Şimdi Ara

Hoparlördeki vınıltı nasıl kesilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir mikrofon devresi yaptım ama bir sorunum var, yardım ederseniz çok sevinirim.
    Devre bir elektret mikrofonun bağlı olduğu ön yükselteç ve bu ön devreden gelen sesi yükselten LM380 entegresinden oluşuyor.
    Ama ön yükselteçle lm380 devresini aynı pile bağladığımda büyük bir vınıltı oluşuyor ve konuşma seslerim çok arkada kalıyor.
    Devreleri farklı pillere bağladığımda devre vınıltısız çalışıyor. Ama küçük bir devre için iki ayrı pil kullanmak anlamsız olacağına göre sorun nerede olabilir? İki devreninde aynı pilden beslenmesi sağlanamazmı? Aşağıda vınıltıya sebep olan bağlama şekli var. [[Düzeltme: 100K lık direnç aslında 10 K, değeri yazılmamış olanıda 100K olacak. Diğer resimlerde de bu şekilde olacak]]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi postal. -- 20 Haziran 2009; 1:00:29 >

• İlk katın orada + yazdığın yere 100R direnç koy, direncin iki tarafına da bypass kapasitörleri koy derim. Biri preamp katına biri entegreye olacak şekilde.
  • Bypass olayını sayenizde daha şimdi öğreniyorum:) Birşeyler yapmaya çalıştım ama olmadı gibi.
    Devrenin üzerinde gösterebilirseniz çok iyi olur, sanırsam kutupsuz kapasitör gerekli.
  • Şöyle bir şeye dene bakalım, birazda olsa kesmesi gerek.

• kukubara vePHaLaNX, çok sağolun, sonunda oldu
    Elimde olmadığı için 100 mikro faradın yerine 470, 1000 mikrofaradın yerine 1500, 100 ohm un yerine 220 ohm kullandım ama yinede oldu.
    Bu arada belirteyim bu devre çok müthiş. Odada fısıltyla konuşulsa bile bunları algılayabiliyor. Hoparlör kullanınca eko yaptığı için uzun kablolu bir kulaklık kullanılsa iyi olur.
    iki kapasitör işi nasıl halletti hayret

• quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Şöyle bir şeye dene bakalım, birazda olsa kesmesi gerek.

Kukubara hocam aynı sorun benimde başıma geldi. Nasıl çözerim?? Benim kullandığım devre tda2822m ama önyükselteç için kullandığım devre aynı. Önyükselteci devreye bağladığımda direk vınıltı geliyor. Mikrofon hiç çalışmıyor.
  • Yeşil alandaki ilaveyi uygulayın bakalım ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kukubara -- 6 Ekim 2013; 0:05:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Yeşil alandaki ilaveyi uygulayın bakalım ne olacak.

Hocam çok sağol. Dün gece deneme yanılma yolu ile (tabiki sizlerin yorumlarına dayanarak) çözümü buldum. Resimde verdiğiniz bağlantıyı yaptım ve süper oldu. Parazit sıfır.

Şimdi merak ettiğim konu şu. Bu devrede neden parazit oluşuyor? Sonradan eklediğimiz filtre devresinin çalışma mantığı nedir ve parazitleri nasıl kesiyor? Hocam bilgi verirsen çok memnun olurum. Yeni birşeyler öğrenmenin heyecanı içerisindeyim.

• Kaba bir tabirle anlatmak gerekirse eklenen ilave kısım kaynak dekuplaj kondansatörüdür.
    Audio devrelerinin şemalarını inceleyin benzer yapıları hemen hepsinde görebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.