Şimdi Ara

Hoparlörden gelen çıt çıt sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MErhaba arkadaşlar hoparlörlerim sık sız cızırdıyor. Mesela BAttlefield 3 oynarken veya film izlerken acayip sinir bozucu bir cızırtı. Cızırtıdan daha çok çıt çıt çıt tarzında bir ses olarak tanımlayabilirim. Sizce sorun ne olabilir? 5+1 değil de oyunda arka hoparlörleri etkinleştirmezsem sorun olmuyor fakat arka hoparlörleri etkinleştirdğimde çok sinir bozucu çıt çıt diye sesler çıkıyor; sürekli değil fakat diyelim ki bir çatışmada veya action sahnesinde artıyor. Bunu nasıl önleyebilirim?

Ses kartım Creative x-fi titanium fatality pro
    hoparlörlerim edifier da500 pro
    decoder olarak da playvision tarzında bir şey kullanıyorum.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

iyi akşamlar.

• Seninle aynı sisteme sahibiz.tek fark bende düz titanyum var
    Malesef bende de oluyor bu ses halflife2 kurdum
    tabanca ile ateş edilirken arka hop dan çıt çıt ses geliyor.
    bende çözemedim ama filmlerde ve bazı oyunlarda bu ses yok
    mesela mw3 ve bf3 te bende olmadı ama hl2 de oluyor.
    ben bunu hoparlorun belli frakans üzerindeki sesleri bu şekilde veriyor gibi düşünüyorum.
    Çözümü bilen varsa çok iyi olacak..
  • Aynen üstadım çok sinir bozucu, decoderden çıkarttım biraz daha düzeldi durum fakat yine yapıyor ve oldukça sinir bozucu bir ses. Ses sisteminden hiç memnun değilim zaten yaptık bir hata artık ne yapalım diyorum. Oyun falan oynarken zorunlu kulaklıkla oynuyorum artık, belki ayarlarla ilgili bir şeydir ama bilemiyorum; yabancı forumlara bakmak lazım.
  • Yok o kadarda değil ben gayet memnunum. o çıt sesi bir iki oyunda oldu şu anda bende yok.
    sisteme gelirsek, bu sistem belli bir kalitenin üstünde titanyum ses kartı ile gayet uyumlu,
    film ve müziklerde gayuet dengeli bas ve tizi var mid ayarıda var zaten.
    sen logitec dinlemedin herhalde onrdan farklı dengeli bir sesi var.
    ses kartı ayarlarından ayar yaptınmı çok hoş dinletisi oluyor.
    kısık ve orta seslerde gayet tatlı bas vuruyor, tizlerde öyle
    hoparlor yerleşimide önemli.diğer faktörlerde var.
    kısaca memnunum. o çıt sesine takma kafayı kodeklerle ilgilide olabilir, bilemiyorum
    çözersem sana da söylerim...
  • Ayrıca netten bas ve tiz testlerine tabi tuttum sistemi gayet güzel testi geçti yalnız
    basta çok düşük frekansta bozulma yaptı zannedersen 15-25hz arasında diğerfrekanslarda gayet güzel.
    o ses oyunların kendisindende kaynaklanabilir kopya vs olanmasından gibi....
  • elektirik ten kaynaklanıyor dur ups varsa ona yoksa enerji korumalı pirizle deneyin veya hop fişi topraklı ise pek sanmam topraklama olan pirize takın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahemir

Ayrıca netten bas ve tiz testlerine tabi tuttum sistemi gayet güzel testi geçti yalnız
    basta çok düşük frekansta bozulma yaptı zannedersen 15-25hz arasında diğerfrekanslarda gayet güzel.
    o ses oyunların kendisindende kaynaklanabilir kopya vs olanmasından gibi....

Kopya oyun oynamıyorum üstadım, vallahi anlamadım filmlerde ve battlefield'da çok fazla yapıyor sorunu deli etti. Dekoderi çıkartınca azaldı fakat yine de oluyor. Müziklerde hiç olmuyor örnek vermem gerekirse ne zamanki bir action sahnesi oldu arka hoparlörler kendinden geçiyor, uyguladığınız testi söylerseniz ben de uygulamak isterim. Logitech kullanmadım fakat bundan önce Altec Lansing Fx vardı 2+1 onu arıyorum desem yalan olmaz.

quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

elektirik ten kaynaklanıyor dur ups varsa ona yoksa enerji korumalı pirizle deneyin veya hop fişi topraklı ise pek sanmam topraklama olan pirize takın.

UPS var üstadım fakat kasayı zor taşıyordur diye düşünüyorum, hoparlörü kaldırabilir mi emin değilim? Olmazsa enerji korumalı prize takacağım diyeceğim ama sanmıyorum düzeleceğini. Şu sözde akım korumalı çoklu priz var ondan başka bir tekli prize ondan da topraklı prize gidiyor :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavandan çıt çıt ses geliyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O kadar çatışmaya girersen olacağı bu
  • ses kartının lehimli arka yüzeyini ve ön yüzeyindeki entegreyi kolonyalı mendille güzelce temizleyin sonra saç kurutma makinesini sıcak konuma alıp bir güzel tutun lehimler erimeyecek şekilde sonra düzeliyor
  • sizin probleminizin bu sebepten olacağını pek sanmıyorum fakat elektrikle alakalı problemler bazı sistemlerde çıt çıt sesi yapıo.benim odamın lambasını kapayıp açtığımda yada prize herhangi birşey taktığımda hoparlörlerden sürekli bir cızırtı yada çıt çıt şeklinde ses gelio şu aralar.benim şuanki kullandığım hoparlörler çok dandik onun için normal telefon yada elektrik parazitini alması..

bu arada dediğim gibi ses sistemim arızalandı benimde...şuanda ufacık 2 hoparlörle idare ediyorum.yeni bi sistem alacam ama kararsız kaldım.edifier hoparlörlerden çok bahsedilio..her hafta vatana gidiyorum belki teşhirde dinleme şansım olur diye ama nafile.dinlemedende almak istemiorum.biraz bilgi verme şansınız olursa performansları hakkında memnun olurum iyi akşamlar.
  • Bende de aynı sorun var Creative sbs 320 kullanıyorum boştayken bile ufak çıt çıt sesleri geliyor sesi açıyorum yine aynı sonuna kadar kapatıyorum yine değişmiyor stabil bir ses , haporlörü kapatınca hiç gelmiyor . Ve sadece SAĞ kolondan geliyor solda bir sıkıntı yok , fişleri çıkarıp taktım kablolarla oynadım çıkardım taktım bir değişiklik yok , eskiden yoktu birkaç gündür var .

Ev eski biraz musluklardan bile pas akıyor kesin elektrik sistemiyle ilgili üst kattaki amca 3310nu şarja taktı diye oluyor .
  • sizden önceki mesaj 2012'de atılmış.bayaa eski konuyu hortlatmışsınız. ses sistemi ile bilgisayar arasındaki kabloda sorun olabilir diye düşünüyorum.bilgisayar dışında bir cihazda deneyin ses sistemini birde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azad012

sizden önceki mesaj 2012'de atılmış.bayaa eski konuyu hortlatmışsınız. ses sistemi ile bilgisayar arasındaki kabloda sorun olabilir diye düşünüyorum.bilgisayar dışında bir cihazda deneyin ses sistemini birde.

Kabloyu PC den çıkarmama rağmen çıt çıt sesler gelmeye devam ediyor iphone a taktım hala aynı , duymamak için cızırdayan kolonu uzağa koydum artık , çok bir ses gelmese de sessiz ortamda etrafımda birşeylerin çıtırdaması buz dolabı poşeti hışırdaması gibi sinir bozucu
  • merttszgn kullanıcısına yanıt
    Dostum sorun elektrikten kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merttszgn

quote:

Orijinalden alıntı: azad012

sizden önceki mesaj 2012'de atılmış.bayaa eski konuyu hortlatmışsınız. ses sistemi ile bilgisayar arasındaki kabloda sorun olabilir diye düşünüyorum.bilgisayar dışında bir cihazda deneyin ses sistemini birde.

Kabloyu PC den çıkarmama rağmen çıt çıt sesler gelmeye devam ediyor iphone a taktım hala aynı , duymamak için cızırdayan kolonu uzağa koydum artık , çok bir ses gelmese de sessiz ortamda etrafımda birşeylerin çıtırdaması buz dolabı poşeti hışırdaması gibi sinir bozucu

Alıntıları Göster
    Hocam benım kulaklıktanda çıt pıt tarzı sesler geliyor 2 tane headset degıstım ikiside aynı.Siz nasıl çözdünüz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• creative 5+1 imde bugün sorun başladı. Hoparlörler açık boşta beklerken 3-5 sn de bir cık cık diye ses çıkarıyor. Bilgisayarla mı alakalı diye kablosunu çıkardım ama prize takılı halde ses devamlı geliyo ne oldu acaba buna
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.