize etsen iyi olma mı -
quote:
Müdür, ustayla tanışalı neredeyse 1.5 yıl olmuş. Başın göğe ermiştir artık Şu konu başlığına da bi el atıp revize etsen iyi olma mı
Gecenin bir yarısında iyi tespit valla.
Neyse, işlem tamam. -
quote:
Orijinalden alıntı: knggizmo
Selam,
Arkadaşlar prince soruyordum ama (2000-2200 tl arası) aynı enjektörleri vb
kullanan MTM varmış 1600 tl bi fikri olan varmı acaba?
Bir arkadaşım mazda 3 üne 5 ay önce MTM taktırmış ve oldukça memnun. -
slm arkadaşlar siz hondacı arkadaşlara bi sorum olacaktı 2001 civic vtech ls modeli lpg yok tavan hariç boyalı ufak tefek masrafları var 16500 e alınırmı tşklr . -
quote:
Orijinalden alıntı: esen05
slm arkadaşlar siz hondacı arkadaşlara bi sorum olacaktı 2001 civic vtech ls modeli lpg yok tavan hariç boyalı ufak tefek masrafları var 16500 e alınırmı tşklr .
Pahalı... 2003 falan olsa olur da, 2001 hem eski kasa, hem ufak tefek masraflı, tavan hariç boyalı... Mümkün değil o para etmez...
Hatta 2003-2004'ü bile o paraya alınmayabilir... -
quote:
Orijinalden alıntı: ysselim
quote:
slm arkadaşlar siz hondacı arkadaşlara bi sorum olacaktı 2001 civic vtech ls modeli lpg yok tavan hariç boyalı ufak tefek masrafları var 16500 e alınırmı tşklr .
Pahalı... 2003 falan olsa olur da, 2001 hem eski kasa, hem ufak tefek masraflı, tavan hariç boyalı... Mümkün değil o para etmez...
Hatta 2003-2004'ü bile o paraya alınmayabilir...
fiyat konusu oldukça göreceli örneğin ankarada 19 un altında vtec ls bulmak tahmin ediyorum imkansızdır. -
quote:
quote:
Yok artık Lebron James! Naaptın sen Selim Hoca? Bizim burda, Antalya'da 2004 makyajlı ES var düz vites, 60K km.de. 28,000istiyorlar. Benimki ile aynı renk ve model, ama benimki 75K km.de ve otomatik. Ben de 29,500 istiyorum hal böyle olunca.
Edit: Benim araba daha temiz...
-
hocam ben 2005 civic arabama KİT MTM taktırdım kadir ustanın tavsiyesi ile 1650 tl 10 taksit. KİT MTM nin enjektörleri orjinal honda enjektörüymüş bu sebeple daha verimli olduğunu söylediler. 3000 km yol yaptım şükür bi sıkıntım yok 15 kuruş yakıyor... -
quote:
Orijinalden alıntı: ABABA2307
quote:
quote:
Yok artık Lebron James! Naaptın sen Selim Hoca? Bizim burda, Antalya'da 2004 makyajlı ES var düz vites, 60K km.de. 28,000istiyorlar. Benimki ile aynı renk ve model, ama benimki 75K km.de ve otomatik. Ben de 29,500 istiyorum hal böyle olunca.
Edit: Benim araba daha temiz...
28 istedikleri arabayı 27.750'ye satmışlar
-
Herkese selamlar 3 gün önce ilk arabam olan Hondamı almış bulunuyorum arkadaşlar. Aracım 98 model Civic 1.4 İS full donanım olanlardan 100000 km 13.900 tl ye mal oldu bana. İlk arabam olmasından dolayı aracıma iyi bakmak istiyorum. Acaba genel bakım için mesajlarda adı geçen servislere mi götürmeliyim yoksa Kadir ustayla yeni bir dostluğa başlayayım mı? Bir de adreslerini yazabilirseniz çok iyi olur. Yardımlarınız ve bundan sonra kuracağımız dostluklar için şimdiden teşekkürler! -
quote:
Orijinalden alıntı: @UMERTO@
Herkese selamlar 3 gün önce ilk arabam olan Hondamı almış bulunuyorum arkadaşlar. Aracım 98 model Civic 1.4 İS full donanım olanlardan 100000 km 13.900 tl ye mal oldu bana. İlk arabam olmasından dolayı aracıma iyi bakmak istiyorum. Acaba genel bakım için mesajlarda adı geçen servislere mi götürmeliyim yoksa Kadir ustayla yeni bir dostluğa başlayayım mı? Bir de adreslerini yazabilirseniz çok iyi olur. Yardımlarınız ve bundan sonra kuracağımız dostluklar için şimdiden teşekkürler!
Hiç tereddüt etmeden Kadir ustaya gidebilirsin kardeş çok memnun kalcaksın eminim buna. Adresi bu konuda haritada gösterilmiş bakabilirsin. Eğer şaşmaz sanayiyi biliyorsan istanbul yolundan şaşmaz köprüsünden sola dönüyorsun ve yolun sonuna kadar gidiyorsun mecburi sola dönüp ilk sağ yapacaksın kırmızı logoyu göreceksin. Hondacı Kadir diye :)
-
ben de bu forumda yazılanlara güvenerek jazz fun bir yakınıma aracını kadir ustaya götürdüm..
hani bazıları yazmış ya hiç tereddüt etmeyin diye.. işte ondan..
bakımı yaptırdılar.. yağ- filtreler falan.. orada sorun yoktur sanırım..
fakat bir de kışlık lastik soralım denildi..
araçta orijinal lastikler var.. 185/55/16
tamam bu ölçünün olmadığını biliyoruz da..
sırf para kazanalım diye müşteriyi 14 veya 15 jant takalım.. ona uygun lastik takalım.. diye hem ölçüyü, hem de jantı değiştirmeyi teklif etmek ve buna ikna etmeye çalışmak ne derece doğru...
allahtan esp'nin, abs'nin, yakıt ortalamalarının, km sapmalarının ne olduğunu bilen birisiyim de.. hemen telefonda müdahale ettim..
195/50/16 gibi bir ölçü varken... sırf lastik satalım diye hem jantı hem de ölçüleri değiştirmeye kalkarak.. aracın tüm dengelerini bozacak bir teklif ne kadar mantıklı???? ve bulamazsınız diye müşteriyi iknaya çalışmak?? bence yakışmadı..
muadil bir sürü lastik var piyasada dediğimde ise aldığım cevap "biz 40 yıllık hondacıyız" oldu..
-
quote:
Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu
ben de bu forumda yazılanlara güvenerek jazz fun bir yakınıma aracını kadir ustaya götürdüm..
hani bazıları yazmış ya hiç tereddüt etmeyin diye.. işte ondan..
bakımı yaptırdılar.. yağ- filtreler falan.. orada sorun yoktur sanırım..
fakat bir de kışlık lastik soralım denildi..
araçta orijinal lastikler var.. 185/55/16
tamam bu ölçünün olmadığını biliyoruz da..
sırf para kazanalım diye müşteriyi 14 veya 15 jant takalım.. ona uygun lastik takalım.. diye hem ölçüyü, hem de jantı değiştirmeyi teklif etmek ve buna ikna etmeye çalışmak ne derece doğru...
allahtan esp'nin, abs'nin, yakıt ortalamalarının, km sapmalarının ne olduğunu bilen birisiyim de.. hemen telefonda müdahale ettim..
195/50/16 gibi bir ölçü varken... sırf lastik satalım diye hem jantı hem de ölçüleri değiştirmeye kalkarak.. aracın tüm dengelerini bozacak bir teklif ne kadar mantıklı???? ve bulamazsınız diye müşteriyi iknaya çalışmak?? bence yakışmadı..
muadil bir sürü lastik var piyasada dediğimde ise aldığım cevap "biz 40 yıllık hondacıyız" oldu..
ARkadaşım merhaba,
Kadir Ustanın (bildiğim kadarıyla) lastik satışı gibi bir hizmeti yok. Hatta bırak jant lastik işini aracın motor - şanzuman - diferansiyel türü işleri dışındaki işlerinin çoğunu (elektrik, kaporta boya, lpg vb) başka arkadaşlara paslıyor.
Dolayısıyla ...sırf lastik satalım diye hem jantı hem de ölçüleri değiştirmeye kalkarak.. aracın tüm dengelerini bozacak bir teklif ne kadar mantıklı???? ve bulamazsınız diye müşteriyi iknaya çalışmak?? bence yakışmadı... sözlerinde günahını almışsın Ustanın.
Olmuştur bir yanlış anlama diyeceğim ama senin bu konuyu araştırmadığını düşünerek şöyle bir hatırlatmada bulunayım sana izninle:
Şu an satılmakta olan Honda Jazz Fun modellerinde 185/55/16 lastik varken, alt donanım düzeyi olan Joy modellerinde 175/65/15 ebatta lastik gelmektedir. Fabrikasyon olarak böyle bir olay mevcuttur yani. Hatta ilk çıkan Fun modellerinde de alaşım olarak 175/65/15 ebatta jant vardı.
Bak bunlar 2009 model Fun modeli ama 15 alaşım jantlı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-jazz-meraklisina-kacirilmayacak-firsat-37180567/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-jazz-korkmaz-otomotiv-den-honda-jazz-1-4-fun-f-1-vites-cam-tavan-36595179/detay
Bu da şu an satılan Funlardaki (sizdeki araç yani)16 alaşım jant:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-honda-jazz-super-honda-jazz-35465814/detay
Buyur bu da joylarda gelen 15 jantlarla ilgili link:
http://honda.com.tr/teknik_detay.aspx?model=8
Bu durumda (şayet lastik satışı falan yapıyor olsa dahi) Kadir Usta sana lastik ebatını ve jantı da değiştir, 15 lik jant verelim diyerek hiçbir kusur işlememiştir. Bu ebatta orjinal jant zaten mevcuttur. Sen bunu böyle düşün bence ve de haksız yere Ustaya çamur atmış olma.
Bendeki 2008 Jazz Elite aracıma kar lastiği almak için tanıdık bir lastikçi arkadaşıma gittim.
185/55/15 ebatları az bulunan ve de az kullanılan bir lastik olduğundan pahalı olduğunu söyledi. Ayrıca ince yanaklı olduğundan şehir içinde kasis ve çukurlarda çok rahatsız ediyordu Bu gerekçeyle yuvarlanma metresi ve de toplam lastik ebadı aynı olacak şekilde 14 lük bir alaşım jant ve de lastik aldım. Hem de sadece 15 lik lastik almaktan 120 TL pahalıya.
Çok memnunum şimdi. Aracın sürüşü bariz şekilde yumuşadı. Daha yüksek yanak gerçekten konforu arttırdı. En önemlisi de benim aracın düşük donanım versiyonlarında fabrikasyon olarak satılan bir jant ebatı taktırarak standart dışı bir uygulama yaptırmamış oldum.
Selamlar, saygılar.
Haluk
Not: "Bazıları hala tereddüt etmeyin, aracınızı Kadir Ustaya götürün" demeye devam edecek :)
Ekleme: Gerek yeni Fun lardaki 185/55/16, gerek eski kasa ES ya da Elite lerdeki 185/55/15 gerçekten az bulunan, her markada mevcut olmayan ebatlar ve de daha popüler ebatlara göre %20 - 30 daha pahalı. Usta daha küçük ebatta lastik önererek bizim cebimizi düşünüyor gerçekten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 24 Aralık 2010; 15:17:07 >
-
-
selamlar bu konuda haluk beye katılıyorum çünkü benim tanıdığım kadir usta böyle bir şey yapmaz üstelik kadir usta lastik satışıda yapmıyor ayrıca -
quote:
Orijinalden alıntı: sadoz5775
selamlar bu konuda haluk beye katılıyorum çünkü benim tanıdığım kadir usta böyle bir şey yapmaz üstelik kadir usta lastik satışıda yapmıyor ayrıca
Önceki mesajımdaki satılık 15 jantlı araç fotosu:
/> -
quote:
Orijinalden alıntı: sadoz5775
selamlar bu konuda haluk beye katılıyorum çünkü benim tanıdığım kadir usta böyle bir şey yapmaz üstelik kadir usta lastik satışıda yapmıyor ayrıca
Arkadaş bir daha uğramadı o mesajından sonra.
Bir açıklama yapsaydı daha bir yakışık alırdı aslında. -
iyiki varsın kadir usta, sen olmazsan sensiz ne yapardık
kolay diyorsan gel birde sen yaşa sensizliği
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X