Şimdi Ara

HONDACI KADİR USTA - ANKARA (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
617
Cevap
10
Favori
123.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

ben de bu forumda yazılanlara güvenerek jazz fun bir yakınıma aracını kadir ustaya götürdüm..

hani bazıları yazmış ya hiç tereddüt etmeyin diye.. işte ondan..

bakımı yaptırdılar.. yağ- filtreler falan.. orada sorun yoktur sanırım..

fakat bir de kışlık lastik soralım denildi..

araçta orijinal lastikler var.. 185/55/16

tamam bu ölçünün olmadığını biliyoruz da..

sırf para kazanalım diye müşteriyi 14 veya 15 jant takalım.. ona uygun lastik takalım.. diye hem ölçüyü, hem de jantı değiştirmeyi teklif etmek ve buna ikna etmeye çalışmak ne derece doğru...

allahtan esp'nin, abs'nin, yakıt ortalamalarının, km sapmalarının ne olduğunu bilen birisiyim de.. hemen telefonda müdahale ettim..

195/50/16 gibi bir ölçü varken... sırf lastik satalım diye hem jantı hem de ölçüleri değiştirmeye kalkarak.. aracın tüm dengelerini bozacak bir teklif ne kadar mantıklı???? ve bulamazsınız diye müşteriyi iknaya çalışmak?? bence yakışmadı..

muadil bir sürü lastik var piyasada dediğimde ise aldığım cevap "biz 40 yıllık hondacıyız" oldu..

Ya ben zaten şüpeleniyordum bu kadir usta olayından, demekki çeşitli kanallardan reklam yaptıktan sonra diğer tamirciler gibi keklemeye başladı milleti

• quote:

Orijinalden alıntı: caucass

quote:

Orijinalden alıntı: turizmpsikoloğu

ben de bu forumda yazılanlara güvenerek jazz fun bir yakınıma aracını kadir ustaya götürdüm..

hani bazıları yazmış ya hiç tereddüt etmeyin diye.. işte ondan..

bakımı yaptırdılar.. yağ- filtreler falan.. orada sorun yoktur sanırım..

fakat bir de kışlık lastik soralım denildi..

araçta orijinal lastikler var.. 185/55/16

tamam bu ölçünün olmadığını biliyoruz da..

sırf para kazanalım diye müşteriyi 14 veya 15 jant takalım.. ona uygun lastik takalım.. diye hem ölçüyü, hem de jantı değiştirmeyi teklif etmek ve buna ikna etmeye çalışmak ne derece doğru...

allahtan esp'nin, abs'nin, yakıt ortalamalarının, km sapmalarının ne olduğunu bilen birisiyim de. hemen telefonda müdahale ettim..

195/50/16 gibi bir ölçü varken... sırf lastik satalım diye hem jantı hem de ölçüleri değiştirmeye kalkarak.. aracın tüm dengelerini bozacak bir teklif ne kadar mantıklı???? ve bulamazsınız diye müşteriyi iknaya çalışmak?? bence yakışmadı..

muadil bir sürü lastik var piyasada dediğimde ise aldığım cevap "biz 40 yıllık hondacıyız" oldu..

Ya ben zaten şüpeleniyordum bu kadir usta olayından, demekki çeşitli kanallardan reklam yaptıktan sonra diğer tamirciler gibi keklemeye başladı milleti

Sevgili meslektaşım,

Kadir Ustayı da bir tanısanız böyle bir olayın olmayacağını anlarsınız.

Şimdi Kadir Usta ile konuştum telefonda.

Olayı bir de ondan dinledim.

Öncelikle konuda bahsi geçen lastik önerilerini yapan kişi bizim Hondacı Kadir Ustanın lastik ve de rot işlerini pasladığı "Rotçu Kadir Usta" imiş.

Yani bir de "Rotçu Kadir Usta çıktı" artık.

Aslında Hondacı Kadir Usta benim meşhur Focusu da göndermişti bu Ustaya ama ben adını hatırlamıyorum tabii ki.

Bir daha uğradığımda Rotçu Kadir Ustanın dükkanın fotoğrafını da çekip buraya eklerim.

Neyse, hangi Kadir Usta olursa olsun ikisinin de verdiği bilgide bir artniyet yok.

Daha pahalı olan ve de az bulunan bir ebattaki bir lastik yerine alt donanımdaki araçlara fabrikasyon olarak takılan bir küçük ebatta ama yuvarlanma metresi ve de lastik çapı aynı olan bir başka jant + lastik kombinasyonu önermeyi problem etmek sadece "allahtan esp'nin, abs'nin, yakıt ortalamalarının, km sapmalarının ne olduğunu bilen birisiyim" diyen birisine yakışmamış.

Kaldı ki bu olay telefonda gerçekleşmiş. "hemen telefonda müdahale ettim" ifadesinden de bu anlaşılıyor. Yanlış anlama için her türlü zemin mevcut yani.

"turizmpsikoloğu" arkadaşım neden birşeyler yazmıyorsun hala?

Hondacı Kadir Ustanın lastik satışı falan da yok bu arada.

Haluk

• Haluk Hocam, arkadaş bir şeyler karaladı gitti, bence boşuna cevap bekleme:)
    Hem yazsa ne değişecek ki?
    Kendi adıma, servislerle olan geçmişimi Kadir Usta'dan öncesi ve sonrası diye ikiye ayırıyorum. Pek çok arkadaş için de aynı durum geçerli.
    Güvenebilmek ve ödediği bedelin fazlasıyla karşılığını alabilmek gibi iki önemli şeyi bir arada buluyoruz.
    Ayrıca arada bir topiklere dalıp çıkan ve yazdıklarının arkasında durmayan, altını doldurmayan kişilere forumdan alışığız.
    Ha, gelir de Kadir Usta'yı yakından tanır ve düşündüklerinin yanlış olduğunu görürse o ayrı konu.
    Usta'nın başta gelen özelliklerinden birisi çok iyi bilmediği konuda görüş belirtmemesi, müşteriyi bir bilene yönlendirmesidir.
    Benim bildiğim Kadir Usta, lastik konusunda böyle detaylı öneride bulunmaz; hele biz 40 yıllık Hondacıyız gibi argümanlarla konuyu kapatmaya kalkmaz.
    Lastikç Kadir Usta'yı da az çok tanırım; bir öneride bulunmuşsa, mutlaka müşterinin menfaatine gördüğü içindir.
    Ancak Psikologlar da iyi bilir ki, hastanın tedaviye cevap vermesi için öncelikle hasta olduğunu bilmesi lazım.

• selamlar bende kadir ustaya gidipte memnun kalanlardanım ve bundan sonrada hondacı kadir ustaya gideceğim bu tip kişilerin maksadı "çamur at izi kalsın"
  • arkadaşlar merhaba 2008 city comfort ot. araç aldım dün km 59 binde heralde 2-3 hafta sonra 60bin bakımına giderim. bu bakımda neler değişiyor bu araç hakkında bilgisi olan varmı? birde kadir ustaya gitsem standart bakım prosedürü yaklaşık bana ne kadara çıkar saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: savelor

arkadaşlar merhaba 2008 city comfort ot. araç aldım dün km 59 binde heralde 2-3 hafta sonra 60bin bakımına giderim. bu bakımda neler değişiyor bu araç hakkında bilgisi olan varmı? birde kadir ustaya gitsem standart bakım prosedürü yaklaşık bana ne kadara çıkar saygılarımla...

60 binde standart değişenlere ek olarak şanzuman yağı da değişir.

Bunun dışında Kadir Usta buji, disk ve balata kontrolu da yapar ve de değişmesi gerekiyorsa bunu mutlaka belirtir.

İstersen telefon numarasından kendisiyle bir görüş ve de yaklaşık bir fiyat al.

Kadir Usta Cep : 0532 360 90 94

Kolay gelsin.

Haluk
  • Herkese merhaba.. Geçenlerde Kadir ustanın yanındaydım benim kızı götürdük. Bandırma'da Honda dan anlayan hiçbir usta olmadığı için bakım için aracımı("91 inTEGra) Ankara ya getirdim. Uzun yıllar Kadir ustaya götürdük araçlarımızı ("78 accord-"90 civic babamın-"91 integra benim) accord a veda ettik diğer 2 araç hala bizde.. Kadir usta şuan benm tanıdığım zaman zarfında 3. dükanında daha önce Altan ÖZKAN ile birlikte çalışıyorlardı. Altan ustayı kötülemek gibi olmasın ama işleri baya büyüttü ve buna paralel yapılan bakım-onarım maliyetlerinide arttırdı gibi nese altan ustada ankarada gidilebilincek ustalardan birisi....

KADİR ustaya gönül rahatlığıyla aracınızı bırakabilirsiniz aklınızda hiçbi soru işareti kalmasın. Benim arabanın baskı balatasını 1 günde taktı bursa ve balıkesirde gittiğim ustalar parçasını bile bulamazken.

ON NUMARA USTA ON NUMARA İŞÇİLİK ON NUMARA İLGİ ALAKA_by hondacı kadiR®

• Mesajı tekrar düzenliyorum. Rakamlar aklımda çok abartılı kalmış. Haksızlık yapmamak için faturaya baktım. Aşağıdaki şeyler için 100 TL işçilik ödedim. Yine de çok fazla.

-yağ yağ filtresi
    -polen filtresi
    -hava filtresi
    -ön fren balataları
    -ön disk zımpara
    -Ön far ampulü.
    -Cam suyu

tampon yerinden çıkmıştı onu yerine oturtmalarını rica ettim, yapmadılar. Birde arkadaşımın tavsiyesiyle gitmiştim. başka bir arkadaşımda sürekli bar honda ya gidiyor.

4 fren balata
    yağ yağ filtresi
    cam suyu
    polen filtresi
    hava filtresi

Bunlar için arkadaşım 30 TL işçilik almışlar. Adamına göre yani.

BAR-HONDA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubera -- 14 Ocak 2011; 23:50:19 >

• valla yorumlara bakıyorum da hepsi için olumlu veya olumsuz çok yorum var eğer yazılanlar doğru ise türk esnafı diyorum başka bişe demiyorum... ruh hali adamların davranışlarını ve ücretleri etkiliyor demekki...
  • Ankarada denediğim honda özel servisler:

Altan honda
    Kadir Usta
    Bar Honda
    BHR Honda

Altan Honda: 2-3 sefer gittim, Sorun sıkıntı çözüldü, fiyatlar orta ayar, işçilik vasat, problem çözme konusunda ise konsoldaki saat çalışmıyordu, değişmesi lazım kronik dediler, orjinal fiyat 500 TL çıkma bulalım 100-150 civarı dediler. Sadece saat komple konsol değil. Ayrıca rot balans atarı lazım araba çekiyor dediler. Arabadaki mm'lik değişiklikleri fark eden biri olarak kalsın dedim. Saat konusuda iki oldu bende forumdaki yorumlarla Kadir ustaya gittim.

Kadir usta: Toplamda 4-6 sefer gitmişimdir. Bir rutin bakım ve hararet problemi için 2-3 sefer gitmişimdir, ıfak tefek meseleler için 1 veya 2 sefer. İnsaniyet, ustalık, işçilik konularında Altan ile aynı zaten uzun zaman beraber çalışmışlar, Altan işleri büyütüp başka bir takım mevzularda olunca ayrılmış. Neyse araba hararet yapıyordu, hafifi rampada, 140-150 den sonra düz yolda falan, hararet hızlı yükseliyordu, lpg'den dedi, benzine al normale döner falan dedi, tampon sarkıktı, komple sökülmesi lazım 1-2 saat sürer dedi, 2-3 sefer böyle ben gittim geldim, subap ayarı konusu vardı gerek yok demişti, teste de çıktık, ki benim prensibimdir, daha önceki arabamdada ve her usta değişimimde (ki yeni bir usta ya götürüryorsam mutlaka ınunla teste çıkalım derim, bakarım, usta ne benim söylediklerime ne diyecek diye) birinde de fazla inceliyorsun deyince tamam dedim. Saat konusu burada çözüldü, 30 tl aldı. Açıkçası bana bayağı fazla geldi. Tahminim teybin arkasındaki bağlantılardan biri yerine takıldı. Bana çok geldi açıkçası.

Bar Honda: İbrahim bey var, ustalık, işçilik, problem tespiti ve çözme konularında bence Altan ve Kadir ustadan daha iyi. Toplamda 2-3 sefer gittim. Harert konusunda lpg soğutma bağlantıları ve radayör değişiminden bahsetti, subap ayarı konusundanda bahsetti ve orada yapıldı. Kadir ustaya göre subap ayarı gerekmiyordu, araba çok düşüş devirde tekliyordu, ama ona göre bunlar normaldi. Bar Hondada tamamı çözüldü. Subap ayarı yapıldı, bujiler değişti. tampon sarkıktı, 5 dk'da yerine oturttular. Söylediğim sorunların hepsi çözüldü. Aynılarını kadir ustayada söylemiştim.

BHR Honda: Hüseyin usta. Halihazırda buraya gidiyorum. İşçilik, problem tespiti, çözüm, konularından yukarıdakilerden bence daha iyi. Ayrıca her bayram, yılbaşı, önemli dini günlerde mesaj yolluyor, yukarıdakilerin hepsinde telefonum var ama kimse mesaj yollamadı bugüne kadar. Fiyatlar konusunda bir parça yüksek diyebiliriz. Ama kesinlikle kafam rahat. Zatenhttp://www.barhuseyin.com/ adresinde bilgiside var. Hararet konusu burada çözüldü. Bar Honda (İbrahim bey, tespitlerini aynen Hüseyin Ustada yaptı, su bağlantıları değişti, radyatör daha geniş olanı ile değişti ve sorun çözüldü) Toplamda 4-5 sefer gitmişimdir, 1 periyodik bakım ve hararet tabanlı iki sefer gittim, 1-2 seferde geçerken ufak tefek şeyler için uğramışımdır. Zaten önceden BAR Honda olarak İbrahim usta ile beraberlermiş daha sonra ayrılmışlar. 3-4 ay öncesine kadar Ankarada iki tane Bar Honda vardı. Ama geçenlerde Hüseyin bey servisin adının BHR olarak değiştirdi.

Daha önce bu konuda da forumda farklı başlıklardada hararet konulu sorunları ve yapılanları, vs. detaylı şekilde anlatmıştım. O zamanda yazmıştım. Kısaca söyleyeceğim. eğer insanlar bir şeyler yazıyorsa bunun belli bir sebebi vardır. Herhalde kimse birilerini kötülemeye heves değildir.

Son söz, Allah herkesin işini rastgetirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ıspanak -- 14 Ocak 2011; 15:51:50 >

• Bar Honda iyi diyorsun yani. Doğrudur. İnsan bi kötü denk mi öyle tanıyor işte. Tampon sarkması olayına hiç bakmadı bende. Birde işçilik çok yüksek geldi. Parça fiyatları olarak Hondacı Kadir ile Bar Honda nın çok farkı yok gibiydi.
    Ben de bugün Hondacı Kadir Ustaya gittim. Muayene öncesi bir kontrol yaptı.

Yağ
    Yağ filtresi
    Polen filtresi
    Hava filtresi
    8 adet buji (buji değiştirmek çok sıkıntılı bir işçilikmiş gördüm.)
    Ön ve arka toplam 2 adet aydınlatma ampülü.

Hepsine 210 TL verdim. Çok ucuz geldi. 40 TL işçilik aldı. İçim gitti hakkım kaldı gibi geldi. (ki bir oto tamircisinde bu hisse kapılacağım hayatta aklıma gelmezdi.) Hatta 2 ampülü eklemeyi unuttu. Sonradan ben hatırladım.
    Aradım ama "canın saolsun dedi" Bidahaki gidişime vermeye karar verdim. Buji işine çoğu tamirci girmek istemez zordur ve işçilik çok isteyemezsin, istesen çok gelir dedi. Kısacası 2 de 2 çok memnun kaldım.

Ama @ıspanak dediğin gibi ciddi bir sorunlar yaşamadığımdan bilgi birikim tespitle ilgili karşılaştıramayacağım. Her ustanın zayıf ve güçlü yanları vardır. Ciddi sıkıntım olursa deneyimleri dikkate alacağım.

• selam Arkadaşlar, Honda ile ilgili paylaştıklarınızın bir çoğunu okudum, bu tecrübe ve öneriler için payıma düşen teşekkür etmek isterim. sağolun, şöyleki ; Honda HRV otomatik vites 2006 model lpgli arabamın 40bin bakımı geldi. Nelerin değişmesi lazım ? ve tahmini ne kadar masraf çıkar? bilen biri varsa ve bilgilendirirseniz çok sevinrim. ben de özel servise götürmeyi düşünüyorum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    bende artık bir honda civic sahibi oldum. 2007 model premium 40000km'de ve prince marka lpgli.
    özellikle Haluk beyin ve diğer arkadaşların da yorumları ile mart ayında aracımı bakıma Kadir ustaya götürmeyi düşünüyorum.
    BHR Honda ve Kadir Usta arasında kalmıştım ama bir aksilik olmazsa bende Kadir Usta müşterisi olucam.
    Bakım sonrası yorumları sizinle paylaşırım.
    Herkese iyi günler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: e114188

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    bende artık bir honda civic sahibi oldum. 2007 model premium 40000km'de ve prince marka lpgli.
    özellikle Haluk beyin ve diğer arkadaşların da yorumları ile mart ayında aracımı bakıma Kadir ustaya götürmeyi düşünüyorum.
    BHR Honda ve Kadir Usta arasında kalmıştım ama bir aksilik olmazsa bende Kadir Usta müşterisi olucam.
    Herkese iyi günler...

Aracın hayırlı olsun arkadaşım.

Vaktin olduğunda ya da yolun düşerse Kadir Ustaya uğrayabilirsin istersen.

Hem bir çayını içersin, hem de tanışmış olursun.

Çok hoşsohbettir Kadir Usta.

Gerçi Mart ayına da birşey kalmamış şurada...

Haluk

• quote:

Orijinalden alıntı: matzkala

selam Arkadaşlar, Honda ile ilgili paylaştıklarınızın bir çoğunu okudum, bu tecrübe ve öneriler için payıma düşen teşekkür etmek isterim. sağolun, şöyleki ; Honda HRV otomatik vites 2006 model lpgli arabamın 40bin bakımı geldi. Nelerin değişmesi lazım ? ve tahmini ne kadar masraf çıkar? bilen biri varsa ve bilgilendirirseniz çok sevinrim. ben de özel servise götürmeyi düşünüyorum. ilginize şimdiden teşekkür ederim.

Arkadaşım hangi şehirdesin bilmiyorum ama istersen Kadir Ustayı telefonla arayıp bu soruları kendisine sorabilirsin.

Hatırlatayım ama, Usta telefonda fiyat vermez pek :)

Aracı görmeden verilen fiyatın sağlıklı olmadığını söyler sıklıkla.

Değişmeyebilir diyeceği parçaları bir sonraki bakıma ötelediği de olmuştur.

Bu yüzden en sağlıklısı aracı Ustaya götürüp araç başında bir masraf tablosu yapmak en sağlıklısı olacaktır.

Haluk

• quote:

Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,
    Herkese iyi günler...

Aracınız hayırlı olsun
    Kadir Usta çok iyi birisidir bunu gittiğinde görürsün, muhabbetide güzeldir ustanın

• tavsiyeler için teşekkür ederim. Aracı bakıma honda bhrye götürdüm, 320 lira nakit bakım masrafı ödedim. bana çok fazla geldi. söylediklerine göre fiyatı yüklü olan şanzıman yağıymış. o yüzden böyle tutmuş. motor yağı, şanzuman yağı, hava filtresi, 4 buji, ön silecekler, balata temizliği, subap ayarı yapıldı.
  • Arkadaşlar Hondacı Kadir Usta'da kredi kartı var mı???
    Yok ise ona göre tedarikli gideyim...
    Bilgi veren arkadaşa şimdiden teşekkürler...
  • quote:

Arkadaşlar Hondacı Kadir Usta'da kredi kartı var mı???
    Yok ise ona göre tedarikli gideyim...
    Bilgi veren arkadaşa şimdiden teşekkürler...

Normalde yok.

Ama bazı malzemelerini aldığı birkaç dükkan yakınındaki bir başka dükkandaki post cihazından çekim yapılabiliyor bazen.

Kendileri aralarında anlaşıyorlar herhalde.

Sen yine de tedarikli gitmeye çalış arkadaşım.

Haluk
  • Arkadaşlar selam,

Geçen hafta benim Jazz'ın 10 bin bakımı geldi.

Araç 37 binde ama hazır bakım yaptırırken 40 bin de bir olan sübap ayarını da yaptırayım dedim.

Aracı Kadir Ustanın ellerine bıraktım Salı akşamı.

Sabah soğuk motora gerekli işlemi ve de bakımı yapıp aracı teslim etti saat 11 sularında.

Gayet te hesaplı oldu.

Rakam yazmayacağım ama serviste en az 2 katı alırlardı bu işlemler için.

Kadir Usta'nın eline sağlık.

Haluk
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.