Şimdi Ara

Hoparlör Cızırtı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda araştırdım fakat sadece bir konu var ve onda da çözüm bulamadım. Elimde eski Arçelik marka 2 tane bas ve mid bass kabini var aux ile cihaz bağlıyorum. Cihazda ses varken problem yok. Fakat ne zaman ses olmasa cızırtı yapıyor mesela müzik dinlemesem video izlemesem cızırtı sesi geliyor ses seviyesi düşükken gürültü yok fakat ses yüksek ve aux kablosu boştayken cızırtı sesi var. Problem nedir ve çözüm yolu nedir acaba?

Teşekkürler.

• canlı uç ile şase arasına 4.7k yada 2.2k direnç bağla
  • Besleme tarafına büyük kapasiteli kapasitör koyarsanız düzelir.Cızırtı ve parazit beslemeden kaynaklanır.Besleme çıkışına büyük bir kapasitör koyun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dewmez

canlı uç ile şase arasına 4.7k yada 2.2k direnç bağla

Şase tamam biliyorum da canlı uç nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpersddk

Besleme tarafına büyük kapasiteli kapasitör koyarsanız düzelir.Cızırtı ve parazit beslemeden kaynaklanır.Besleme çıkışına büyük bir kapasitör koyun..

Kapasitör koyayım da araç amfisi değil bu normal teybe entegre amfi nasıl bi kapasitör bağlamalıyım ve ne şekilde? kaç farad-volt? sadece + uca mı Her iki uca ayrı ayrı mı?
  • Devrenin beslemesine paralel yani artısına kondun artısını, eksisine kondun eksisini bağlaman gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyborg1981

Devrenin beslemesine paralel yani artısına kondun artısını, eksisine kondun eksisini bağlaman gerekiyor.

Anladığım kadaryıla AC ucu kesip araya bir yane kapasitör atsam yeterli olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FvZCgLyN

quote:

Devrenin beslemesine paralel yani artısına kondun artısını, eksisine kondun eksisini bağlaman gerekiyor.

Evet paralel olacak şekilde.20.000 uf 35v işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpersddk

quote:

Orijinalden alıntı: FvZCgLyN

quote:

Evet paralel olacak şekilde.20.000 uf 35v işinizi görür.

Arkadaşım AC kabloya elektrolitik mi atılır? sakatlayacaksınız adamı. Ayrıca müzik seti gövdesinden bahsediyor. Dediklerinizin hiç bir geçerliliği yok maalesef. Senin yapman gereken pc müzik seti arasındaki kabloyu ac ve diğer parazitik dalga yayan kablolardan uzak tutmak, pc den volum ü 80% yapıp normal kullanımda müzik setinden sesi açıp kısman, ve pc nin düzgün topraklama yapılmuş bir prize bağlı olmasını sağlaman. İyi dinlemeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.