Şimdi Ara

Honor 200 / 200 Pro Ana Konu (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.962
Cevap
143
Favori
276.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ne kadar doğru bilmiyorum ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURLİKAT -- 1 Eylül 2024; 7:49:56 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TURLİKAT kullanıcısına yanıt
    Ne zaman gelecek bilgi var mı

• samsun__ S kullanıcısına yanıt

Eylül ortası,muhtemelen Eylül güvenlik güncellemesiyle gelecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa zaman sayılacak bir dönemde 15PM, S23 Plus, Xiaomi 14, Poco X6 Pro kullanmış birisi olarak Honor 200 yorumlarım şu şekilde;

Bu fiyata 8sgen3 ve MTK 8300Ultra işlemcili Poco cihazlar mevcut. Performans olarak evet daha iyiler, oyun konusunda ve uzun kullanım düşünenler için artı olabilir ama Poco tarafında yazılımda kişiden kişiye değişen buglar mevcut. Reklam konusu çok iyi ayarlanmalı, ayarlarsanız sıfır reklam çıkıyor. Kararlı bir arayüz akıcılığı yok. Honor 200 işlemcisine rağmen arayüzün stabilitesi sayesinde stabil ve hatasız bir deneyim sunuyor. MagicOs benim en güvendiğim arayüzlerden bir tanesi ve uzun zaman bu stabiliteyi koruyacağından şüphem yok. Yazılım tarafında güncellemeler geç geliyormuş, gelmiyormuş mevzusuna takılmayın. Geldiği zaman sorunsuz geliyor önemli olan bu.

Ekran, kamera ve batarya tarafı Poco cihazlardan daha kaliteli. Çok uzun uzun yazmaya gerek yok, gerçekten farkını hissettiriyor. Daha yeni X6 Pro'dan geçtim iyi ki geçmişim diyorum.

Cihazda eksik gördüğüm ama şu ana kadar sorun çıkarmayan tek nokta işlemcisi. Bu cihaza 7+gen3 çok yakışırmış. Honor 200 Pro için Gsmarena 4 yıl Android 5 yıl güvenlik güncellemesi bilgisi vermiş, düz model için hiç bir yerde bilgi bulamadım. 4 yıl cihazı kullanacak olan var mı bilemem ama işlemci 4 yılı çıkarmaz gibi duruyor. Yapay zeka özellikleri gelirse ki bence çok gerekli değil tam verimli çalışmayabilir. S23 serisine AI getiren güncelleme sonrası ısınmayan 8gen2 ısınmaya başlamıştı.

Genel olarak performans tarafında en ufak kasma, takılma yaşatmadı. Yine de oyun için önermiyorum. Yazılımına rağmen Poco F6 veya X6 Pro tercih edilmeli.

Honor yazılım tarafında işi çözmüş, cihaz akıyor. Bataryası, kamerası ve fiyatıyla şu an rakipsiz. A55 düşünenler bence hiç düşünmesin Honor 200 alsın arkasına bakmasın. A55 bu cihaza rakip olabilecek bir cihaz değil kesinlikle.

• draqpit42 kullanıcısına yanıt

Çok güzel bir değerlendirme. Ben de sizin düşündüklerinizin aynısını düşünüyorum. Ama işlemci konusunda bu kadar karamsar olmayın bence. Şu an kullandığım cihaz Realme 8 Bu cihaz bile canavar gibi halen çalışıyor. Biraz bekleyip ardından Honor 200 Almayı düşünüyorum.

• Buhar Abi kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, işlemci konusu benim için önemli bence herkes için önemli olmalı. İşlemci iyiyse geriye yazılım kalıyor ama işlemci iyi değilse geri kalan her detay çöp oluyor. X6 Pro, F6 gibi donanım olarak muhteşem cihazlarda yazılım yüzünden çöp oluyor. Kullanması keyifli cihazlar ama saçma sapan buglar, arayüz stabilitesinin sapıtması gibi değişik sorunları var. Honor zaten yazılım tarafında başarılı, işlemcide ısınmayan bataryayı verimli tüketen bir model olunca cihaz eksiksiz olmuş. Ben zaten uzun süre bir modeli kullanamıyorum değişim yapıyorum kısa aralıklarla. Uzun kullanmayı düşünenler içindi yorumum.

• Dr James Wilson kullanıcısına yanıt

düz modeli

• 2 gündür honor 200 ü kullanıyorum, cihazı 20.250 Tl ye aldım, draqpit42 arkadaşımız zaten güzel özetini yapmış, tekrar aynı şeyleri anlatmayacağım,

hoşuma giden bazı özelliklere değinmek istiyorum;

ısınma meselesi;

cihazda oyun oynamadan normal kullanımda ısınma yok (ilk kurulumda, güncellemelerde biraz ısınıyor ama aşırı değil)

"uyku halinde ne kadar pil tüketiyor" testi yaptım (sim kart takılı değilken);

ayarlardan; "cihaz uyuduğunda internete bağlı kal" seçeneğini pasif yaptım,

"güç tasarruf modu" nu açtım,

gece 12 de şarjı %100 de iken çıkardım, sabah 9:30 da baktığımda şarj %99 du, yani beklemede yaklaşık 9 saatte yalnızca %1 eksilmiş.

bence çok iyi, uykuda iken şarjın bitmemesi benim için çok önemliydi, bir kere daha içime sindi.

sim kart taktıktan sonra durum ne kadar değişir, sonra bunu da test edeceğim.

dokunmatik hızı ve ekran hassasiyeti;

ekran uykuda iken tek dokunuşla ekranın uyanmasına ve ekranda parmak izi için dokunulacak yeri göstermesine bayıldım. Ayrıca uykudaki tel. i elinize alıp dik tuttuğunuzda yine ekran uyanıyor, tıpkı kol hareketiyle uyanan bazı casio saatler gibi.Honor 200 / 200 Pro Ana Konu 

parmak izi okuması çok hızlı, onlarca deneme yaptım, bir kere geç okuduğuna şahit olmadım (eski telefonum da 10 denemeden 4 ünde tıklamayla ekran uyanmıyordu.).

Bence cihazı açarken en kolay, hızlı ve güvenli yöntemlerden birisi parmak izi.

menüler arasında dolaşım;

cihaz açıldıktan sonra menülerde tekleme yok, açık uygulamalar arası geçiş çok akıcı.

Ayrıca menülerde dolaşırken diyelim ki ayarlarda dolaşıyorsunuz; diyelim ki 4 menü ilerisine girdiniz, bir önceki menüye geri dönmek için ya üstteki geri okuna tuşlayacaksınız, ya da ekranı soldan sağa hafif çektiğinizde bir önceki menüye dönüyor, önceki menüye dönmek için soldan sağa çekmek bana daha kolay geldi. Soldan sağa ya da sağdan sola fazla çekerseniz uygulamalar kutucuğu açılıyor. huawei matepad tabletlerde de aynı mantık var.

Tasarım;

Elbette zevkler ve renkler tartışılmaz, şahsi görüşüm tel in tasarımı elde tutuş, incelik, yuvarlak kamera bölgesi hoşuma gitti,

ben çok renklilikten hoşlanmadığım için siyah rengi satın aldım, kamera bölgesinin siyah rengiyle bütünlük arz ediyor.

Ürünün yanında gelen şeffaf kılıfıyla kullanıyorum, kılıfı takınca renk tatlı bir koyu gri oldu, demek ki tamamen şeffaf değilmiş.

ürünün eksi tarafı olan toz koruması olmasa da bu kılıf tozu engeller kanaatindeyim, açıkçası kılıfla ürüne toz girmesi için bir sebep göremiyorum, belki hoparlör deliği olabilir.

kamera:

Benim için makro kamera çok önemliydi, bu cihazda 12 mp makro kamera var (cihazların çoğunda 2 mp makro kamera olduğunu göz önüne alacak olursak), deneme yaptım, 2,5 cm den detay fotografları çok net çekiyor, harika.

fotograf hobisi olan birisi değilim, ama çektiğim fotoların kalitesi çok iyi.

adamlar dünyanın en iyi harcourt fotoğraf stüdyosu ile anlaşıp kamerayı geliştirmişler, özellikle portre çekimi.

reklam meselesi;

en önemlisi xiaomi gibi reklam yok.

-------------

Bu anlattıklarım bir kısmı çok sık tel değiştiren arkadaşlara elbette yabancı gelmeyecektir, bir çok modern tel de olan şeyler, ama benim gibi hiç tel. değiştirmeden 7 senedir eski bir Xiaomi tel. kullanan birisine göre çok büyük teknolojik kolaylıklar (Xiaomi yi kötülemek için değil, eski teknoloji olduğu için söyledim).

Cihaz normal fps ler de oyun oynatabilen bir cihaz olsa da, tel. de oyun oynamayan birisi olarak güç tüketimi açısından ve sık sık şarja takmaktan kurtulacağım için bu telefon benim için biçilmiş kaftan.

Çok yüksek fps lerde oyun oynatan cihazlara da 2 misli para vermediğim için ayrıca mutluyum.

İlk defa Honor telefon kullanıyorum, memnunum,

Çok acele kararlar sağlıklı olmasa da, ben 2 günlük kullanıma göre tavsiye ediyorum arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 2 Eylül 2024; 12:48:4 >

• Arkadaşlar hanım kameraya önem veriyor fark var mı sizce 200 Pro ile 200 arasında kamera açısından

Hocam Xiaomi ve Poco cihazların yazılımı zaten çöp Ama donanım olarak süperler. Günlük kullanımda Uzun süre için bence honor 200 işlemcisi üzmez.

• teacher1983 T kullanıcısına yanıt

Sorunuzun cevabı burada olabilir, 7:35 dakikadan sonra;

Honor 200 / 200 Pro Ana KonuHardware Plusyoutube
    Not: Bu videoda yer alan akıllı telefon modelleri inceleme örneği olarak HONOR Türkiye tarafından temin edilmiştir. HONOR’un en yeni iki telefonu HONOR 200 ile HONOR 200 Pro modellerini kıyasladık. Özellikle kamera ve tasarım noktasında oldukça iddialı olan iki modelin fiyatları son günlerde daha cazip hale gelmeye başladı. Peki HONOR 200’ü mü yoksa HONOR 200 Pro modelini mi almak daha mantıklı? Cevabını Eren veriyor. HONOR 200 özellikleri; Renk: Zümrüt Yeşili,Siyah Boyut: 161,5 x 74,6 x 7,7 mm Ağırlık: 187 gram Ekran: 6,7 inç FHD+ 1220 x 2664 piksel, AMOLED, 120 Hz, Ekran Koruma: Alüminosilikat cam Koruma: IP65 İşlemci: Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 Grafik: Adreno 720 Bellek/Depolama: 12 GB / 512 GB Ana Kamera: 50 MP, f/1.95, OIS Telefoto: 50 MP, f/2.4, OIS, 2.5x / 50x Geniş Açı: 12 MP, f/2.2, 112˚, AF Ön Kamera: 50 MP, f/2.1 Video: 4K 60 fps (arka) / 4K 30 fps (ön) Ses: Stereo Bağlantı: 5G, Wi-Fi 6, BT 5.3, NFC, Kızılötesi, eSIM İşletim Sistemi: Android 14, MagicOS 8.0 Batarya: 5200 mAh SiCa Şarj: 100 Watt SuperCharge HONOR 200 Pro özellikleri; Renk: Okyanus Mavisi ve Siyah, Boyut: 163,3 x 75,2 x 8,2 mm Ağırlık: 199 gram Ekran: 6,78 inç FHD+ 1224 x 2700 piksel, AMOLED, 120 Hz, HDR, 4000 nit, 10 bit, Delta E - 0,27 Ekran Koruma: Alüminosilikat cam Koruma: IP65 İşlemci: Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 Grafik: Adreno 735 Bellek/Depolama: 12 GB / 512 GB Ana Kamera: 50 MP, f/1.9, H900 (OmniVision OV50H), OIS Telefoto: 50 MP, f/2.4, Sony IMX 856, OIS, 2.5x / 50x Geniş Açı: 12 MP, f/2.2, 112˚, AF Ön Kamera: 50 MP, f/2.1 + 2 MP, f/2.4 Video: 4K 60 fps (arka) / 4K 30 fps (ön) Ses: Stereo Bağlantı: 5G, Wi-Fi 6, BT 5.3, NFC, Kızılötesi, eSIM İşletim Sistemi: Android 14, MagicOS 8.0 Batarya: 5200 mAh SiCa Şarj: 100 Watt SuperCharge Kablosuz Şarj: 66 Watt Kablosuz SuperCharge #HONOR #HONOR200 #HONOR200Pro HWP Ailesine KATIL'mak için; https://www.youtube.com/channel/UCyZR2GDbjO7-iBxdTH4V_IQ/join HWP Discord; https://discord.gg/ZfEFbNAMD2 HWP Muhabbet Facebook Grubu; https://www.facebook.com/groups/HWPMuhabbet/ HWP Facebook; https://www.facebook.com/HWPtr HWP Instagram; https://www.instagram.com/hwptr/ HWP Twitter; https://twitter.com/Hwptr HWP Telegram; https://t.me/hwptr
    https://www.youtube.com/watch?v=ii71efzb_KY
  • 5 gün önce honor 200 pro aldım. İlk intiba gayet iyi. Şarjı 3 yıllık s20 fe den sonra çölde bir vaha gibi geldi. 100w hızlı şarj ise efsane. Neredeyse 40 dakikada ful şarj oluyor. Kamerası da gayet iyi.

Edge ekrana alışmak biraz zaman alacak sadece. Bir de Samsung telefondan veri transferi gerçekten zulüm. İlk kurulumda aktaramadım. Bugün honor u sıfırlayıp tekrar kurdum güç bela uygulama, arama kaydı ve SMS leri aktarabildim. Keza WhatsApp mesaj arşivini aktarmak da zulüm oldu.

Bir de şu an piyasada kılıf ve ekran koruyucu neredeyse yok. Aliexpress veya temu dan alıp kenara atmak lazım.

Sorusu olan varsa yardımcı olabilirim.

• Satış sonrası desteği nasıl bu markanın? Samsung gibi garantisi bitmeye yakın bunun pili çabuk bitiyor dediğimde sorgusuz sualsiz pil değişimi yaparlar mı? Ben şahsen alacağım ürün ne kadar iyi olursa olsun satış sonrası desteği kötü olan markayı tercih etmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pille alakalı cihazın kendi takip ekranı 24 saatlik döngüde bilgi verdiğinden daha sağlıklı ve anlaşılabilir olması için dünden beri tam şarjdan sonra gsam battery monitor uygulamasıyla durumu takip ettim.

Altta yüzde 10'luk dilimlerde ve son görselde de "tam şarjdan sonraki verileri gösterdiği"görseli ekliyorum.

Kısaca kullanım şeklimden bahsedersem ;

Wifi/mobil veri karışık kullanım oldu,1 saat kadar bt aktif bağlıydı,aydınlatma otomatik,oyun oynanmadı,takribi 2 saat dolaylarında youtube kullanımı oldu,genel olarak da sosyal medya ve internet kullanımı şeklindeydi.

Yatmadan önce %70 olan pil de sabah kalktığımda %67'ye düşmüştü o süreçte wifi ve mobil veri açıktı.

Görselleri de ekliyorum bir de daha sonra yüzde 20 düzeyine inince olan son durumu da başka mesajla paylaşırım.

Kısa özet geçersem de ; yaklaşık 24 saatlik sürede 9 saat ekran açık süresi aldım şu an halen %35 pil mevcut.

Honor 200 / 200 Pro Ana Konu

HWPyi pek referans alamıyorum açıkcası. DXOmark testlerine baktığımızda düz model ile pro arasında 8 puan fark vardı sanırım. Diğer özellikleri dışarıda bırakarak kamera odaklı konuşursak 8 puan için aradaki 10 bin lira fiyat farkını vermek çok mantıklı değil bence. Ki A55 ile Honor 200 arasında Tele lens + 22 DXO mark puanı ve 14 bin lira fiyat farkı vardı yine vermemiştim :) Tercih meselesi tabi. Kimi Full Frame'den aşağısı çöp derken kimi benim gibi Crop sensörle de yetiniyor fotoğraf makinesi seçiminde.

Honor 200'de raw desteği var diye biliyorum. Dolayısıyla yüksek kontrast amatör eğlendirirken, profesyoneller raw çekip istediği renk düzenlemesini yapabilir. Malum insanların çoğunluğu aşırı kontrastı sevdiğinden Honor buraya oynamış olabilir.

İşlemci işinden pek anlamam ama darboğaz yapacak bir işlemci kullandıysa Honor gerçekten kendi topuğuna sıkmış demektir. Bunlar kullanıcıların düşünmemesi gereken konular :)

• kayamtky K kullanıcısına yanıt
    Uykuda WiFi kapat seçeneği nerde hocam?

• 8000 fark verip Honor 90 dan geçmeye değer mi arkadaslar

• Menalos kullanıcısına yanıt

Değmez Hocam.

• Hasilyus H kullanıcısına yanıt

Bu cihazların Raw çekmesi her ne kadar güzel olsada çoğu kullanıcı için gereksiz, Sensör boyutlarından dolayı vereceği performans pek fazla olmayacaktır fotoğraf düzenlemeyi sevenler için.

Kontrast sevmeyenler için farklı bir mod illaki vardır ama işlenen fotoğraf modlarında böyle bir tercih yapılmış gibi duruyor gördüğüm kadarı ile.

Sensör boyutu para kazanmayanlar için bu işten çok fazla üstünde durulacak şeyler değil, M43 sistemi olsun 1inç sensörlü bazı makinalar olsun fazla fazla yeterli bir çok kişi için.

Lakin şuan 200 modeli fiyat bakımından çok iyi bir yerde Pro modeli yerine kesinlikle tercih edilesi olabilir.

A55 modeli genel olarak çok sevilen hatta A görünümlü S serisi denilen bir model tamamen bütçe ve kişisel kullanımlara göre tercih yapılmalı bence.

• Honor 200'ün en çok öne çıkan kısmı kamerası, 20K bandında böyle bir kamera yok. Pro versiyonun tek artısı kamera olarak görülmesin, işlemci tarafında da ciddi fark mevcut. Ufs ve ram teknolojiside var tabi. Ufak ama detay sonuçta hepsi. Ben hala 28 civarına ineceğini düşünüyorum fiyatının.

Düz Honor 200 bas çek.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.