Şimdi Ara

SES PROBLEMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhabalar. Geçtiğimiz hafta ikinci el olarak panasonic marka sa-ht870 model ev sinema sistemi satın aldım. Vestel marka 40pf7070 model tv ye scart girişinden bağladığımda normal uydu yayınlarında 5+1 olarak ses alabiliyorum. Yalnız tv ye bağlı olan xiaomi mi box üzerinden herhangi bir video açtığımda ses sisteminden ilk1 saniye ses geliyor sonrasında kesiliyor. Bunun nedeni nedir acaba yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim. Son olarak normal uydu yayınlarında ses sistemi üzerinden ses alırken 2 kolonda sabit bir cızırtı geliyor. Cızırtının şiddeti ses kısıkkende yüksekkende aynı, değişmiyor. Hepinize çok teşekkür ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV Box Ses Sorunları ve Çözümleri

TV box'ınızda ses sorunları yaşamak sinir bozucu olabilir. İşte yaygın sorunlar ve bunların nasıl çözüleceğine dair bazı ipuçları:

Android TV Box Ses Sorunu:

• Mi Box Ses Gelmiyor: Ses ayarlarını kontrol edin. HDMI kablosunu yeniden takmayı deneyin. Ses çubuğu veya hoparlörleriniz varsa bunların düzgün şekilde bağlandığından emin olun.
    • Xiaomi Mi TV Stick Ses Gelmiyor: Cihazı yeniden başlatın. TV'nizle uyumluluğu kontrol edin. Farklı bir HDMI kablosu deneyin.
    • TV Box Ses Gelmiyor: TV'nizdeki ses çıkış ayarlarını kontrol edin. HDMI bağlantısını inceleyin ve kabloyu değiştirin. Ses çubuğu veya hoparlörleri tekrar bağlayın.

Ses Ayarları:

• Xiaomi Mi Box Ses Ayarları: Ayarlar menüsünden ses çıkışını seçin. Sesi ayarlayın ve farklı ses modlarını deneyin.
    • Mi Stick Ses Sorunu: Uzaktan kumandadaki "Ayarlar" tuşuna basın. Ses ayarlarına gidin ve ses seviyesini, EQ'yu ve diğer seçenekleri ayarlayın.

Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, şunları yapmayı deneyebilirsiniz:

• Cihaz yazılımını güncelleyin.
    • Fabrika ayarlarına sıfırlayın (verileriniz silinecektir, bu nedenle işlemden önce yedekleme yapın).
    • Profesyonel bir teknisyenden yardım alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar cızırtı problemi neyse de tv box ı kullanırken neden ses alamıyorum scart kablosu yerine farklı bir bağlantı kablosu mu denemem lazım acaba çok teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: tuncaytekin44

Yardımcı olabilecek yok mu arkadaşlar cızırtı problemi neyse de tv box ı kullanırken neden ses alamıyorum scart kablosu yerine farklı bir bağlantı kablosu mu denemem lazım acaba çok teşekkür ederim
    Bağlantıları tam göremediğimiz için yardımcı olmamız zorlaşıyor.

1. MiBox televizyona nasıl bağlı? Box'ın sesini TV'den normal olarak alabiliyor musunuz?

2. TV'den sinema sistemine sesi hangi çıkıştan gönderiyorsunuz? Eğer TV'nin scart bağlantısını kullanıyorsanız, o bağlantı noktası ses girişi için olmalı, ses çıkışı için değil.
  • SES PROBLEMİ SES PROBLEMİ

• Hocam oncelikle yardımlarınız için cok teşekkür ederim birinci fotoğraftaki bağlı olan scart kablosu ile ikinci fotofrafta görünen yine scart girişine bağladım tv box ise hdmi 2 girişinden hdmi kablosu ile bağlı

• Tv box ın sesini tv den normal olarak alabiliyorum hicbir problem olmuyor ses sistemini açtığımda ise normal uydu kanallarinda ses varken tv box a gectigim anda ilk 1 saniye ses geliyor sonra gelmiyor

• quote:

Hocam oncelikle yardımlarınız için cok teşekkür ederim birinci fotoğraftaki bağlı olan scart kablosu ile ikinci fotofrafta görünen yine scart girişine bağladım tv box ise hdmi 2 girişinden hdmi kablosu ile bağlı
    Televizyonun arkasındaki o scart girişi uydu alıcısı gibi kaynaklardan TV'ye görüntü ve ses aktarmak için, yani adı üzerinde o bir "giriş", "çıkış" değil. O bağlantı noktasını sinema sistemine ses göndermek için kullanamazsınız. Kullansanız da sağlıklı sonuç vermez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ses sorunu
    3 ay önce açıldı
    Denon ses sisteminde ses sorunu.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anladım hocam çok sağolun peki herhangi bir çözüm öneriniz var mı yani farklı bir kablo ile mi bağlamam gerekiyor

• quote:

Anladım hocam çok sağolun peki herhangi bir çözüm öneriniz var mı yani farklı bir kablo ile mi bağlamam gerekiyor
    MiBox'ta bir AV çıkışı var bildiğim kadarıyla. Oradan sesi alıp uygun bir kablo ile sinema sisteminin "Audio in" yazan girişlerine bağlayabilirsiniz. Uygun kabloyu elektronikçilerde bulursunuz.

Benim aklıma başka bir çözüm gelmiyor.
  • Çok teşekkür ederim deneyip sizede bilgi verecegim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.