Şimdi Ara

Hoparlör tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Polo 6n2 aracimin orjinal teybinin arizalanmasi nedeniyle pioneer 150-ub 4x50w bir teyp aldim kendime.Ancak montajini yaptigimda orjinal hoparlorler ile vokal sesinin cok arka planada kaldigini ve basslarda azalma fark ettim.Yeni hoparlor arastirmasi yaptigimda koaksiyellerin 3-4 yollu olduklarini gordum.Orjinalde ise kapidaki bass hoparloru biliyorsunuz.Belki de bazi sesleri alamayisimin nedeni oydu.Simdi 4 yollu hoparlor alsam konsol hoparlorunu (yukarida tiz-mid sesleri veren) iptal etmeli miyim? Diger yandan hoparlor tavsiyesinde bulunursaniz memnun olurum...

• Teyp değişmesiyle çok farklı ses değişimi olacağını sanmıyorum,,, Orjınal teypte Loud ayarı açık ise bass dolgun çıkar. orjınal teypte mıd ayarı olmadığından orta sesleri flat olarak alırsınız.. yeni teypte bu ayar ve benzeri dsp ön ayarı varsa mid sesleri keser,,, üstüne birde loud ayarı kapalıysa dolgun değil, flat bass alırsınız.
    Bass ların kesilmesinde ve seslerin birbirini yoketmesinde 2. etken hoparlor bağlantısı. Hoparlorun biri ++//--- ters bağlanırsa,, diğer hoparlorün sesiyle birbirini yok eder.. TDA1554 anfimde bunu yaptı,,, aciko-eq-ampliferde bunu yaptı,,, yani sesler boşluğa düşüyor gibi cansız.
    Hoparlor olarak fazla ayrıntıya girmeden hem bass sesleri hemde tiz sesleri iyi verebilecek bir hoparlor seçmelisiniz.. ++ ve --- önemli yani.
    http://www.sony.com.tr/support/tr/content/cnt-specs/XS-GT1738F/list mesela bu hoparlor bass ve tizz sesleri tam olarak veriyor..
    Forumları geziyorumda; eskiden gümbür gümbür bass vuran (Efsane diye anılır),, pıoneer stereo hoparlorler,, şimdi niyeyse mid takımı oldu- beğenmiyorlar.
    Ben arabaya 2 tane 15cm phılıps woofer taktım,, olmasada bass kabini varmış gibi aratmıyor yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    klavye tercihi
    geçen ay açıldı
    Subwoofer Amfi Tercihi
    geçen yıl açıldı
    Tucson hoparlör seçimi yardım
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.