Şimdi Ara

Hoparlör Anfi bağlatısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pioneer gm6500f anfim var birde tsw309d4 subwoofer ım var simdi sorum şöyle

anfi 4 cıkıslı
    sub cift bobin

anfiyi mono 2 kanal durumuna alıp

2 kanalın birini subwooferin 1. bobinine
    diğerini subwoofrın 2. bobinine bağlasam

normalde böyle bir bağlantı şekli yok yanı subwoofer a 2 kanal girmiş olacagım

acaba sub yada anfi zarar görürmü

anfiye sinyal 4 kanala tek jak dan geliyor ayrı ayrı değil

• Aconitum kullanıcısına yanıt
    4 Kanallı bir amplifikatörün kanallarının ikişer olarak köprülenmesi (bridge mode) ve iki çıkışın iki ses bobinli hoparlörü ayrı kanallar üzerinden beslemesinde bir sakınca yok. Gerektiği zaman uygulanabilen bir yöntemdir.
    Yalnız,
    * Amplifikatörü köprülenmiş mod'a doğru bir şekilde getirmek için kullanma kılavuzunu dikkatli okuyun.
    * Kullanma kılavuzundan amplifikatörün köprülenmiş mod'da desteklediği minimum empedans ile hoparlör sargılarınızın empedansının uyuştuğundan, sargıların herbirinin empedansının daha düşük olmadığından emin olun.
    * Her iki kanala/bobine verdiğiniz ses sinyalinin aynı seviyede olmasına dikkat edin.

Amplifikatörler köprülendiği zaman çıkış gücü teorik olarak tek kanal gücünün 4 katı olur. Zira çıkış gücü çıkış voltajının karesi ile doğru orantılıdır. Ancak pratikte çeşitli teknik nedenlerle bu mümkün olmaz.

Köprülenmiş amplifikatörlerde ses sinyali genelde A kanalına verilir, hoparlöre çıkış iki canlı uçtan alınır.

Bu düzeneği evde kullanacaksınız sanıyorum... Sorununuz daha ziyade yüksek akım verebilecek 14.4V DC besleme sağlamak olacaktır.

Evlerde bir pasif subwoofer'ı beslemek için profesyonel seri bir amplifikatör kullanmak daha mantıklı olur.
    Örnek olarak:

Hoparlör Anfi bağlatısı
     Hoparlör Anfi bağlatısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 30 Ocak 2014; 9:42:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kursun_

4 Kanallı bir amplifikatörün kanallarının ikişer olarak köprülenmesi (bridge mode) ve iki çıkışın iki ses bobinli hoparlörü ayrı kanallar üzerinden beslemesinde bir sakınca yok. Gerektiği zaman uygulanabilen bir yöntemdir.
    Yalnız,
    * Amplifikatörü köprülenmiş mod'a doğru bir şekilde getirmek için kullanma kılavuzunu dikkatli okuyun.
    * Kullanma kılavuzundan amplifikatörün köprülenmiş mod'da desteklediği minimum empedans ile hoparlör sargılarınızın empedansının uyuştuğundan, sargıların herbirinin empedansının daha düşük olmadığından emin olun.
    * Her iki kanala/bobine verdiğiniz ses sinyalinin aynı seviyede olmasına dikkat edin.

Amplifikatörler köprülendiği zaman çıkış gücü teorik olarak tek kanal gücünün 4 katı olur. Zira çıkış gücü çıkış voltajının karesi ile doğru orantılıdır. Ancak pratikte çeşitli teknik nedenlerle bu mümkün olmaz.

Köprülenmiş amplifikatörlerde ses sinyali genelde A kanalına verilir, hoparlöre çıkış iki canlı uçtan alınır.

Bu düzeneği evde kullanacaksınız sanıyorum... Sorununuz daha ziyade yüksek akım verebilecek 14.4V DC besleme sağlamak olacaktır.

Evlerde bir pasif subwoofer'ı beslemek için profesyonel seri bir amplifikatör kullanmak daha mantıklı olur.
    Örnek olarak:

Hoparlör Anfi bağlatısı
     Hoparlör Anfi bağlatısı

resimde hoparlör
    8ohm olarak baglanmıs gibi duruyor

benim dediğimde 4 ohm ayrı ayrı olacak

anfi 2 ohm 8ohm arası desteklıyor 4 ohmda desteklıyor

4 ohm bi kanal a 4 ohm diger kanala

psu 12 v 30a 14,4 nasıl olur bilmiyorum

yazınızda sunu anladım bu 2 bobinede ayrı ayrı giriş yapsam bir sorun cıkmayacak oldugunu anladım dogru anladıysam eger eger dogru anladıysam :)

• Aconitum kullanıcısına yanıt
    Fotoğrafı pasif subwoofer’ın profesyonel ampli ile kullanımına örnek olarak verdim.

Evet bağlantı 4+4=8 ohm.
    Kullanılan ampli Yamaha P3500S.
    http://www.yamahaproaudio.com/global/en/products/poweramps/ps_series/specifications.jsp
    2*450W @ 4 ohm veya köprülenmiş halde 1*900W @ 8 ohm üretiyor.
    İki bağlantı seçeneği vardı. Her iki bağlantıda da güç üstünlüğü yoktu.
    Daha basit bağlantı olması nedeni ile 8 ohm’a köprü bağlantı seçeneğini seçtim.

Sizin ikişer kanal köprülenmiş durumda iki ayrı hoparlör sargısını beslemeniz mümkün. Ancak daha önce belirttiğim hususlara dikkat etmek kaydı ile bunu yapabilirsiniz.

Yıllar önce oto amplisi kullanan bir subwoofer yapmıştım. Besleme için küçük bir trafo fabrikasına özel olarak bir trafo sardırmıştım. :)

Bir sorununuz sub olarak kullanacağınız hoparlörün küçük kabinleri sevmemesi. Thiele-Small parametrelerine göre hesaplanan kabin ölçüleri bir hayli büyük çıkıyor…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kursun_ -- 2 Şubat 2014; 22:47:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    rms-anfi-hoparlör
    17 yıl önce açıldı
    Hoparlör amfi seçimi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.