Şimdi Ara

Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları ( Uygun Fiyatlar Burada) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.072
Cevap
86
Favori
86.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bizim kardeslik dedigimiz "game sharing" tamamen yasaldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmedigim için mazur görün burdaki oyunlarıda oynadık bitirdik multiplayerda oynamak istemiyorum daha sonra satma gibi şansımız varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker_xxx

quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

kardeslik yasal degil yasal bir olusumla yasal olmayan bir olusumu karsilastiriyorsun pc de torent var oda yasal degil bedavaya geliyor oyun onla karsilastir kardeslik olayini mantikli konus biraz bazen koru korune savunmaya geciyorsun

Bir oyunu 2 adet playstation' a indirmek Sony' nin sağlamış olduğu bir hizmet, çünkü bir kişinin 2 playstation' ı varsa, aynı oyunu bir daha almasını istemiyor. Tıpkı Android, IOS ve Windows dünyasında olduğu gibi. Örneğin, windows lu telefonunuza aldığınız bir uygulamayı, windowslu tablet ve bilgisayarınız da da tekrar almadan kullanabiliyorsunuz. Sony de Playstation da bu esnekliği sunuyor.

Sony diyor ki, iki playstation'ın varsa, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kez almana gerek yok diyor yada Playstation bozulursa, oyunlara verdiğin para boşa gitmesin, oyunları en azından bir Playstation' a daha indirme hakkın olsun diyor. Bunun için, hesap banlama diye bir şey yok, sakın kulak asma. Adam açık açık yazmış, evinde iki playstation kullanıyorsan, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok veya playstation' ın birini evinde diğerini iş yerinde kullanıyorsa, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok veya playstation' ın birini evinde diğerini ikinci evinde (yazlık, karavan, vip araç, yat, uçak, vs. gibi) kullanıyorsan, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok veya Playstation' ın bozuldu yeni Playstation aldın, aynı oyunu ve plus üyeliğini iki kere satın almana gerek yok, yeni playstation' ına indirebilirsin diyor.

Bizde bu hakkı, PSN kardeşlik (PSN ortaklık) için kullanıyorsun. Dünyada bunu tespit edebilecek bir sitem yok, zaten adam açık açık belirtmiş, iki tane Playstation' ın da kullanabilirsin diye, kimle, nasıl, ne şekilde kullandığımı tespit edemez. Belki diğer Playstationım dan evin diğer odasında, ikinci bir IP den kardeşim oynuyor. Olamaz mı? Zaten, oyunların alındığı hesap, iki playstation da aynı anda açılınca, ilk açılan psn den düşüyor. Demek ki ikisi de aynı anda bağlanamıyor. Eee nasıl tespit edilecek. Biz ne yapıyoruz, ortaklardan biri oyunun alındığı hesaptan, oyunu indirmeyi başlattık sonra, bir daha yeni oyun alana kadar o hesaba girmiyor ki zaten, kendi hesabından oynuyor.

Hesapları banlıyorlar diye bir şey yok arkadaşlar, Sony' nin kendisinin sunduğu bu tür bir hizmetten dolayı, banlama olamazda zaten, tespit dahi edemezler.

-------

Ayrıca;

PSN Kardeşlik (PSN ortaklık) neden yasal ve helaldir. Aşağıda linkini paylaştığım konunun ilk mesajın da detaylıca, ince ince anlattım. PSN Kardeşlik yasal değil ve haramsa, kutulu oyunu elden ele dolaştırmak, haramın en önde gidenidir.

USA PLAYSTATION STORE dan ALIŞVERİŞ NASIL YAPILIR [ANA KONU]
    http://forum.donanimhaber.com/m_97897417/tm.htm

Ayrıca adını hatırlayamıyorum meşhur oyun fuarında sony yetkilisi biz de arkadaşınla oyun paylaşmak çok kolay diye övünmüştü

• quote:

kardeslik yasal degil yasal bir olusumla yasal olmayan bir olusumu karsilastiriyorsun pc de torent var oda yasal degil bedavaya geliyor oyun onla karsilastir kardeslik olayini mantikli konus biraz bazen koru korune savunmaya geciyorsun

Psn Store da bütün oyun açıklamalarında aynen şu yazıyor :

"Birden fazla PS4 sistemine indirmek için tek seferlik lisans ücreti. Bunu Ana PS4 Sisteminde kullanırken PSN'de oturum açmanız gerekmezken diğer PS4 sistemlerinde kullanırken oturum açma gereklidir."

Ücret karşılığı hesap paylaşımı yapılması garip duruyor sadece yoksa bir hesabı iki kişinin kullanmasına kendileri izin veriyor.
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    o indirme hakkini farkli kisiler indirip oynasinlar diye vermiyorlar istiyorsan sonyr bir mail atip sorabilirsin psn id vs de yazip sknucu gorebilirsin bindr birde olsa fatkli iki kisinin bir hesabi kullandigi ogrenildigindr o hesap direk banlaniyor forumdada hesabi banlananlar mevcut

• quote:

Hocam steam türk lirasına geçti ve yeni oyunlar 75 tl, 89 tlye satılıyor

Steam'de 5 kişiye kadar oyun paylaşma olanağı var family sharing yolu ile. Bizdekinin birebir aynısı olmasa da bu sistemle şu anda 75 ve 89 tl olan yeni oyunların fiyatlarını daha da düşürmek mümkün.

Ek olarak ben kardeşlik olayına girmek istemiyorum. Satın alinan her oyun için ayrı hesap açıp onları elden çıkartmaya calisamam. Kardeşlik elbette yasal ama alışverişimi basit bir şekilde para verip hizmeti almak şeklinde yapmak istiyorum. Bu şekilde de her turlu fiyat konsolda yüksek oluyor.

Bir diğer açıdan siz de haklısınız, doların 2.2 olduğu dönemde pc toplamak çok masraflı ve max 2 sene sonra yenilemek gerekecek.

Yine de umarım steamdeki fiyatlardan konsol firmaları ders alır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sisyphus -- 22 Ekim 2014; 16:20:07 >

• krndin cok guzrl aciklamissin bir kisinin farkli sistemleri yada ps bozulursa vs vs diyr daha ne diyorsun kardesliktr bir kisi degil iki kisi var bu hakki suistimal rtmek drmek oluyor ha yakalanirsin yakalanmazsin ona laf rtmedim zaten ben yakalanirsin mi drdim ben yasal olmadogini soylrdm sende lafi evirip cevirip cok guzrl sekildr yasal olmadogini soylrmissin cok istiyotsan torenttende indir yuksek ihtimal birsey olmuyor ha oladabilir ama bu ihtimal sony nin kardeslik sistemindede var
    yazilanlari anlayip savunmaya oylr gec kisacasi senin yazdogin uzun tiri viridanda anladigimiz gibi kardeslik yasal bir sistrm degil o senin sahip oldugun sistrmler icin verilmis bir hak iki kisi ortak danaya girer gibi oyuna gir diye verilmis bir hak degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennis Jr -- 22 Ekim 2014; 16:46:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

İnan hiç bilmiyorum

Coskun abi Hong Kong psn nede kredi karti geciyor ya diyelim oyun 120tl banka komisyon aliyor mu ondan ?

Bide us dan bir dezavantaj i var mi ?
    Arkadas konsol aldığında onun hesabi üzerinden kardeslik yapıcaz onun ana hesabi hong kong yapalim diyorum sence var mi eksik birsey.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sisyphus

quote:

Steam'de 5 kişiye kadar oyun paylaşma olanağı var family sharing yolu ile. Bizdekinin birebir aynısı olmasa da bu sistemle şu anda 75 ve 89 tl olan yeni oyunların fiyatlarını daha da düşürmek mümkün.

Ek olarak ben kardeşlik olayına girmek istemiyorum. Satın alinan her oyun için ayrı hesap açıp onları elden çıkartmaya calisamam. Kardeşlik elbette yasal ama alışverişimi basit bir şekilde para verip hizmeti almak şeklinde yapmak istiyorum. Bu şekilde de her turlu fiyat konsolda yüksek oluyor.

Bir diğer açıdan siz de haklısınız, doların 2.2 olduğu dönemde pc toplamak çok masraflı ve max 2 sene sonra yenilemek gerekecek.

Steam deki kardesligi denedim bugün ben oyun oynarken o oynayamiyor maalesef.

Eger yakin arkadas varsa sıkıntı olmuyor kardeslik ama steam avantaji tek basina fiyatlar cok uygun.

Ben mesela arkadasim konsol aldiginda alicaz her oyunu ortak ister elden cikaririz ister çıkartmayız yani.

• Peki Hindistan psn de ps4 için GTA 5 ne kadar bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

quote:

quote:

Eger yakin arkadas varsa sıkıntı olmuyor kardeslik ama steam avantaji tek basina fiyatlar cok uygun.

Ben mesela arkadasim konsol aldiginda alicaz her oyunu ortak ister elden cikaririz ister çıkartmayız yani.

Evet steamde aynı anda oynanmiyor ama kardeşlik zaten güvenilir kişilerle ya da yakın arkadaslarla yapıldığından günün hangi saatlerinde kimin oynayacağı konuşularak yapılabilir

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mactavish-

quote:

quote:

Evet steamde aynı anda oynanmiyor ama kardeşlik zaten güvenilir kişilerle ya da yakın arkadaslarla yapıldığından günün hangi saatlerinde kimin oynayacağı konuşularak yapılabilir

Ben steam devamli kullaniyorum arada acip mw2 oynuyorum yani isimize yaramadi arkadasla konsolda artik yapicaz kardesligi baktim oyunlar iyicene sıkıntı cfw cikarsa cfw yaparim.

• quote:

krndin cok guzrl aciklamissin bir kisinin farkli sistemleri yada ps bozulursa vs vs diyr daha ne diyorsun kardesliktr bir kisi degil iki kisi var bu hakki suistimal rtmek drmek oluyor ha yakalanirsin yakalanmazsin ona laf rtmedim zaten ben yakalanirsin mi drdim ben yasal olmadogini soylrdm sende lafi evirip cevirip cok guzrl sekildr yasal olmadogini soylrmissin cok istiyotsan torenttende indir yuksek ihtimal birsey olmuyor ha oladabilir ama bu ihtimal sony nin kardeslik sistemindede var
    yazilanlari anlayip savunmaya oylr gec kisacasi senin yazdogin uzun tiri viridanda anladigimiz gibi kardeslik yasal bir sistrm degil o senin sahip oldugun sistrmler icin verilmis bir hak iki kisi ortak danaya girer gibi oyuna gir diye verilmis bir hak degil

Deniz kardeşim, olayı baştan aşağı yanlış biliyorsun, yanlış değerlendiriyorsun. Playstation Game Sharing (PSN Kardeşliğin) in 5 kişi yapılabildiği günden bugüne, kardeşlik yapıyorum ve kurallarını iyi biliyorum. Sony diyor ki, 2 adet Playstation' ın varsa, bir oyunu iki kez almana gerek yok, tıpkı andoid, IOS ve Windows Phone da olduğu gibi, telefonuna aldığın uygulamayı veya oyunu, tabletinden ve bilgisayarında da yasal olarak kullanabiliyorsun. Sony bu hizmeti Playstation da yıllardır sunuyor. Sony' ye 5 kişi yapılabilen game sharing (PSN kardeşlik) bile dokunmuyordu ki, oyun şirketlerinin baskılarıyla 2 kişiye indirgedi.

Yani adam diyor ki, bir evde iki adet Playstation varsa, aldığın bir oyunu ikisinde de oynayabilirsin. Birinde sen, birinde kardeşin oynar veya diyor ki bir Playstation' ın evinde diğer Playstation' ın ofisinde duruyor. Bu durumda aldığın bir oyunu bir daha alma diyor. Biz bu sistemi ne yapıyoruz, kendimiz veya öz kardeşimiz yerine, bir arkadaşımızla veya akrabamızla uyguluyoruz. Yani, aldığım bir oyunu 2. hakkım ile kiminle oynayacağıma Sony karar veremez. Gelsin evime baksın o zaman, 2 ayrı gerçek WAN IP kullanıyorum. Kardeşim odasında bir WAN IP den ben odamda diğer WAN IP den bağlanıyorum. Haydi bakalım ne olacak yada ben evde bir Playstation' ım ile takılırken, ofisimde elemanlar diğer Playstation ile takılıyor. Hadi bakalım ne olacak.

Sony, game sharing (PSN kardeşliği) komple kaldırırsa o zaman bu iş son bulur. Herkesin kendi PSN hesabından oyun alması gerekir. Böyle bir durum olursa da, o zamana kadar aldığımız oyunlar yanımıza kar kalır. Birde bu, 1 adet oyunu 2 adet PS4' e yükleme olayı son bulursa, makinesi bozulup, yeni makine alan adam, hani benim oyunlarım diye Sony' yi sıkıştıracak, gerekirse dava açacak. Birde millet kutulu oyuna yönelecek, Sony' nin dijital marketinden geliri çok ciddi oranda düşecek. Sony onun için 5 kişilik game sharing olayını, ancak 2 kişiye indirebildi. Komple kaldırmaya cesareti yetmedi.

Ha şunu da belirteyim. Biz haram falan yemiyoruz. PSN Game Sharing yasal olduğu için %100 helal. Çünkü, Sony 2 adet Playstation varsa, ikisinde de oynayabilirsin diyor + kutulu oyunlar 5-10 kişiye kadar, belkide daha fazla kişiye kadar, elden ele dolaşıyor. Kimisi satıyor, kimisi takas yapıyor ama herkes bir şekilde kazançlı çıkıyor ve senin mantığına göre Sony' yi kandırıyor. Peki o zaman Sony neden oyunlarınızı bizde paylaşmak bu kadar kolay diye E3 de Microsoft' a şekil yaptı. Sony kendisi teşvik etti. Sony' nin bu teşviki ile kutulu oyunlar, sonsuz sayıda el değiştirip, paylaşılırken, biz dijital oyun alanlar, bir kişiyle paylaşım (game sharing) yapınca mı yasal olmuyor ve haram oluyor. Böyle bir şey olabilir mi ya, senin aklına mantığına yatıyor mu güzel kardeşim. Üstelik dijital oyunlara özel ekstra bir indirimde yok, kutulu versiyonu ile aynı fiyattan satışa çıkıyor. Baba oyunlar fix $60 dolar. Kutulu oyun alan kişi, istediği kadar, istediği gibi arkadaşıyla paylaşıyor, Bu işin sorumlusu Yoshida kendisi bizzat paylaşın diye video yayınladı. Peki biz aynı parayı verip, sadece 1 kişi ile neden paylaşamıyoruz.

Lütfen beni yanlış anlama ama aşağıda ki yazımı vakit ayırıp okumanı tavsiye ediyorum. O zamanda Playstation Game Sharing (PSN kardeşlik) yasal değil yani haram dersen. Eyvallah diyeceğim.

------

PSN Kardeşlik (PSN ortaklık) neden yasal ve helaldir.

PSN Kardeşlik (PSN ortaklık) Helal mi? Haram mı? PSN Kardeşlik yaparsam günaha girer miyim? Kutulu oyunları elden ele dolaştıranlar günahkar mı? Ahiret yolculuğuna çıkmadan önce Kaz Hirai den helallik almam gerekir mi? Tüm bunlara, aşağıda ki yazımı okuduktan sonra kendiniz karar verin.

Ticaret de dürüstlüklerinden bahsettiğimiz Avrupalılar bile PSN kardeşlik yapıyor. Benim PSN listem de Avrupa da yaşayan arkadaşlar var. PSN kardeşlik yapıyorlar.

İllegal olarak hiç bir şey yapmıyoruz arkadaşlar. Geçen sene ki E3 de PS4 tanıtılırken Shuhei Yoshida bizzat kendisi bu konuya teşvik etti. Oyunlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz dedi ve oyunlarınızı arkadaşınıza vermek bizde bu kadar kolaydır diye de Xbox One' a gönderme yapan bir video yayınladı.

Kutulu oyunu paylaşabiliyorsak, dijital oyunu da paylaşabiliriz. Çünkü dijital oyunlara özel bir indirim yok, kutulu oyunlarla aynı fiyat, yani $60

Yoshida, elinde ki kutulu oyunu arkadaşıyla paylaşırken, (Üstelik kutulu oyunlarda bir paylaşım sınırı da yok, sonsuz sayıda insanla paylaşabilirsiniz.) biz neden aynı parayı verdiğimiz, oyunun dijital versiyonunu paylaşmayalım. (Üstelik, dijital paylaşanlar sadece 2 kişi paylaşabiliyor ve işleri bitince de satmaları çok zor)

İyi lan, kutulu oyun alan hem istediği kadar kişiyle paylaşsın, hemde PSN hesabına dokunmadan istediği gibi satsın, takas yapsın. Bizim gibi, aynı parayı verip dijital versiyon alanlarda, altı üstü 1 kişiyle paylaşınca, yasaları çiğnemiş olsun. Yoook yaa

İnanır mısınız, ikinci elde ve takas da 10 ayrı kişinin elinden geçmiş kutulu oyun gördüm. 10 ayrı kişi oyunun ... anladınız işte

Bir oyunun kutulu versiyonu, bu kadar çok elden ele dolaşırken, aynı oyunun aynı paraya alınan dijital versiyonunu, altı üstü 1 arkadaşınla paylaşmak suç mudur? Kesinlikle değildir.

Shuhei Yoshida' nın videosundan yola çıkarsak PSN Kardeşlik %100 yasaldır ve helaldir. Dünyanın her yerinde yapılmaktadır ve farklı isimlerle anılmaktadır. Bizim taktığımız isim en duygusal olanıdır. KAARRDEŞŞŞLİKKK , PSN GARDAŞLIK

• Mactavish- M kullanıcısına yanıt
    Ben garanti master card kullanıyorum bugüne kadar oyun fiyatı ne ise miktar olarak o çekildi ama başka bankalar kesiyormuş sanırım yazIlanlara göre.

Valla avantaj bakımından usa nın özel günlerine yönelik kampanyaları güzel oluyor ama hk psn'de genelde japon oyunlarında ve bazı japon firmalarin ülkeye yönelik özel oyunları ilk buraya ondan sonra batıya geliyor.Birde bazı özel japon günleri var,takip etmek lazım.

Mesala Resident Evil Hd remaster önce japonya'ya özel çıkacağı için hk'ye çıktığı gün eklenir ama içinde ingilizce dil seçeneği olmaz dileyen alır japonca oynar ha belki ingilizce dil seçeneği olursa mükemmel olur. Fiyat olarak tahmini 50-60 tl olur ve Tr'ye gelince 100 tl'den aşağı olmaz kanımca.
    Hesabı ortak yapmanda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama bir bilene sormanda fayda var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 22 Ekim 2014; 17:19:41 >
  • sony nin lisans kisminda 8. maddenin ilk paragrafini okursan oyunu aldiginda kimlerin oldugunu yani lisans ustunde hak sahibi oldugunu ikinci paragrafinida okursan bu lisans ile neler yapamayacagini gorebilirsin dahada laf anlatmayi gereksiz buluyorum daha ne diyeyim neyin yanlisi
    hani o alirken zirt pirt next next dediginiz sozlesmelerde bunlar gayet acik bir sekilde belirtiliyor aldigin software in ustunde kimlerin oynayabilecegine bile karar verebiliyorlar sen hala veremezler demeye devam et

• Beyler bütün oyunlarda O-X olayı var mı? Pesde bu tuşların yeri değişikti ve can sıkıcıydı.
  • Dün Hong kong psn'den alien isolation'u worldcard'la aldım. ekstremde 41.11 usd olarak görülüyor.
  • Hernan Cortes kullanıcısına yanıt
    Alien'da x ve o olması gerektiği gibi
  • Dennis Jr kullanıcısına yanıt
    2 kişi paylaşıp oynasın diye yazmazlar tabi ki sen ister kardeşinle, arkadaşınla vs. ortak kullan, ister tek başına iki farklı konsolunda kullan sonuç olarak işlem illegal değil onu demek istiyorum. Bir hesabı iki farklı konsolda kullandı diye kimse banlanmaz buna kendileri izin veriyor, iki farklı kişinin kullandıklarını tespit etmeleri de zaten imkansız. O banlananlar çalıntı hesap aldıkları ve hesap sahipleri tarafından şikayet edildikleri için banlanıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 22 Ekim 2014; 17:35:52 >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    yukarida yazdim software ile ne yapip ne yapamayacaginizi sonynin sözleşmesinde 8. maddede ilk iki paragrafta gore ilirsiniz kardeslik tamamen sistem acigidir bunun legal oldugunu savunmak tamamen kurallari isinize geldigi gibi yorumlamak demektir

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.