< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tirabzonli -- 1 Eylül 2024; 13:47:56 > |
Honor 200 / 200 Pro Ana Konu
-
-
Hepsiburada da Honor 200 pro fiyatı 36.000 tl oldu ilk mesaj güncellendi -
Ana konu iyi olmus konu haber sayfasından devam ediyordu, sanirim, honor 200 alan bir arkadaş vardı şu an honor 200 ile Samsung s23 hemen hemen aynı fiyatlara bulunuyor 200 pronun işlemcisi 8s gen 3 ise 8 gen 2 den bir tık daha düşük bildiğim kadarı ile
Kamera ve ekranın oled olması sebebi ile cezbediyor ama
Alan kullanan arkadaşlar varsa
1. 200 ile 200 pro arasindan kamera( fotoğraf ve video kalitesi ), ekran açısından fark yoktur diye tahmin ediyorum ne düşünürsünüz
2.dedigim gibi s23 ile 200 ile aynı fiyatlara bulunuyir 200 prodan ise cok daha uyguna geliyor bu durumda s23 daha iyi bir seçim olacaktır diye düşünüyorum benimki farazi konuşma canlı olarak kullanan veya karşılaştıran varsa fikir verebilir mi
200 pro geçen hafta hb kampanyasi ile 32bin civarında gordum bu fiyat ta olursa ne tavsiye edersiniz
Herkese iyi forumlar -
Her ne kadar vergiler/haraçlar bir gerçek olsa da belki Türkiye'ye özel bir fiyatlandırma yapılsaydı daha verimli olurdu.
36.000TL bu telefon için fazla.
Almanya lansmana özel; 100W şarj, 100W kablosuz şarj standı, Honor Earbuds X6, Honor Band 9, 12 Ay ekran koruma garantisi = 650 Euro, diye yazmışlar Gsmarena'da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 12 Ağustos 2024; 17:8:37 > -
Anakonunun açılması iyi olmuş. Bende ilk alanlardanım. Şimdilik memnunum herhangi bir sorun yaşamadım. Basit kullanıcıyım (sosyal medya bir iki haber uygulaması vs. Vs) -
Honor 200 için Teknosa linki kaldırıldı sepette indirim yapmadığı için. Sadece Vatan da var indirim bu telefonda -
Honor 200 Hepsiburada da 25.000 tl fiyat ile satışa başlandı. İlk mesaja Link eklendi -
Honor 200 Pro en baştan 30 bin lira bandından satışa çıkmalıydı. 40 bin liradan satışa sunup, ilk günden 8 bin lira indirim yapmak çok saçma. Almayı düşünürken sırf bu yüzden vazgeçtim. Keza Honor 200 de Vatan'da 32 binden satışa çıktı, şimdi HB'de 25'e satılıyor. Bu kadar kısa sürede, bu denli fiyat kırmak; kullanıcı tarafında soru işareti oluşturmaktan başka işe yaramaz.
-
Hb sitesinde honor 200 sepette 4000 indirim ile 23.999 geliyor.. -
İki modelin de çok hızlı şarj tükettiğini söylüyor kullanıcılar. Aynı şekilde Poco F6 da batarya kullanımı çok fazlaymış. Ne oldu bu üreticilere yahu optimizasyon konusunu mu önemsemiyorlar nedir anlamadım gitti.
-
Pro modelini 25K alan varsa iyi yapmış gerçekten çok iyi fiyat o cihaz için.
-
Düz modeli indi o fiyata, pro en düşük 32 bin gördü takip ettiğim kadarıyla. -
Ürüne kılıf alan oldu mu, paylaşabilir mi -
Sanki 200 modeli 20 bin, Pro modeli de 27 bin lira olmalıymış gibi duruyor. Fiyatlar bu şekilde olsa, Honor 90 gibi olay olurmuş. 24 bin ve 32 bin lira gibi fiyatlarla yalnızca 'iyi' dedirtiyorlar. Güçlü rakipleri var. Bir de şu yazılım güncelleme işini netleştirmesi gerek Honor'un.
Ön kameranın geçiş açılı olmaması da üzdü. Honor 90'da o özelliği görenler hemen bir sorgulamaya başlıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 21 Ağustos 2024; 15:44:10 > -
Alıp kullanan, batarya hakkında yorum yapacak birileri var mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: samsun__
Alıp kullanan, batarya hakkında yorum yapacak birileri var mı?Tüm özellikleri aktif olarak kullanıyorum oto parlaklık, dinamik ekran, konum vs yaklaşık 1 saat PUBG geri kalan sosyal medya ve günlük kullanım yaklaşık 8 saat veriyor daha iyi olmalı bence o bataryanın hakkı 10 saat altında olmamalı güncelleme ile düzeltilir umarım bu hali ile de 1 günü rahat çıkartıyor.
-
Hocam honor 200 almayı düşünüyorum, bu fiyat bandında başka hangi modeli önerirsiniz, Xiaomi yada poco olmasın mümkünse. -
Al geç başka alternatif yok
-
Fazla cihaz yok aslında bu fiyat segmentinde lakin realme 12 PRO Plus modeli fiyat olarak baya bir düşmüş durumda, Kamera konusunda iyi bir cihaz ama güncelleme konusunda pek iyi değil diye biliyorum.
-
Eve bir tane aldık bakalım yolda. Bu segmentte daha iyi bir cihaz bulamadık. Dxomarka göre kamera ve ekran kalitesinde oldukça iyi puanlar almış. S23 Ultraya yakın gidiyor rankingde. Bence şu telefonun tek eksiği Wifi 6 yerine Wifi 6E ya da 7 ile gelebilirmiş. 8s gen 3 tarafından bir kısıtlanma sanırım. Hadi hayırlısı.
Honor 200 modelini yaklaşık 53 saattir kullanıyorum. Kendimce deneyimlerimi aktarayım. Realme Gt2 Pro'dan bu cihaza geçtim. Başlıklar halinde yazıyorum. Uzun bir yazı olacak. Bazı noktalarda daha yüzeysel yorum yapacağım.
Fiyat politikası: Cihaz ederinin çok üstünde bir fiyat politikasıyla piyasaya girdi. Daha yüksek fiyatla satış yapmaya çalışacaklarına daha doğru ve rekabetçi fiyatlarla giriş yapmalarını beklerdim. İlk alan gruplarla güncel fiyat arasında 8-10bin tl oynaması, bir iki hafta içinde 3-4 bin lira ek indirim alması ve üstüne 19.999dan bile daha fazla indirim alacağını bilmek... bir tüketici olarak beni biraz kızdırıyor. Dilerim şimdiki fiyatlarda olduğu gibi sonraki modellerde de benzer fiyat politikasıyla giriş yapar. Gelelim cihaza... İlk Kurulum: Cihaz %53 batarya ile açıldı, kuruluma başladım. Hat takmadım. 200 Adet uygulama yükledim. Batarya sıcaklığı 41 dereceyi geçmedi. İlk açılıştan itibaren 1 saat 32 dakikada şarjım bitti. Normal bir durum. Batarya ve şarj durumları: Cihaz 5200mah olarak lanse edilmesine rağmen 5100mah nominal kapasiteye sahip. Web sitesinde şarj cihazının maximum gücünün 100w olduğu belirtiliyor. Ayrıca: "Şarj verileri, ultra hızlı şarj modu manuel olarak açıldığında elde edilen verilerdir" olarak belirtiliyor. Yani ultra hızlı şarj modunun açılması gerekiyor ama ben böyle bir seçenek bulamadım. Yani 100Watt şarj şimdilik yok. Onun yerine 40Watt var. Birinci şarj: Hat takılı, wifi açık ekran kapalı şekilde şarja koydum. Şarjların hepsini %1-100 olacak şekilde yaptım. Bu süreçte batarya sıcaklığı 38-42 derece arasındaydı. 22 dakika - %41 doluluk oranı 42 dakika - %85 doluluk oranı 48 dakika - %100 dolum oranı İkinci şarj: Yukarıdaki senaryo aynı. Şarj sırasında birkaç kez ekranı uyandırıp kısa işlemler yaptım. 14 Dakika - %36 dolum oranı 29 Dakika - %68 dolum oranı 46 Dakika - %100 dolum oranı İlk gün batarya dayanımı: Hat takılı, mobil veri kapalı, sürekli wi-fi ve bluetooth açık %25 inde gps açık. Parlaklık otomatik, ekran yenileme sabit 120hz, arayüz koyu mod olacak şekilde kullanımıma başladım. Oyun hiç oynamadım. Haricinde hemen hemen her şeyi denedim. 21 saat civarı bekleme süresi içinde 8 saat 40 dakika ekran süresi aldım. 2. Gün batarya dayanımı: Üstteki kullanım senaryosu aynı. 23 saat bekleme süresi içinde 7 saat 31 dakika ekran süresi aldım. Üçüncü şarj: 44 dakika 44 saniyede tam şarja ulaştı. Şarjı tam dese dahi yaklaşık 10-17waat arası boştayken güç tüketimi var. Pil kısmında Akıllı Pil kapasitesi seçeneği var onu kapattım. Ona rağmen dolu dedikten sonra şarj etmeye devam ediyor. Tahminim o seçeneğin kapanması işlevsiz. Şarj oldu dese bile arka planda şarj 5 dakika kadar devam etti. Cihazı sürekli fiziksel watt metre ile ölçtüm. Doğruluğunu bildiğim bir cihaz kullanıyorum. Hızlı şarj teknolojilerinin çoğunda ilk aşamada en yüksek yada daha yüksek enerji tüketimiyle başlanır ve batarya dolum oranı arttıkça bu tüketim ve watt değeri düşer. Bizim cihazımızın şimdilik en yüksek dolum gücü 40W olarak görünüyor. Şarj 37-40W bandında başlıyor aşamalı bir şekilde 33-30-27-21-17-10 ve 5watt civarlarına düşerek şarj tamamlanıyor. Yani 100W şimdilik gerçeği yansıtmıyor, bunun yerine 40watt ile şarj oluyor. Toplam şarj süresi yaklaşık 45 dakika. 100Watt aktif olduğunda (olursa) bu sürenin yaklaşık 20-25 dakika bandına inmesi beklenebilir. Tasarım: Tasarım kişiden kişiye değişecektir. Ses açma kapama ve güç düğmesinin aynı tarafta olması hoşuma gitti. Kameranın bombeli olması hoşuma gitmedi. Kamera koruyucusu kesin lazım yada daha kalın bir kılıf alınmalı. Telefonu bir yere koyduğunuzda kamera çıkıntısından dolayı kameranın üstüne koymuş oluyorsunuz. Elde tutuş hissiyatı ve ağırlığı güzel. Arayüz: Tasarım sade ve işlevsel. Kasma donma olacağını pek sanmıyorum. Arayüzde daha fazla ayar seçeneği olmasını tercih ederdim. Genelde alarmlarıma hatırlatıcı koyarım ve alarm çaldığında erteleme yaparım. Bildirim tarafında bu ertelemenin geri sayım şeklinde gösterilmesi oldukça hoşuma gitti. Ayrıca ekranı sağdan çekince otomatik parlaklığın açılıp kapanabilmesini beğendim. Huawei tabletimden alışkın olduğum ek özellikler olduğu içinde yabancılık çekmedim. Çabuk alışılacak bir arayüz. Genel deneyim güzel. Ekran: Ekran güzel ama iddia edildiği gibi 4000nit (peak) parlaklığı deneyimleyemedim. Zaten tepe parlaklık HDR içeriklerde tam ekran modunda aktif oluyor. Netflix, amazon prime gibi platformlarda HDR sertifikası almasına rağmen tepe parlaklığa çıktığını görmedim. Youtube HDR'de tepe parlaklığa sorunsuz ulaşıyor. Youtube HDR white yazarsanız kendinizde deneyimlemiş olursunuz. Ekran parlaklığında Honor 200'ü Elimdeki GT2 Pro ile kıyasladım. Testi fiziksel ışık ölçerle yaptım. Testler ekranlara yapışık ve harici bir kaynaktan ışık gelmeyecek şekilde yapıldı. Doğruluğu arttırmak için ekranların 4-5 farklı noktasında ortalama 5 er saniye bekleyip ortalamalarını alarak yazdım. Cihaz kaynaklı %1-2 civarlarında yanılma olabilir. GT2 PRO Max 1400NİT Parlaklık - Honor 200 Max 4000NİT Parlaklık (değişim oranı %185) Beyaz ekran: 885lux - 1130lux (%27 daha fazla) Yeşil ekran: 295 lux - 390lux (%32 daha fazla) Kırmızı ekran: 199 lux - 300lux (%50 daha fazla) Mavi ekran: 297lux - 290lux (%-2.5 daha az) Honor 200 HDR'siz Beyaz ekran: 1130 lux - Honor 200 HDR içerik beyaz ekran: 2100lux Değişim oranı (%85) Yani 4000Nit iddiası benim deneyimlerim noktasında abartılı olmuş. Onun dışında zaten ekran güzel. Ses: Ses yüksekliği kalitesi yeterli ekstrem bir tarafı yok. Standart çift hoparlörlü cihazlar gibi. Kulaklık tarafında daha başarılı olacaklarını düşünüyorum henüz deneyimleyemedim. Wifi: GT2 Pro ile kıyaslayınca ek bir fark göremedim. Yaptığım wifi testlerinde benzer anten ve çekim performansı elde ettim. Wifi 6 işini iyi yapıyor. Kamera: Kamerası fiyat bandında oldukça güzel işler çıkarıyor. Gcam yüklenerek verilen ekstra kontrast düzeltilebilir. Normalden fazla kontrast veriyor. 4k 30 Fps video kaydı olması üzücü. Depolama ve ram: Tartışmasız çok güzel. 12gb ram ve 512gb rom uzun yıllar iş görecektir. Kutu içeriği: Kutunun içinden 100w şarj aleti ve 100w destekli şarj kablosu çıkıyor. Artı olarak fabrika çıkışlı ekran jelatini ve silikon kılıfı geliyor. İçerik olarak doyurucu ve başlangıç noktası için ideal. Parmak izi: Gayet hızlı ve tutarlı. Yaşadığım ve yaşanılan bazı sorunlar: 1- YouTube 60 kare hdr videolarda takılma, Fps düşüşü var. 2- Ekran yenileme, programlar için hz seçimi kısmında da aşağı yukarı kaydırmalarda Fps düşüşü var. Rehber ve diğer menülerde herhangi bir sorun yok. 3- 100w şarj yerine 40w şarj aktif... İlerleyen zamanda detaylı bir video çekip merak edilenleri ayrıca test edebilirim. Şimdilik bu kadar |
Ya beyler, hakketen çok gereksiz uzadı konu. İkiniz de boş adam değilsiniz belli, verdiğiniz bilgiler standart bir kullanıcının bileceği bilgiler değil. Fikir ayrılığınız var ki bu her zaman olabilmesi muhtemel bir olay, bu kadar uzatmaya gerek yok bence.
|
Yav arkadaş sende telefonu alacaksan al, almayacaksan bi kapat artık şu muhabbeti be... 1 gram faydan yok konuya, ha aldım ha alıcam diye diye sıktın... seni mi dinleyeceğiz? Yeter!
|
Xiaomi gibi yazılım leş bir cihazı honor yazılımı ile karşılaştırmak bile hata. Eşimde var xiaomi kullanırken bile tonla bug var. Kendisi anlamıyor ama elime alınca direk tonla şey yakalıyorum. Ya cihazın galerisinde neden reklam çıkar? Tamam zor şer kapattık ettikte! Bunu neden yapar bir firma ya? Ayarlara giriyon, reklam çıkıyor. Küfür et bana bu kadar uyuz olmam :) saçmalık ötesi.
|
farklı modellere boşuna bakmaya gerek yok, şuan orta/orta-üst segment olarak honor 200/Pro serisinden daha iyi fiyat-performans olan güncel yeni çıkmış model yok piyasada. yok xiaomi 14T/Pro'ymuş, yok vivo'su yok realme'si. hepsi benzer donanımı en az 7-8bin lira daha pahalı satıyor Honor'a göre. |
Olm telefonla ilgili yorum okumaya geliyoruz anlamadığımız teknik muhabbet yapmayın burda
|
Dün epeyce kişi benzer soruları sormuşlar. Pil süresi, ekran kalitesi, video-fotoğraf kalitesi. Forumun geçmiş sayfalarını izlerseniz bu telefon öncelikle bu 3 özellik için satın alınıyor. 200 Pro'da ekran-pil özellikleri 200 ile aynı. Bu telefonların ekstrası Honor tarafından kamera telefonu olarak piyasaya sunulmuş olması. Reklamlarında öne çıkan faktör bu. İşin teknik boyutuna gelirsek ; 200 Pro'da kullanılan ana kamera sensörü Magic 6 Pro ile aynı (OV50H) ve süper bir sensör boyutu var(1/1,3). Magic 6 Pro'nun farkı diyafram açıklığını 1.4'e kadar kısabilmesi. Bu da çok karanlık ortamlarda ışığı daha iyi toplayabilmeye yarar. 200 Pro'da diyafram açıklığı 1.9, bu da çok iyi bir değer. Mevcut 1/1.3 sensör boyutu ile geceleri de çok iyi iş çıkarıyor kamera. Yapılan testlerde 70-80bin TL'lik telefon kameraları ile gayet güzel kapışıyor, bu da 30bin TL seviyesi bir telefon için gayet yeterli bir performans. Bunun sebebi de yeni çıkan bir telefon olması itibariyle OV50H sensör farkı. Honor 200'de de 1/1.54 boyutlu Sony IMX906 sensörü var, kullanıcılar memnun. Ön kamera da 200 ve 200 Pro'da aynı kamera kullanılmış. 200 Pro'da ikinci kamera ile doğal bokeh etkisi sağlanmış. Bence bu standartlarda en iyi ön kamera performansı, satın almamda etken maddelerden biriydi. Kameralar ile çalışan yapay zeka görevini iyi yapıyor diyebiliriz. Harcourt Studyo ile hazırlanan portre modu da güzel fotoğraflar almayı sağlıyor, bu ara eş dost fotoğraf çekiyorum . Yazılım tarafında Magicos bence gayet yeterli iş yapıyor. Samsung Note 10 Lite'dan geçiş yaptım, hiç eksik bir yön bulamadım. Sade, gereksiz ilave yazılımlarla boğulmamış bir arayüz. Yani bu telefon alınır mı sorusunun cevabı, evet alınır. |
Arkadaşlar Ben Almaktan Vazgeçtim. Elimde Olan Realme 8 Cihazım İle Biraz Daha Zaman Geçirmeye Karar Verdim. Eğer Ani Bir Karar İle Alırsam, Tekrardan Aranıza Katılırım. Aranızda Olmak, Sohbet Etmek Çok Güzeldi. Süreç İçende Sürçü Lisan Ettiysem Affola. Kendinize Ve Cihazlarınıza İyi Bakın. Yeni Alan Arkadaşlar Güle Güle Kullanın. Kalın Salıcakla..
|
Benzer içerikler
- honor 200 yorumlar
- honor 90 yorumlar
- honor magic 6 pro yorumlar
- honor 100
- honor huawei mi
- honor magic v3 fiyat
- en iyi fotoğraf çeken telefon 2024
- honor magic 7 pro
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X