ARKADAŞLAR KENDİME BİR STEREO HOPARLÖR YAPMAYA KARAR VERDİM BUNUN İÇİN İSE B&W 800 SERİSİNİN KABİNLERİNİN AYNISINI BİREBİR ÖLÇÜLERDE AYRINTILI OLARAK YAPMAKTAYIM FAKAT KABİNDE 2 ADET BAS 1 ADET MİD. 1 ADET TWEETER MEVCUT SORUM ŞU 25 CM BASS HOPARLÖRÜ İÇİN KABİNDE MİD BASS MI YOKSA NORMAL BASS HOPARLÖR MÜ KULLANSAM YADA MİD BASS İLE NORMAL BASS HOPARLÖRÜ ARASINDA Kİ FARKI TAM OLARAK ANYALAMADIĞIM İÇİN SİZLERDEN FİKİR VE BİLGİ RİCA EDİYORUM AYRICA HOPARLÖR ALMAM KONUSUNDA YER VE MARKA TAVSİYENİZ OLURSA DA SEVİNİRİM
dincburhan
kullanıcısına yanıt
Adı üzerinde bass hoparlörler sadece bass'ları vermek görevi verilmiş, buna göre tasarlanmış hoparlörlerdir. Mid-bass, bass'larla birlikte mid'leri, en azından bir kısmını vermek görevi verilmiş hoparlörlerdir. Genellikle 2-yollu kabinlerdeki bass sürücüler mid-bass'tır diyebiliriz.
Birebir aynı, orijinal bass-mid-tiz sürücüleri, crossover'ı kullanmak ve kabinlerin konstrüksiyonunu en ince detayına kadar bilmek kaydı ile bir hoparlörün klonunu yapmak mümkün olabilir. Ama farklı sürücüler, crossover kullandığınız takdirde bu onun klonu değil ancak karikatürü olur. Bu iş şans meselesi de değil.
Kursun_
kullanıcısına yanıt
tabiki aynı kalitede olamayacak crossover ı ve hoparlörü birbirine denk seçmeye çalışacağım aslında bunu yapmamın nedeni biraz da dekor daha sade bir kabin de seçebilirdim yada buna harcıyacağım parayla hazır kabinde alabilirdim dedim ya dekor olayını istedim aynı zamanda olabildiğince de kaliteli ses alabilmem bütcem doğrultusun da tabiki