arkadaşlar bilgisayarım eskiden xp idi. simdi windows7 eskiden hoparlör gayet güzel çalışıyordu ama artık hiçbir videodan insan sesleri gelmiyor sorun hoparlördedir diye kulaklık aldım ama birşey değişmedi aynı sorunla kulaklıklada karşılaştım şarkı dinlerken müziğin sesi gayet iyi geliyor ama insan sesi gelmiyor sorun acaba ne lütfen yardım edin
yok mu bir fikri olan
ses sistemi 5+1 de kalmış olabilir. Yani konuşmaların olduğu ses kanalı ile müziklerin çaldığı kanal farklı olduğundan bunu duyamıyorsunuz. sisteme 5+1 hoparlör bağlarsan sorunu aşarsın ama senin stereo bir sisteminin olduğunu düşünürsek, codec paketi yardımıyla veya ekran altında ses simgesi ile çıkışı 5 kanaldan 2 kanala çekmen gerekiyor.
Zaten ses menüsüne girdiğinde SPDIF göreceksin bunu seçme, diğerini seç, konu çözülecektir.
Eğer media player classic ile izliyorsanız, içinde channel mapping var. Bunu da stereo'ya çevirirsineniz sorun çözülecektir. Kolay gelsin...
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
sisteme 5+1 hoparlör bağlarsan sorunu aşarsın
hoparlör saten 5+1 ama onu takıncada insan sesi gelmiyor
bu beş kanaldan iki kanala nasıl çekiyoruz biraz daha açık olsan çok anlamam bu işlerden
quote:
Orijinalden alıntı: dezuw
quote:
Orijinalden alıntı: Harris32
sisteme 5+1 hoparlör bağlarsan sorunu aşarsın
hoparlör saten 5+1 ama onu takıncada insan sesi gelmiyor
channel mapping'i denediniz mi? ayrıca film belki 6+1, 7+1 DTS-HD olabilir, bir sürü şey denemeniz gerekiyor. Ses kartını sürücülerinde bir sıkıntı olabilir. Codec paketlerini kaldırıp yeniden yüklemek veya güncellemek veya resetlemek de denenebilir. uzaktan bunu çözmek zor, bir sürü detay var. Filmler yanlış kod'lanmış bile olabilir.
bu film 6 kanal DTS ama ben bunu codec paketi içinden aşağıdaki gibi 2 kanala çeviriyorum. aşağıda bunu gösterdim.
Bu resimdeki gibi kanal sayısını codec paketi ayarlarından 2 kanal stereo'ya çekmeniz gerekiyor.
bunu yaptığınızda seslerin duyulması gerekiyor, çünkü diğer kanallardaki yayın sol ve sağ olarak gönderilecektir.
Zaten bunlara rağmen sonuç alamıyorsanız, işletim sistemi sorunu olabilir veya donanımsal bir sıkıntı da olabilir. Kolay gelsin...