Şimdi Ara

Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları ( Uygun Fiyatlar Burada) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.072
Cevap
86
Favori
86.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

sony nin lisans kisminda 8. maddenin ilk paragrafini okursan oyunu aldiginda kimlerin oldugunu yani lisans ustunde hak sahibi oldugunu ikinci paragrafinida okursan bu lisans ile neler yapamayacagini gorebilirsin dahada laf anlatmayi gereksiz buluyorum daha ne diyeyim neyin yanlisi
    hani o alirken zirt pirt next next dediginiz sozlesmelerde bunlar gayet acik bir sekilde belirtiliyor aldigin software in ustunde kimlerin oynayabilecegine bile karar verebiliyorlar sen hala veremezler demeye devam et

Peki sen kutulu oyun aldığın da ne yapıyorsun? PS3 döneminde aldığın kutulu oyunları ne yaptın? veya PS3' ünü ne yaptın? Onuda satmayacaksın o zaman, hadi PS3' ünü satıyorsun, aldığın o kutulu oyunları satmayacaksın o zaman, senin bahsettiğin maddelerin mantığından bu çıkıyor.

PS3 2006 yılında çıktı. 2006 yılında aldığın kutulu oyun hala sende mi? Yoksa elden çıkardın mı? (Arkadaşına verdin mi? Takas yaptın mı? Sattın mı?)

Hem dijital oyununu paylaşan hemde kutulu oyununu paylaşan, burada ki herkesi zan altında bırakıyorsun. Yaptığınız yasal değil diyorsun = Haram yemiş oluyoruz.

Yav adam kendi diyor, paylaş kardeşim paylaş benim oyunumu diyor. Ben PS4 ün tanıtıldığı E3 fuarını sabah 6 ya saat kurup canlı seyrettim. Yoshida başkanın, bizde oyun paylaşmak bu kadar kolay videosu, en çok alkış alan video oldu. Millet ayakta alkışladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 22 Ekim 2014; 19:48:34 >

• zaten yasakki bu dedikleriniz aldiginiz filmlerin basinda kiralamak satmak cogaltmak telif haklari yasasina gore yasaktir yaziyor hic gormediniz mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sabah altilara kadar ayakta kalmasaydin yasal sozlesmelerin ilgili kisimlarini okuyaydin suan yanlis olan seyi savunuyor olmazdin denilenleri carpitma helal haram benim yorumum degil kendi kendine dini karistirma konuya ben okudugum yasal sozlesmedeki maddeyi soyluyorum bana laf edene kadar oku gor gelip bos bos alakasiz seyler yazma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennis Jr -- 22 Ekim 2014; 17:44:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dennis Jr

zaten yasakki bu dedikleriniz aldiginiz filmlerin basinda kiralamak satmak cogaltmak telif haklari yasasina gore yasaktir yaziyor hic gormediniz mi

1-) O zaman aşağıda ki video da anlatılmak isteneni açıklar mısın bana

2-) Aldığımız bir film ve müziği, kopyalamadan olduğu gibi satabiliriz. Bu yasalara aykırı bir durum değildir. Dünyanın en büyük, 2. el film ve oyun dükkanları, bu yasaların çıktığı ABD sınırları içindedir. Örneğin Gamestop mağazaları, oyununuzu 2. el olarak alıyorlar veya takas yapıyorlar. Dilerseniz, gamestop mağazasından ikinci el oyun da satın alabiliyorsunuz. Hatta, ABD deki bir takım büyük mağazalardan, oyun, film ve plak da kiralayabiliyorsunuz. Dünyanın diğer ülkelerinde de aynı şekilde.

Kişi aldığı dijital bir ürünü, orijinal şeklinde satabilir veya başkasına verebilir. Dünya üzerinde ki kanunlar da böyle bir kısıtlama yok. O zaman gamestop gibi zincir mağazaların kökünü kazırlar.

Kutulu oyunu paylaşabiliyorsak, dijital oyunu da paylaşabiliriz. Çünkü dijital oyunlara özel bir indirim yok, kutulu oyunlarla aynı fiyat, yani $60 - üstelik dijital oyun sahibi sadece 1 kişiyle paylaşabilirken, kutulu oyun sahibi sonsuz sayıda kişiyle paylaşabiliyor.

• sony nın kabul ettıgın sozlesmesınde 8. maddede yazanları okudun mu? su guzelım konuyu dahada kırletmemek ıcın buraya yazdıgım son sey budur okuyun sozlesmeyı kendınız neyın ne oldugunu anlarsınız zaten attıgım mesajdada dedıgım gıbı tartısmaya acık olmayacak kadar net maddelerın hepsı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dennis Jr -- 22 Ekim 2014; 17:55:57 >
  • Dennis Jr kullanıcısına yanıt
    Sistem açığı o şekilde olmaz, sistem açığı atıyorum adamlar 1 makinede kullanmana izin veriyordur sen bir yolunu bulup 2 makinede kullanırsın o zaman istismara girer. Burada illegal olan şey bu hesapların alım satımı, o konuda da kimse itiraz etmez zaten. Ama 2 farklı makinede kullanma olayı legaldir, eğer bunu istemiyor olsalardı steam gibi yaparlardı. Sözleşmedeki 8.madde de önsiparişlerle ilgili ama 6.maddede şu var galiba bundan bahsediyorsun :

"6.2. Bizden ve yayıncı başka bir şirket ise ayrıca yayıncıdan açık yazılı izin almadan yazılımı ticari olarak kullanamaz, yayımlayamaz, kullanımı için ücret alamaz veya başka bir şekilde halka açık performanslarda kullanamazsınız."

Ben de zaten buna itiraz etmiyorum. İki farklı konsolda kullanılması legal ama bundan ticari amaçla yararlanmak yani ücret karşılığı alım satım yapmak illegal diyorum. Ama onu da tespit edip banlamaları imkansız.
  • Hindistan psn card nerden alabilirz acaba

• Valla işin helal haram boyutunu bilmem ama, yasal boyutunu Sony'e sorarsanız cevap veriyorlar.

Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları ( Uygun Fiyatlar Burada)
     Hong Kong Psn Oyun ve Plus Fiyatları ( Uygun Fiyatlar Burada)

Chatte verilen link de şu: https://support.us.playstation.com/app/answers/detail/a_id/2590/kw/drm
    Linkte 2 sistemde kullanılabilir yazıyor, sahip olduğunuz iki sistemde demiyor.

Eğer yasal olmayan bir işlem olsaydı, adamlar IGN'de bunun nasıl yapılacağını anlatan wiki yayınlayamazlardı. Adamların cevapları burada, farazi konuşmaya gerek yok.

• Nashquil kullanıcısına yanıt
    İlk resim söylediklerimizi teyit etmiş zaten. Adamlar buna engel olacak olsalardı steam gibi tek makineyle sınırlandırırdı. Illegal olan tek şey bu paylaşımı ticari boyuta taşımak ama onu da tespit etmeleri ve yaptırım uygulamaları mümkün değil.
  • arkadaşlar merhaba, hk psn'e kaydoldum, psn plus aldım ve gayet güzel biçimde bf4 oynuyorum. ama psnin verdiği spelunky oyununu indirirken sıkıntı yaşıyorum. preparing downloadda kalıyor sonra 'cannot connect to the server within the time limit' diyor. anladığım kadarıyla servera bağlanamıyor. ama bf4ün update'ini, trophylerimi falan sıkıntısız görebiliyorum. bu sorunu yaşayan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ygrkmklnc

Dün Hong kong psn'den alien isolation'u worldcard'la aldım. ekstremde 41.11 usd olarak görülüyor.

Ne kadar faiz var ?

• O zaman, dünyanın en büyük zincir oyun satış mağazalarından, Gamestop' a cezayı basıp kapatsınlar. 2 sene önce ABD de 3 ay kalan bir arkadaşım. PS3 oyunlarımı, Gamestop mağazası var, sürekli oradan ikinci el olarak aldım dedi. Bitirdiğim oyunu da ister ikinci el satıyordum, ister takas yapıyordum dedi.

Sonra ben araştırdım, harbiden gamestop mağazalarının böyle bir hizmeti var, bu mağaza ABD nin en büyük oyun parekendecisi ve ikinci el oyun alıyor, satıyor, takas yapıyor.

Aynı şekilde ABD de Blu-ray filmler ve plaklarda, resmi olarak kinci el de satılıp, takas yapılabiliyormuş, bu tür resmi zincir mağazalar varmış

Zaten kanunları derinlemesine okunduğu zaman, orijinal aldığın bir oyunu, filmi, plağı, aynı orijinal şeklinde bir başkasına verebilirsin. Buna en ufak bir engel yok. Kutularının üstünde yazdığına bakma, o kopyalayıp çoğaltmaya karşı caydırıcı olarak yazılıyor. Sen kopyalayıp, çoğaltıp satmadığın süre, bizzat sana ait olan ürünün orijinal halini sattığın sürece, yasalara aykırı bir işlem yapmış olmuyorsun. Firmalar istedikleri kadar kutuların arkasına yazsınlar. Kanunen bir anlam ifade etmiyor.

Şuan elinde ki orijinal Blu-ray filmi veya orijinal oyunu veya orijinal plak'ı, Gitti Gidiyor gibi Ebay gibi katı kuralları olan sitelerde satabilirsin. Bunda bir engel yok, yasal olmasa zaten onlar sattırmaz.

Bir ürünün orijinaline sahipsen, onu çoğaltmadan, olduğu gibi satma hakkına da sahipsindir. Çünkü, ürün aldıktan sonra senin malın oluyor ve aynı aldığın şekilde, yasalara uygun olarak satabilirsin, takaslayabilirsin, bir başkasına verebilirsin.

Bu böyledir değişmez. Sadece ve sadece, şirketlerin üzerine kayıtlı olarak alınmış, bilgisayar programlarının satışı hatta aynı ofiste ki başka bir bilgisayara bile kurulması yasalara aykırıdır. Film, oyun ve plak da böyle bir yasak kesinlikle ve kesinlikle yok.

Playstation Store dan alınan dijital oyunlar içinde aynısı geçerli, iki playstation'a kurma hakkı veriliyor sana, zaten bu hak sana verilmeyecek olsa, yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi, Steam yöntemini uygularlar ve bir oyun aynı anda iki Playstation da çalışmaz. Yoshida başkan, dünyanın en büyük elektronik eğlence programında ortaya çıkıp, playstation oyunlarını bir başkasıyla paylaşmak bu kadar kolay demez. Gitti Gidiyor, Ebay, vb. sitelerde ikinci el oyun, film, plak satılmaz. ABD de ki zincir oyun ve film mağazalarında ikinci el alım satımı ve takas olmaz.

Şirketlere lisanslanan bilgisayar yazılımları dışında, hiç bir orijinal yazılımın satışı yasak değil.

• Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Şu forum bile farklı IP'lerden bağlandığında diğer makinedeki hesabı kapatıyor. Sony en azından bu kadar teknolojiye sahiptir herhalde. Aynı anda iki farklı sistemde online olmaya niye izin versinler o zaman.

Ki o sözleşmelere bakılırsa yayın yapmak da yasal değil, ama makine içinde Twitch entegre geliyor. Paylaşmanın yasal olmadığını gösteren tek kelime de yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Ben garanti master card kullanıyorum bugüne kadar oyun fiyatı ne ise miktar olarak o çekildi ama başka bankalar kesiyormuş sanırım yazIlanlara göre.

Valla avantaj bakımından usa nın özel günlerine yönelik kampanyaları güzel oluyor ama hk psn'de genelde japon oyunlarında ve bazı japon firmalarin ülkeye yönelik özel oyunları ilk buraya ondan sonra batıya geliyor.Birde bazı özel japon günleri var,takip etmek lazım.

Mesala Resident Evil Hd remaster önce japonya'ya özel çıkacağı için hk'ye çıktığı gün eklenir ama içinde ingilizce dil seçeneği olmaz dileyen alır japonca oynar ha belki ingilizce dil seçeneği olursa mükemmel olur. Fiyat olarak tahmini 50-60 tl olur ve Tr'ye gelince 100 tl'den aşağı olmaz kanımca.
    Hesabı ortak yapmanda bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama bir bilene sormanda fayda var

Sag ol abi bu fiyatlar iyicene sıktı alternatiflere bakıyoruz artik en uygunu neyse gecicez.

• PSN paylaşılmıyor az biraz destekli sallayın altı üstü kutulu sürümler paylaşılacağı yazıyor videonun içeriğinde psn ile ilgili hiç bir bilgi yok. sırf bu yüzden ps4 yada ps3 banlanan kişiler olursa günahı sizlere haberiniz olsun.
  • Nashquil kullanıcısına yanıt
    Aynen, zaten o sözleşmelere bakarsak bizim hiç yaşamamamız gerekiyor en ince ayrıntıya kadar detay ve genellemeler olur bütün sözleşmelerde. Tek illegalite hesapların ticari amaçla alım satımı ama onu da tespit etmeleri imkansız zaten. "Sen bu hesabı parayla almışsın o nedenle seni banladık" diyecek durumları yok. Son olarak resmi blogdan da bir alıntı yapalım şüphe kalmasın :

"-Can I access content I’ve purchased on another PS4?
    +Yes, you can use content you’ve purchased on up to two PS4 systems simultaneously — simply sign into a friends’ PS4, and the content you’ve purchased will be available as long as you remain signed in.

-Can two people use my account’s content on two different PS4 at once?
    +Yes, this is possible."

http://blog.us.playstation.com/2013/10/30/ps4-the-ultimate-faq-north-america/#sect9

• Ön yargıda bulunmak kötü bir şey ama sormadan olmaz, bu yazdıkların bana yönelik miydi? Yoksa paylaşılır diyene mi?

Sonic, arkadaşım güzel açıklama yapmışsınız da keşke türkçe olsaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 22 Ekim 2014; 19:55:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zack06

Ön yargıda bulunmak kötü bir şey ama sormadan olmaz, bu yazdıkların bana yönelik miydi? Yoksa paylaşılır diyene mi?

Sonic, arkadaşım güzel açıklama yapmışsınız da keşke türkçe olsaydı

Yukarda video paylaşan arakdaşa yazmıştım ve onu destekleyenlere.
  • zack06 kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam anlaşılır diye çevirmeden kopyalamıştım.

"-Satın aldığım içeriklere başka bir PS4'ten erişebilir miyim?
    +Evet, satın aldığınız içerikleri iki PS4 sistemine kadar eş zamanlı olarak kullanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken arkadaşınızın PS4'ünde oturum açmak, oturumunuz açık kaldığı sürece içerikleriniz erişilebilir olacak.

-İki kişi benim hesabımın içeriklerini iki farklı PS4'te aynı anda kullanabilir mi?
    +Evet, bu mümkün."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fast_Tortuga

PSN paylaşılmıyor az biraz destekli sallayın altı üstü kutulu sürümler paylaşılacağı yazıyor videonun içeriğinde psn ile ilgili hiç bir bilgi yok. sırf bu yüzden ps4 yada ps3 banlanan kişiler olursa günahı sizlere haberiniz olsun.

Hocam, tamamen yanlış biliyorsunuz. Sony E3 de ki videosunda dijital oyunun game sharing özelliğinden bahsetme gereği bile duymadı. Çünkü bu, playstation kullanıcılarına yıllardan beri sağlamış olduğu bir hizmet

Bu hizmet önceden 5 makineye kadar kullanılabiliyordu. 3 sene önce kısıtlama getirdi, şimdi 2 makineye kadar kullanılıyor. Yani bu, Sony' nin sunmuş olduğu, en bilinen hizmeti, yurt dışında çok yaygın kullanılıyor. O yüzden E3 fuarında ki video da bu hizmetten bahsetme gereği bile duymadılar. Sadece akıllarda şüphe bırakan, kutulu oyunun paylaşımına değindiler. Oda Microsoft' a kapak olsun diye yapıldı. Zaten, orijinal bir kutulu oyun, film, plak' ın, orijinal olarak satılması serbest, Sony video da göstererek, Microsoft' a şekil yaptı.

Peki, Sony' nin sunduğu, en çok bilinen bu hizmetinin mantığı nedir. Tıpkı, android, IOS ve Windows mobilde olduğu gibi, birden fazla cihazın varsa, aynı uygulamayı ve oyunu, her birine ayrı ayrı almanıza gerek yok mantığı, telefonuna aldığın bir oyun, tabletinde çalışıyor, hatta windows 8 bilgisayar kullanıyorsan orada da çalışıyor.

Sony bu hizmeti, Playstation Game Sharing adı altında 2006 senesinden bu yana müşterilerine sunuyor. Bu bir açık, bu bir hile, vs. değil, bu bizlere sunulan bir hizmet.

Adam diyor ki, 2 adet Playstation' ın varsa, aynı oyunu her ikisine de almana gerek yok diyor. Bir Playstation' ın evinde bir Playstation iş yerinde dursun, hiç fark etmez. Sen benim dijital marketim den oyun aldıysan, bunu hem evinde ki hem işinde ki Playstation' ın da kullanabilirsin diyor. Ev - İş sadece bir örnek, bunun farklı kombinasyonları da yapılabilir.

Olay budur hocam. Yani, bu olay zaten 2006 dan bu yana çok bilinen bir Sony hizmeti olduğu için, E3 de anlatma gereği duymadılar. Sadece kutulu oyuna değindiler.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.