Şimdi Ara

Hoparlör Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar evimde kaliteli ağlırlık olarak müzik dinlemek - filmlerden iyi performans almak için bir hoparlör arıyorum.

Bilgisayarımda kullanacağım. (macbook pro)

Hoparlör konusunda hiçbir bilgim-tecrübem yok.

Böyle 2 tane hoparlör 1 tane bass anfi tarzında çok yer kaplamayacak, çok uğraştırmayacak bir ürün arayışındayım. Alayım takayım kullanayım kafasındayım. Uzun ömürlü olsun bozulmasın vs.
    Anfiydi, kabloydu, modifikasyondu uğraşmak istemiyorum.

Bütçem 2000-2500 TL arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacoder -- 4 Ocak 2017; 0:5:43 >

• Aktif bookshlef sizin istediğiniz ürün gibi duruyor. Aux ve power kablosu dışında ek bağlantı gerektirmeyen, harici amfi veya aktif bass gerektirmeyen(tercihe bağlı tabi) bir ürün. Hem macbook pro ile güzel bir görüntü uyumu sağlar. Bütçen göz önüne alındığında audioengine a5 olabilir diyorum. Forumlarda detaylı incelemesi var. Ya da muadili başka markaları da incelemeni öneririm. Temiz ikinci el de iyi bir tercih olabilir. Artan para ile belki usb ses kartı düşünebilirsiniz.

http://www.emavihifi.com/web_20117_1/product_tree_focus.aspx?category_id=944&product_id=5970

• metulen kullanıcısına yanıt
    Hocam Audioengine a5'in USB girişi de var. Bluetooth usb aktarıcı ile kablo kullanmadan ses aktarımı yapsak kalitesi düşer mi sesin?
  • İşin içine bluetooth girdi mi ses kalitesi her tülü düşer. Yeni nesil APTX teknolojisi kayıpsız bluetooth aktarımı yaptığını iddaa ediyor ancak yalan. Detaylı incelediğiniz zaman maksimum 24 Bit 96 Khz ses aktarımı yapabiliyor.

Ancak şu anda 32 Bit 192Khz ya da 384Khz kayıpsız müzik dosyaları internetten rahatça indirilebiliyor.

Madem MacBook Pro kullanıyorsunuz bence 2.500 TL bütçenize yazık edip aktif hopalör almayın (Kişisel fikrim, kimseye cevap niteliğinde değildir)

Bu paraya gayet temiz giriş seviyesi Bookshelf Hopalör + Stereo Amfi + USB DAC kurabilirsiniz.

Macinize de Audirvana+ ya da JRiver tarzı bir program yükleyip yerinizden kalkmadan iphoununuzdan bu programlarım uygulamaları ile HD müzik dinlemenin keyfini çıkartırsınız.

Örnek bir sistem topladım size,

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dali-zensor-3-plusbowers-wilkins-394251882/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-cambridge-audio-topaz-am10-integrated-stereo-amplifier-355913254/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-ifi-idsd-nano-dac-amp-371680052/detay (Bu Dac'tan ben kendi sistemime aldım bugün, neredeyse çalamadığı yüksek çözünürlüklü ses dosyası yok)

• belverus kullanıcısına yanıt
    Edit: Ben direk USB'den bağlama olarak okuduğum için hatalı bir açıklama yapmışım, kusura bakmayın. Bluetooth ile aktarım kalitesi wireless'e göre daha düşük. Bağlantı platformu olarak wireless kullanan kartlar daha mutlu eder. Logitech marka bluetooth olanı kullanıyorum. Pratik ve mobil bağlanabilirlik gerektiğinde kullanıyorum. Diğer zamanlarda ise direk aux'tan bağlıyorum sisteme.

USB dijital veri aktarımı için kullanılıyor. Ses dediğimiz şey ise analog bir sinyaldir. Aux ve coax portları analog sinyal yani ses sinyalini taşır. Optik veya dijital coax portlar ise sesin kodlanmış yani dijital halini taşır (ses için örnek vermek gerekirse) Dijital olarak aktarılan ses verisi duyulabilir bir sinyal içermez, bu sinyalin DAC (Digital to Analog Converter) denilen dönüştürücü ile analog sinyale dönüştürülmesi gerekir.

A5+ te ise şöyle bir ibare var,
    "The USB port on Audioengine 5+ speakers was designed to be for power charging only, but don't despair - we've also included an audio input next to the USB port to plug your music into"

"Audioengine 5+ hoparlörlerin USB portu yalnızca güç şarjı için tasarlanmıştı, ancak umutsuzluğa kapılmayın - müziğinizi takmak için USB portunun yanında bir ses girişi de ekledik."

Yani bu USB port ile ses girişi olarak kullanılmıyor. Sanırım yanda birde aux giriş mevcut oradan bağlayabiliyorsunuz. USB ile veri bağlantısı yaparak ses elde etmek için o cihazda muhakkak DAC olması gerekli. Uzun uzun araştırmadım ama benim bildiğim USB porttan analog ses aktarımı olmuyor. A5+'ta ta DAC olmadığına göre ses aktarımı yapamazsınız.

Audio engine marka wireless adaptor var (Dahili DAC ve aux çıkışı var). Belki ses aktarımını kablosuz yapmak isteyebilirsiniz. bu adaptörün enerji beslemesini de A5+'taki USB porttan yapabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metulen -- 1 Şubat 2017; 16:25:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: the wade

İşin içine bluetooth girdi mi ses kalitesi her tülü düşer. Yeni nesil APTX teknolojisi kayıpsız bluetooth aktarımı yaptığını iddaa ediyor ancak yalan. Detaylı incelediğiniz zaman maksimum 24 Bit 96 Khz ses aktarımı yapabiliyor.

Ancak şu anda 32 Bit 192Khz ya da 384Khz kayıpsız müzik dosyaları internetten rahatça indirilebiliyor.

Madem MacBook Pro kullanıyorsunuz bence 2.500 TL bütçenize yazık edip aktif hopalör almayın (Kişisel fikrim, kimseye cevap niteliğinde değildir)

Bu paraya gayet temiz giriş seviyesi Bookshelf Hopalör + Stereo Amfi + USB DAC kurabilirsiniz.

Macinize de Audirvana+ ya da JRiver tarzı bir program yükleyip yerinizden kalkmadan iphoununuzdan bu programlarım uygulamaları ile HD müzik dinlemenin keyfini çıkartırsınız.

Örnek bir sistem topladım size,

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-dali-zensor-3-plusbowers-wilkins-394251882/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-cambridge-audio-topaz-am10-integrated-stereo-amplifier-355913254/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-ifi-idsd-nano-dac-amp-371680052/detay (Bu Dac'tan ben kendi sistemime aldım bugün, neredeyse çalamadığı yüksek çözünürlüklü ses dosyası yok)

Bana kalırsa da pasif bookshelf, stereo amfi ve DAC güzel kombinasyon. Bu sistem gelişmeye de açık olur. CD Player, pikap nw player vs eklenebilir. Daha sonra istenilen ekipman ayrıca upgrade edilebilir. Ama arkadaş sade ve basit bir sistem istiyor diye aktif bookshelf önermiştim. Misal bende Denon PMA720 var ve diamond 9.6 var. En son kabloları upgrade edip bir de lenco l90 pikap bağladım daha da hoş oldu. Sonraki adımım da pikap iğnesini ve dahili kablolarını değiştirmek. Tabi ki tercih meselesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı tavsiye
    15 yıl önce açıldı
    Bluetooth hoparlör tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.