Şimdi Ara

Hoparlör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba tda1554q 2x 25 w bir amfi yaptım.5800 ile müzik dinlerken hoparlör bir tanesinde sorun çıktı.Bu amfi çıkışlarından 25 w 4 ohm veriyor ben 80 w bir hoparlör taksam sorun olurmu amfi 12 v bir akü ile besliyorum 80w aküyü çabuk bitirirmi

Birde tda1544q benzer fakat 4 tane çıkış verebilecek bir amfi devresine ihtiyacım var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 9 Eylül 2009; 15:10:58 >

• En az 25 w olmak üzere 4 ohm'luk hoparlörler sorun çıkarmaz

Daha yüksek empedanslı hoparlörler (8-16 ohm) seste kısılma ve bozulma yaratır
    Daha düşük empedanslı hoparlörler (1-2 ohm) ANFİYE AŞIRI YÜKLENİP KALICI HASAR VEREBİLİR

Anfinin çıkış empedansına uygun hoparlörler kullan.

4 çıkış için, en basitinden iki tane 1554 kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dursunaga

Merhaba tda1554q 2x 25 w bir amfi yaptım.5800 ile müzik dinlerken kolanlardan bir tanesinde sorun çıktı.Bu amfi çıkışlarından 25 w 4 ohm veriyor ben 80 w bir hopörler taksam sorun olurmu amfi 12 v bir akü ile besliyorum 80w aküyi çabuk bitirirmi

Birde tda1544q benzer fakat 4 tane çıkış verebilecek bir amfi devresine ihtiyacım var

Biraz Türkçe'ye özen lütfen....
  • tda7386

yada 2 tane 1554

ayrıca 80w akü demişsin ama 80Amper mi o?
  • yüksek wattlı hoparlör takman ile alacağın güç anfinin verdiği güçtür, takman anfi için sorun teşkil etmez aksine iidir hp yanma riskin düşer
    hoparlör omajını yüksek tutman sesde bozulma değil sadece alacağın gücün düşmesine neden olur vede anfinin çok rahat çalışması için iyidir..
    hpler gücünü artıtman harcanan çekilen akımı etkilemez çekilen akım anfi ve hpler gücü arasında doğru orantılıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 9 Eylül 2009; 9:08:53 >
  • @bobita konuştuğumuz dil türkçe bunu sende biliyorsun imla kurallarında sorun olabilir hoparlörü hopörler diye yazmışta olabilirim fakat gayet açık ve net sorunu izah ettim elimdne geldiğince özen gösteriyorum yazmana gerek yok.

@admiral9999 arkadaşım 80 w akü değil 80 w olan hoparlör 2 tane tda1554q kullandığımda akünün sarjı biraz daha kısa zamanda bitecektir değilmi yoksa her ikisi için ayrı akümü kullanmalıyım

@kadircitak çok teşekkür ederim omaj dediğin hoparlörün amper değeri sanırsam ozaman 4 ohm değerinde bi 80 w hoparlör işimi görecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursunaga -- 9 Eylül 2009; 15:14:31 >
  • quote:

@bobita konuştuğumuz dil türkçe bunu sende biliyorsun imla kurallarında sorun olabilir hoparlörü hopörler diye yazmışta olabilirim fakat gayet açık ve net sorunu izah ettim elimdne geldiğince özen gösteriyorum yazmana gerek yok.

@admiral9999 arkadaşım 80 w akü değil 80 w olan hoparlör 2 tane tda1554q kullandığımda akünün sarjı biraz daha kısa zamanda bitecektir değilmi yoksa her ikisi için ayrı akümü kullanmalıyım

@kadircitak çok teşekkür ederim omaj dediğin hoparlörün amper değeri sanırsam ozaman 4 ohm değerinde bi 80 w hoparlör işimi görecektir.

12 volt 80 amp.bu nasıl bir güç kaynağı biraz açrmısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bluetooth Hoparlör seçimi
    10 ay önce açıldı
    rms-anfi-hoparlör
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderdemirel

quote:

@bobita konuştuğumuz dil türkçe bunu sende biliyorsun imla kurallarında sorun olabilir hoparlörü hopörler diye yazmışta olabilirim fakat gayet açık ve net sorunu izah ettim elimdne geldiğince özen gösteriyorum yazmana gerek yok.

kim açıcak? zaten 80amper değilmiş ki

• 80w hp ler takmanla çekilen güç 25w la sınırlı kalacaktır..tda değişmediği sürece. :)

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: admiral9999

quote:

Orijinalden alıntı: onderdemirel

quote:

kim açıcak? zaten 80amper değilmiş ki

haklısın özür,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.