Arkadaşlar, Honda ile ilgili her ne kadar sorunuz olursa burada cevap arayalım.
r
yeni honda civic sedan Türkiye'ye ne zaman gelecek ve bu aracın özellikeri hakkında bilgi verebilir misin ?
quote:
Orijinalden alıntı: alpha06
yeni honda civic sedan Türkiye'ye ne zaman gelecek ve bu aracın özellikeri hakkında bilgi verebilir misin ?
ya arkadaşlar ben 2000 yada 99 model honda civic almak istiyorum tek kapı 1,4 bu araçların. yakıtı,parça fiyatları,gidişi,konforu nasıl bilgisi olan varsa öğrenmek istiyorum yada 14-15 milyara az yakan yani 1,4 fln spor parçası ucuz otomobil bilen varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. ama galib ahonda alcam. BYE BYE GTI
quote:
Orijinalden alıntı: mezomorta
ya arkadaşlar ben 2000 yada 99 model honda civic almak istiyorum tek kapı 1,4 bu araçların. yakıtı,parça fiyatları,gidişi,konforu nasıl bilgisi olan varsa öğrenmek istiyorum yada 14-15 milyara az yakan yani 1,4 fln spor parçası ucuz otomobil bilen varsa tavsiyelerinizi bekliyorum. ama galib ahonda alcam. BYE BYE GTI
Alıntıları Göster
TEKNİK ÖZELLİKLER
Model 1.4 1.8 2.2 Comfort/Sport Comfort/Sport/Executive Comfort/Sport/Executive
ENGINE SOHC i-DSI SOHC i-VTEC i-CTDi Çap x strok (mm) Hacim (cc) Sıkıştırma oranı Max. güç kW/PS @ rpm Max. tork Nm @ rpm 73 x 80 1339 10.8 61/83 5,700 119 2,800 81 x 87.3 1798 10.5 103/140 6,300 174 4,300 85 x 97.1 2204 16.7 103/140 4,000 340 2,000 ŞANZIMAN 6-ileri Düzl / 6-ileri otomatikleştirilmiş-manuel 6-ileri Düz Front Wheel Drive SÜSPANSİYON Ön MacPherson kol, helezon yay, gazlı amortisör, viraj denge çubuğu Torsion beam, helezon yay, gazlı amortisör Arka
FRENLER ABS ,EBD (Elektronik fren dağıtım) Araç Denge Kontrol Sistemi(VSA) and Fren Destek Sistemi
JANT VE LASTİKLER Jant
Lastikler 16 x 6.5 J
205/55R16 16 x 6.5JJ Sport/Exec.17 x 7.0JJ
205/55R16 Sport/Exec. 225/45R17 16 x 6.5JJ Sport/Exec.17 x 7.0JJ
205/55R16 Sport/Exec. 225/45R17 EBATLAR, AĞIRLIKLAR Uzunluk (mm) Genişlik (mm) Yükseklik (mm) Aks mesafesi (mm) Ön tekerlek izi (mm) Arka tekerlek izi (mm) Yerden yükseklik (mm) Bagaj Hacmi (ltr) Boş ağırlık (kg)
PERFORMANS Max Sürat (km/h) Hızlanma. 0-100 km/h (sec) 171 14.2 207 8.6 205 8.4 YAKIT TÜKETİMİ (1999/100/EC) l/100 km Şehir içi Şehir dışı Birleşik 7.8 5.1 6.1 8.4 5.2 6.4 6.6 4.3 5.1 ??? CO2 emisyon g/km 143 149 135
Biraz karışık yazmışlar ama belki işinize yarar.(Başka bir konuda da yazmıştım ama Hondacılar buraya diince koydum)
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalinden alıntı: mezomorta
mezomorta kardeş, nerdesin (ANKARA, İSTANBUL, İZMİR, vs) ? sana ona göre yardımcı olalım. Örneğin yedek parça vs her yerde farklı.
quote:
Orijinalden alıntı: rendacirci
quote:
mezomorta kardeş, nerdesin (ANKARA, İSTANBUL, İZMİR, vs) ? sana ona göre yardımcı olalım. Örneğin yedek parça vs her yerde farklı.
Alıntıları Göster
Integra arka bagaj armam yok. Japonyadan siparişe de üşeniyorum. Var mıdır bildiğiniz bir yerde?
quote:
Orijinalden alıntı: duduco
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
duduco şehir? 91 mi 92 mi? içi dışı ne renk? düz/otm?
quote:
Orijinalden alıntı: nlty2000
duduco şehir? 91 mi 92 mi? içi dışı ne renk? düz/otm?
Alıntıları Göster
Arka bagaj arması sadece ya İzmir 91 Gri-Beyaz Düz Hayırdır niye sordun ki?
quote:
Orijinalden alıntı: duduco
Arka bagaj arması sadece ya İzmir 91 Gri-Beyaz Düz Hayırdır niye sordun ki?
Alıntıları Göster
vitesin düz yada oto. olması bagaj armasını değiştiriyomu?
quote:
Orijinalden alıntı: uzerme jr.
vitesin düz yada oto. olması bagaj armasını değiştiriyomu?
Alıntıları Göster
rendacirci, istanbuldayım nasıl honda yani şu konuda konfor, yedek parça yakıt, falan filan işte. tavsiye edermisniz yoksa o ayrlarda iyi bir araba var mı
quote:
rendacirci, istanbuldayım nasıl honda yani şu konuda konfor, yedek parça yakıt, falan filan işte. tavsiye edermisniz yoksa o ayrlarda iyi bir araba var mı
Alıntıları Göster
type R motorlu Acura yı tr yollarında görmek istiorz artık..ne zaman mümkün olcak bu??(mutluhan getircem demişti hani nerde)
quote:
Orijinalden alıntı: GRKMKZN
type R motorlu Acura yı tr yollarında görmek istiorz artık..ne zaman mümkün olcak bu??(mutluhan getircem demişti hani nerde)
Alıntıları Göster
Bütün Hondacılar beni yüzüstü bıraktı.
quote:
Alıntıları Göster
quote:
açık konuşmak gerekirse civic'in 97-2001 arası kasaları biraz fazla yakar ama muhteşem gider konforu yol tutuşu on numaradır,parçası sanıldığının aksine hiçde pahalı değildir...
aerodinamik yapısı sürüş pozisyonu direksiyon ve gazın senin ismediğin hiçbir hareketi uygulamaması gibi sportif sürüşü arttıran bir çok özelliğe sahipti o araçlar...
beni honda düşkünü yapan araç 98 model civic 1.6 ies'dir bu araçdan aldığım sürüş zevkini başka hiçbir araçda bulamadım hatta 2001-2005 arası civic'lerin çoğunu kullanmışımdır onlar dahi kaba geldi küçükde olsa eksikleri göze çarpıyordu...
eğer biraz daha yeni araç almayı düşünüyorsan bide sana 1999-2005 kasa focusları da önerebilirim onlarda sürüş esnasında bu bahsettiğim araca yakın bir tat veriyor...bu bahsettiğim focusların bana kaba gelen tek yönü vites geçişlerinin çok sert olması kolay geçiyor ama vitesin geçtiğini araç sana hisettiriyor...
quote:
Orijinalden alıntı: eradnan
quote:
açık konuşmak gerekirse civic'in 97-2001 arası kasaları biraz fazla yakar ama muhteşem gider konforu yol tutuşu on numaradır,parçası sanıldığının aksine hiçde pahalı değildir...
aerodinamik yapısı sürüş pozisyonu direksiyon ve gazın senin ismediğin hiçbir hareketi uygulamaması gibi sportif sürüşü arttıran bir çok özelliğe sahipti o araçlar...
beni honda düşkünü yapan araç 98 model civic 1.6 ies'dir bu araçdan aldığım sürüş zevkini başka hiçbir araçda bulamadım hatta 2001-2005 arası civic'lerin çoğunu kullanmışımdır onlar dahi kaba geldi küçükde olsa eksikleri göze çarpıyordu...
eğer biraz daha yeni araç almayı düşünüyorsan bide sana 1999-2005 kasa focusları da önerebilirim onlarda sürüş esnasında bu bahsettiğim araca yakın bir tat veriyor...bu bahsettiğim focusların bana kaba gelen tek yönü vites geçişlerinin çok sert olması kolay geçiyor ama vitesin geçtiğini araç sana hisettiriyor...
Alıntıları Göster
Bence de Focus sportif kullanım sunan bir araç. Bir sistemle vites gsçişlerinde devrin düşmemesini sağlamışlar. Bu hem arabanın ataklığını koruyor, hem de yakıt tasarrufu yapıyor.
98 Honda kullanmadım ama yeni bir Civic aldım (sıfır km). Kulanımı çok rahat gerçekten.
quote:
Bence de Focus sportif kullanım sunan bir araç. Bir sistemle vites gsçişlerinde devrin düşmemesini sağlamışlar. Bu hem arabanın ataklığını koruyor, hem de yakıt tasarrufu yapıyor.
98 Honda kullanmadım ama yeni bir Civic aldım (sıfır km). Kulanımı çok rahat gerçekten.
Alıntıları Göster
eradnan beni kışkırtıyosun! bak şimdi... bayıla bayıla bindiğim arabamı satıp bi tane onnardan mı alsam şöle 96 97 filan =)
quote:
Orijinalden alıntı: nlty2000
eradnan beni kışkırtıyosun! bak şimdi... bayıla bayıla bindiğim arabamı satıp bi tane onnardan mı alsam şöle 96 97 filan =)
Alıntıları Göster
bu hondaların 97- 00 olan modellerinin 1,4 leri var peki onların yakıtı nasıl. onlarda çok mu yakıyor. peki ford focusların 1.4 ü varmı ikinci elden bahsediyorum. 16 mlyar param var bu paraya hangi arabayı alim sizce bi tavsiye verseniz ama honda aklıma yatıyor çünki çok seviyorum ama tabi benim için yakıt ve yedek parça önemli.
quote:
bu hondaların 97- 00 olan modellerinin 1,4 leri var peki onların yakıtı nasıl. onlarda çok mu yakıyor. peki ford focusların 1.4 ü varmı ikinci elden bahsediyorum. 16 mlyar param var bu paraya hangi arabayı alim sizce bi tavsiye verseniz ama honda aklıma yatıyor çünki çok seviyorum ama tabi benim için yakıt ve yedek parça önemli.
Alıntıları Göster
Honda civic'te vtec, es,el, ies, iel..... gibi kısaltmaların hepsini açıklayabilirsen sevinirim. Özellikle es ile ies'nin farkı ne?
quote:
Orijinalden alıntı: ecar limon
Honda civic'te vtec, es,el, ies, iel..... gibi kısaltmaların hepsini açıklayabilirsen sevinirim. Özellikle es ile ies'nin farkı ne?
Alıntıları Göster
Valla kelime anlamlarını bilimem. Ama genellikle e:elektronik, enjeksiyon, extra, vs vs. i: injection, s: sport, süper, vs vs ..... vtec tam olarak nedir bilmem. bilen biri anlatsın lütfen..............................
quote:
Valla kelime anlamlarını bilimem. Ama genellikle e:elektronik, enjeksiyon, extra, vs vs. i: injection, s: sport, süper, vs vs ..... vtec tam olarak nedir bilmem. bilen biri anlatsın lütfen..............................
Alıntıları Göster
VTEC: Variable valve Timing and lift Electronic Control