HONOR MAGİC 7 PRO [ANA KONU] (104. sayfa)

-
-
Dün verdiğim HB siparişim gri renk cihaz şimdi teslim oldu. Dış kutu bilgilendirmeler Rusça :)
PTP-N49.
Dikkat edilmesi gereken bir durum var mı dostlar ?
-
Bu olayları normalleştiren ve basitleştirenleri anlamakta zorlanıyorum.
Sizlerle aynı paraları verip, sizin gibi kayıtlı Türkiye’den cihaz alan bu insanların farklı yazılım, eksik yazılım bileşenleri kullanması hak mı ya da normal mi arkadaşlar? Böyle marka savunuculuğu yapmayın lütfen. Yıl olmuş 2025. Koskoca marka böyle amatörlükler yapmamalı; sorunun ya da sebebin ne olduğu son tüketiciyi ilgilendirmez. Dünyanın parasını vermiş, Türkiye’den kayıtlı cihazı almış insanlar, ama bir bakıyorlar: Farklı bölge cihazı ya da yazılımlarında sizde olan özellikler yok. Böyle saçmalık olabilir mi? Marka algısına ve imajına büyük zarar bu.
Sonra insanlar neden Samsung ya da Apple alıyor? İşte bu yüzden. “Burada bir şey olmaz, şöyle böyle” diye kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz, ama bu durumlar büyük fiyasko. Son tüketici bunlarla uğraşmak zorunda değil.
-
Meraklandım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam bu konularda biraz bilgi eksikliğiniz var. O yüzden konuyu abartıyorsunuz.
Samsung un türkiyeye verdiği cihazların tamamında güncelleme geç gelir. Bu sebeple samsung kullanıcılarının yüzde 80 i odinle csc, yani bölge kodu değiştirerek, yurtdışında verilen güncellemeleri yükler. Direk bölge kodu değişmiş olur.
Senelerce odinle bu şekilde kullandım.
Oneplu updater ile senelerce hangi ülkede güncelleme verildiyse onu indirip cihazın bölge kodunu değiştirdim.
Honor un buradaki eksikliği yada bilmediğimiz, bölge değistirmek istediğimde hangi yazılım ile yükleme yapacağımdır.
Normalde hiçbir telefonda güncelleme dağıtımı beklemedim. Oxygen updater, odin veya diğer ots yollarıyla netten fw yukleyip direk bölgesine bakmaksızın güncelleme kurdum.
Donanım olarak farklı değil bu yüzden haksızsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Konuları okumadım ancak bölgesel cihazın (C185) güncelleme konusunda daha avantajlı olabileceğini tahmin ettim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espares -- 6 Nisan 2025; 14:23:12 >
honorda (huawei ile aynı olduğunu fark ettiğim için yazıyorum) sadece kurtarma moduyla kurulabiliyor, bilgisayar programı itunes veya odin gibi kurulum yapıyor mu bilmiyorum. bölge değiştirmek farklı yazılım kurmak mümkün değil, bootloader kilidi açılmasına izin verilmiyor
-
Arkadaşlar şu anki son sürüm 174 mü?
Honor, samsung ve xiaomi kadar sisteme müdahale ettirmiyor. Cihazın apple vari bir stabiliteye sahip olmasının sebeplerinden bir bu olabilir.
Böyle bir durumda, c94 te olan pil arayüzünü, c185 in yeni sürümünde vermesi gerekiyor diye düşünüyorum.
Fakat çin versiyonunda, ai çok daha ileri düzeyde çalışıyor. Direk sitelere girip randevu rezervasyon oluşturmaya, alışverişe kadar kendi yapıyor. Galeride ai için 5 6 ayrı seçenek epeydir var.
quote:
Orijinalden alıntı: ResurrectionnBu olayları normalleştiren ve basitleştirenleri anlamakta zorlanıyorum.
Sizlerle aynı paraları verip, sizin gibi kayıtlı Türkiye’den cihaz alan bu insanların farklı yazılım, eksik yazılım bileşenleri kullanması hak mı ya da normal mi arkadaşlar? Böyle marka savunuculuğu yapmayın lütfen. Yıl olmuş 2025. Koskoca marka böyle amatörlükler yapmamalı; sorunun ya da sebebin ne olduğu son tüketiciyi ilgilendirmez. Dünyanın parasını vermiş, Türkiye’den kayıtlı cihazı almış insanlar, ama bir bakıyorlar: Farklı bölge cihazı ya da yazılımlarında sizde olan özellikler yok. Böyle saçmalık olabilir mi? Marka algısına ve imajına büyük zarar bu.
Sonra insanlar neden Samsung ya da Apple alıyor? İşte bu yüzden. “Burada bir şey olmaz, şöyle böyle” diye kendinizi kandırmaya devam edebilirsiniz, ama bu durumlar büyük fiyasko. Son tüketici bunlarla uğraşmak zorunda değil.
Hocam Samsung alıp 25 30 bin fazla vermektense gene magic7 pro alırım. Geçenki vatan indiriminde bu telefon 53000 iken Samsung 512 liği 78 bindi. Şuan bu telefon 59500, Samsung ise 91500. Aradaki fiyat farkına s24 Fe gibi amiral işlemcili 7 sene güncellemeli Samsung S serisi telefon alınıyor. Apple fiyat farkına dahi girmiyorum. Ayrıca Apple ülkemize verdiği önem şu videodadır:
-
Arkadaşlar son durum nedir? Pil menüsü farklı olan cihazlar başka ülkede satılması gereken ama bizde stok bittiği ve o ülkede satılmadığı için bizim ülkede satılan cihazlar mı?
Ücretli programlarla değiştiriliyor sanırım ama gereksiz.
6 sene mate 20 pro kullandım ki son yıllarda hiç güncelleme aldığını bile hatırlamıyorum. Telefonda ne bir sorun oldu ne açmadığı program oldu.
Yani güncelleme ilk başlarda stabilizasyon için önemli de sonra çok da takmıyorsunuz
Tam açıklaması öyle değil hocam.
İki farklı sürüm var, honor bütün cihazlarında 2 sürümü de orjinal garanti ile satışa sürebiliyor.
Türkiye için üretilmiş bir cihaz yok. Global var, orta doğu var, Çin var, rusya var.
Global ile orta doğu sürümü donanım olarak aynı. Diğerlerinde farklılıklar var, bu farklılıklarda çin sürümlerinde bizde en çok kullanılan band 10 yok vb. Gibi
Bizim kullanım klavuzlarında 4 dil var
Türkçe
Gürcüce
Rusça
Kazakça
Bende zaten ilk ona baktım hocam. Kullanım klavuzu türkçe olunca, gerisiyle ilgilenmedim
Bu durumda c94 olanlar Rus bölgesi mi oluyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espares -- 6 Nisan 2025; 16:53:35 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X