< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ludwig13 -- 27 Haziran 2023; 0:41:23 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Honor 70 Ana Konu (Sony IMX800 + Solo Cut) (27. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Zamanınızı ayırıp açıklayıcı bir şekilde anlattığınız için teşekkür ederim.
Honor Türkiye’yle görüştüm güncelleme konusunu, 2-3 sene dediler. Anlaşılan o ki kendileri de bilmiyor ne olacağını. Bu yanlış bir politika. Öte yandan tasarım anlamında ve arayüz anlamında gerçekfen Honor 70 gerçekten Samsung A serisinden çok önde bir yerde…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese iyi bayramlar ,
Uzunca yazmışım sabrınız için teşekkürler.
Konuyu en başından beridir tane tane okuyordum , 10-15 sf ilerledim fakat bir türlü rastlayamadım , yardımcı olacak telefon sahibi arkadaşlara şunu sormak isterim ,
yardımcı olmanız dileğiyle .
- Telefonun ekran dayanıklılığı nasıl , elinizden sert bir zemine (beton ,mermer vb.) düşse ekran tuzla buz olur mu ?
- Cepte taşınırken , bozuk para /anahtar ile taşınırsa (unutulursa)ekran kolaylıkla çizilir mi ?
- Suya ,toza dayanıklılığı resmi olarak belirtilmemiş ancak kanaatiniz varsa eğer suya/toza mukavemeti var mıdır sizce?
Açıkçası ,oyun moyun umurumda değil ,twitter dışında sosyal medya hesabım dahi yok sos.medya da umurumda değil .Bankacılık uygulamaları ,ofis/pdf /web uygulamaları benim ağır kullanım şeklim ,
kullanma senaryoma ,ürün fotoğrafı çekip göndermeyi de eklemem lazım .
Kısacası ,
yoldayken excel tablolarını karşılaştırıp ,editleyip ardından pdf'ye dönüştürüp gönderme gibi huylarım var. Kamerasına gelince 4k benim için aman aman bir ihtiyaç değil fakat 4k nın detay seviyesi inanılmaz iştahımı kabartıyor. Fakat 1080p de düzgün video çeksin , normal fotoğrafları cıvıl cıvıl çeksin derdindeyim.
Buradan hareketle ;
Honor x9a ile Honor 70 arasında kaldım.
Samsung ,hele hele Iphone umurumda değil , hatta o ios nedir öyle küfür gibi (dosya paylaşımı /aktarımı işkence 1 hafta kullandım tövbe ettim ,iphonelar güzel cihazlar ancak o ios nedir ! ) ,samsung'a da içim ısınamadı (A54 veya A34 çerçeveleri yüzünden) fakat suya toza dayanıklılığı cezbediyor işte....
Biraz uzatıyorum fakat nanemi tam aktarayım istiyorum , toparlayacak olursam
-Honor x9a : Sapasağlam ekran ,harika tasarım , 4k olmaması,su/toza karşı resmi direncin olmaması .
-Honor 70 : Harika pil yönetimi ,Sony sensör ile kanımca HARİKULADE KAMERA KALİTESİ ,su ve toz direnci resmi açıklanmaması
-Samsung A34 : Suya toza dayanıklılık ,A54'ten daha iyi işlemci, kalın yan çerçeveler ve genel olarak odun gibi tasarım.
-Samsung A54 :Suya toza dayanıklılık ,harika kamera ,kalın yan çerçeveler ....
-Xiaomi familyası :Sırf şunu söylemek için yazıyorum bunu ,Xiaomiden uzak durun, etrafınızı uyarın uzak dursunlar.
Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz ?
(Not.5 yıldır Huawei kullanıyorum , mate 20 lite...Telefon deyim yerindeyse taş gibi çıktı . Halen tıkır tıkır çalışıyor pil performansında elbette yıpranma olmuştur ancak 1 günü rahat rahat tamamlıyor ve hızlı şarjı mevcut ,kamerası da yetiyor.
Dolayısıyla Honor markası da Huawei mirasını taşıyordur düşüncesiyle UZUN ÖMÜRLÜ BİLEŞEN kullanıyordur ,dayanıklı cihazlardır kanaatindeyim.Telefonumu değiştirecek aciliyet ve ihtiyaç içinde değilim , tamamen yeni bir soluk olsun kafasındayım ....)
-
Dayanıklılık konusunda cihazın iyi olduğunu düşünüyorum. Ben mart ayında aldım. 1 kere cebimden asfalta düştü, kutudan çıkan kılıf ve ekran koruyucu vardı hiçbirşey olmadı. Şuan nilkin kılıf ve tank kılıf dedikleri tipte iki kılıf kullanıyorum, haftada bir kaç kere kılıf değiştiriyorum, değiştirirken de temizliğine çok dikkat etmiyorum. Buna rağmen herhangi bir çizik yok cihazda. Bundan önce m52 ve redmi note 10 kullanmıştım, kılıftan kaynaklı bir sürü çizik olmustu, özellikle çerçevede, bu cihazın çerçeve boyası da sağlam çıktı.
Ekranda kutudan çıkan koruyucu var aşırı memnunum. Çoğu firma en düşük kalite plastik koruyucu koyuyor onlar da toz mıknatısı oluyor ve bir kaç hafta içinde çizikle doluyor. Anladığım kadarıyla bu cihazda TPU malzemeden ekran koruyucu var ve cizilmiyor, darbe alınca eziliyor sonra kendi kendine kayboluyor ezik. Arabadaki telefon tutucum sıksık düşüyor telefonla birlikte, ekranda kaç kere ezikler oluştu ve geçti kendi kendine. Kenarlarıda güzel örtüyor ve kalkma yapmıyor. Telefon çöp olana kadar bu koruyucuyu kullanırım sanıyorum. 😄
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Cevabınız için teşekkür ederim , deneyiminiz oldukça işe yarar bilgiye sahip ,
Ekran koruyucusu orijinal ,telefon alırken kendi kutusundan mı çıkıyor ?
Teşekkür ederim tekrar tekrar , iyi bayramlar dilerim.
-
Bende arada kaldım ama x9a sipariş geçtim. 8300 e aldım. Honor 70 2700 tl daha pahalıydı. Aradaki farka değecek bir özellik göremedim kendi kullanım senaryoma göre. Tek kafamı kurcalayan yazılım ve güncelleme desteği.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 27 Haziran 2023; 18:5:33 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba herkese. Telefon titeşimde olsun olmasın ekrana dokunma, çalarken titret, sistem dokunuşları kısımları aktif olmasına rağmen ekrana dokunulduğunda titreşim çalışmıyor. Neyi atladım bulamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mateach -- 28 Haziran 2023; 9:22:6 >
Honor 70 in ekranı gerçekten iyi. Kavisli ekran takıntınız yoksa Samsung A54 Siyah modelide güzel. 4 sürüm Android destegide olacak. Note 20 Ultra cihazım var Samsung One Ui 5 işletim sistemi gibisi yok bence. Yığın Widget oluşturma, Kilit ekranı saatinin font ve boyutunu ayarlama, uygulamaları renkli klasör şeklinde düzenleme gibi özellikler Honorda yok. Android güncellemeleri de Honorda çok geç geliyor.
Dr Deboxyoutube
Today I will be unboxing the new Samsung Galaxy A54 5G. I hope you enjoy! #samsung #unboxing #asmrhttps://www.youtube.com/watch?v=8tQIHHJS0gc&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SGNTR -- 27 Haziran 2023; 22:12:56 >
1.85 boyundayım telefon ile konusurken asfalt zemine dustu kulak hizasından birkac defada takla atti yerde ne kırılmaz cam vardı ne de kılıf inanamadım sadece sağ üst çerçeve kısmında cok ufak ezilme olmuştu.
11 bin fiyatı ile halen alınabilir cihaz mı arkadaşlar ?
Yoksa bu fiyata f/p başka model tavsiye edermisiniz.
Genel kullanım sosyal medya. Şuan elimdeki tel 4 yıldır kullandığım Mi9T
8700 civarına x9a da güzel bir alternatif ya da a34 var biraz daha kaba bir telefon.
Bu modelleri almak daha mı mantıklı. Honor 70 alınmaz mı ?
X9a batarya yönetimi olarak hepsinin içinden geçer
Alınır da hocam genel olarak sosyal medya demişsiniz . Daha çok işinize yarar diye düşünüyorum . Arada 2600 civarı fark var
Merhabalar. Honor 70 kullanıcısıyım. Telefonun kendisine ait müzik uygulaması yok mu acaba ya da ben mi bulamadım? Önceki telefonum Huawei P Smart 2019 telefonumda vardı.
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
X9A ile ekran konusunda bir farklılık olacağına pek ihtimal vermiyorum. Pazarlama kısmında X9A için özellikle ekran dayanımı vurgusu üzerinde duruldu. Honor 70'e kıyasla işlemci , kamera , hızlı şarj, Wi-Fi 6 gibi ciddi derecede farklılıklar var. Şahsi kanaatimce her iki ekran dayanımı bire bir aynıdır.
Kullanım esnasında bir defa sert zemine doğrudan ekran üzerine olacak şekilde düştü. Herhangi bir sorun olmadı. Üstelik üzerinde temperli cam falan da yok. Fabrika çıkışlı ince bir koruyucu film var. Aldığımda bu yana böyle kullanıyorum.
A54 satın alıp o ekran çerçeveleri sebebiyle ertesi gün iade ettim. Ayrıca Honor 70'e kıyasla oldukça kalın, ağır ve estetikten yoksun bir cihazdı. Ben sadece fiziksel olumsuzluklar sebebi ile düşünmeden iade ettim.
Suya ve toza dayanıklılık hakkında bir tecrübem olmadığı için olumlu ya da olumsuz bir görüşüm yok.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Samsung A54, ikisi arasındanda Honor x9a, hb bazı hesaplara 500tl indirim kuponu göndermiş 8300'e iniyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi curky -- 28 Haziran 2023; 20:45:13 > -
10-12 bin civarı cihaz bakıyorum. Realme gt2,honor 70,A54 felan var. Honor 70 almak istiyorum fakat bin lira daha koyup Gt 2 almak daha mantıklı gibi geliyor sizce ?
Beyler Android 13 güncellemesi yapanlar ne durumda? Sürekli bildirim geliyor, yapalım mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X